X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w innych krajach od lat jest kasa na dzieci do 18go rz
    to w Pl 100l za murzynami zaden rzad nie pomyslal do tej pory o dzieciach
    dlatego full emigracja i dolujaca demografia
    kazda rodzina dostaje za granica i zaden urzad nie sprawdza czy na pampery czy na nowy tv wydaje sie te pieniadze.patologia niepracowania i wyciagania kasy podatnikow jest wszedzie

Ania95, plinka89, joan85 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety zgadzam się z wieloma wypowiedziami tutaj, bo sama jestem przeciwko takiemu rozdawnictwu. W ogóle nie biorę tego pod uwagę i też uważam, że jakieś progi albo coś innego wymyślą. My na pewno i tak nie dostaniemy ;) Inne ulgi np. podatkowe lub dofinansowanie żłobków/przedszkoli bardziej by się przydało, ale cóż. Wybory...

U mnie w tej chwili ok. 6,5 kg na plusie , a przez ostatni miesiąc prawie 2 kg, więc podobno książkowo :) Chociaż startowałam z dość wysokiej wagi, więc nie chciałabym za bardzo przytyć, to jednak nie to teraz jest najważniejsze.

Wysprzątałam balkon, umyłam okna i czuję, że to koniec na dzisiaj. I tak jestem dumna jak paw, bo w ogóle ruszyłam dupkę. W pierwszym trymestrze tylko bym się roześmiała albo popłakała na samą myśl :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 19:12

Agagusia, Vampire lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie już 10 kg na plusie! 😱
    Od mojej kontuzji barku przestałam chodzic na fitness. Muszę wrócić bo czarno to widzę.

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będą dawać 500+ to ja też wezmę. Płacę podatki i to nie małe - choć część odzyskam. Słuchałam dużo na ten temat i nie mam nic przeciwko 500+ na drugie i kolejne dziecko - ale z tym na pierwsze to się nie zgadzam. Czytałam ostatnio, że najbiedniejszym to nie pomoże, a bogatych nie zachęci do rodzenia większej ilości dzieci. Więc to typowa kiełbasa wyborcza.

Ja też dziś sprzątam - zostało mi odkurzanie i zmycie podłogi. Ale to już z górki. Podziwiam za mycie okien - ja nie myje - częściowo umył mąż, może jeszcze go jutro przekonam, żeby kolejne umył :)

U mnie ok. 4 kg na plusie. Z tego.co widzę, to przybiera ok. 0,5kg na tydzień - więc w normie. Wszyscy mówią, że nic po mnie nie widać - brzuszek też.taki standardowy. Mam nadzieję, że w Święta uda mi się zrobić jakieś ładne zdjęcie, to się pochwalę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 19:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Dzięki, wezmę jakieś 4 h przed lotem. Ja brałam cały czas heparynę 0,4 do 12 tc więc niby wiem że to nie szkodzi ale jakoś mimo wszystko mam zawsze opory przed braniem czegoś na własną rękę, choć jestem niemal pewna że lekarka by mi zaleciła gdybym się upomniała i powiedziała że zostało mi kilka dawek.

Ja też zaczęłam szybciej tych teraz. W pierwszym trymestrze nic nie przytylam, od 12 tc do teraz jakoś 4kg co niby jest w normie i spoko a i tak czasami czuję się jak parówka 😂 Tym bardziej że wy dziewczyny macie ładne spore brzuszki więc wam idzie w brzuchy a ja to brzucha nadal specjalnie nie mam. Ot kebab i wzdęcie. Serio.

Ja heparyne biore cala ciaze i bede brac jeszcze kilka tygodni po porodzie. Do tego aspirin. Ufam, ze skoro to przepisuja, to musi byc bezpieczne ;-)

Ja przytylam od początku ciazy 5 kg. W pierwszym 2,5 kg, w drugim 2,5 kg. Troche sie juz czuje jak grubiutka kulka, zwłaszcza ze brzuch tez mam spory. BMI na polowkowym gin mi wyliczyl na 25, tak ze sporo :-/

Bobby29 lubi tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys a bmi w ciązy w ogóle ma jakąkolwiek wartość? I tak mi się wydaje że nawet poza ciąża to jest to raczej poglądowy parametr niz miarodajny (sama miałam BMI w dolnej granicy ale tłuszczyku trochę mam za to znajoma wysportowaną BMI w górnej granicy ale wysoka i umięśniona i wygląda jak milion dolarów, i zdecydowanie zdrowiej i szczupłej ode mnie). A w ciąży to nie wydaje mi się że to coś wnosi.

Frida91 lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Baileys a bmi w ciązy w ogóle ma jakąkolwiek wartość? I tak mi się wydaje że nawet poza ciąża to jest to raczej poglądowy parametr niz miarodajny (sama miałam BMI w dolnej granicy ale tłuszczyku trochę mam za to znajoma wysportowaną BMI w górnej granicy ale wysoka i umięśniona i wygląda jak milion dolarów, i zdecydowanie zdrowiej i szczupłej ode mnie). A w ciąży to nie wydaje mi się że to coś wnosi.

W sumie masz racje. Przeciez kazda w 3 trym wchodzi w otyłość wg BMI. Ciekawe w takim razie, czemu u mnie w klinice zawsze podają, chyba zeby zniechecic do podjadania ;-)

plinka89, Agagusia lubią tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    W sumie masz racje. Przeciez kazda w 3 trym wchodzi w otyłość wg BMI. Ciekawe w takim razie, czemu u mnie w klinice zawsze podają, chyba zeby zniechecic do podjadania ;-)

Pewnie tak 😂

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się biorę jutro za generalne porządki, małż przemalowuje sypialnie, a ja zaprosiłam ambitnie rodzinkę na śniadanie wielkanocne 🙈 jutro sprzątanie, w sobotę gotowanie i jakoś to będzie 😂

Ja przytyłam 4,5kg. Do mojego limitu zostało 6,5😛 od poniedziałku dwugodzinne spacery z psem i może jakoś waga się uspokoi :)

Anhydra jutro wyniki??? Jak Wy się macie?
    Jak Twój nastrój i nastawienie na święta w szpitalu? :(

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja najwięcej przytyłam na przełomie 7-8 miesiąca bo aż 5 kg w miesiąc... potem jakoś się uspokoiła waga. staram się jeść zdrowo, regularnie... ale niestety natura rządzi się swoimi prawami. jutro się okaże ile mam na plusie

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może coś z innej beczki... bylismy dziś na skleppingu w Ikei... zdecydowalismy się na regał kallax zamiast jakiejś komody dla bobo i jestem mega zadowolona z tego wyboru. Ten regał daje tyyyyyyyyle możliwości, zwłaszcza że mamy mało miejsca w sypialni (mała chatka 2 pokojowa wiec Tytek nie będzie miał od razu swojego pokoju)
    0bec4fcb053c6a8fmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 20:04

Bobby29, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, Frida91, Smerfelinka, Domi_tur, Agagusia, Reniiata lubią tę wiadomość

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    To może coś z innej beczki... bylismy dziś na skleppingu w Ikei... zdecydowalismy się na regał kallax zamiast jakiejś komody dla bobo i jestem mega zadowolona z tego wyboru. Ten regał daje tyyyyyyyyle możliwości, zwłaszcza że mamy mało miejsca w sypialni (mała chatka 2 pokojowa wiec Tytek nie będzie miał od razu swojego pokoju)
    0bec4fcb053c6a8fmed.jpg

I Twój facet od ręki Ci to skręcił 😁. Kochalabym 😀

Nacha, Chimera lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wazylam sie we wt i mam 5,5kg na plusie. Też w ogóle nie pomyślałam o bmi w ciąży :P Przed ciąża wazylam 56kg i mam nadzieję że nie przekroczę 70 ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    I Twój facet od ręki Ci to skręcił 😁. Kochalabym 😀
    Skręcił :) troche to trwało ale z wkrętarką poszło gładko :)

Ja ponad tydzień temu +5,5kg marzeniem byłoby skończyć na 10 ale czuje ze poleci więcej :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 20:38

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Skręcił :) troche to trwało ale z wkrętarką poszło gładko :)

Ja ponad tydzień temu +5,5kg marzeniem byłoby skończyć na 10 ale czuje ze poleci więcej :p

U nas musi najpierw poleżeć w miejscu gdzie najbardziej zawadza i nabrać mocy 😁

Nacha, Chimera, Domi_tur lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 02:40

Nacha, Misi@, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Domi_tur, Smerfelinka, Bobby29 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    0bec4fcb053c6a8fmed.jpg
    Wow super...A jak się nazywa ten regał...myślę o regałów do Antka pokoju ten byłby świetny;)
    Edit:
    Już znalazłam...
    Ps A ja.myslalam, że tylko mój mąż tak potrafi..mamy nowe szafy..ja że swoimi rzeczami już dawno się przeniosła A on nadal nie...A to blokuje urządzanie pokoju małemu. Wczesniej mieliśmy razem z Antkiem pokoj i teraz chciałam te wielką szafę z tamtą wyrzucić ewent. Sprzedać i urządzić prawdziwy dziecięcy pokoik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 21:48

Nacha lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nabieranie mocy to najważniejszy element każdego zakupu! Mój małż nawet zakupy odzieżowe tydzień trzyma w reklamowce w salonie 😂

DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Misi@, Frida91, plinka89, Nacha, Bobby29, Vampire lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez o Was mysle Anhydra - odezwij sie prosze jak tylko bedziesz cos wiedziala, trzymam kciuki!

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    U nas będzie trochę mniejsza różnica, bo 15 msc. I podchodzę do tego tak jak ty, że na początku na pewno łatwo nie bedzie, ale potem jak już podrosną to będzie im łatwiej znaleźć wspólny język. Ja mam siostrę 4 lata starszą i w sumie do pewnego wieku ciągle byłam tylko dla niej ,, gowniarą '' i kulą u nogi, która chciała tylko za nią łazić :p

Chociaż powiem szczerze, że mimo, że taki był plan to szkoda mi troche córki, że nie nacieszymy się tym czasem tylko we dwie, bo już zaraz będzie musiała się dzielić mamą, która teraz jest tylko jej 24h na dobę, ale z drugiej strony może lepiej teraz niż pozniej.

O tak, ja mam brata starszego o 4 lata, zaczęliśmy się dogadywać jak wyjechałam na studia :D liczę na to że różnica 20 m-cy między dziećmi będzie lepsza. Też się zastanawialam czy to dobrze że tak szybko zdecydowaliśmy się na drugie, że mała krótko będzie miała nas tylko dla siebie, ale sąsiadka mi mówiła że nie będzie pamiętała i nie powinna być zazdrosna, między jej dziećmi jest 7 lat różnicy i ona uważa że to za dużo, starszy nie chce się bawić i był strasznie zazdrosny

zielonooka7 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ