X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiście dobrze karmili.U mnie na śniadanie zupa mleczna,dwie kromki chleba i dwa plasterki mielonki i masło zapakowane takie małe kosteczki ledwo na 2 kromki starczały.Obiad zupa na kurczaku,ziemniaki z kawałkiem kurczaka gotowanego,ogór kiszony.deser jabłko a jak był dobry dzień to jogurt,kolacja dwie kromki,masło,wędlina.Plus był taki,że blok położniczy miał posiłki bardziej dopasowane do diety kp.
    Któregoś razu leżała ze mną na sali kobitka z Ukrainy.Zaszła w ciążę z Polakiem,ten gdy się dowiedział o ciąży zostawił ją.Nikt jej nie odwiedzał,dokarmialiśmy ją z dziewczynami domowym jedzonkiem.

• kayama Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja z tematem bólu brzucha. Rzadko piszę bo praca mi zabiera czas, a jak wracam to padam i staram sie max odpocząc... Złapał mnie dziś ból brzucha na wysokości pępka. Rano bardzo dobrze się czułam. A ten ból to taki trochę opasujący, trochę kłujący, po obu stronach pępka i pośrodku, i mam uczucie twardnienia brzucha ale też na wysokości pępka a nie na dole. Co to może być? Któraś tak miała? Po no spie się zmniejszył, wzięłam jeszcze dodatkowy magnez.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biały jeleń mialas chyba na mysli NIE w płynie, bo ponoc strasznie wysusza. Dzieji za przypomnienie o tantum tosa i spryskiwaczu - byl na mojej liscie do SN przy pierwszym porodzie, potem przez cc o nim zapomnialam. Położne chwaliły z Medeli te muszle. A czy te z otworami (sa tylko na gorze) nie nadają sie przy karmieniu na druga pierś?

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakies sprawdzone staniki fo karnienia ? Takie miękkie, do spania i cos na dzien wyjściowego? Ja z moich wyborów nie bylam zadowolona. Ew te w dwupaku z Kappahl byly niezle.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Emi ty z Lublina?

Tak,Ty tez ?

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ba szczęście mam te dobre doświadczenie ze szpitalnym jedzeniem, ale ja tylko po porodzie bylam karmiona w szpitalu.
    Niestety wiem, ze w wiekszosci przypadkow nie jest za dobrze. Nawet o ilosc mi nie chodzi, a o jakosc. Slyszalam o 3 kromkach chleba, do tego margaryna i parowka albo plaster bialego sera.
    Moja mama niestety tez w tym roku wyladowala na oddziale gin i na własne oczy przekonalam sie jak moze wygladac jedzenie :(

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Macie jakies sprawdzone staniki fo karnienia ? Takie miękkie, do spania i cos na dzien wyjściowego? Ja z moich wyborów nie bylam zadowolona. Ew te w dwupaku z Kappahl byly niezle.

Z firmy Panache taki mieki model z koronka, a na sam poczatek uwielbiam royce blossom. Jest tez miekki, ale super trzyma nawet biust przy rozmiarze H :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 21:06

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Biały jeleń mialas chyba na mysli NIE w płynie, bo ponoc strasznie wysusza. Dzieji za przypomnienie o tantum tosa i spryskiwaczu - byl na mojej liscie do SN przy pierwszym porodzie, potem przez cc o nim zapomnialam. Położne chwaliły z Medeli te muszle. A czy te z otworami (sa tylko na gorze) nie nadają sie przy karmieniu na druga pierś?

hmmm, właśnie w płynie. U mnie polecali i na szkole rodzenia i w szpitalu. Ja nie czułam dyskomfortu.

3jgx3e3kie55f15r.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj niestety jakosc jedzenia zwykle moglaby byc lepsza... Ale coz zrobic. Duzo zalezy od podejścia. .. Ja nie spodziewalam sie luksusów bo wiadomo ze to pobyt w szpitalu a nie w hotelu 5 gwiazdkowym ;) kanapkpi z "plasteliną" to norma ale kurvze jak mi ta plastelina w szpitalu smakowala ! ;) jeszcze dużo wody uplynie nim w Polsce poprawi sie jakośc jedzenia w szpitalach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 21:07

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Moje pierwsze i póki co ostatnie to te z h&m bawełniane, mi pasują, planuję jeszcze dokupić, ale nie mam porównania z innymi.

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    hmmm, właśnie w płynie. U mnie polecali i na szkole rodzenia i w szpitalu. Ja nie czułam dyskomfortu.

Ja wiele rozumiem ale korzystanie z mydla w kostce w szpitalu jeste malo higieniczne.. Zdecydowalabym sie jednak na mydlo w plynie tak jak i Ty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 21:11

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:

Ja kupowalam biustonosze z firmy Unikat - przede wszystkim szyte w Polsce. Dobrze trzymają piersi i bylam z nich batdzo zadowolona. Kupowalam przez allegro i polecam !
    Mialam min ten: https://allegro.pl/oferta/biustonosz-dla-kobiet-w-ciazy-mam-karmiacych-75-e-7440011683?fromVariant=7440011555

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 21:13

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:

Ja chyba kupiłam w komplecie te z otworami i bez. Używałam wg przeznaczenia bo te do zbierania mleka wyparzalam po każdym użyciu itp, a z tamtymi do wietrzenia już się tak nie cackalam

aadd84dc14.png[/url]
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam dzisiejsze wyniki.
    Hemoglobina 13 :)
    krzywa w normie :)
    jedeny problem mam z moczem, bo wyszla mi sladowa ilosc bialka, reszta analizy ok. Ktos moze mial?
    W czwartek wizyta u gina, pewnie jeszcze powtorze w srode, zeby miec wynik na świeżo

Jeszcze teraz zauwazylam, ze w osadzie wyszly fosforany :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 21:29

OlaWi lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Tak,Ty tez ?
    tak :)

emi2016 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    pierwsze bez fiszbin z hm, póżniej takie bardziej wyjściowe miałam z la vantil.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Oj niestety jakosc jedzenia zwykle moglaby byc lepsza... Ale coz zrobic. Duzo zalezy od podejścia. .. Ja nie spodziewalam sie luksusów bo wiadomo ze to pobyt w szpitalu a nie w hotelu 5 gwiazdkowym ;) kanapkpi z "plasteliną" to norma ale kurvze jak mi ta plastelina w szpitalu smakowala ! ;) jeszcze dużo wody uplynie nim w Polsce poprawi sie jakośc jedzenia w szpitalach...
    ja po porodzie dostałam kluski z serem, i jadłam je z takim apetytem, że położna przyniosła mi dokładke :D

emi2016 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:

Do spania mi się dobrze sprawdzały topy do karmienia z H&M. Mam tez miękkie staniki od nich ale chyba szału nie było. Z bardziej wyjściowych nie polecę bo tez nie wybrałam zbyt dobrze.

aadd84dc14.png[/url]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Ja kupowalam biustonosze z firmy Unikat - przede wszystkim szyte w Polsce. Dobrze trzymają piersi i bylam z nich batdzo zadowolona. Kupowalam przez allegro i polecam !
    Mialam min ten: https://allegro.pl/oferta/biustonosz-dla-kobiet-w-ciazy-mam-karmiacych-75-e-7440011683?fromVariant=7440011555
    bardzo ładne, ale kurcze ja wolę zmierzyć :( te ala sportowe z hm bez fiszbin na początek są uniwersalne raczej, a takie już z fiszbinami muszą być dopasowane

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    bardzo ładne, ale kurcze ja wolę zmierzyć :( te ala sportowe z hm bez fiszbin na początek są uniwersalne raczej, a takie już z fiszbinami muszą być dopasowane

Ja mialam dobrany rozmiar stanika - bardzo na ro uwazam bo siostra jest powiedzmy brafitterką,nie wazne kim dokladnie ale na biustonoszach sie zna ;) i wiem jak mierzyc zeby dobrac dobry biustonosz wiec sie nie balam ;) i bardzo polecam. Zreszta jest mnostwo strob gdzir pokazują jak się mierzyc.

A sportowym biustonoszom nie ufam, moze do spania to jeszce :P ogololnie bielizny chinskiej unikam :P i nie lubie biustonoszy bez fiszbin... Takie smutne piersi sie w nich robią, babcine ;)

Ale to juz trzeba pod siebie wybrac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 21:32

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ