Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Gwiazda , Agagusia kciuki za wizytę.
Dzisiaj pobiłam rekord, mała dała mi pospać od 23 do 3. Piach w oczach a za nic nie mogę zasnąć.Niebieska Gwiazda, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Kalija wrote:Ja bym bardzo chciała co najmniej dwójkę, ale jak zrobienie drugiego ma pochłonić tyle czasu, nerwów i pieniędzy co pierwszego, to chyba podziekuje. I tak jestem najszczesliwsza na świecie, że udało się i będę mamą ❤ choć w zeszłym roku już w to zaczynałam wątpić szczerze mówiąc.
a druga córka przyszła do nas szybciutko i niespodziewanie
czego i Wam życzę
Kalija, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Pierniczkowa wrote:Gwiazda , Agagusia kciuki za wizytę.
Dzisiaj pobiłam rekord, mała dała mi pospać od 23 do 3. Piach w oczach a za nic nie mogę zasnąć.
Ha to nie jestem sama, mi się jeszcze udało zasnąć między 6 a 8. Głowa mi pęka.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ☺️
Jadę kupić wyciskarkę do soków a co 😅 -
menka2 wrote:torbę i tak najlepiej kupić osobno taką jaka tobie pasuje bo te w zestawach w polskich są zazwyczaj małe - a na rynku tyle pięknych toreb że jest w czym wybierać
co do folii to powiem ci, że za grosze można kupić uniwersalną, a i tak zazwyczaj jak jest potrzebna to zostaje w domu
A to dobrze wiedziec -
Agagusia wrote:A propo planowanej liczby dzieci to postanowiłam nic nid rozmyślać. Po drugim mialam lekkiego baby bluesach z jednego porodu - planowaliśmy na tamta chwile dwojke i strasznie mi bylo zal zz przeżywam to ostatni raz. Potrafiłam sie rozryczeć przy karmieniu tydzien po porodzie ze ostatni raz mam takie cudowne pierwsze chwile z maluszkiem:((( no i po co mi to bylo? Teraz nic nie zakładam, wiecej dzieci nie planuje, ale jak dostane wycieku macicy za 3 lata a beda warunki, to w sumie kto mi zabroni?
lepiej teraz w burzy hormonów na ten temat nie rozmyślać.
Ps. To pocieszenie fla dziewczyn czekających na drugie i zastanawiających sie jak sobie poradzą - skoro ryczałam ze to ostatni raz, majac jeszcze 2bi pol latka, ktory zdecydowanie do spokojnych nie nalezy, to nie mogło byc tak zle:)damy rade.
plinka89 lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Ja wierzę że nam pomógł sw.Dominik i św.Rita
Dostałam od sióstr zakonnych pasek św.Dominika i razem z mężem zaczęliśmy się modlić i niedługo potem się udało
Ja tez wierze ze pomogla Maryja i swieci, sw Dominik, Jan Pawel II, Ritasw Dominik jest z nami dlugo I chce zeby moj synus mial na drugie Dominik albo moze na pierwsze
my w sumie przez jakies 2,5 roku sie nie zabezpieczalismy a potem 1,5 roku staralismy sie swiadomie (u mnie wszystkie wyniki ksiazkowe, oboje z mezem okazy zdrowia a I tak sie nie udawalo) I chociaz w porownaniu do Waszych historii to malo to bylo ciezko bardzo wiec bardzo podziwiam wszystkie walczace dziewczyny!! Kobieta jest mega silna istota!
Frida91, Ania95 lubią tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda, Agagusia, Domi trzymam mocno kciuki za Wasze wizyty! I za wszystkie dziewczyny, które wizytują jeszcze przed świętami
Ja bardzo chciałabym chociaż jeszcze jedno dzieciątko, ale jestem już przeszczęśliwa, że teraz się udało. Poza tym mamy jeszcze jednego mrozaczka i na pewno wrócimy po niego dość szybko. Mam nadzieję, że nie wyczerpaliśmy naszego limitu na szczęście... Albo chociaż wyczerpaliśmy limit nieszczęśćNiebieska Gwiazda, IGA.G lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Kciuki za wizytujace!!
Ja chcialabym 3 szkrabow ale to wszystko los zweryfikuje, moze jak juz zostane mama to zmienie zdanie heheAnia95 lubi tę wiadomość
-
Mam dla Was śmieszno-straszna historie. Rano było mi niedobrze, poszłam wymiotować i jak zazwyczaj przy napinaniu sie całego brzucha przy wymiotach poczulam że leci tez dołem, zwykle to był nadmiar śluzu po nocy. Ale po wszystkim patrze a ja mam pół spodni od piżamy dosłownie mokrych! Mąz poleciał po zapas papierków lakmusowych, bo pierwsza myśl że to mogą być wody! Gin mówił że nie może wyjść granat, wyszedł ciemny fiolet, hmm... Panika, gonitwa myśli - szpital?telefon i mms do gina?czekać do 13 do planowej wizyty na nzf? Coś mnie tknęło żeby powąchać tą wydzielinę - ewidentny zapach moczu - wychodzi na to że się zsikałam!!!
Niby dobrze, ale żeby mi to na po ciąży nie zostało... No i dziwne, bo badania moczu miałam we wtorek, było ok, a przciez mocz nie ma ph zasadowego, tylko ok 7, więc skąd taki papierek? Pogadam o tym dziś z ginem, wezmę ten papierek.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Mój brzuchol w 25 tygodniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 20:36
Domi_tur, Ania95, Agagusia, IGA.G, Chimera, emi2016, Pierniczkowa, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, OlaWi, Marcelina85, Vampire, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
trzydziecha wrote:Kciuki za wizytujace!!
Ja chcialabym 3 szkrabow ale to wszystko los zweryfikuje, moze jak juz zostane mama to zmienie zdanie hehe
I będziesz chciała piątkę😀Przepraszam ale to było moje pierwsze skojarzenie😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 09:54
emi2016 lubi tę wiadomość
-
trzydziecha wrote:Kciuki za wizytujace!!
Ja chcialabym 3 szkrabow ale to wszystko los zweryfikuje, moze jak juz zostane mama to zmienie zdanie hehe
myślę, że mimo trudów macierzyństwo wciągaja na razie myślę o dwójce, ale zobaczymy, nie mówię nie. ale też swoje lata mam ;p
Agagusia lubi tę wiadomość
-
Rozpoczęłam dziś 25tydzień.Jestem już po wizycie.Mam skierowanie do szpitala.Jestem umówiona z doktorkiem jutro po 16tej.Mam szukać gina a nie przez izbę przyjęć.Z synem też leżałam w Wielkanoc.Nie martwi mnie wizja świąt w szpitalu,porobią mi badania,zaaplikują mi antybiotyk,będzie ok.Moment jak każdy inny,byle z maluchem było dobrze.Martwi mnie synek bo spędzi święta bez mamy i u dziadków.Ma tam bardzo dobrą opiekę tylko zastanawiam się gdzie on więcej czasu spędza w domu czy u dziadków.
-
Niebieska Gwiazda wrote:Jestem najstarsza na forum i mi się udało,więc jeśli będziesz chciała napewno się uda.
na pewno, jeśli pomyślimy o trzecim to za jakiś czas, muszę wrócić do pracy. teraz wróciłam tylko na pół roku i czuje niedosyt, potrzebuje pracy i rozwoju zawodowego. dwójka jest już dla mnie i tak pełnią szczęścia -
Niebieska Gwiazda wrote:Rozpoczęłam dziś 25tydzień.Jestem już po wizycie.Mam skierowanie do szpitala.Jestem umówiona z doktorkiem jutro po 16tej.Mam szukać gina a nie przez izbę przyjęć.Z synem też leżałam w Wielkanoc.Nie martwi mnie wizja świąt w szpitalu,porobią mi badania,zaaplikują mi antybiotyk,będzie ok.Moment jak każdy inny,byle z maluchem było dobrze.Martwi mnie synek bo spędzi święta bez mamy i u dziadków.Ma tam bardzo dobrą opiekę tylko zastanawiam się gdzie on więcej czasu spędza w domu czy u dziadków.
-
Dziękujemy za kciuki, serduszko i przepływy wzorowe
Szymon w tydzień zmienił ułożenie i jest główką do dołu
no i przybrał 130 gram w tydzień więc albo ostatni pomiar był słabszy albo podtuczyłam tą moją Chudzinkę❤️
Agagusia, emi2016, Smerfelinka, IGA.G, Frida91, Chimera, zielonooka7, Niebieska Gwiazda, OlaWi, Misi@, DrzewkoPomarańczowe, E_linka2, Panna_Justyna, Marcelina85, Vampire, werni lubią tę wiadomość