Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
emi2016 wrote:Ja mialam dobrany rozmiar stanika - bardzo na ro uwazam bo siostra jest powiedzmy brafitterką,nie wazne kim dokladnie ale na biustonoszach sie zna
i wiem jak mierzyc zeby dobrac dobry biustonosz wiec sie nie balam
i bardzo polecam. Zreszta jest mnostwo strob gdzir pokazują jak się mierzyc.
A sportowym biustonoszom nie ufam, moze do spania to jeszceogololnie bielizny chinskiej unikam
i nie lubie biustonoszy bez fiszbin... Takie smutne piersi sie w nich robią, babcine
Ale to juz trzeba pod siebie wybrac
ja kupiłam bez fiszbin już po porodzie, bo mnie tak uciskało, i chyba z dwa miesiące w nich chodziłam, później już kupiłam z fiszbinamija dobierałam z brafiterką biustonosz, ale np w la vantil mam inny rozmiar a w esotiq dali mi inny... te sportowe z hm mam na kolejną ciąże, ale tez eleganckie musze kupić nowe, bo przy kp ponad półoterej roku zniszyłam bardzo
-
emi2016 wrote:Ja mialam dobrany rozmiar stanika - bardzo na ro uwazam bo siostra jest powiedzmy brafitterką,nie wazne kim dokladnie ale na biustonoszach sie zna
A sportowym biustonoszom nie ufam, moze do spania to jeszceogololnie bielizny chinskiej unikam
i nie lubie biustonoszy bez fiszbin... Takie smutne piersi sie w nich robią, babcine
Ja tez stanik muszę mierzyć. Rozmiar rozmiarem, ale czasem fason nie pasuje do piersi i po prostu złe wyglada. Niby fason dla siebie idealny tez mam już obyczajony ale i z tym różnie bywa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 21:40
Nacha lubi tę wiadomość
[/url]
-
Wiesz, ja tez nie lubie bez fiszbin i tez nie wyobrazalam sobie w takim chodzic, ale jak na początku dasz rade taki ubrac to szacun
Ja na fiszbiny przeszlam ponownie, dopiero ok 4-5 m-ca po porodzie, jak juz laktacja byla dosc unormowana. A te dobre staniki bez fiszbin, naprawdę nie robia obwislych cyckowjednak za cos sie placi.
Ja 1 model royce blosson zakupilam już w 9 mcu ciazy i bylam w nim jeszcze na weselu u koleżanki i czulam sie calkiem atrakcyjnie, jak na swoj stan -
nick nieaktualnyWiem, jak ważne jest dobranie i przymierzenie stanika, dlatego najchętniej kupuje stacjonarne. Ostatnio sporo szukałam w Łodzi dobrego sklepu z bielizną i do tej pory nie znalazłam takiego, gdzie byłby fajny wybór. Są takie gdzie oczywiście jest wiele fajnych modeli, ale takich wyjściowych i drogich. Nie ma sklepu, gdzie znalazłbym coś bardziej na codzień, z bawełny, bez fiszbin (w ciąży moje piersi słabo je tolerują) i w rozsądnej cenie. Nie mam nic przeciwko kupienia stanika za 100-150zl - ale w ciąży mialam już dwa skoki rozmiaru piersi i wydać tyle kasy, żeby pochodzić miesiąc, bo kto wie kiedy znowu urosna to mi się nie uśmiecha.
Mam dwa bardzo fajne staniki bawełniane z polskiej firmy kelbest - ale nie są są już do dostania stacjonarne w takim sklepiku gdzie je kupowałam. A przez internet to loteria z rozmiaremtym bardziej, że producent nie zamieszcza żadnej tabelki z rozmiarem.
Czytałam ostatnio, żeby staniki do karmienia kupować ok. 3 tyg przed porodem - wtedy dobrze dobierzemy ich rozmiar. Dlatego z takimi ja się jeszcze wstrzymuje. -
nick nieaktualnyJa ostatnio kupiłam stanik sportowy w lidlu z takimi wkładkami jakby lekko usztywnianymi (takia pianka). Chodzę w nim teraz na co dzien. Jest dla mnie genialny. Zazwyczaj w sportowych cycory wiszą jak opite kleszcze tudzież skarpety z piachem a ten tak dobrze trzyma ze po kilku dniach pojechałam kupic drugi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 08:18
OlaWi lubi tę wiadomość
-
Ostatnio krwawią mi dziąsła przy myciu zębów... Byłam w zeszłym miesiącu na kontroli u stomatologa. Zęby mam zdrowe i nic mnie nie boli. Nie wiem może to kwestia ciąży i hormonów? Bo czasem z rana i z nosa trochę krwi mi pójdzie przy wydmuchiwaniu.
Ma któraś z was takie objawy? -
Frida91 wrote:Ostatnio krwawią mi dziąsła przy myciu zębów... Byłam w zeszłym miesiącu na kontroli u stomatologa. Zęby mam zdrowe i nic mnie nie boli. Nie wiem może to kwestia ciąży i hormonów? Bo czasem z rana i z nosa trochę krwi mi pójdzie przy wydmuchiwaniu.
Ma któraś z was takie objawy?
Może tak być. Mi dziąsła nie ale krwawienie z nosa mam prawie od początku ciąży. Coś ze śluzówką się zmienia od hormonów.OlaWi lubi tę wiadomość
-
Ja też myślę już o stanikach, a jakie kupujecie rozmiary?? Czy czekacie na krótko przed porodem? Ja powinnam coś teraz kupić bo w dotychczasowe nie mieszczę się ale miski są dobre tylko pod biustem za małe. Kupiłam takie przedłużki ale nie są zbyt wygodne. Czy kupić do karmienia rozmiar większy i większy pod biustem czy poczekać?
-
Frida91 wrote:Ostatnio krwawią mi dziąsła przy myciu zębów... Byłam w zeszłym miesiącu na kontroli u stomatologa. Zęby mam zdrowe i nic mnie nie boli. Nie wiem może to kwestia ciąży i hormonów? Bo czasem z rana i z nosa trochę krwi mi pójdzie przy wydmuchiwaniu.
Moja ortodontka mówiła że to normalne w ciążyFrida91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykayama wrote:Ja też myślę już o stanikach, a jakie kupujecie rozmiary?? Czy czekacie na krótko przed porodem? Ja powinnam coś teraz kupić bo w dotychczasowe nie mieszczę się ale miski są dobre tylko pod biustem za małe. Kupiłam takie przedłużki ale nie są zbyt wygodne. Czy kupić do karmienia rozmiar większy i większy pod biustem czy poczekać?
Ja na twoim miejscu kupiłbym nawet teraz - niekoniecznie do karmienia, ale dobrze dobrany, tak, żeby było Ci wygodnie. To bardzo ważne, dla zdrowia i żeby nic z piersiami się nie działo.
Ja takie typowo do karmienia kupię na ok. 3-4 tyg przed porodem, podobno wtedy powinno się je dobierać.
Tu kilka linków, z których się dokształcałam
https://youtu.be/FJ27jHf-k7I
http://ciaza.siostraania.pl/biustonosz-ciazy-rozmowa-brafitterka/
https://dziendobry.tvn.pl/a/jak-dobrac-biustonosz-na-czas-ciazy-i-karmienia-rady-brafitterki
Między innymi dobieramy obwód zapinajac go na najmniejsza haftkę (odwrotnie jak zazwyczaj) + w miseczce powinno być miejsce na wkładkę laktacyjną.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 10:10
kayama lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny super że polecacie kosmetyki do pielęgnacji i staniki, i w ogóle wszystko polecajcie bo mam wrażenie że patrząc na wasze wpisy to ja jednak mało życia znam i mało widziałam
i dopiero zaczęłam sobie zapisywać wszystko. Jak możecie napiszcie jeszcze raz czy stosowalyscie cos pod pieluszkę gdy nie było podraznien? W sensie profilaktycznie? Obilo mi się o uszy że zielony linomag można ale czy to za każdym razem czy tylko na noc czy raz na jakiś czas?
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualnyFrida91 wrote:Ostatnio krwawią mi dziąsła przy myciu zębów... Byłam w zeszłym miesiącu na kontroli u stomatologa. Zęby mam zdrowe i nic mnie nie boli. Nie wiem może to kwestia ciąży i hormonów? Bo czasem z rana i z nosa trochę krwi mi pójdzie przy wydmuchiwaniu.
U mnie to samo - jestem pod opieką dentysty, więc nic złego się nie dzieje. W ciąży po prostu wszystkie śluzówki są bardziej ukrwione i stąd takie objawy. Jeśli chodzi o nos to u mnie tylko krwista wydzielina. Najgorzej, że niby nie mam kataru, a wiecznie czuję zatkane zatoki. Ginekolog powiedziała, że jakbym nie dawała sobie z tym rady nawilżanie woda morska to mogę się zgłosić do laryngologa - bo tak bywa w ciąży.Frida91 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dobrze mówią z sudocremem, kupcie ten najmniejszy bądź jak uda wam się dostać próbkę to niech was nie kusi dokupować
ja w pierwszej ciąży kupiłam ten największy słoik 400 g 😂 nie wiem ile musiałabym mieć dzieci i ile odparzeń, zeby wykorzystać chociaż połowę
Ja na początku kąpałam w wodzie z oliwka plus miałam szampon do włosów, bo mała urodziła się z dosyć bujną czuprynąteraz już używam Mustella.
A co do popękanych brodawek polecam bardzo kompresy Multi Mam. Trochę one kosztują, ale to jedyne co mi w miarę szybko pomogło zagoić brodawki i karmic mała bez nakładek kapturków. Teraz na pewno zakupie je od razu do wyprawki.
Co do pieluch u nas prawie miesiąc rozmiar 1 był, ale tu nigdy nie wiadomo
-
Dziś rano przestraszyłam się.Śpie w majtkach i rano zobaczyłam 1 kroplę krwi na bieliznie.Młody czasem kopie więc chyba ok.Zastanawiam się co mnie mogło podrażnić.Serduszkowanie było w środę więc chyba odpada,dopochwowo ostatnio pimafucin może on podrażnia?23 tyg odhaczone i takie coś.Zaaplikowałam luteine i czekam.Miała tak któraś z was na tym etapie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 10:52
-
Dużo tej krwi? Może tylko jakieś naczynko pękło tam w środku? Nie martwiłabym się jeśli to jednorazowe i małe
Niebieska Gwiazda, OlaWi lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
kayama wrote:Ja też myślę już o stanikach, a jakie kupujecie rozmiary?? Czy czekacie na krótko przed porodem? Ja powinnam coś teraz kupić bo w dotychczasowe nie mieszczę się ale miski są dobre tylko pod biustem za małe. Kupiłam takie przedłużki ale nie są zbyt wygodne. Czy kupić do karmienia rozmiar większy i większy pod biustem czy poczekać?
Ja w ciazy regularnie, czyli u mnie ok 3 mce zmienialam stanik, aktualnie nosze juz o 3 rozmiary wiekszy, ale na normalny, tylko w odpowiednim rozmiarze.
Do karmienia, tak jak juz ktos pisal, najlepiej kupować pod sam koniec, czyli ok. 8 mca, z tym ze trzeba wziac pod uwage, ze biust i tak urosnie jeszcze po porodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 11:30
wiki2 lubi tę wiadomość
-
plinka89 wrote:Z firmy Panache taki mieki model z koronka, a na sam poczatek uwielbiam royce blossom. Jest tez miekki, ale super trzyma nawet biust przy rozmiarze H
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
co do staników to ja mam niewielki biust - uwielbiam chodzić bez stanika w dzień ale po porodzie biust KP bardzo się zmienia - ja kupiłam tuż przed porodem stanik miękki medella EVA miękki sportowy - nie wygląda w ogóle ale jest genialny - świetnie trzyma biust, nie uwiera, nosiłam go 24/dobę ściągałam go tylko do kąpieli a i tak biust musiałam wtedy podtrzymywać ręką bo miałam wrażenie że mi sie urwie
tak więc polecam miękkie, podtrzymujące dobrze biust na czas unormowania laktacji - biust w tedy w ciągu godziny potrafi powiększyć swój rozmiar i musi mieć po prostu na to miejsce aby się zastoje nie robiłyja z tego co pamiętam to chyba ponad miesiąc musiałam mieć non stop te staniki na sobie
wiki2, Agagusia lubią tę wiadomość