Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
To rzeczywiście dobrze karmili.U mnie na śniadanie zupa mleczna,dwie kromki chleba i dwa plasterki mielonki i masło zapakowane takie małe kosteczki ledwo na 2 kromki starczały.Obiad zupa na kurczaku,ziemniaki z kawałkiem kurczaka gotowanego,ogór kiszony.deser jabłko a jak był dobry dzień to jogurt,kolacja dwie kromki,masło,wędlina.Plus był taki,że blok położniczy miał posiłki bardziej dopasowane do diety kp.
Któregoś razu leżała ze mną na sali kobitka z Ukrainy.Zaszła w ciążę z Polakiem,ten gdy się dowiedział o ciąży zostawił ją.Nikt jej nie odwiedzał,dokarmialiśmy ją z dziewczynami domowym jedzonkiem. -
Hej dziewczyny, ja z tematem bólu brzucha. Rzadko piszę bo praca mi zabiera czas, a jak wracam to padam i staram sie max odpocząc... Złapał mnie dziś ból brzucha na wysokości pępka. Rano bardzo dobrze się czułam. A ten ból to taki trochę opasujący, trochę kłujący, po obu stronach pępka i pośrodku, i mam uczucie twardnienia brzucha ale też na wysokości pępka a nie na dole. Co to może być? Któraś tak miała? Po no spie się zmniejszył, wzięłam jeszcze dodatkowy magnez.
-
Biały jeleń mialas chyba na mysli NIE w płynie, bo ponoc strasznie wysusza. Dzieji za przypomnienie o tantum tosa i spryskiwaczu - byl na mojej liscie do SN przy pierwszym porodzie, potem przez cc o nim zapomnialam. Położne chwaliły z Medeli te muszle. A czy te z otworami (sa tylko na gorze) nie nadają sie przy karmieniu na druga pierś?
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Macie jakies sprawdzone staniki fo karnienia ? Takie miękkie, do spania i cos na dzien wyjściowego? Ja z moich wyborów nie bylam zadowolona. Ew te w dwupaku z Kappahl byly niezle.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Ja ba szczęście mam te dobre doświadczenie ze szpitalnym jedzeniem, ale ja tylko po porodzie bylam karmiona w szpitalu.
Niestety wiem, ze w wiekszosci przypadkow nie jest za dobrze. Nawet o ilosc mi nie chodzi, a o jakosc. Slyszalam o 3 kromkach chleba, do tego margaryna i parowka albo plaster bialego sera.
Moja mama niestety tez w tym roku wyladowala na oddziale gin i na własne oczy przekonalam sie jak moze wygladac jedzenie -
Agagusia wrote:Macie jakies sprawdzone staniki fo karnienia ? Takie miękkie, do spania i cos na dzien wyjściowego? Ja z moich wyborów nie bylam zadowolona. Ew te w dwupaku z Kappahl byly niezle.
Z firmy Panache taki mieki model z koronka, a na sam poczatek uwielbiam royce blossom. Jest tez miekki, ale super trzyma nawet biust przy rozmiarze HWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 21:06
-
Agagusia wrote:Biały jeleń mialas chyba na mysli NIE w płynie, bo ponoc strasznie wysusza. Dzieji za przypomnienie o tantum tosa i spryskiwaczu - byl na mojej liscie do SN przy pierwszym porodzie, potem przez cc o nim zapomnialam. Położne chwaliły z Medeli te muszle. A czy te z otworami (sa tylko na gorze) nie nadają sie przy karmieniu na druga pierś?
hmmm, właśnie w płynie. U mnie polecali i na szkole rodzenia i w szpitalu. Ja nie czułam dyskomfortu. -
Oj niestety jakosc jedzenia zwykle moglaby byc lepsza... Ale coz zrobic. Duzo zalezy od podejścia. .. Ja nie spodziewalam sie luksusów bo wiadomo ze to pobyt w szpitalu a nie w hotelu 5 gwiazdkowym
kanapkpi z "plasteliną" to norma ale kurvze jak mi ta plastelina w szpitalu smakowala !
jeszcze dużo wody uplynie nim w Polsce poprawi sie jakośc jedzenia w szpitalach...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 21:07
-
Agagusia wrote:Macie jakies sprawdzone staniki fo karnienia ? Takie miękkie, do spania i cos na dzien wyjściowego? Ja z moich wyborów nie bylam zadowolona. Ew te w dwupaku z Kappahl byly niezle.IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
plinka89 wrote:hmmm, właśnie w płynie. U mnie polecali i na szkole rodzenia i w szpitalu. Ja nie czułam dyskomfortu.
Ja wiele rozumiem ale korzystanie z mydla w kostce w szpitalu jeste malo higieniczne.. Zdecydowalabym sie jednak na mydlo w plynie tak jak i TyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 21:11
-
Agagusia wrote:Macie jakies sprawdzone staniki fo karnienia ? Takie miękkie, do spania i cos na dzien wyjściowego? Ja z moich wyborów nie bylam zadowolona. Ew te w dwupaku z Kappahl byly niezle.
Ja kupowalam biustonosze z firmy Unikat - przede wszystkim szyte w Polsce. Dobrze trzymają piersi i bylam z nich batdzo zadowolona. Kupowalam przez allegro i polecam !
Mialam min ten: https://allegro.pl/oferta/biustonosz-dla-kobiet-w-ciazy-mam-karmiacych-75-e-7440011683?fromVariant=7440011555Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 21:13
-
Agagusia wrote:Biały jeleń mialas chyba na mysli NIE w płynie, bo ponoc strasznie wysusza. Dzieji za przypomnienie o tantum tosa i spryskiwaczu - byl na mojej liscie do SN przy pierwszym porodzie, potem przez cc o nim zapomnialam. Położne chwaliły z Medeli te muszle. A czy te z otworami (sa tylko na gorze) nie nadają sie przy karmieniu na druga pierś?
Ja chyba kupiłam w komplecie te z otworami i bez. Używałam wg przeznaczenia bo te do zbierania mleka wyparzalam po każdym użyciu itp, a z tamtymi do wietrzenia już się tak nie cackalam[/url]
-
Odebralam dzisiejsze wyniki.
Hemoglobina 13
krzywa w normie
jedeny problem mam z moczem, bo wyszla mi sladowa ilosc bialka, reszta analizy ok. Ktos moze mial?
W czwartek wizyta u gina, pewnie jeszcze powtorze w srode, zeby miec wynik na świeżo
Jeszcze teraz zauwazylam, ze w osadzie wyszly fosforanyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 21:29
OlaWi lubi tę wiadomość
-
-
emi2016 wrote:Oj niestety jakosc jedzenia zwykle moglaby byc lepsza... Ale coz zrobic. Duzo zalezy od podejścia. .. Ja nie spodziewalam sie luksusów bo wiadomo ze to pobyt w szpitalu a nie w hotelu 5 gwiazdkowym
kanapkpi z "plasteliną" to norma ale kurvze jak mi ta plastelina w szpitalu smakowala !
jeszcze dużo wody uplynie nim w Polsce poprawi sie jakośc jedzenia w szpitalach...
emi2016 lubi tę wiadomość
-
Do spania mi się dobrze sprawdzały topy do karmienia z H&M. Mam tez miękkie staniki od nich ale chyba szału nie było. Z bardziej wyjściowych nie polecę bo tez nie wybrałam zbyt dobrze.[/url]
-
emi2016 wrote:Ja kupowalam biustonosze z firmy Unikat - przede wszystkim szyte w Polsce. Dobrze trzymają piersi i bylam z nich batdzo zadowolona. Kupowalam przez allegro i polecam !
Mialam min ten: https://allegro.pl/oferta/biustonosz-dla-kobiet-w-ciazy-mam-karmiacych-75-e-7440011683?fromVariant=7440011555te ala sportowe z hm bez fiszbin na początek są uniwersalne raczej, a takie już z fiszbinami muszą być dopasowane
-
IGA.G wrote:bardzo ładne, ale kurcze ja wolę zmierzyć
te ala sportowe z hm bez fiszbin na początek są uniwersalne raczej, a takie już z fiszbinami muszą być dopasowane
Ja mialam dobrany rozmiar stanika - bardzo na ro uwazam bo siostra jest powiedzmy brafitterką,nie wazne kim dokladnie ale na biustonoszach sie znai wiem jak mierzyc zeby dobrac dobry biustonosz wiec sie nie balam
i bardzo polecam. Zreszta jest mnostwo strob gdzir pokazują jak się mierzyc.
A sportowym biustonoszom nie ufam, moze do spania to jeszceogololnie bielizny chinskiej unikam
i nie lubie biustonoszy bez fiszbin... Takie smutne piersi sie w nich robią, babcine
Ale to juz trzeba pod siebie wybracWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 21:32