X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Mi tez sie wydaje, ze brzuch jakos wiekszy niz w 1 ciaxy, ale wagowo mam w sumie mniej niz wtedy. Mam nadzieję, ze po świętach sie nie zmieni! :D
    ja wagowo najpierw miałam więcej, z Anielką nie ruszyła waga w 1 trymestrze. w tej miałam 2 kg na plusie, ale widzę , że waga się wyrównuje :) w piątek wizyta, zobaczymy jak wagowo. w domu mam zepsutą wagę i nie chcę nowej, wole się nie ważyc ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po połówkowych. Płeć nie potwierdzona, nie chciała pokazać. Ciągle uderzała w sondę do USG. Wszystko prawidłowo, 515 gramów szczęścia. Na moją prośbę lekarz sprawdził szyjkę i jest 3,5 cm. Odetchnęłam, bo ostatnio miałam wrażenie jakbym miała ciągły skurcz macicy.

Kalija, mój gin twierdzi, że jak zaczęłam brać leki z progesteronem to już mam JE ciągnąć do końca. Mam luteinę i duphaston 2x dziennie. "Wietrzę" ile mogę plus ptobiotyki co jakiś czas i w miarę.
    A, i pisałyście o dużej ilości wydzieliny. Wszystkie moje koleżanki też tak miały, a ja nie. Oprócz powyższego stosuje wielorazowe wkładki bawełniane. Nie wiem czy ma to wpływ.

Smerfelinka, spóźnione "Sto lat"! Spełnienia marzeń!!

Bobby29, Ania95, OlaWi, Pierniczkowa, E_linka2, Domi_tur, Marcelina85, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, Chimera lubią tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja dopiero po ponad 1,5 roku od porodu nauczyłam się mówić o niepłodności, zaczęłam wśród znajomych przy okazji mówić, że mieliśmy problem. nieplodność mimo udanej ciąży utrzymuje się w psychice. mimo, iż w drugą ciążę zaszłam z biegu, to nadal nie mogę w to uwierzyć. czasem patrzę na brzuch i czuję ruchy małej i się zastanawiam - jak to możliwe? ale wiem, że po porodzie biorę się za antykonceopcje hehe muszę zgłębić temat, jakie są teraz nowości, jaka skuteczność. bo raczej trzeciego maluszka nie planujemy

Ja właśnie tez muszę ten temat zglebic! :)

IGA.G lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    My po połówkowych. Płeć nie potwierdzona, nie chciała pokazać. Ciągle uderzała w sondę do USG. Wszystko prawidłowo, 515 gramów szczęścia. Na moją prośbę lekarz sprawdził szyjkę i jest 3,5 cm. Odetchnęłam, bo ostatnio miałam wrażenie jakbym miała ciągły skurcz macicy.

Kalija, mój gin twierdzi, że jak zaczęłam brać leki z progesteronem to już mam JE ciągnąć do końca. Mam luteinę i duphaston 2x dziennie. "Wietrzę" ile mogę plus ptobiotyki co jakiś czas i w miarę.
    A, i pisałyście o dużej ilości wydzieliny. Wszystkie moje koleżanki też tak miały, a ja nie. Oprócz powyższego stosuje wielorazowe wkładki bawełniane. Nie wiem czy ma to wpływ.

Też nie mam dużo wydzieliny.

Z tym progiem to mnie nie pocieszyłasz , choć duphaston dobrze toleruje i mogę na nim jechać do końca.

Gratuluję połówkowych! Przypomnij proszę jaką płeć podejrzewacie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 18:09

dqprgu1royghdo7j.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po ciazy musze skutecznej, na prawde skutecznej antykoncepcji poszukać. Tabletek nie chce brac, na studiach bralam 2 lata i totalnie mi sie wlasnie wtedy i tarczyca i prolaktyna posypały. Potem byly prezerwatywy i jakis nigdy nie zawiodły, ale zdecydowanie czwartego nie planujemy, przynajmniej nie w tej chwili:)Zawsze tez mocno obserwowałam moj cykl, wiedzialam kiedy msm owulacje, kiedy okres ma przyjsc, co do dnia mimo nieregularnych cykli. To pomaga. Moze spirala? Ktoras kiedys stosowała?Zobaczymy.
    Dzis rano mnie maluch wystraszył, bo zawsze zaraz po obudzeniu go czułam, a dzis nic. Zaczelam brzuch macać i lekko go szturchnąć. I wyczułam tuz pod żebrem główkę:) nie mialam świadomości ze on juz tak wysoko buszuje, zreszta ostatnio byl glowa w dol, wiec musiał w nocy fiknac. Po 2 ciążach nauczyłam sie juz rozpoznawać gdzie glowa a gdzie dol. Moj zazwyczaj lezy glowa w dol, lekko na skos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 20:26

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Ja tez o ciazy musze skutecznej, na prawde skutecznej antykoncepcji poszukać. Tabletek nie chce brac, na studiach bralam 2 lata i totalnie mi die wlasnie wtedy i tarczyca i prolaktyna posypały. Potem byly prezerwatywy i jakis nigdy nie zawiodły, ale zdecydowanie czwartego nie planujemy, przynajmniej nie w tej chwili. Zawsze tez mocno obserwowałam moj cykl, wiedzialam kiedy msm owulacje, kiedy okres ma przyjsc, co do dnia mimo nieregularnych cykli. Moze spirala? Ktoras kiedys stosowała?Zobaczymy.
    Dzis rano mnie maluch wystraszył, bo zawsze zaraz po obudzeniu go czułam, a dzis nic. Zaczelam brzuch macać i lekko go szturchnąć. I wyczułam tuz pod żebrem główkę:) nie mialam świadomości ze on juz tak wysoko buszuje, zreszta ostatnio byl gliwa w dol, wiec musiał w nocy fiknac. Po 2 ciążach nauczyłam sie juz rozpoznawać gdzie glowa a gdzie dol. Moj zazwyczaj lezy glowa w dol, lekko na skos.
    U mnie się fajnie sprawdzał nuvaring. Ma mało hormonów, bo działa "domiejscowo" i wymienia się go raz na miesiąc. Spirala też jest spoko, byle dobrej jakości. Tak a propo spirali :D :
    https://www.popularne.pl/lucy-hellein-i-dziecko/

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Ja tez o ciazy musze skutecznej, na prawde skutecznej antykoncepcji poszukać. Tabletek nie chce brac, na studiach bralam 2 lata i totalnie mi die wlasnie wtedy i tarczyca i prolaktyna posypały. Potem byly prezerwatywy i jakis nigdy nie zawiodły, ale zdecydowanie czwartego nie planujemy, przynajmniej nie w tej chwili. Zawsze tez mocno obserwowałam moj cykl, wiedzialam kiedy msm owulacje, kiedy okres ma przyjsc, co do dnia mimo nieregularnych cykli. Moze spirala? Ktoras kiedys stosowała?Zobaczymy.
    Dzis rano mnie maluch wystraszył, bo zawsze zaraz po obudzeniu go czułam, a dzis nic. Zaczelam brzuch macać i lekko go szturchnąć. I wyczułam tuz pod żebrem główkę:) nie mialam świadomości ze on juz tak wysoko buszuje, zreszta ostatnio byl gliwa w dol, wiec musiał w nocy fiknac. Po 2 ciążach nauczyłam sie juz rozpoznawać gdzie glowa a gdzie dol. Moj zazwyczaj lezy glowa w dol, lekko na skos.
    Co do spirali. Wujek mojej koleżanki wraz z partnerką na spirali oczekują właśnie synka. Termin w ten sam dzien co ja :) U nich spirala zawiodła. Z maluszkiem wszytko ok

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czytałam ostatnio o wkładkach antykoncepcyjnych bez hormonów. ale po porodzie zgłębie temat. tabletek na pewno nie chce

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My myślimy o wazektomii. Mąż sam to zaproponował 😁. Ja mam wątpliwości czy go nie zepsują 😉. Muszę więcej poczytać na ten temat.

aadd84dc14.png[/url]
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:

Ja mam jakos obawy przed spirala, tabletek tez nie chce lykac, bo ja w ogole do tabletek jestem lewa. Juz teraz muszę sie bardzo pilnowac, zeby nie zapominac o euthyro, a wczoraj zdalam sobie sprawę, ze jodu i reszty wit nie bralam :/

Kolezanka mi opowiadala o antykoncepcji dla mezczyzn, poodbno oni stosowali musze sie dopytać szczegolow i przekonac mojego eM. To byloby dla mnie najlepsze rozwiazanie :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Też nie mam dużo wydzieliny.

Z tym progiem to mnie nie pocieszyłasz , choć duphaston dobrze toleruje i mogę na nim jechać do końca.

Gratuluję połówkowych! Przypomnij proszę jaką płeć podejrzewacie ?

Wszystko zależy chyba od lekarza, bo z tego co pamiętam część dziewczyn na forum ma odstawiane całkiem. Też miałam nadzieję, że się od tego uwolnię, ale oby to było nasze jedyne zmartwienie w tej ciąży. :)
    Może i luteina zmniejsza wydzielinę. Aż spytam swojej.

Wstępnie ma być dziewczynka. Wszelką płeć miłe widziana, ale kuszą mnie zakupy to chciałabym wiedzieć. :)

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka też sobie chwali spiralę.
    My jeszcze chcemy drugie, może nie od razu, ale zważywszy na problemy z pierwszym bardzo czekać też nie będziemy.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Wszystko zależy chyba od lekarza, bo z tego co pamiętam część dziewczyn na forum ma odstawiane całkiem. Też miałam nadzieję, że się od tego uwolnię, ale oby to było nasze jedyne zmartwienie w tej ciąży. :)
    Może i luteina zmniejsza wydzielinę. Aż spytam swojej.

Wstępnie ma być dziewczynka. Wszelką płeć miłe widziana, ale kuszą mnie zakupy to chciałabym wiedzieć. :)

Ja jestem po in vitro I mi lekarka odstawiala stopniowo wszystkie progi jakoś od 10tc (brałam Lutinusa 100 dowcipnie 3x1 + luteina 50 podjezykowo 3x2) tak że ok 15tc nie miałam już żadnego progesteronu suplementowanego.

Ja mam właściwie zero wydzieliny, może nieco na bieliźnie jest jak trochę więcej pochodzę ale nie muszę nawet wkładek zakładać. Jedynie co zauważyłam że jest taki inny zapach tej wydzieliny niż przed ciążą - albo zapach jest ten sam tylko ja go w ciąży mocniej /inaczej odczuwam. Ale za każdym razem na badaniu pH jest ok i w posiewie też było czysto.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcielibyśmy trzecie,ale raczej nie będzie nam dane.Pewnie w bezpiecznym czasie po drugim będziemy się starać,bez spiny i przekonania.Biorę pod uwagę mój wiek i wyniki badań adekwatne do wieku.Jeśli chęć posiadania trzeciego nam nie przejdzie to za jakieś trzy lata in vitro z kd.

• Kalija Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym bardzo chciała co najmniej dwójkę, ale jak zrobienie drugiego ma pochłonić tyle czasu, nerwów i pieniędzy co pierwszego, to chyba podziekuje. I tak jestem najszczesliwsza na świecie, że udało się i będę mamą ❤ choć w zeszłym roku już w to zaczynałam wątpić szczerze mówiąc.

Bobby29, Vampire, Smerfelinka lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    właśnie odebrałam wyniki, ale poleciały mi w dół :( hemoglobina 10.8... płytki krwi 200. chyba zaczynamy od jutra po wizycie tardyferon

Tez od dziś zaczęłam ten tardyferon bo mi hemoglobina spadła.
    Dentystę umówiłam na maj a krzywa dopiero w czerwcu.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Ja jestem po in vitro I mi lekarka odstawiala stopniowo wszystkie progi jakoś od 10tc (brałam Lutinusa 100 dowcipnie 3x1 + luteina 50 podjezykowo 3x2) tak że ok 15tc nie miałam już żadnego progesteronu suplementowanego.

Ja mam właściwie zero wydzieliny, może nieco na bieliźnie jest jak trochę więcej pochodzę ale nie muszę nawet wkładek zakładać. Jedynie co zauważyłam że jest taki inny zapach tej wydzieliny niż przed ciążą - albo zapach jest ten sam tylko ja go w ciąży mocniej /inaczej odczuwam. Ale za każdym razem na badaniu pH jest ok i w posiewie też było czysto.

Moja kategorycznie zabroniła odstawić. 😟
    Jakoś przeżyje. Nie zmienię jej dla odstawienia lutka. Wydaje się być dobrym lekarzem. Polecana i robi mi dużo badań na NFZ. I pracuje tam, gdzie chce rodzić.
    Jak już kilka razy na forum było, co lekarz to podejście. Szkoda, że mi pierwsza nie odstawiła pod koniec I trymestru jak przestałam płamić.

I mi się dwójeczka marzy, ale cieszę się tym co mam. Moje dwie koleżanki po wielu latach leczenia nawet nigdy nie zaszły, dlatego cieszę się tym co mam. Z drugim to jak będzie tak będzie. 😊

Marcelina85 lubi tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w w 25 tc:) dzis wizyta u gina na nfz na 13. Dam znac czy cos nowego u nas. Choc zważywszy na to ze ostatnio wypatrzył u mnie miekka szyjke, ktora po niecałych 24godzinach okazała sie byc twarda - na dodatkowej wizycie u mojego prowadzącego, to nie wiem czego sie spodziewać. Na pewno zapytam od kiedy zwracać uwage na ruchy, skoro juz dlugo mam regularne, co sądzi o locie/wyjezdzie na wakacje, zobaczymy czy maly nadal główkowo - ale wlasnie czuje jego pupę w moim boku, wiec chyba tak:) No i niech mi szyjke na usg zmierzy i tyle.

Anhydra, emi2016, Marcelina85, Ania95 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo planowanej liczby dzieci to postanowiłam nic nid rozmyślać. Po drugim mialam lekkiego baby bluesach z jednego porodu - planowaliśmy na tamta chwile dwojke i strasznie mi bylo zal zz przeżywam to ostatni raz. Potrafiłam sie rozryczeć przy karmieniu tydzien po porodzie ze ostatni raz mam takie cudowne pierwsze chwile z maluszkiem:((( no i po co mi to bylo? Teraz nic nie zakładam, wiecej dzieci nie planuje, ale jak dostane wycieku macicy za 3 lata a beda warunki, to w sumie kto mi zabroni?:) lepiej teraz w burzy hormonów na ten temat nie rozmyślać.
    Ps. To pocieszenie fla dziewczyn czekających na drugie i zastanawiających sie jak sobie poradzą - skoro ryczałam ze to ostatni raz, majac jeszcze 2bi pol latka, ktory zdecydowanie do spokojnych nie nalezy, to nie mogło byc tak zle:)

Marcelina85, IGA.G, DrzewkoPomarańczowe, plinka89 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade do lekarza.Proszę o kciuki,będą zapadać decyzje co do szpitala.

Smerfelinka, emi2016, Marcelina85, Agagusia, OlaWi, Ania95, Kalija, DrzewkoPomarańczowe, Misi@, Vampire, Bobby29 lubią tę wiadomość

‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ