X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jak się rano obudze i uslyszy moj głos to mała zaczyna fikac. Potem chwilę po śniadaniu, po południu ok.18. Wieczorem ok.22 a jak już się kładę do łóżka to też zaczynają się kopy z półobrotu i inne szaleństwa :D
    Tak że też zauważyłam stałe pory aktywności.

OlaWi lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe,czy pory aktywności pokryja się po urodzeniu :)

OlaWi lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak jest u Was dziewczyny, ale jak ja na początku wcale nie miałam ochoty na słodycze,tak teraz mnie ciągnie. Jak tak dalej pójdzie,to będzie strach na wagę stanąć :D

OlaWi, Kalija lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie spokojnie kilka razy dziennie naliczy 10 razy na godzine. Ogolnie rusza sie sporo i nie musze tych ruchów wyczekiwać. Wręcz mam wrazenie se gdyby sie nie ruszał ze 2 godziny z rzedu to jechałabym na IP, bo to byloby cos niezwykłego. Wiem ze niby po. 30 tc liczymy, ale skoro ja czyje naprawde regularne ruchy od Ok 20tc, to gdyby teraz w 24 tc cos nagle bylo inaczej to z prwnoscia chcialabym to sprawdzic. Inna sprawa czy jakby co, to oni na IP na tym etapie ciazy mogliby dla nas cokolwiek zrobic...

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    u nas się porkyło :) co prawda tylko na początku, bo później weszła w rytm dnia, który jej ustaliliśmy

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra, dobrze ze z szyjka i skurczami jest poprawa. A tym płynem w brzuszku postaraj się nie przejmować. Miałaś w ogóle jakakolwiek możliwość zarazić się?

Aga, odnośnie opieki nad Julkiem oczywiście przygotuje sobie kilka wariantów ale tak naprawdę to będę spokojna już po wszystkim :). Jeżeli sprawdzi się reguła ze jak pierwsza ciąża przenoszona to i druga to chyba w okolicach terminu poproszę moja siostrę żeby zamieszkała u nas 😁.

Ja tez mam problem z krwawieniem dziąseł. To ponoć normalne w ciąży. Dentystka zaleciła mi płukanie rumiankiem, zastosowanie kuracji pasta lacalut a przy nasilonym problemie płukanie jamy ustnej płynem eludril classic. Ja nie stosuje żadnego z tych zaleceń 😀. U mnie problem wystepowal tez przed ciąża i w moim przypadku ważne jest żeby regularnie usuwać kamien bo on nasila problem.
    Baby shower pewnie nie będę mieć. Może to moda i wydziwianie ale jak ma sprawić frajdę i być okazja do fajnego spotkania to czemu nie.

W temacie jeszcze staników miękkich z hm to właśnie rozmiarówka jest największym problemem. Ja mam spory biust wiec wzięłam większy rozmiar i był za luźny w obwodzie.

aadd84dc14.png[/url]
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ruchy po śniadaniu,po obiedzie i koło 17.Po słodkim nie,po zimnym owszem,po śledziach zawsze.Zapewne nie wszystkie ruchy czuje bo mam łożysko na przedniej ścianie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 19:02

OlaWi lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn był wcześniakiem i przez pierwszy miesiąc bardzo dużo spał,budził się tylko na jedzenie.Potem wszedł w rytm wyznaczony przez nas.

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:

Położna w szkole rodzenia mówiła nam, że zwykle tak jest. Przez pierwsze ok. dwa tygodnie dziecko odtwarza rytm z brzucha i dopiero z czasem się przestawia. I o ile w ciągu dnia, by mi to odpowiadało, tak te nocne harce trochę mnie martwią :D A podobno im mama w ciązy aktywniejsza, tym później dziecko ma bardziej zamieniony dzień z nocą, bo w ciągu dnia było lulane ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 22:24

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska A gry planszowe ? Mój ma teraz 3i pół roku i uwielbia gry. Jedną z ulubionych to potwory do szafy oraz było sobie życie wielki pościg;)
    Jakbyście szukały pięknych książek dla dzieci o pepku lub o dzidzi w brzuszku to polecam dwie pozycje... kuku i historia pępka oraz puk puk jest tam kto w brzuszku mojej mamy....Ja płacze za każdym razem jak czytam synkowi.
    Mój syn ogólnie kocha książki i jak rozmawialiśmy o śmierci to mi kiedyś powiedział, że on do nieba chce zabrać swoje książki...kocham mojego mola książkowego;)

Edit:
    U mnie też aktywność od rana A potem właśnie tak ok 23 ;)

Biorę od wczoraj antybiotyk. Ucho nadal boli i do tego jeszcze nerka...czytałam że skutkiem ubocznym może być nie wydolność nerki. Dobrze że jutro mam wizytę u gin. To zapytam się co robic ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 19:44

Niebieska Gwiazda, Vampire, OlaWi lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Niebieska A gry planszowe ? Mój ma teraz 3i pół roku i uwielbia gry. Jedną z ulubionych to potwory do szafy oraz było sobie życie wielki pościg;)
    Jakbyście szukały pięknych książek dla dzieci o pepku lub o dzidzi w brzuszku to polecam dwie pozycje... kuku i historia pępka oraz puk puk jest tam kto w brzuszku mojej mamy....Ja płacze za każdym razem jak czytam synkowi.
    Mój syn ogólnie kocha książki i jak rozmawialiśmy o śmierci to mi kiedyś powiedział, że on do nieba chce zabrać swoje książki...kocham mojego mola książkowego;)

Edit:
    U mnie też aktywność od rana A potem właśnie tak ok 23 ;)

Biorę od wczoraj antybiotyk. Ucho nadal boli i do tego jeszcze nerka...czytałam że skutkiem ubocznym może być nie wydolność nerki. Dobrze że jutro mam wizytę u gin. To zapytam się co robic ;/

Mój też kocha książki super pomysł.Na gry też zerkne.

Misi@ lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest aktywny nad ranem, przed południem i wieczorem. Jak się kładę spać to też chwilę się poprzewraca, ale wygląda mi to bardziej na układanie się i wybieranie pozycji do snu niż fikołki :D

OlaWi lubi tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Kazik jest strasznym wiercipiętą. Rusza się więcej niż Julek. Bardzo aktywny jest tez w nocy. Jak wstaje do toalety to potem nie mogę zasnąć bo w brzuchu rozróba 😁

Misi@, OlaWi lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra cieszę się, że z szyjką jest lepiej i mam nadzieję, że ten płyn okaże się niczym poważnym !

Anhydra lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mojej jeszcze nie zauważyłam regularności bo często ustawia się dupka do brzucha i wtedy jak kopie tam sobie "do środka" to jeszcze tak nie rozróżniam i nie czuję za wyraźnie. Ale najczęściej czuję ją po posilkach oraz koło 23. W nocy wcale nawet jak wstaje na siku to raczej małej nie czuję.

Moja koleżanka od piątego miesiąca musiała leżeć, więc aktywna nie była, a synek który urodził się tydzień temu podobno zamienił sobie dzień z nocą :) w dzień śpi a w nocy harce :) więc różnie może być. Zapytam czy pokrywa jej się z aktywnością smyka z brzucha.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Vampire tylko ostrzegam, że Anielki aniołkami nie są ;p znam dwie i wulkany energii :)

Sądząc po charakterach rodziców, nie oczekujemy spokojnego dziecka. :)
    Mam w planach rodzić na Lubartowskiej i miałam nadzieję, że ten szpital tak chwalisz. :)

Zauważyłam, że moja lubi się kręcić jak się skupiam. Mama pracuje a ona wtedy harcuje. Poza tym wieczorem aktywna.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Sądząc po charakterach rodziców, nie oczekujemy spokojnego dziecka. :)
    Mam w planach rodzić na Lubartowskiej i miałam nadzieję, że ten szpital tak chwalisz. :)

Zauważyłam, że moja lubi się kręcić jak się skupiam. Mama pracuje a ona wtedy harcuje. Poza tym wieczorem aktywna.
    moja koleżanka rodziła na Lubartowkiej drugiego syna. i ogólnie była zadowolona, minusem są wieloosobowe sale po porodzie, ona trafiła na 8 czy 9 osobową :( nie wiem, może od tego czasu coś się zmieniło, bo rodziła tak jak ja w 2017. ja wiem,że na LubartowSkiej byłoby mi cieżej rodzic pierwsze dziecko, bo była z nią tylko jedna położna... druga przyszła na parte przytrzymać jej głowę (mąż miał zakaz wstępu bo sezon chorobowy był). Ja na Staszica miałam trzy położne, do tego dziewczyny uczące się, które bardzo mi pomogły, lekarz był też cały czas na sali.

Vampire lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, pozdrawiam z Ustronia Morskiego :) przyjechaliśmy w piątek i już dziś byłam ma IP w Kołobrzegu. W nocy kłuła mnie szyjka i co mnie bardziej zmartwiło od wczoraj mam dość mocny, nieprzyjemny zapach śluzu. Obstawiałam infekcje bakteryjną a wiadomo, że bywają groźne w ciąży dlatego pojechałam do szpitala. Lekarz stwierdził, że skoro to tylko zapach to nie ma stanu zapalnego i nic mi nie przepisze , bo leki bardziej szkodzą niż pomagają, przy okazji wyraził zdziwienie, że lekarz prowadzący pozwolił mi jechać 400km nad morze skoro wcześniej miałam krwawienia i krwiaka, był zaskoczony, że przyjmuje tak dużą dawkę progesteronu i że nie biorę nospy.

Jestem zła na siebie, że nie uparłam się na receptę bo przecież coś się już dzieje i napewno samo nie przejdzie, tylko czekać na kolejne objawy jak świąd czy pieczenie. Za dwa dni pewnie będę jechać tam z powrotem :/ wiem, że nadmierna higiena też jest niewskazana mimo to myłam się dziś tam 3 razy bo jednak dyskomfort duży :( Nigdy tak nie miałam chyba. Jakieś rady ? :(

dqprgu1royghdo7j.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija może spróbuj jakiś probiotyk dopochwowo? Lactovaginal czy coś podobnego. Nie zaszkodzi a może pomoże i infekcja się nie rozwinie?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko może grzeczne będzie ;) Rusza się w ciągu dnia ale jak leżę albo siedzę, i nie bardzo długo, szybko ma chyba przerwę na drzemkę. W nocy tylko minimalnie, nigdy mi to nie przeszkadza we śnie. Za to rano jak ja wstaję cichutko jest, mam nadzieję że jest nocnym markiem jak rodzice i nie będzie robić wczesnych pobudek ;)

OlaWi lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ