Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Macie może stanik z hm z serii MAMA te miękkie , bez fiszbin, pakowane w 2- paki? Jak one wypadają rozmiarowo ? Bo nie wychodzę z domu i nie mam jak przymeitzuc i zastanawiam się czy to się kupuje jak bluzki? Czy to s /m oznacza rozmiar miseczki czy obwód pod biustem?
OlaWi lubi tę wiadomość
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Niebieska Gwiazda wrote:Zbliżają się imieniny i urodzimy mojego synka,Czwarte.Mam problem bo niemam pomysłu co mu kupić.Puzli ma dużo,lubi klocki ma cegiełki,lego,magnetyczne,korbo.Oprócz tego lubi wychodzić na dwór rowerek i hulajnogę ma.Autka na akumulator też się dorobił.Pomocy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 11:48
Niebieska Gwiazda, wisieninka_89, Frida91, Marcelina85, Kalija, Bobby29 lubią tę wiadomość
IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Anhydra, to super, ze szyjka i skurcze się uspokoiły. Staraj się nie martwić na zapas, choć wyobrażam sobie, ze to na pewno trudne , ale z tego , co czytałam , to zdecydowana większość jakichkolwiek nieprawidłowości , które widać u dzieciątka - po narodzinach znikają / wchłaniają się . Może ten płyn to tez jakieś przejściowe a lekarze zareagowali szybko badaniami , by dmuchać na zimne.
Trzymaj się , będzie dobrze ;*Anhydra, Klara Wysocka lubią tę wiadomość
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Anhydra - a nie przypominasz dobie zebys przez ostatnie 2 miesiace miala mocno zaczerwienione policzki przez pare dni? Ew wysypkę na wiekszych obszarach taka tylko czerwona, ażurowa, nie chropowata? To sa typowe objawy rumienia, ktory jest wywoływany wlasnie przez parowirusa. Jesli nic takiego nue nastąpiło, to male prawdopodobieństwo ze to przeszłaś. Ew dopytaj rodzicow dzieci z którymi mialas kontakt czy ostatnio przechodziły rumień zakaźny. Jestem z tym na biezaco bo 3 tygodnie temu starszy mial a teraz u młodszego sie konczy. Na szczescie ja mam przeciwciała. Oby to tylko fałszywy alarm u Ciebie byl. Tak czy inaczej dobrze ze wykryto to na samym poczatku i jestes pod obserwacja pod tym wzgledem.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Co do tych staników z hm, to obczailam ze jest darmowy zwrot kurierem z domu, wiec zamówiłam oba i będę mierzyć ✌️
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Panna_Justyna wrote:Co do tych staników z hm, to obczailam ze jest darmowy zwrot kurierem z domu, wiec zamówiłam oba i będę mierzyć ✌️
Panna_Justyna lubi tę wiadomość
-
Agagusia wrote:Anhydra - a nie przypominasz dobie zebys przez ostatnie 2 miesiace miala mocno zaczerwienione policzki przez pare dni? Ew wysypkę na wiekszych obszarach taka tylko czerwona, ażurowa, nie chropowata? To sa typowe objawy rumienia, ktory jest wywoływany wlasnie przez parowirusa. Jesli nic takiego nue nastąpiło, to male prawdopodobieństwo ze to przeszłaś. Ew dopytaj rodzicow dzieci z którymi mialas kontakt czy ostatnio przechodziły rumień zakaźny. Jestem z tym na biezaco bo 3 tygodnie temu starszy mial a teraz u młodszego sie konczy. Na szczescie ja mam przeciwciała. Oby to tylko fałszywy alarm u Ciebie byl. Tak czy inaczej dobrze ze wykryto to na samym poczatku i jestes pod obserwacja pod tym wzgledem.
Kurcze miałam cos takiego na policzkach nawet mówiłam lekarzowi ale on stwierdził że to od progesteronu
Teraz się zeschizowałam. ...
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:Kurcze miałam cos takiego na policzkach nawet mówiłam lekarzowi ale on stwierdził że to od progesteronu
Teraz się zeschizowałam. ...
Spokojnie 😊 ja od wczoraj też mam zaczerwienione policzki, wątpię, że to rumień.
Jestem pewna, że ten płyn w brzuszku to nic takiego, a po prostu muszą to sprawdzić.
Trzymaj się kochanai pisz na bieżąco jak u Was sytuacja wygląda. Cieszę się, że szyjka trzyma i skurcze minęły. Idzie ku dobremu 😙
Klara Wysocka, Anhydra, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Vampire wrote:IGA, też jestem z Lublina i ciekawi mnie gdzie rodziłaś Anielkę? Tak w ogóle śliczne imię córeczki, jest naszym typem dla Małej.
dziękujemy , imię dla Anielki wybraliśmy zanim zaszłam w ciąże
za to teraz mamy problem
Vampire lubi tę wiadomość
-
Panna_Justyna wrote:Macie może stanik z hm z serii MAMA te miękkie , bez fiszbin, pakowane w 2- paki? Jak one wypadają rozmiarowo ? Bo nie wychodzę z domu i nie mam jak przymeitzuc i zastanawiam się czy to się kupuje jak bluzki? Czy to s /m oznacza rozmiar miseczki czy obwód pod biustem?
Panna_Justyna, Vampire lubią tę wiadomość
-
plinka89 wrote:Myślisz, ze jest taka zaleznos5, ze jak pierwsze po czasie to kolejne tez?
u mnie wszyscy w rodzinie rodzą wcześnie, nawet 36-37 tc, a ja chodziłam a raczej się toczyłam i jakoś nic się nie ruszało
-
Spokojnie Anhydra, nie wiadomo czy to to. I tak musisz poczekac na wyniki badań. Zwykle w rumieniu występują najpierw zaczerwienione policzki a potem wysypka na ciele, ktora trudno byloby przegapić. Ew pogadaj z lekarzem ze taki fakt sobie przypomniałaś i niech to sprawdza dokladnie. Kiedy masz miec te wyniki na parowirusa?
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Agagusia wrote:Spokojnie Anhydra, nie wiadomo czy to to. I tak musisz poczekac na wyniki badań. Zwykle w rumieniu występują najpierw zaczerwienione policzki a potem wysypka na ciele, ktora trudno byloby przegapić. Ew pogadaj z lekarzem ze taki fakt sobie przypomniałaś i niech to sprawdza dokladnie. Kiedy masz miec te wyniki na parowirusa?
TA wysypka właśnie niby jest grudkowata z tego co czytam. U mnie raczej miała charakter bardziej naczyniowy i występowała akurat wtedy gdy brałam dodatkowe zastrzyki z prolutexu (a to progesteron).
Na wyniki pewnie jeszcze poczekam, bo próbki nie są badane na miejscu tylko wysyłane do innego ośrodka. Przy tym parwo niby jeszcze przeplywy w tętnicy mózgowej u maluchów są zaburzeń a u mnie są niby ok....Tak więc sama nie wiem ...
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Agagusia wrote:Ktoras z Was pisala ze lekarka poleciła zwrocic uwage na pary aktywności dziecka. Dlaczego? Mogłybyście rozwinąć ten temat?
U mnie mała jest aktywna zawsze po śniadaniu około 9. Często okolo 17 i 23. Są też ruchy w między czasie (mniej intensywne), czasami też nad ranem lub w nocy jak się przekrecam, ale wymienione godziny są raczej powtarzalne.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
U nas zaraz po przebudzeniu, potem co 2-3 godziny wiercenie, na wieczór wzmożone a od 23 do 1 istny you can dance, wtedy Młody robi takie fikołki że wszystko mi się trzęsie 😂 w nocy jak się przekręcam to też zaczyna się szaleństwo więc staram się tego nie robić dla własnego dobra 😂
OlaWi lubi tę wiadomość
-
Agagusia wrote:Ktoras z Was pisala ze lekarka poleciła zwrocic uwage na pary aktywności dziecka. Dlaczego? Mogłybyście rozwinąć ten temat?
Poradziła mi, żeby zacząć zwracać na to uwagę i wybrać sobie porę największej aktywności dziecka - w ramach przyzwyczajania, ponieważ od 30 tygodnia istotne jest, aby raz dziennie naliczyć 10 ruchów w ciągu dowolnie wybranej godziny (łatwiej będzie liczyć, gdy będzie się wiedziało, o jakiej porze dnia jest ich zwykle najwięcej).
Moja Mała najwięcej rusza się o 9 rano, po obiedzie i wieczorem ok. 20. Jednego dnia udało mi się naliczyć 6 razy ponad 10 ruchów, co ok. 2-3h.OlaWi, Klara Wysocka lubią tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*)