Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też jak się rano obudze i uslyszy moj głos to mała zaczyna fikac. Potem chwilę po śniadaniu, po południu ok.18. Wieczorem ok.22 a jak już się kładę do łóżka to też zaczynają się kopy z półobrotu i inne szaleństwa
Tak że też zauważyłam stałe pory aktywności.OlaWi lubi tę wiadomość
-
Nie wiem jak jest u Was dziewczyny, ale jak ja na początku wcale nie miałam ochoty na słodycze,tak teraz mnie ciągnie. Jak tak dalej pójdzie,to będzie strach na wagę stanąć
OlaWi, Kalija lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
U mnie spokojnie kilka razy dziennie naliczy 10 razy na godzine. Ogolnie rusza sie sporo i nie musze tych ruchów wyczekiwać. Wręcz mam wrazenie se gdyby sie nie ruszał ze 2 godziny z rzedu to jechałabym na IP, bo to byloby cos niezwykłego. Wiem ze niby po. 30 tc liczymy, ale skoro ja czyje naprawde regularne ruchy od Ok 20tc, to gdyby teraz w 24 tc cos nagle bylo inaczej to z prwnoscia chcialabym to sprawdzic. Inna sprawa czy jakby co, to oni na IP na tym etapie ciazy mogliby dla nas cokolwiek zrobic...
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Anhydra, dobrze ze z szyjka i skurczami jest poprawa. A tym płynem w brzuszku postaraj się nie przejmować. Miałaś w ogóle jakakolwiek możliwość zarazić się?
Aga, odnośnie opieki nad Julkiem oczywiście przygotuje sobie kilka wariantów ale tak naprawdę to będę spokojna już po wszystkim. Jeżeli sprawdzi się reguła ze jak pierwsza ciąża przenoszona to i druga to chyba w okolicach terminu poproszę moja siostrę żeby zamieszkała u nas 😁.
Ja tez mam problem z krwawieniem dziąseł. To ponoć normalne w ciąży. Dentystka zaleciła mi płukanie rumiankiem, zastosowanie kuracji pasta lacalut a przy nasilonym problemie płukanie jamy ustnej płynem eludril classic. Ja nie stosuje żadnego z tych zaleceń 😀. U mnie problem wystepowal tez przed ciąża i w moim przypadku ważne jest żeby regularnie usuwać kamien bo on nasila problem.
Baby shower pewnie nie będę mieć. Może to moda i wydziwianie ale jak ma sprawić frajdę i być okazja do fajnego spotkania to czemu nie.
W temacie jeszcze staników miękkich z hm to właśnie rozmiarówka jest największym problemem. Ja mam spory biust wiec wzięłam większy rozmiar i był za luźny w obwodzie.
[/url]
-
U mnie ruchy po śniadaniu,po obiedzie i koło 17.Po słodkim nie,po zimnym owszem,po śledziach zawsze.Zapewne nie wszystkie ruchy czuje bo mam łożysko na przedniej ścianie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 19:02
OlaWi lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:Ciekawe,czy pory aktywności pokryja się po urodzeniu
Położna w szkole rodzenia mówiła nam, że zwykle tak jest. Przez pierwsze ok. dwa tygodnie dziecko odtwarza rytm z brzucha i dopiero z czasem się przestawia. I o ile w ciągu dnia, by mi to odpowiadało, tak te nocne harce trochę mnie martwiąA podobno im mama w ciązy aktywniejsza, tym później dziecko ma bardziej zamieniony dzień z nocą, bo w ciągu dnia było lulane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 22:24
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
nick nieaktualnyNiebieska A gry planszowe ? Mój ma teraz 3i pół roku i uwielbia gry. Jedną z ulubionych to potwory do szafy oraz było sobie życie wielki pościg;)
Jakbyście szukały pięknych książek dla dzieci o pepku lub o dzidzi w brzuszku to polecam dwie pozycje... kuku i historia pępka oraz puk puk jest tam kto w brzuszku mojej mamy....Ja płacze za każdym razem jak czytam synkowi.
Mój syn ogólnie kocha książki i jak rozmawialiśmy o śmierci to mi kiedyś powiedział, że on do nieba chce zabrać swoje książki...kocham mojego mola książkowego;)
Edit:
U mnie też aktywność od rana A potem właśnie tak ok 23
Biorę od wczoraj antybiotyk. Ucho nadal boli i do tego jeszcze nerka...czytałam że skutkiem ubocznym może być nie wydolność nerki. Dobrze że jutro mam wizytę u gin. To zapytam się co robic ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 19:44
Niebieska Gwiazda, Vampire, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Misi@ wrote:Niebieska A gry planszowe ? Mój ma teraz 3i pół roku i uwielbia gry. Jedną z ulubionych to potwory do szafy oraz było sobie życie wielki pościg;)
Jakbyście szukały pięknych książek dla dzieci o pepku lub o dzidzi w brzuszku to polecam dwie pozycje... kuku i historia pępka oraz puk puk jest tam kto w brzuszku mojej mamy....Ja płacze za każdym razem jak czytam synkowi.
Mój syn ogólnie kocha książki i jak rozmawialiśmy o śmierci to mi kiedyś powiedział, że on do nieba chce zabrać swoje książki...kocham mojego mola książkowego;)
Edit:
U mnie też aktywność od rana A potem właśnie tak ok 23
Biorę od wczoraj antybiotyk. Ucho nadal boli i do tego jeszcze nerka...czytałam że skutkiem ubocznym może być nie wydolność nerki. Dobrze że jutro mam wizytę u gin. To zapytam się co robic ;/
Mój też kocha książki super pomysł.Na gry też zerkne.Misi@ lubi tę wiadomość
-
A u mojej jeszcze nie zauważyłam regularności bo często ustawia się dupka do brzucha i wtedy jak kopie tam sobie "do środka" to jeszcze tak nie rozróżniam i nie czuję za wyraźnie. Ale najczęściej czuję ją po posilkach oraz koło 23. W nocy wcale nawet jak wstaje na siku to raczej małej nie czuję.
Moja koleżanka od piątego miesiąca musiała leżeć, więc aktywna nie była, a synek który urodził się tydzień temu podobno zamienił sobie dzień z nocąw dzień śpi a w nocy harce
więc różnie może być. Zapytam czy pokrywa jej się z aktywnością smyka z brzucha.
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
IGA.G wrote:Vampire tylko ostrzegam, że Anielki aniołkami nie są ;p znam dwie i wulkany energii
Sądząc po charakterach rodziców, nie oczekujemy spokojnego dziecka.
Mam w planach rodzić na Lubartowskiej i miałam nadzieję, że ten szpital tak chwalisz.
Zauważyłam, że moja lubi się kręcić jak się skupiam. Mama pracuje a ona wtedy harcuje. Poza tym wieczorem aktywna.
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Vampire wrote:Sądząc po charakterach rodziców, nie oczekujemy spokojnego dziecka.
Mam w planach rodzić na Lubartowskiej i miałam nadzieję, że ten szpital tak chwalisz.
Zauważyłam, że moja lubi się kręcić jak się skupiam. Mama pracuje a ona wtedy harcuje. Poza tym wieczorem aktywna.nie wiem, może od tego czasu coś się zmieniło, bo rodziła tak jak ja w 2017. ja wiem,że na LubartowSkiej byłoby mi cieżej rodzic pierwsze dziecko, bo była z nią tylko jedna położna... druga przyszła na parte przytrzymać jej głowę (mąż miał zakaz wstępu bo sezon chorobowy był). Ja na Staszica miałam trzy położne, do tego dziewczyny uczące się, które bardzo mi pomogły, lekarz był też cały czas na sali.
Vampire lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, pozdrawiam z Ustronia Morskiego
przyjechaliśmy w piątek i już dziś byłam ma IP w Kołobrzegu. W nocy kłuła mnie szyjka i co mnie bardziej zmartwiło od wczoraj mam dość mocny, nieprzyjemny zapach śluzu. Obstawiałam infekcje bakteryjną a wiadomo, że bywają groźne w ciąży dlatego pojechałam do szpitala. Lekarz stwierdził, że skoro to tylko zapach to nie ma stanu zapalnego i nic mi nie przepisze , bo leki bardziej szkodzą niż pomagają, przy okazji wyraził zdziwienie, że lekarz prowadzący pozwolił mi jechać 400km nad morze skoro wcześniej miałam krwawienia i krwiaka, był zaskoczony, że przyjmuje tak dużą dawkę progesteronu i że nie biorę nospy.
Jestem zła na siebie, że nie uparłam się na receptę bo przecież coś się już dzieje i napewno samo nie przejdzie, tylko czekać na kolejne objawy jak świąd czy pieczenie. Za dwa dni pewnie będę jechać tam z powrotemwiem, że nadmierna higiena też jest niewskazana mimo to myłam się dziś tam 3 razy bo jednak dyskomfort duży
Nigdy tak nie miałam chyba. Jakieś rady ?
-
Moje dziecko może grzeczne będzie
Rusza się w ciągu dnia ale jak leżę albo siedzę, i nie bardzo długo, szybko ma chyba przerwę na drzemkę. W nocy tylko minimalnie, nigdy mi to nie przeszkadza we śnie. Za to rano jak ja wstaję cichutko jest, mam nadzieję że jest nocnym markiem jak rodzice i nie będzie robić wczesnych pobudek
OlaWi lubi tę wiadomość