X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Ja mialam dobrany rozmiar stanika - bardzo na ro uwazam bo siostra jest powiedzmy brafitterką,nie wazne kim dokladnie ale na biustonoszach sie zna ;) i wiem jak mierzyc zeby dobrac dobry biustonosz wiec sie nie balam ;) i bardzo polecam. Zreszta jest mnostwo strob gdzir pokazują jak się mierzyc.

A sportowym biustonoszom nie ufam, moze do spania to jeszce :P ogololnie bielizny chinskiej unikam :P i nie lubie biustonoszy bez fiszbin... Takie smutne piersi sie w nich robią, babcine ;)

Ale to juz trzeba pod siebie wybrac

ja kupiłam bez fiszbin już po porodzie, bo mnie tak uciskało, i chyba z dwa miesiące w nich chodziłam, później już kupiłam z fiszbinami :) ja dobierałam z brafiterką biustonosz, ale np w la vantil mam inny rozmiar a w esotiq dali mi inny... te sportowe z hm mam na kolejną ciąże, ale tez eleganckie musze kupić nowe, bo przy kp ponad półoterej roku zniszyłam bardzo

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Ja mialam dobrany rozmiar stanika - bardzo na ro uwazam bo siostra jest powiedzmy brafitterką,nie wazne kim dokladnie ale na biustonoszach sie zna ;) i wiem jak mierzyc zeby dobrac dobry biustonosz wiec sie nie balam ;) i bardzo polecam. Zreszta jest mnostwo strob gdzir pokazują jak się mierzyc.

A sportowym biustonoszom nie ufam, moze do spania to jeszce :P ogololnie bielizny chinskiej unikam :P i nie lubie biustonoszy bez fiszbin... Takie smutne piersi sie w nich robią, babcine ;)

Ja tez stanik muszę mierzyć. Rozmiar rozmiarem, ale czasem fason nie pasuje do piersi i po prostu złe wyglada. Niby fason dla siebie idealny tez mam już obyczajony ale i z tym różnie bywa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 21:40

Nacha lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo że lepiej zmierzyć ! Ja mniej wiecej na oko widze co bedzie na mnie dobre ;) a różnica w rozmiarach np. Miedzy la vantilem a esotiq jest taka jak z kazdym biustonoszem - kazda firma ma swoją rozmiarowke dlategi nalezy sie mierzyc ;)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:

Wiesz, ja tez nie lubie bez fiszbin i tez nie wyobrazalam sobie w takim chodzic, ale jak na początku dasz rade taki ubrac to szacun ;)

Ja na fiszbiny przeszlam ponownie, dopiero ok 4-5 m-ca po porodzie, jak juz laktacja byla dosc unormowana. A te dobre staniki bez fiszbin, naprawdę nie robia obwislych cyckow :D jednak za cos sie placi.

Ja 1 model royce blosson zakupilam już w 9 mcu ciazy i bylam w nim jeszcze na weselu u koleżanki i czulam sie calkiem atrakcyjnie, jak na swoj stan :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, jak ważne jest dobranie i przymierzenie stanika, dlatego najchętniej kupuje stacjonarne. Ostatnio sporo szukałam w Łodzi dobrego sklepu z bielizną i do tej pory nie znalazłam takiego, gdzie byłby fajny wybór. Są takie gdzie oczywiście jest wiele fajnych modeli, ale takich wyjściowych i drogich. Nie ma sklepu, gdzie znalazłbym coś bardziej na codzień, z bawełny, bez fiszbin (w ciąży moje piersi słabo je tolerują) i w rozsądnej cenie. Nie mam nic przeciwko kupienia stanika za 100-150zl - ale w ciąży mialam już dwa skoki rozmiaru piersi i wydać tyle kasy, żeby pochodzić miesiąc, bo kto wie kiedy znowu urosna to mi się nie uśmiecha.
    Mam dwa bardzo fajne staniki bawełniane z polskiej firmy kelbest - ale nie są są już do dostania stacjonarne w takim sklepiku gdzie je kupowałam. A przez internet to loteria z rozmiarem :( tym bardziej, że producent nie zamieszcza żadnej tabelki z rozmiarem.
    Czytałam ostatnio, żeby staniki do karmienia kupować ok. 3 tyg przed porodem - wtedy dobrze dobierzemy ich rozmiar. Dlatego z takimi ja się jeszcze wstrzymuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio kupiłam stanik sportowy w lidlu z takimi wkładkami jakby lekko usztywnianymi (takia pianka). Chodzę w nim teraz na co dzien. Jest dla mnie genialny. Zazwyczaj w sportowych cycory wiszą jak opite kleszcze tudzież skarpety z piachem a ten tak dobrze trzyma ze po kilku dniach pojechałam kupic drugi :)

40a4b36f71ca908amed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 08:18

OlaWi lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio krwawią mi dziąsła przy myciu zębów... Byłam w zeszłym miesiącu na kontroli u stomatologa. Zęby mam zdrowe i nic mnie nie boli. Nie wiem może to kwestia ciąży i hormonów? Bo czasem z rana i z nosa trochę krwi mi pójdzie przy wydmuchiwaniu.
    Ma któraś z was takie objawy?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ostatnio krwawią mi dziąsła przy myciu zębów... Byłam w zeszłym miesiącu na kontroli u stomatologa. Zęby mam zdrowe i nic mnie nie boli. Nie wiem może to kwestia ciąży i hormonów? Bo czasem z rana i z nosa trochę krwi mi pójdzie przy wydmuchiwaniu.

Może tak być. Mi dziąsła nie ale krwawienie z nosa mam prawie od początku ciąży. Coś ze śluzówką się zmienia od hormonów.

OlaWi lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę już o stanikach, a jakie kupujecie rozmiary?? Czy czekacie na krótko przed porodem? Ja powinnam coś teraz kupić bo w dotychczasowe nie mieszczę się ale miski są dobre tylko pod biustem za małe. Kupiłam takie przedłużki ale nie są zbyt wygodne. Czy kupić do karmienia rozmiar większy i większy pod biustem czy poczekać?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:

Moja ortodontka mówiła że to normalne w ciąży

Frida91 lubi tę wiadomość

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja też myślę już o stanikach, a jakie kupujecie rozmiary?? Czy czekacie na krótko przed porodem? Ja powinnam coś teraz kupić bo w dotychczasowe nie mieszczę się ale miski są dobre tylko pod biustem za małe. Kupiłam takie przedłużki ale nie są zbyt wygodne. Czy kupić do karmienia rozmiar większy i większy pod biustem czy poczekać?

Ja na twoim miejscu kupiłbym nawet teraz - niekoniecznie do karmienia, ale dobrze dobrany, tak, żeby było Ci wygodnie. To bardzo ważne, dla zdrowia i żeby nic z piersiami się nie działo.
    Ja takie typowo do karmienia kupię na ok. 3-4 tyg przed porodem, podobno wtedy powinno się je dobierać.

Tu kilka linków, z których się dokształcałam :)
    https://youtu.be/FJ27jHf-k7I
    http://ciaza.siostraania.pl/biustonosz-ciazy-rozmowa-brafitterka/
    https://dziendobry.tvn.pl/a/jak-dobrac-biustonosz-na-czas-ciazy-i-karmienia-rady-brafitterki

Między innymi dobieramy obwód zapinajac go na najmniejsza haftkę (odwrotnie jak zazwyczaj) + w miseczce powinno być miejsce na wkładkę laktacyjną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 10:10

kayama lubi tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super że polecacie kosmetyki do pielęgnacji i staniki, i w ogóle wszystko polecajcie bo mam wrażenie że patrząc na wasze wpisy to ja jednak mało życia znam i mało widziałam :) i dopiero zaczęłam sobie zapisywać wszystko. Jak możecie napiszcie jeszcze raz czy stosowalyscie cos pod pieluszkę gdy nie było podraznien? W sensie profilaktycznie? Obilo mi się o uszy że zielony linomag można ale czy to za każdym razem czy tylko na noc czy raz na jakiś czas?

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:

U mnie to samo - jestem pod opieką dentysty, więc nic złego się nie dzieje. W ciąży po prostu wszystkie śluzówki są bardziej ukrwione i stąd takie objawy. Jeśli chodzi o nos to u mnie tylko krwista wydzielina. Najgorzej, że niby nie mam kataru, a wiecznie czuję zatkane zatoki. Ginekolog powiedziała, że jakbym nie dawała sobie z tym rady nawilżanie woda morska to mogę się zgłosić do laryngologa - bo tak bywa w ciąży.

Frida91 lubi tę wiadomość

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobrze mówią z sudocremem, kupcie ten najmniejszy bądź jak uda wam się dostać próbkę to niech was nie kusi dokupować :D ja w pierwszej ciąży kupiłam ten największy słoik 400 g 😂 nie wiem ile musiałabym mieć dzieci i ile odparzeń, zeby wykorzystać chociaż połowę

Ja na początku kąpałam w wodzie z oliwka plus miałam szampon do włosów, bo mała urodziła się z dosyć bujną czupryną :D teraz już używam Mustella.

A co do popękanych brodawek polecam bardzo kompresy Multi Mam. Trochę one kosztują, ale to jedyne co mi w miarę szybko pomogło zagoić brodawki i karmic mała bez nakładek kapturków. Teraz na pewno zakupie je od razu do wyprawki.

Co do pieluch u nas prawie miesiąc rozmiar 1 był, ale tu nigdy nie wiadomo

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rano przestraszyłam się.Śpie w majtkach i rano zobaczyłam 1 kroplę krwi na bieliznie.Młody czasem kopie więc chyba ok.Zastanawiam się co mnie mogło podrażnić.Serduszkowanie było w środę więc chyba odpada,dopochwowo ostatnio pimafucin może on podrażnia?23 tyg odhaczone i takie coś.Zaaplikowałam luteine i czekam.Miała tak któraś z was na tym etapie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 10:52

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo tej krwi? Może tylko jakieś naczynko pękło tam w środku? Nie martwiłabym się jeśli to jednorazowe i małe :)

Niebieska Gwiazda, OlaWi lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie,jedna kropla,świeża.

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:

Ja w ciazy regularnie, czyli u mnie ok 3 mce zmienialam stanik, aktualnie nosze juz o 3 rozmiary wiekszy, ale na normalny, tylko w odpowiednim rozmiarze.
    Do karmienia, tak jak juz ktos pisal, najlepiej kupować pod sam koniec, czyli ok. 8 mca, z tym ze trzeba wziac pod uwage, ze biust i tak urosnie jeszcze po porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 11:30

wiki2 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Z firmy Panache taki mieki model z koronka, a na sam poczatek uwielbiam royce blossom. Jest tez miekki, ale super trzyma nawet biust przy rozmiarze H :D
    Podeslesz moze jakies linki? O Panache slyszalam wiele dobrego, gdzies stancjonarnie da sie je obejrzec?

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do staników to ja mam niewielki biust - uwielbiam chodzić bez stanika w dzień ale po porodzie biust KP bardzo się zmienia - ja kupiłam tuż przed porodem stanik miękki medella EVA miękki sportowy - nie wygląda w ogóle ale jest genialny - świetnie trzyma biust, nie uwiera, nosiłam go 24/dobę ściągałam go tylko do kąpieli a i tak biust musiałam wtedy podtrzymywać ręką bo miałam wrażenie że mi sie urwie :O

tak więc polecam miękkie, podtrzymujące dobrze biust na czas unormowania laktacji - biust w tedy w ciągu godziny potrafi powiększyć swój rozmiar i musi mieć po prostu na to miejsce aby się zastoje nie robiły :) ja z tego co pamiętam to chyba ponad miesiąc musiałam mieć non stop te staniki na sobie

wiki2, Agagusia lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ