Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Anhydra wrote:Hej Dziewczyny,
Miałam dać wcześniej znać, ale wszystkie badania przesunięte na dzisiejszy dzień (łącznie z wynikami na parwo) tak więc od kilku dni jestem w niewiedzy i zawieszeniu. W nocy, że stresu prawie w ogóle nie spałam. Badania maja byc po obchodzie (ok 9-10) Bardzo się stresuję. Mam nadzieję, że jak usłyszę źle wieści to się nie rozpadnę na kawałki...czasami zastanawiam się, ile jeszcze złych rzeczy mnie czeka w tej ciąży. ..i czy to nie jest jakiś znak z góry, że jednak macierzyństwo nie jest mi pisane...takie mam głupie myśli. Trzymajcie kciuki.
Emi- powodzenia na połówkowych ❤
Czyli jeśli będzie dobrze,a wierzę że będzie to po obchodzie wychodzisz do domu?Jeśli chodzi o malucha lekarze dojdą do tego co się dzieje i pomogą. -
Anhydra, wszystkie tu Ciepło o Was myślimy i kciuki mamy zaciśnięte. Będzie dobrze!! Dawaj nam znać!
A macierzyństwo jest zdecydowanie dla Ciebie. Życzyłabym każdej mamie tyle wytrwałości i siły. Masz mega pod górkę a mimo to jesteś super dzielna ❤️Limerikowo lubi tę wiadomość
[/url]
-
Anhydra wszystko będzie dobrze! Jeszcze odrobina cierpliwości! Wiem, że jest Ci ciężko, czeka się na każdą informację jak na zbawienie. Tulę mocno i trzymam kciuki! Daj znać jak tylko coś się dowiesz. Wszystkie mocno Ci kibicujemy.
My mamy złożoną komodę malm z Ikei ta 5cioszufladową. Pamiętacie jak mówi stare przysłowie: jak facet mówi, że coś zrobi to zrobi, nie trzeba mu co pół roku przypominać 😂
Odnosząc się do 500+ imo jest to trochę nieprzemyślane. Na dzień dzisiejszy wspiera głównie patologię, a niekoniecznie uczciwie żyjących. Korzystają w dużej mierze Ci co prawda trafia kombinować, wziąć fikcyjny rozwód, zwolnić się z pracy albo wziąć umowę na najniższą krajową a resztę do koperty. Nikt sobie natomiast nie zdaje sprawy, że świadczenia nie są opodatkowania i nie stanowią jako tako źródła dochodu, więc bardzo mnie ciekawi skąd te osoby wezmą środki do życia na emeryturze? Chyba że zostanie wprowadzone kolejne świadczenie. Nie promujemy przedsiębiorczości, tylko lenistwo i kombinowanie. Uważam, że skoro płacę podatki, to mnie takie świadczenie również się należy niezależnie od tego czy na pierwsze, drugie czy kolejne dziecko. Te świadczenia tak jak piszecie są w innych krajach i są ok, ale trzebaby znaleźć rozwiązanie, które przy okazji zmotywuje ludzi do pracy, bo inaczej będziemy ich też utrzymywać na emeryturze.
Trzymam kciuki za połówkowego ☺️
A ja walczę z alergią. Jestem pokonana. Oczy i nos - tragedia. Alergolog przepisał wapno, spray i krople. Na nos nic nie pomaga 🤧
Wiecie co i bardzo kocham mój brzuszek! Jak kopie i się rusza ❤️😍Domi_tur, baileys, emi2016, Marcelina85, Smerfelinka, Vampire lubią tę wiadomość
-
Ja dziś mam mega mało energii. I na podstawie tego tygodnia mogę z pełnym przekonaniem stwierdzić ze bycie w domu z dzieckiem jest o wiele cięższe niż 8 h w pracy. Ale mówię tu o takim byciu z dzieckiem na prawdę, o poświęcania mu czasu, wspólnej zabawie.
Tak jak Domi pisze trzeba to odróżnić od Karyn, które tylko kminia jak wyłudzić zasiłek.
Ja dziś np czuje, ze nie mam mocy na bycie mama na 90% (nigdy nie celuje w 100%). Zaproponowałam bajkę ale Julek odmówił 😁. O cóż trzeba poprawić koronę i zasuwać.
Wrzucam Wam zdjęcie mojego brzuchola z rana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 08:46
Domi_tur, Frida91, Chimera, Agagusia, OlaWi, Ania95, baileys, emi2016, Smerfelinka, Larissa90, plinka89, AnaKwiat, Bobby29, Misi@, Limerikowo lubią tę wiadomość
[/url]
-
IGA.G wrote:bardzo podobne topy są w hm, mam jeszcze po kp Anielki, bardzo dobra jakość i za tę cęnę są dwa w zestawie
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Ja uwazam ze 500+ to dobry pomysl I powinno byc juz dawno patrzac na to jak wysokie podatki placimy. W innych europejskich krajach na,dzieci dostaje sie znacznie wiecej a w Polsce 500zl i wielkie halo :p uwazam ze to dobre zeby kazdy dal ta kase na co uwaza, jeden odlozy na kobto inny na prywatny zlobek.inny na wakacje bo kazdy rodzic wie czego jego dzieci potrzebuja a w kazdej grupie obdarowanych zawsze znajdzie sie margines patologiczny ale nie da sie tego unikac nigdy przy socjalnej kasie.
Ja wagowo mam tyle co przed ciaza a od poczatku ciazy jakies +2,5kg ale brzuch mam duuuuzy
Kciuki za wizytujace dzis!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 09:19
Ania95, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Agagusia wrote:Tylko te Medeli maja juz stanik wbudowany, mozna tam włożyć wkladki laktacyjne, a te Hm chyba nie, to sa zwykle koszulki, jak dobrze pamietam.
łącznie z biustem
-
nick nieaktualnyAgagusia wrote:Rozglądam sie nadal za tymi stanikami z Medeli i znalazlam super cene na rozmiar S modelu Eva:
https://babyclub.pl/product-pol-31294-Medela-Eva-biustonosz-dla-kobiet-w-ciazy-i-karmiacych-czarny.html
I fajne ceny na model Cindy i koszulki do karmienia w outlecie tu:
https://www.3kiwi.pl/search.php?text=Koszulka
Koszulki za 46 zl:
empik.com
Cindy rozmiar M i L za 37 zl zamiast prawie100 ( dlaczego nie mam mega biustu j potrzebuje S?)
https://www.aptekazdrowie-24.pl/filter/name,medela
Uważajcie bo rozmiarówka dla każdego modelu jest inna! Prawie sie na to nacięłam.
Ja kupilam 2-pak stanikow do karmienia z Kappahla i jestem bardzo zadowolona - zwlaszcza z bezowego, nie widac go zupelnie pod bialymi ubraniami. No i maja w seodku usztywnienie, wiec nie przeswituja sutki itd
https://www.kappahl.com//pl-PL/ona/Bielizna/Staniki/amningsbh/stanik-do-karmienia-2-pak/126326?gclid=Cj0KCQjw4-XlBRDuARIsAK96p3DKc3p0eTBBGtiuiL7JTKdy0ZwmdNfPRNCTFDwB-8BmYhMsJdOIui8aAlrAEALw_wcB -
powiem wam, że ze starszą córką zamierzałam zostać długo w domu - zawsze byłam dość mocno czynna zawodowo o ile można tak to określić, ale chciałam mieć realny wkład w wychowanie swojego dziecka
po 1,5 roku dosłownie uciekłam do pracy ... przykre ale już nie dawałam rady psychicznie - czułam, że nie jestem dobrą dobrą mamą, każdy dzień był dla mnie taki sam .... w pracy faktycznie "odpoczywałam" od domu i dziecka ... wiem przykre ale prawdziwe. Ale za to jak wracałam do byłam dla niej na 100%. Na szczęście udawało mi się tak zorganizować dzień, że dziecko było beze mnie lub męża maksymalnie 4 godziny bo albo wychodziłam do pracy jak oni jeszcze spali albo chodziłam na popołudnie. Ale nieukrywam, że były chwile, kiedy żałowałam powrotu do pracy
Teraz natomiast znowu zaczęłam doceniać czas spędzany z córką - to chyba dla niej zaczęłam szybciej starać się o rodzeńśtwo żeby móc więcej jej czasu poświęcać ... oj takie to zagmatwane.
Teraz zamierzam zostać w domu dłużej - chyba będziemy starać się o kolejne dziecko ale czas na takie decyzje będzie dopiero jak urodzę MarysięDrzewkoPomarańczowe, plinka89, Smerfelinka, Limerikowo, kayama lubią tę wiadomość
-
baileys wrote:Ja kupilam 2-pak stanikow do karmienia z Kappahla i jestem bardzo zadowolona - zwlaszcza z bezowego, nie widac go zupelnie pod bialymi ubraniami. No i maja w seodku usztywnienie, wiec nie przeswituja sutki itd
https://www.kappahl.com//pl-PL/ona/Bielizna/Staniki/amningsbh/stanik-do-karmienia-2-pak/126326?gclid=Cj0KCQjw4-XlBRDuARIsAK96p3DKc3p0eTBBGtiuiL7JTKdy0ZwmdNfPRNCTFDwB-8BmYhMsJdOIui8aAlrAEALw_wcB
Juz je mialam j trz bylam zadowolona, czekam na -25% na jeden artykuł tylko:) ale chcialam cos do spania, bez usztywniania mniej zabudowanego tez.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Ania95 wrote:A między mną a bratem są 2 lata różnicy i przez całe życie się tylko kłócimy
mam jeszcze dwóch innych braci z różnicą 4 i 10 lat i nie pamiętam z nimi żadnych sprzeczek
nie ma reguły.
O to to. Między mną a bratem 20mcy różnicy. Jak się urodziłam była tak zazdrosny że pokazywał na mnie i na okno i kazał mamie mnie wyrzucić, i wrzucał mi węgiel do wózka. Potem kłótnie i bijatyki, i dopiero grubo po dwudziestce złapaliśmy jakiś sensowny kontakt. Więc nie ma reguły.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki