WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do komentarzy innych i złotych rad to tak jak Myszk@ napisała uzbrojcie się w cierpliwość, bo to się chyba nigdy nie kończy. Ja już zbieram siły, bo niedługo urodziny córki i rodzina się zjedzie i znowu się naslucham. Teraz gadanie o diecie, potem karmienie, jak masz pielęgnować dziecko, później rozszerzanie diety, że musi już siedzieć, raczkować, chodzić, potem pytania o nocnik , kiedy pozbędziesz się smoczka... Zawsze coś jedno się kończy drugie zaczyna.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi, Gemini

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 09:27

OlaWi lubi tę wiadomość

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę na krzywej cukrowej, nie jest źle, zostało mi jakieś 20 min.

Patrzę na listę z apteki - dlaczego zamawiacoe dwa rodzaje wkładek laktacyjnych? Jest między nimi jakaś różnica?

Bobby29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystko rozkładam na raty. Mam juz pościele kocyki prześcieradła. Termometr taki pistolet 😎 za jakieś punkty na stacji. Nowy to jakos 100-200zl. Na początku czerwca wybieram sie do sklepu dziecięcego (mam w okolicy akpolbaby) po podkłady, majty, kapturki na sutki i takie porodowe rzeczy, płyn do prania. Pozniej w aptece zamówię właśnie femaltiker, wit D, i linomag na pupę i widziałam krem na słonko z tej firmy i chce go kupic. No i jakieś pampki i chusteczki ale to kupie po 1-2opk bo cholera wie jak mały zareaguje na nie. Położna mówiła zeby nie brać hurtem od razu. Jakbym chciała kupic wszystko od razy to bym dostała chyba zawału. Jak robiłam wstępna listę od HubiWorld na Allegro to wyszło mi ze 300zl. Wiec wykreśliłam podkłady itd i zamówiłam rzeczy tylko dzieciaczkowe to zapłaciłam 150zl.

Frida91 lubi tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wid D kupuje na receptę niestety, więc pewnie kupie jak przy okazji dostanę receptę.

E_linka2 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha tak, lepiej po dwa opakowania chusteczek czy pampersów i jak się sprawdzą to można dokupić. u nas oryginalny pampers nie sprawdzil się w odole ;/ Anielka chowana na babydream z rossmana - zarówno pampersy jak i chusteczki. teraz kupie po dwa opakowania z rossmana i zobacze, czy młodsza będzie tolerowała :)

Nacha lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już rozumiem skąd te różnice :)

Poproszę o kciuki bo mam dziś wizytę :) W końcu się doczekalam po 5 tygodniach! To chyba moja najdłuższa przerwa i jestem bardzo ciekawa ile Malutka przybrała no i czy wreszcie ułożyła się główką do dołu :)

IGA.G, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, E_linka2, OlaWi, menka2, Niebieska Gwiazda, Pierniczkowa, kayama, Bobby29, Smerfelinka, Anhydra, Vampire lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas teraz sajgon z Anielką, zrobiła się taka buntowniczka, wszystko jest jej, nie da się pobawić innym dziecko na placu zabaw, pilnuje zabawek jak kwoka... kiedy to minie bo trwa tydzien a mi juz sił brak...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja może napiszę, ci wg mnie zbędne i się nie przydało.
    Z termometra do kapieli nigdy nie korzystałam, podobnie jak wszystkie znane mi mamy. Zresztą jak masz bezdotykowy, to tam też można temp.wody zmierzyć.
    Nie wiem po co są gaziki do dezynfekcji, bo do kikuta pempowinowego absolutnie nie zalecane ze względu na alkohol.
    Z żadnych bajerów do sutkow też nigdy nie korzystałam oprócz lanoliny i było ok. To jednak kwestia indywidualna i trzeba na własnej skórze sprawdzić. Chociaż jestem na grupie dotyczącej kp na fb i tam często kapturki i inne takie są krytykowane, czasem nawet sama lanolina (podobno smarowanie własnym mlekiem wystarczy). Jest lanolina z Ziaji polowe tańsze.
    Reszta się przydała.
    Do mycia maluszka miałam żel Hipp, ma dobry skład i często są promocje w Rossmannie. Pamiętajcie, że wszystkie emolienty są niewskazane i należy ich unikac dopóki nie ma problemów skórnych.

Chimera, Frida91, Nacha, plinka89 lubią tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś coś robiłam ze szparagami i byłam zawiedziona. Dużo też gotuje z kwestii smaku, więc dam tym szparagom ostatnią szansę ;)

Byłam u kuzyna i dostałam tego osławionego aniballa. Muszę kupić sobie końcówkę i będzie czekał na swój czas.

Frida trzymam kciuki! Ja teraz mam przerwę 3,5tygodnia i mi się wydaje długo, a Ty 5...uh

Zrobiłam sobie wstępna listę co kupić w ikei. Jestem typem co lubi być gotowy wcześniej, na urlop jestem zawsze tydzień wcześniej spakowana :D a teraz ciągle coś kupuję, a wydaje mi się, że jeszcze tyle rzeczy brakuje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 09:44

Frida91 lubi tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    To ja może napiszę, ci wg mnie zbędne i się nie przydało.
    Z termometra do kapieli nigdy nie korzystałam, podobnie jak wszystkie znane mi mamy. Zresztą jak masz bezdotykowy, to tam też można temp.wody zmierzyć.
    Nie wiem po co są gaziki do dezynfekcji, bo do kikuta pempowinowego absolutnie nie zalecane ze względu na alkohol.
    Z żadnych bajerów do sutkow też nigdy nie korzystałam oprócz lanoliny i było ok. To jednak kwestia indywidualna i trzeba na własnej skórze sprawdzić. Chociaż jestem na grupie dotyczącej kp na fb i tam często kapturki i inne takie są krytykowane, czasem nawet sama lanolina (podobno smarowanie własnym mlekiem wystarczy). Jest lanolina z Ziaji polowe tańsze.
    Reszta się przydała.
    Do mycia maluszka miałam żel Hipp, ma dobry skład i często są promocje w Rossmannie. Pamiętajcie, że wszystkie emolienty są niewskazane i należy ich unikac dopóki nie ma problemów skórnych.
    mój termometr do kąpieli służy jako zabawka Anielki hehe też nigdy nie użyłam. co do sutków lanolina z ziajki była super, zamiast wkładek używałam muszli żeby sutki się wietrzyły, kapturki niby próbowałam ale Aniela nie chciała, doradczyni odradziła mówiąc, że źle to wpływa na laktacje bo ważny jest kontakt sutka ze śliną dziecka. do pępka używałam octaniseptu i chyba nadal go polecają tak? i patyczkiem do uszu uczyszczałam. kąpałam i kąpie w Ecolab :)

Mary Magdalena lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png

Wysłany: 14 maja 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o chusteczki, to z babydream są takie z 99% wody w składzie. Pampers nie polecam, chyba żadne z nich nie mają dobrego składu. Poczytajcie sobie na srokao.

plinka89 lubi tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie smarowanie mlekiem niewiele dawało, zresztą i ziajką tez bo w końcu miałam taką ranę, że wdała się bakteria i trzeba było silniejsza działa wytoczyć, aby uratować kp...mam nadzieje, ze teraz pojdzie łatwiej

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Jeżeli chodzi o chusteczki, to z babydream są takie z 99% wody w składzie. Pampers nie polecam, chyba żadne z nich nie mają dobrego składu. Poczytajcie sobie na srokao.
    Z babydream te z pomarańczowymi napisami?

Ostatnio otwarlam opakowanie chustek pampersa, które dostałam gratis do jakiegoś zamówienia w aptece i rzeczywiście super się sprawdzają do mycia okapu albo płyty gazowej 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 09:46

Wysłany: 14 maja 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, będę miała aniballa do sprzedania, bo u mnie prawdopodobnie jednak cesarka. Muszę gdzieś ten karton znaleźć. Miałam cały zestaw z żelem prezerwatywami i kubkiem do sterylizacji. Nie wiem tylko, czy żel już nie przeterminowany.
    Dodam, że nawet otworzyć nie zdążyłam, bo trafiłam do szpitala w tym samym dniu, w którym przyszła paczka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 09:54

tb73vut14i57zd3c.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Z babydream te z pomarańczowymi napisami?

Ostatnio otwarlam opakowanie chustek pampersa, które dostałam gratis do jakiegoś zamówienia w aptece i rzeczywiście super się sprawdzają do mycia okapu albo płyty gazowej 😂😂😂
    a jak ładnie buty czyszczą ;p

z tego co pamiętam dobre są różowe i zielone na pewno.

Chimera lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png

Wysłany: 14 maja 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, one są całe zielone, pakowane po 2 sztuki. Musisz patrzeć na opis, bo opakowanie podobne do tych extra sensitive (które też są bardzo fajne).

Chimera lubi tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    warto dodać do listy patyczki i waciki kosmetyczne dla niemowląt! :) jeśli chodzi o wkładki laktacyjne to polecam wielorazowe! mi zimą zaparzały się sutki od tych wielorazowych a co dopiero będzie latem. Wystarczy kupić kilka par w zależności jak często pierzecie - koszt podobny a komfort o dużo lepszy

4c3tvfxm6n339zea.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zajrzałam do preglife i okazuje się, że właśnie rozpoczęłam 3 trymestr. Szok, kiedy to? jak to? że niby już? 84 dni do porodu 😲

Zabrałam się za koszyk w aptece i spanikowałam. Normalnie czuję jak ogarnia mnie stres, aż mi jakoś słabo się zrobiło.. Płakać mi się chce, to jest za chwilę.. Ja jeszcze nie przygotowałam wszystkiego dla maluszka.. 😭

Vampire lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Właśnie zajrzałam do preglife i okazuje się, że właśnie rozpoczęłam 3 trymestr. Szok, kiedy to? jak to? że niby już? 84 dni do porodu 😲

Zabrałam się za koszyk w aptece i spanikowałam. Normalnie czuję jak ogarnia mnie stres, aż mi jakoś słabo się zrobiło.. Płakać mi się chce, to jest za chwilę.. Ja jeszcze nie przygotowałam wszystkiego dla maluszka.. 😭
    Jesteśmy na tym samym etapie. A ja mam wrażenie że to jeszcze takie odległe... Az nie mogę uwierzyć że to serio zakończy się jakimś porodem :D Choć też mam stresa czy zdążę wszystko przygotować. Ale tak naprawdę w dzisiejszych czasach i w parę dni by się dało.

OlaWi lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ