X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiście dobrze karmili.U mnie na śniadanie zupa mleczna,dwie kromki chleba i dwa plasterki mielonki i masło zapakowane takie małe kosteczki ledwo na 2 kromki starczały.Obiad zupa na kurczaku,ziemniaki z kawałkiem kurczaka gotowanego,ogór kiszony.deser jabłko a jak był dobry dzień to jogurt,kolacja dwie kromki,masło,wędlina.Plus był taki,że blok położniczy miał posiłki bardziej dopasowane do diety kp.
    Któregoś razu leżała ze mną na sali kobitka z Ukrainy.Zaszła w ciążę z Polakiem,ten gdy się dowiedział o ciąży zostawił ją.Nikt jej nie odwiedzał,dokarmialiśmy ją z dziewczynami domowym jedzonkiem.

• kayama Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja z tematem bólu brzucha. Rzadko piszę bo praca mi zabiera czas, a jak wracam to padam i staram sie max odpocząc... Złapał mnie dziś ból brzucha na wysokości pępka. Rano bardzo dobrze się czułam. A ten ból to taki trochę opasujący, trochę kłujący, po obu stronach pępka i pośrodku, i mam uczucie twardnienia brzucha ale też na wysokości pępka a nie na dole. Co to może być? Któraś tak miała? Po no spie się zmniejszył, wzięłam jeszcze dodatkowy magnez.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biały jeleń mialas chyba na mysli NIE w płynie, bo ponoc strasznie wysusza. Dzieji za przypomnienie o tantum tosa i spryskiwaczu - byl na mojej liscie do SN przy pierwszym porodzie, potem przez cc o nim zapomnialam. Położne chwaliły z Medeli te muszle. A czy te z otworami (sa tylko na gorze) nie nadają sie przy karmieniu na druga pierś?

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakies sprawdzone staniki fo karnienia ? Takie miękkie, do spania i cos na dzien wyjściowego? Ja z moich wyborów nie bylam zadowolona. Ew te w dwupaku z Kappahl byly niezle.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Emi ty z Lublina?

Tak,Ty tez ?

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ba szczęście mam te dobre doświadczenie ze szpitalnym jedzeniem, ale ja tylko po porodzie bylam karmiona w szpitalu.
    Niestety wiem, ze w wiekszosci przypadkow nie jest za dobrze. Nawet o ilosc mi nie chodzi, a o jakosc. Slyszalam o 3 kromkach chleba, do tego margaryna i parowka albo plaster bialego sera.
    Moja mama niestety tez w tym roku wyladowala na oddziale gin i na własne oczy przekonalam sie jak moze wygladac jedzenie :(

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Macie jakies sprawdzone staniki fo karnienia ? Takie miękkie, do spania i cos na dzien wyjściowego? Ja z moich wyborów nie bylam zadowolona. Ew te w dwupaku z Kappahl byly niezle.

Z firmy Panache taki mieki model z koronka, a na sam poczatek uwielbiam royce blossom. Jest tez miekki, ale super trzyma nawet biust przy rozmiarze H :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 21:06

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Biały jeleń mialas chyba na mysli NIE w płynie, bo ponoc strasznie wysusza. Dzieji za przypomnienie o tantum tosa i spryskiwaczu - byl na mojej liscie do SN przy pierwszym porodzie, potem przez cc o nim zapomnialam. Położne chwaliły z Medeli te muszle. A czy te z otworami (sa tylko na gorze) nie nadają sie przy karmieniu na druga pierś?

hmmm, właśnie w płynie. U mnie polecali i na szkole rodzenia i w szpitalu. Ja nie czułam dyskomfortu.

3jgx3e3kie55f15r.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj niestety jakosc jedzenia zwykle moglaby byc lepsza... Ale coz zrobic. Duzo zalezy od podejścia. .. Ja nie spodziewalam sie luksusów bo wiadomo ze to pobyt w szpitalu a nie w hotelu 5 gwiazdkowym ;) kanapkpi z "plasteliną" to norma ale kurvze jak mi ta plastelina w szpitalu smakowala ! ;) jeszcze dużo wody uplynie nim w Polsce poprawi sie jakośc jedzenia w szpitalach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 21:07

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Moje pierwsze i póki co ostatnie to te z h&m bawełniane, mi pasują, planuję jeszcze dokupić, ale nie mam porównania z innymi.

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    hmmm, właśnie w płynie. U mnie polecali i na szkole rodzenia i w szpitalu. Ja nie czułam dyskomfortu.

Ja wiele rozumiem ale korzystanie z mydla w kostce w szpitalu jeste malo higieniczne.. Zdecydowalabym sie jednak na mydlo w plynie tak jak i Ty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 21:11

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:

Ja kupowalam biustonosze z firmy Unikat - przede wszystkim szyte w Polsce. Dobrze trzymają piersi i bylam z nich batdzo zadowolona. Kupowalam przez allegro i polecam !
    Mialam min ten: https://allegro.pl/oferta/biustonosz-dla-kobiet-w-ciazy-mam-karmiacych-75-e-7440011683?fromVariant=7440011555

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 21:13

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:

Ja chyba kupiłam w komplecie te z otworami i bez. Używałam wg przeznaczenia bo te do zbierania mleka wyparzalam po każdym użyciu itp, a z tamtymi do wietrzenia już się tak nie cackalam

aadd84dc14.png[/url]
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam dzisiejsze wyniki.
    Hemoglobina 13 :)
    krzywa w normie :)
    jedeny problem mam z moczem, bo wyszla mi sladowa ilosc bialka, reszta analizy ok. Ktos moze mial?
    W czwartek wizyta u gina, pewnie jeszcze powtorze w srode, zeby miec wynik na świeżo

Jeszcze teraz zauwazylam, ze w osadzie wyszly fosforany :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 21:29

OlaWi lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Tak,Ty tez ?
    tak :)

emi2016 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    pierwsze bez fiszbin z hm, póżniej takie bardziej wyjściowe miałam z la vantil.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Oj niestety jakosc jedzenia zwykle moglaby byc lepsza... Ale coz zrobic. Duzo zalezy od podejścia. .. Ja nie spodziewalam sie luksusów bo wiadomo ze to pobyt w szpitalu a nie w hotelu 5 gwiazdkowym ;) kanapkpi z "plasteliną" to norma ale kurvze jak mi ta plastelina w szpitalu smakowala ! ;) jeszcze dużo wody uplynie nim w Polsce poprawi sie jakośc jedzenia w szpitalach...
    ja po porodzie dostałam kluski z serem, i jadłam je z takim apetytem, że położna przyniosła mi dokładke :D

emi2016 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:

Do spania mi się dobrze sprawdzały topy do karmienia z H&M. Mam tez miękkie staniki od nich ale chyba szału nie było. Z bardziej wyjściowych nie polecę bo tez nie wybrałam zbyt dobrze.

aadd84dc14.png[/url]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Ja kupowalam biustonosze z firmy Unikat - przede wszystkim szyte w Polsce. Dobrze trzymają piersi i bylam z nich batdzo zadowolona. Kupowalam przez allegro i polecam !
    Mialam min ten: https://allegro.pl/oferta/biustonosz-dla-kobiet-w-ciazy-mam-karmiacych-75-e-7440011683?fromVariant=7440011555
    bardzo ładne, ale kurcze ja wolę zmierzyć :( te ala sportowe z hm bez fiszbin na początek są uniwersalne raczej, a takie już z fiszbinami muszą być dopasowane

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    bardzo ładne, ale kurcze ja wolę zmierzyć :( te ala sportowe z hm bez fiszbin na początek są uniwersalne raczej, a takie już z fiszbinami muszą być dopasowane

Ja mialam dobrany rozmiar stanika - bardzo na ro uwazam bo siostra jest powiedzmy brafitterką,nie wazne kim dokladnie ale na biustonoszach sie zna ;) i wiem jak mierzyc zeby dobrac dobry biustonosz wiec sie nie balam ;) i bardzo polecam. Zreszta jest mnostwo strob gdzir pokazują jak się mierzyc.

A sportowym biustonoszom nie ufam, moze do spania to jeszce :P ogololnie bielizny chinskiej unikam :P i nie lubie biustonoszy bez fiszbin... Takie smutne piersi sie w nich robią, babcine ;)

Ale to juz trzeba pod siebie wybrac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 21:32

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ