Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do komentarzy innych i złotych rad to tak jak Myszk@ napisała uzbrojcie się w cierpliwość, bo to się chyba nigdy nie kończy. Ja już zbieram siły, bo niedługo urodziny córki i rodzina się zjedzie i znowu się naslucham. Teraz gadanie o diecie, potem karmienie, jak masz pielęgnować dziecko, później rozszerzanie diety, że musi już siedzieć, raczkować, chodzić, potem pytania o nocnik , kiedy pozbędziesz się smoczka... Zawsze coś jedno się kończy drugie zaczyna.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa wszystko rozkładam na raty. Mam juz pościele kocyki prześcieradła. Termometr taki pistolet 😎 za jakieś punkty na stacji. Nowy to jakos 100-200zl. Na początku czerwca wybieram sie do sklepu dziecięcego (mam w okolicy akpolbaby) po podkłady, majty, kapturki na sutki i takie porodowe rzeczy, płyn do prania. Pozniej w aptece zamówię właśnie femaltiker, wit D, i linomag na pupę i widziałam krem na słonko z tej firmy i chce go kupic. No i jakieś pampki i chusteczki ale to kupie po 1-2opk bo cholera wie jak mały zareaguje na nie. Położna mówiła zeby nie brać hurtem od razu. Jakbym chciała kupic wszystko od razy to bym dostała chyba zawału. Jak robiłam wstępna listę od HubiWorld na Allegro to wyszło mi ze 300zl. Wiec wykreśliłam podkłady itd i zamówiłam rzeczy tylko dzieciaczkowe to zapłaciłam 150zl.
Frida91 lubi tę wiadomość
-
Nacha tak, lepiej po dwa opakowania chusteczek czy pampersów i jak się sprawdzą to można dokupić. u nas oryginalny pampers nie sprawdzil się w odole ;/ Anielka chowana na babydream z rossmana - zarówno pampersy jak i chusteczki. teraz kupie po dwa opakowania z rossmana i zobacze, czy młodsza będzie tolerowała
Nacha lubi tę wiadomość
-
To już rozumiem skąd te różnice
Poproszę o kciuki bo mam dziś wizytęW końcu się doczekalam po 5 tygodniach! To chyba moja najdłuższa przerwa i jestem bardzo ciekawa ile Malutka przybrała no i czy wreszcie ułożyła się główką do dołu
IGA.G, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, E_linka2, OlaWi, menka2, Niebieska Gwiazda, Pierniczkowa, kayama, Bobby29, Smerfelinka, Anhydra, Vampire lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
To ja może napiszę, ci wg mnie zbędne i się nie przydało.
Z termometra do kapieli nigdy nie korzystałam, podobnie jak wszystkie znane mi mamy. Zresztą jak masz bezdotykowy, to tam też można temp.wody zmierzyć.
Nie wiem po co są gaziki do dezynfekcji, bo do kikuta pempowinowego absolutnie nie zalecane ze względu na alkohol.
Z żadnych bajerów do sutkow też nigdy nie korzystałam oprócz lanoliny i było ok. To jednak kwestia indywidualna i trzeba na własnej skórze sprawdzić. Chociaż jestem na grupie dotyczącej kp na fb i tam często kapturki i inne takie są krytykowane, czasem nawet sama lanolina (podobno smarowanie własnym mlekiem wystarczy). Jest lanolina z Ziaji polowe tańsze.
Reszta się przydała.
Do mycia maluszka miałam żel Hipp, ma dobry skład i często są promocje w Rossmannie. Pamiętajcie, że wszystkie emolienty są niewskazane i należy ich unikac dopóki nie ma problemów skórnych.Chimera, Frida91, Nacha, plinka89 lubią tę wiadomość
-
Kiedyś coś robiłam ze szparagami i byłam zawiedziona. Dużo też gotuje z kwestii smaku, więc dam tym szparagom ostatnią szansę
Byłam u kuzyna i dostałam tego osławionego aniballa. Muszę kupić sobie końcówkę i będzie czekał na swój czas.
Frida trzymam kciuki! Ja teraz mam przerwę 3,5tygodnia i mi się wydaje długo, a Ty 5...uh
Zrobiłam sobie wstępna listę co kupić w ikei. Jestem typem co lubi być gotowy wcześniej, na urlop jestem zawsze tydzień wcześniej spakowanaa teraz ciągle coś kupuję, a wydaje mi się, że jeszcze tyle rzeczy brakuje!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 09:44
Frida91 lubi tę wiadomość
-
Mary Magdalena wrote:To ja może napiszę, ci wg mnie zbędne i się nie przydało.
Z termometra do kapieli nigdy nie korzystałam, podobnie jak wszystkie znane mi mamy. Zresztą jak masz bezdotykowy, to tam też można temp.wody zmierzyć.
Nie wiem po co są gaziki do dezynfekcji, bo do kikuta pempowinowego absolutnie nie zalecane ze względu na alkohol.
Z żadnych bajerów do sutkow też nigdy nie korzystałam oprócz lanoliny i było ok. To jednak kwestia indywidualna i trzeba na własnej skórze sprawdzić. Chociaż jestem na grupie dotyczącej kp na fb i tam często kapturki i inne takie są krytykowane, czasem nawet sama lanolina (podobno smarowanie własnym mlekiem wystarczy). Jest lanolina z Ziaji polowe tańsze.
Reszta się przydała.
Do mycia maluszka miałam żel Hipp, ma dobry skład i często są promocje w Rossmannie. Pamiętajcie, że wszystkie emolienty są niewskazane i należy ich unikac dopóki nie ma problemów skórnych.Mary Magdalena lubi tę wiadomość
-
Mary Magdalena wrote:Jeżeli chodzi o chusteczki, to z babydream są takie z 99% wody w składzie. Pampers nie polecam, chyba żadne z nich nie mają dobrego składu. Poczytajcie sobie na srokao.
Ostatnio otwarlam opakowanie chustek pampersa, które dostałam gratis do jakiegoś zamówienia w aptece i rzeczywiście super się sprawdzają do mycia okapu albo płyty gazowej 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 09:46
-
A właśnie, będę miała aniballa do sprzedania, bo u mnie prawdopodobnie jednak cesarka. Muszę gdzieś ten karton znaleźć. Miałam cały zestaw z żelem prezerwatywami i kubkiem do sterylizacji. Nie wiem tylko, czy żel już nie przeterminowany.
Dodam, że nawet otworzyć nie zdążyłam, bo trafiłam do szpitala w tym samym dniu, w którym przyszła paczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 09:54
-
Chimera wrote:Z babydream te z pomarańczowymi napisami?
Ostatnio otwarlam opakowanie chustek pampersa, które dostałam gratis do jakiegoś zamówienia w aptece i rzeczywiście super się sprawdzają do mycia okapu albo płyty gazowej 😂😂😂
z tego co pamiętam dobre są różowe i zielone na pewno.Chimera lubi tę wiadomość
-
warto dodać do listy patyczki i waciki kosmetyczne dla niemowląt!
jeśli chodzi o wkładki laktacyjne to polecam wielorazowe! mi zimą zaparzały się sutki od tych wielorazowych a co dopiero będzie latem. Wystarczy kupić kilka par w zależności jak często pierzecie - koszt podobny a komfort o dużo lepszy
-
Właśnie zajrzałam do preglife i okazuje się, że właśnie rozpoczęłam 3 trymestr. Szok, kiedy to? jak to? że niby już? 84 dni do porodu 😲
Zabrałam się za koszyk w aptece i spanikowałam. Normalnie czuję jak ogarnia mnie stres, aż mi jakoś słabo się zrobiło.. Płakać mi się chce, to jest za chwilę.. Ja jeszcze nie przygotowałam wszystkiego dla maluszka.. 😭Vampire lubi tę wiadomość
-
OlaWi wrote:Właśnie zajrzałam do preglife i okazuje się, że właśnie rozpoczęłam 3 trymestr. Szok, kiedy to? jak to? że niby już? 84 dni do porodu 😲
Zabrałam się za koszyk w aptece i spanikowałam. Normalnie czuję jak ogarnia mnie stres, aż mi jakoś słabo się zrobiło.. Płakać mi się chce, to jest za chwilę.. Ja jeszcze nie przygotowałam wszystkiego dla maluszka.. 😭Choć też mam stresa czy zdążę wszystko przygotować. Ale tak naprawdę w dzisiejszych czasach i w parę dni by się dało.
OlaWi lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙