Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
w innych krajach od lat jest kasa na dzieci do 18go rz
to w Pl 100l za murzynami zaden rzad nie pomyslal do tej pory o dzieciach
dlatego full emigracja i dolujaca demografia
kazda rodzina dostaje za granica i zaden urzad nie sprawdza czy na pampery czy na nowy tv wydaje sie te pieniadze.patologia niepracowania i wyciagania kasy podatnikow jest wszedzieAnia95, plinka89, joan85 lubią tę wiadomość
-
Ja niestety zgadzam się z wieloma wypowiedziami tutaj, bo sama jestem przeciwko takiemu rozdawnictwu. W ogóle nie biorę tego pod uwagę i też uważam, że jakieś progi albo coś innego wymyślą. My na pewno i tak nie dostaniemy
Inne ulgi np. podatkowe lub dofinansowanie żłobków/przedszkoli bardziej by się przydało, ale cóż. Wybory...
U mnie w tej chwili ok. 6,5 kg na plusie , a przez ostatni miesiąc prawie 2 kg, więc podobno książkowoChociaż startowałam z dość wysokiej wagi, więc nie chciałabym za bardzo przytyć, to jednak nie to teraz jest najważniejsze.
Wysprzątałam balkon, umyłam okna i czuję, że to koniec na dzisiaj. I tak jestem dumna jak paw, bo w ogóle ruszyłam dupkę. W pierwszym trymestrze tylko bym się roześmiała albo popłakała na samą myślWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 19:12
Agagusia, Vampire lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
nick nieaktualnyJak będą dawać 500+ to ja też wezmę. Płacę podatki i to nie małe - choć część odzyskam. Słuchałam dużo na ten temat i nie mam nic przeciwko 500+ na drugie i kolejne dziecko - ale z tym na pierwsze to się nie zgadzam. Czytałam ostatnio, że najbiedniejszym to nie pomoże, a bogatych nie zachęci do rodzenia większej ilości dzieci. Więc to typowa kiełbasa wyborcza.
Ja też dziś sprzątam - zostało mi odkurzanie i zmycie podłogi. Ale to już z górki. Podziwiam za mycie okien - ja nie myje - częściowo umył mąż, może jeszcze go jutro przekonam, żeby kolejne umył
U mnie ok. 4 kg na plusie. Z tego.co widzę, to przybiera ok. 0,5kg na tydzień - więc w normie. Wszyscy mówią, że nic po mnie nie widać - brzuszek też.taki standardowy. Mam nadzieję, że w Święta uda mi się zrobić jakieś ładne zdjęcie, to się pochwalę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 19:22
-
nick nieaktualnyBobby29 wrote:Dzięki, wezmę jakieś 4 h przed lotem. Ja brałam cały czas heparynę 0,4 do 12 tc więc niby wiem że to nie szkodzi ale jakoś mimo wszystko mam zawsze opory przed braniem czegoś na własną rękę, choć jestem niemal pewna że lekarka by mi zaleciła gdybym się upomniała i powiedziała że zostało mi kilka dawek.
Ja też zaczęłam szybciej tych teraz. W pierwszym trymestrze nic nie przytylam, od 12 tc do teraz jakoś 4kg co niby jest w normie i spoko a i tak czasami czuję się jak parówka 😂 Tym bardziej że wy dziewczyny macie ładne spore brzuszki więc wam idzie w brzuchy a ja to brzucha nadal specjalnie nie mam. Ot kebab i wzdęcie. Serio.
Ja heparyne biore cala ciaze i bede brac jeszcze kilka tygodni po porodzie. Do tego aspirin. Ufam, ze skoro to przepisuja, to musi byc bezpieczne
Ja przytylam od początku ciazy 5 kg. W pierwszym 2,5 kg, w drugim 2,5 kg. Troche sie juz czuje jak grubiutka kulka, zwłaszcza ze brzuch tez mam spory. BMI na polowkowym gin mi wyliczyl na 25, tak ze sporoBobby29 lubi tę wiadomość
-
Baileys a bmi w ciązy w ogóle ma jakąkolwiek wartość? I tak mi się wydaje że nawet poza ciąża to jest to raczej poglądowy parametr niz miarodajny (sama miałam BMI w dolnej granicy ale tłuszczyku trochę mam za to znajoma wysportowaną BMI w górnej granicy ale wysoka i umięśniona i wygląda jak milion dolarów, i zdecydowanie zdrowiej i szczupłej ode mnie). A w ciąży to nie wydaje mi się że to coś wnosi.
Frida91 lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualnyBobby29 wrote:Baileys a bmi w ciązy w ogóle ma jakąkolwiek wartość? I tak mi się wydaje że nawet poza ciąża to jest to raczej poglądowy parametr niz miarodajny (sama miałam BMI w dolnej granicy ale tłuszczyku trochę mam za to znajoma wysportowaną BMI w górnej granicy ale wysoka i umięśniona i wygląda jak milion dolarów, i zdecydowanie zdrowiej i szczupłej ode mnie). A w ciąży to nie wydaje mi się że to coś wnosi.
W sumie masz racje. Przeciez kazda w 3 trym wchodzi w otyłość wg BMI. Ciekawe w takim razie, czemu u mnie w klinice zawsze podają, chyba zeby zniechecic do podjadaniaplinka89, Agagusia lubią tę wiadomość
-
baileys wrote:W sumie masz racje. Przeciez kazda w 3 trym wchodzi w otyłość wg BMI. Ciekawe w takim razie, czemu u mnie w klinice zawsze podają, chyba zeby zniechecic do podjadania
Pewnie tak 😂♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Ja się biorę jutro za generalne porządki, małż przemalowuje sypialnie, a ja zaprosiłam ambitnie rodzinkę na śniadanie wielkanocne 🙈 jutro sprzątanie, w sobotę gotowanie i jakoś to będzie 😂
Ja przytyłam 4,5kg. Do mojego limitu zostało 6,5😛 od poniedziałku dwugodzinne spacery z psem i może jakoś waga się uspokoi
Anhydra jutro wyniki??? Jak Wy się macie?
Jak Twój nastrój i nastawienie na święta w szpitalu? -
nick nieaktualnyTo może coś z innej beczki... bylismy dziś na skleppingu w Ikei... zdecydowalismy się na regał kallax zamiast jakiejś komody dla bobo i jestem mega zadowolona z tego wyboru. Ten regał daje tyyyyyyyyle możliwości, zwłaszcza że mamy mało miejsca w sypialni (mała chatka 2 pokojowa wiec Tytek nie będzie miał od razu swojego pokoju)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 20:04
Bobby29, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, Frida91, Smerfelinka, Domi_tur, Agagusia, Reniiata lubią tę wiadomość
-
Nacha wrote:To może coś z innej beczki... bylismy dziś na skleppingu w Ikei... zdecydowalismy się na regał kallax zamiast jakiejś komody dla bobo i jestem mega zadowolona z tego wyboru. Ten regał daje tyyyyyyyyle możliwości, zwłaszcza że mamy mało miejsca w sypialni (mała chatka 2 pokojowa wiec Tytek nie będzie miał od razu swojego pokoju)
I Twój facet od ręki Ci to skręcił 😁. Kochalabym 😀Nacha, Chimera lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyDrzewkoPomarańczowe wrote:I Twój facet od ręki Ci to skręcił 😁. Kochalabym 😀
troche to trwało ale z wkrętarką poszło gładko
Ja ponad tydzień temu +5,5kg marzeniem byłoby skończyć na 10 ale czuje ze poleci więcej :pWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 20:38
-
Nacha wrote:Skręcił
troche to trwało ale z wkrętarką poszło gładko
Ja ponad tydzień temu +5,5kg marzeniem byłoby skończyć na 10 ale czuje ze poleci więcej :p
U nas musi najpierw poleżeć w miejscu gdzie najbardziej zawadza i nabrać mocy 😁Nacha, Chimera, Domi_tur lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyNacha wrote:To może coś z innej beczki... bylismy dziś na skleppingu w Ikei... zdecydowalismy się na regał kallax zamiast jakiejś komody dla bobo i jestem mega zadowolona z tego wyboru. Ten regał daje tyyyyyyyyle możliwości, zwłaszcza że mamy mało miejsca w sypialni (mała chatka 2 pokojowa wiec Tytek nie będzie miał od razu swojego pokoju)
Edit:
Już znalazłam...
Ps A ja.myslalam, że tylko mój mąż tak potrafi..mamy nowe szafy..ja że swoimi rzeczami już dawno się przeniosła A on nadal nie...A to blokuje urządzanie pokoju małemu. Wczesniej mieliśmy razem z Antkiem pokoj i teraz chciałam te wielką szafę z tamtą wyrzucić ewent. Sprzedać i urządzić prawdziwy dziecięcy pokoik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 21:48
Nacha lubi tę wiadomość
-
zielonooka7 wrote:U nas będzie trochę mniejsza różnica, bo 15 msc. I podchodzę do tego tak jak ty, że na początku na pewno łatwo nie bedzie, ale potem jak już podrosną to będzie im łatwiej znaleźć wspólny język. Ja mam siostrę 4 lata starszą i w sumie do pewnego wieku ciągle byłam tylko dla niej ,, gowniarą '' i kulą u nogi, która chciała tylko za nią łazić :p
Chociaż powiem szczerze, że mimo, że taki był plan to szkoda mi troche córki, że nie nacieszymy się tym czasem tylko we dwie, bo już zaraz będzie musiała się dzielić mamą, która teraz jest tylko jej 24h na dobę, ale z drugiej strony może lepiej teraz niż pozniej.
O tak, ja mam brata starszego o 4 lata, zaczęliśmy się dogadywać jak wyjechałam na studialiczę na to że różnica 20 m-cy między dziećmi będzie lepsza. Też się zastanawialam czy to dobrze że tak szybko zdecydowaliśmy się na drugie, że mała krótko będzie miała nas tylko dla siebie, ale sąsiadka mi mówiła że nie będzie pamiętała i nie powinna być zazdrosna, między jej dziećmi jest 7 lat różnicy i ona uważa że to za dużo, starszy nie chce się bawić i był strasznie zazdrosny
zielonooka7 lubi tę wiadomość