X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Domi :)

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 02:34

Ania95, DrzewkoPomarańczowe, Klara Wysocka, Niebieska Gwiazda, Domi_tur, Bobby29, Frida91, Agagusia, Misi@, E_linka2, emi2016, Smerfelinka, Marcelina85, OlaWi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro temat kosmetyków już poleciał to co się u was najlepiej sprawdzało dla dziecka od momentu urodzenia? płyny do kąpieli, co do smarowania jakiś balsam/oliwka?
    Wygrałam zestaw emolium ale nie wiem czy zużyć teraz to na siebie czy trzymać dla bobo ;)
    Co dla mamy do szpitala i po? Jakiś specjalny środek higieny intymnej po porodzie SN? Jaki krem na cycorki?

• Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wypowiem co ja zamierzam używać bazując na doświadczeniu moich koleżanek i zakładając, że moja mała nie będzie miała żadnych problemów skórnych: krochmal do kąpieli, woda termalna i nierafinowany olej z migdałów.
    Ja od zawsze używam naturalnych kosmetyków (mydeł, kremów, szamponów), w ciąży nic nie zmieniałam i po ciąży też nie zamierzam.

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziecka po kąpieli niczym smarować nie zamierzam, chyba ze beda kłopoty. Na brodawki najlepsza czysta lanolina np purelan. Zmywać przed karmieniem nie trzeba.

plinka89 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mylam sama woda potem polecam welede i momme i hipp. Jak Tosia miala azs to ziaja med azs

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i do masażu olejek migdałowy

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    Ja się wypowiem co ja zamierzam używać bazując na doświadczeniu moich koleżanek i zakładając, że moja mała nie będzie miała żadnych problemów skórnych: krochmal do kąpieli, woda termalna i nierafinowany olej z migdałów.
    Ja od zawsze używam naturalnych kosmetyków (mydeł, kremów, szamponów), w ciąży nic nie zmieniałam i po ciąży też nie zamierzam.

A jakiego szamponu dla siebie używasz obecnie?ciekawią mnie kosmetyki naturalne.

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kąpieli używałam płynu Nacomi - teraz tez będę używać. Po kąpieli niczym nie smarowałam, czasem dolewalam trochę oleju migdałowego z kapka witaminy E.
    W krochmalu tez mi się zdarzyło wykapać jak młody miał trądzik noworodkowy. Krochmal ładnie łagodzi, ale czy bym kapała w nim codziennie? Chyba nie..
    Z ciemieniucha poradziliśmy sobie świetnie za pomocą zielonego linomagu. Kosmetyk must have!
    Na brodawki dobrze jest smarować swoim mlekiem lub lanolina, ziaja ma czysta lanoline - ziaja lano maść. Jest dość tani w porównaniu do purelanu. Do brodawek baaardzo polecam muszle laktacyjne. Są dwa rodzaje. Z otworami wentylacyjnymi i bez. Te pierwsze zakładałam między kamieniami na posmarowane sutki - izolowały od ubrania i lepiej się goiło. Bez otworów używałam podczas karmienia do zbierania mleka z piersi, z której w danej chwili nie karmiłam.
    Krem do biustu tez mam z Nacomi. Bardzo fajny ale ma specyficzni, słodki, mdły zapach. Do przyzwyczajenia ale może przeszkadzać.
    Specjalnego płynu do higieny intymnej chyba nie trzeba w połogu. Ja używałam tego co wcześniej.

Nacha, Kalija lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    czyli od tygodnia nie wiedza dlaczego masz ketony? Powtarzali chociaz badania? Badali pod katem cukrzycy?
    Cukrzycy nie mam ponoć za mało jadłam i glodziłam dziecko teraz muszę jeść ostatnia kolację o 22

27a73b5519.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szkole rodzenia położna mówiła, że poleca kupić 1saszetke tantum rosa, rozrobić z wodą w butelce z atomizerem i po każdym podmyciu się tym spryskać. Nie używać tego irygatora, tylko tam bardziej powierzchniowo. Że to podobno przyspiesza gojenie.

Nacha, Agagusia, Agagusia, joan85 lubią tę wiadomość

• Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    A jakiego szamponu dla siebie używasz obecnie?ciekawią mnie kosmetyki naturalne.
    Sylveco, Babuszki Agafi, Nacomi, Yope, jednak najczęściej wracam do Herbala, choć ma z nich wszystkich chyba najdłuższy skład, to dla mnie najlepiej się pieni i najładniej pachnie. No i często testuję jakieś inne z promocji z Hebe i mintishop (kosmetyki koreańskie itp.).

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Ja dziecka po kąpieli niczym smarować nie zamierzam, chyba ze beda kłopoty. Na brodawki najlepsza czysta lanolina np purelan. Zmywać przed karmieniem nie trzeba.

Dokładnie tak samo zamierzam. Natomiast do higieny krocza,,to chyba nie ma roznicy czy sn czy cc, w kazdym razie przy ostatniej ciazy zalecano mi i stosowalam szare mydlo bialy jelen (w plynie!)

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Cukrzycy nie mam ponoć za mało jadłam i glodziłam dziecko teraz muszę jeść ostatnia kolację o 22

No to chyba nie powod, by Cie trzymali w szpitalu, tym bardziej, ze raczej tamtejsza dieta raczej dziecka nie podtuczy! :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciuki, mamy zdrową dziewczynkę 421g i 18 cm szczęścia 🥰

emi2016, Niebieska Gwiazda, Klara Wysocka, Frida91, Misi@, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Agagusia, E_linka2, Myszk@, Ania95, Bobby29, Panna_Justyna, zielonooka7, Smerfelinka, Marcelina85, OlaWi, Vampire, trzydziecha, Larissa90, joan85 lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    No to chyba nie powod, by Cie trzymali w szpitalu, tym bardziej, ze raczej tamtejsza dieta raczej dziecka nie podtuczy! :D

No co Ty :) nie przesadzajmy. Lezalam na Trakcie porodowym i na Polozniczym w sumie 6 tygodni i nie bylam glodna. W zadnycm momencie ! Jedzenia bylo az nadto, masła az za dużo ;) na święta nawet byl barszcz czerwony z uszkami ryba po grecku i jakies ciasto ;)
    Oczywiscie z domu mi cuda przywozili wiec musiałam wynierac albo szpitalne albo domowe bo dojadac do szpitalnego sie nie dało- nie bylo miejsca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 20:10

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi,w jakim szpitalu leżałaś?Ja w poprzedniej ciąży leżałam kilka razy i karmili nas kiepsko.To mały szpital koło 50 łóżek,
    za 4 lub 5 leżeniem byłam zaznajomiona z salowymi,położnymi i kucharkami.Od jednej dowiedziałam się,że szpital dziennie przeznacza na wyżywienie pacjentki 5zł.To było 4 lata temu.Szału nie było.

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Lublinie Szpital Jana Bożego na Lubartowskiej ale na Jaczewskiego tez dobrze karmią :) Choc nie powiem zawsze znajdą sie osoby ktore bedą narzekać ;)
    Mialam bardoz fajne dziewczyny na sali,ktore lezaly ze mną ok miesiaca zzylysmy sie i zadna z nas nie narzekala. Czasem przychodzily inne dziewczyny i tez raczej nie narzekaly. Pamiętam 2 ktore narzekaly przez ten miesiac na trakcie porodowym. Na polozniczym owszem narzekaly ze dostawaly pomidory albo ogorki kiszone ale to juz kwestia podejscia do diety w kp a nie ilosci jedzenia.
    Na sniadanie zawsze byla zupa mleczna lub platki na melku lub owsianka oraz 3 - 4 kromki chleba duzy kawal masla i wedlina lub ser bialy zolty lub jajecznica. Potem jogurty i jakies jablko potem obiad zupa i drugie potem podwieczorek i kolacja. Ja dostawalam wiecej na kolacje bo mialam jesc ok 22 jak to przy cukrzycy. W sensie dostawalam mniejsze porcje ale wiecej posilkow.
    Ach i po kolacji chodzila jeszcze kobieta i pytala czy chcemy cieplego mleka i bulke drozdzowa lub zwykla to zalezy od dnia Le zadna nie byla w stanie wciasnac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 20:29

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    skoro temat kosmetyków już poleciał to co się u was najlepiej sprawdzało dla dziecka od momentu urodzenia? płyny do kąpieli, co do smarowania jakiś balsam/oliwka?
    Wygrałam zestaw emolium ale nie wiem czy zużyć teraz to na siebie czy trzymać dla bobo ;)
    Co dla mamy do szpitala i po? Jakiś specjalny środek higieny intymnej po porodzie SN? Jaki krem na cycorki?
    ja używałam na początku samej wody, lub wody z rumiankiem, później eco lab i do tej pory. oliwki ani kremów w ogóle nie używałam, tylko do pupy na noc. co do emolium - moja doradczyni laktacyjna, mądra kobiecina powiedziała, żeby zostawić emolienty dzieciom z chorobami skórnymi bo one zatykają pory.

co do sn ja używałam tantum rosa - rozrabiasz butelce najlepiej z dziubkiem, i pod prysznicem korzystasz jak z żelu do higieny. ale nieużytą wylewałam, i za każdym razem sobie rozrabiałam. w domu wiadomo, można w kubku, ale w szpitalu położna sprzedała mi patent z butelką. i patent jak zrobić siku po sn jak masz blokade - iśc pod prysznic i lać wodę, i sikać pod prysznicem a nie na wc

Nacha lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi ty z Lublina?

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ