X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    To ja mroże szparagi.Mroże surowe i jest ok,co do podgotowanych nie mam doświadczenia.

Dzięki :)

aadd84dc14.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Dziewczyny, właśnie zrobiłam obiad na jutro. Makaron z szynka i szparagami z Kwestii Smaku. Pyszne to!! Jako, ze od niedawna gotuje to dopiero odkrywam szparagi i przepadłam!
    Pamietam, ze kiedyś któraś z Was pisała, ze mrozi szparagi i cieszy się nimi nie tylko w sezonie. Myślicie, ze lepiej mrozić surowe czy podgotowane?

Ja robiłam ostatnio łososia ze szparagami w sosie koperkowym z kwestii smaku - tez wyszedł petarda 😍😍😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 00:06

OlaWi lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    U nas dziś bardzo intensywny dzien, ale cieszę sie, ze juz po egzaminie, bylo szybko i sympatycznie. Nie wiem ile w tym zaslugi brzuszka :)
    za 2 tygodnie obrona i będzie po wszystkim! Teraz jeszcze musze podomykac kilka spraw organizacyjnych, ale juz czuje, ze w koncu jedziemy z gorki :D Skoncze sie stresować jednym, to bede mogla zaczac w koncu porodem, bo poki co odsuwam te mysli od siebie... A tak powaznie to zabiore sie wtedy juz solidnie za pranie (moze w koncu będzie można suszyc na balkonie) i kompletowanie walizki do szpitala!
    Nie wiem czy tez rak macir, ale dla mnie caly dzien bez coreczki to straaasznie duzo! Wychodzilam jak spala i wrocilam jak spala... Obawiam sie, ze pobyt w szpitalu zniose gorzej niz ona!

Powodzenia w przygotowaniach! Z maluszkiem na pokładzie to nie tak łatwo pewnie się pouczyć :P

plinka89 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka, gratulacje! sama obrona to na pewno będzie tylko formalność, pójdzie Ci super :-)

Ja przysiadłam wreszcie i zrobiłam zamówienie bobasowe w Aptece Gemini. Dżizas, 500 zł ponad wyszło. Ale mam już chyba wszystko, łącznie nawet ze smoczkiem czy zawieszką do smoczka, czy też witaminami D i DHA dla Maluszka. Te podkłady na materacyk, o których pisałyście wcześniej, wzięłam z jakiejś firmy Bocioland, są z jednej strony frotowe, z drugiej PCV.

Jakby co to mogę podrzucić komuś listę-ściągawkę z zamówieniem :-)

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny !

Plinka - gratuluję egazminu :)

Baileys- strasznie dużo Ci wyszło w tym Gemini ! Ja płaciłam połowę mniej ! Z drugiej strony - kupowałam tylko to co niezbędne :)

Co do przepisów z Kwestii Smaku - polecam serdecznie ! Robię mnóstwo rzeczy z tych przepisów - od gofrów po zupę krem z kukurydzy ;)

A co do komentarzy - to tak jak napisała Myszk@ - po porodzie będzie tylko gorzej :D Do tej pory pamiętam jak teściowa dzwoniła do męża, żebyśmy cieplej ubierali Małą bo będzie miała zapalenie płuc :P To był etap gdzie jeszcze nie wychodziliśy z domu - styczeń, jakieś 2 tygodnie, w mieszkaniu 25 stopni - i tak za ciepło - my z krótkim rękawkiem a Młoda w body z długim i leginsach :D Ehhhh ale przecież rączki miała chłodne ! Jakoś to krakanie się nie sprawdziło ;) Łucja nam w ogóle nie chorowała, pierwszy raz dopiero po roku, jak mąż przyniósł zapalenie krtani z pracy :)

Co do bazy do fotelika - my nei mieliśmy, ale nei miałam z tym żadnego problemu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 07:54

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wyszło 500, z termometrem, butelką, nawet Femaltiker na laktacje kupiłam, co by potem nie jeździć i szukać :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co wy tam jeszcze kupujecie? Ja zrobiłam zamówienie łącznie z wit.D, Femaltikerem,podkladami itp.itd.i wyszło mi 180zł...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Dziewczyny, właśnie zrobiłam obiad na jutro. Makaron z szynka i szparagami z Kwestii Smaku. Pyszne to!! Jako, ze od niedawna gotuje to dopiero odkrywam szparagi i przepadłam!
    Pamietam, ze kiedyś któraś z Was pisała, ze mrozi szparagi i cieszy się nimi nie tylko w sezonie. Myślicie, ze lepiej mrozić surowe czy podgotowane?

Spróbuj tego: https://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/szparagi/szparagi_w_ciescie_francuskim/przepis.html

Obłęd <3

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przygotowane zamówienie z terminu za ponad 500zl, więc rozumiem Baileys ;) mozesz podesłać swoje zamówienie? Nie wiem czy wszystko co mam przygotowane jest potrzebne, wrzuciłam to co padalo tutaj oraz co posyła mi koleżanka która urodziła 2 tygodnie temu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 08:32

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Plinka, gratulacje! sama obrona to na pewno będzie tylko formalność, pójdzie Ci super :-)

Ja przysiadłam wreszcie i zrobiłam zamówienie bobasowe w Aptece Gemini. Dżizas, 500 zł ponad wyszło. Ale mam już chyba wszystko, łącznie nawet ze smoczkiem czy zawieszką do smoczka, czy też witaminami D i DHA dla Maluszka. Te podkłady na materacyk, o których pisałyście wcześniej, wzięłam z jakiejś firmy Bocioland, są z jednej strony frotowe, z drugiej PCV.

Jakby co to mogę podrzucić komuś listę-ściągawkę z zamówieniem :-)

Yes, please :-)

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgnację Maluszka do kąpieli i do pupy, butelkę i smoczek, maść na brodawki i prep do pielęgnacji krocza, termometr do uszka, jednorazowki poporodowe, papierki lakmusowe, aspirator do noska, muszle na piersi i się cholerka nazbierało kasy:/

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może po prostu wrzućcie wszystkie co kupiłyście i zrobimy porównanie i burzę mózgów co potrzebne a co nie? Jeśli nie macie nic przeciwko.

Frida91, menka2, Smerfelinka, Malinka7 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Chyba z linii S, taki pomarańczowy. Linia/seria (?) Dermopediatric. Na opakowaniu jest napisane bezpieczny krem ochronny Od 1 dnia życia, 50spf, 100% filtry mineralne. Ale chyba cała marka jest teraz -20%

Edit. Sprawdziłam go dzisiaj i jest dosyć gęsty, ale nie tłusty i łatwo się wchłania i na pierwszy rzut oka nie bieli. Makijaż miałam krótko na buzi wiec niestety nie wiem jeszcze jak się zachowa pod mejkap na dłużej.

Ja tak Was czytam, a przecież też kupiłam pharmacris. Mam ten:
    https://www.superpharm.pl/pharmaceris-s-spf50-9314.html?https://track.omgpl.com/?AID=1078450&PID=31285&CRID=157172&WID=81261&gclid=CjwKCAjwq-TmBRBdEiwAaO1en6mKyGEiGOLzwwtf3B1KTbYUppqDE08dFwVNlYB1_rSDmGNdM4S74xoC4_8QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Kupiłam typowo dla siebie. Wyrzuciłam kartonik, ale na tubce jest napisane dla dorosłych i dla dzieci i tyle. Wiem, że oglądałam taki od 1 dnia życia, ale nie wiem czy to akurat ten. Ten pod makijaż u mnie się sprawdził, fajnie się wchłania.

Znalazłam ten biały jest od pierwszego dnia życia:

https://www.superpharm.pl/pharmaceris-s-spf50-1682.html?utm_source=quarticon&utm_medium=cps&utm_campaign=rekomendacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 08:41

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja właśnie zerknęłam na moje zamówienia z gemini z okresu okołoporodowego i wyszło mi 1200 zł w ciąży 4 m-cy, a tez mi się wydawało, ze to są najpotrzebniejsze rzeczy :). Z tym ze są tam tez pampersy, femaltiker, troszkę kosmetyków, witaminki i jedno opakowanie mm.

Ja się niedługo zbieram na fitness, a potem obczaić fotelik. W sobotę chciałabym już kupić jak wejdzie do męża do samochodu 🙏🏻. W tym foteliku będę mogła tez wozić Julka przez najbliższe miesiące dlatego tak się z tym spieszę. Do tej pory musieliśmy się zamieniać samochodami bo przekładanie minikida jest nie na nerwy mojego małża 😀.

Dzięki za szparagowe podpowiedzi z kwestii smaku! Będę testować. W ogóle to z czystym sumieniem mogę stwierdzić, ze Kwestia Smaku zrobiła ze mnie kucharkę! Jak nie gotowałam nic, tak teraz gotuje i to całkiem smacznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 09:10

Bobby29 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja najpierw zrobiłam wstępną listę a teraz co kilka dni aktualizuje - usuwam /dodaje/zamieniam produkty ;) czekam jeszcze na spotkanie z położną bo muszę podpytać jakie witamy kupić dla noworodzia bo nie pamiętam a coś tam się podaje krótko a potem tylko witamine D ... dowiem się co będzie potrzebne i zamykam temat! :)

4c3tvfxm6n339zea.png
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wstępną lista:

PAMPERS Premium Care, pieluchy rozmiar 2, Mini, 4-8kg, 23 sztuki
    CENA
    12,98

PAMPERS Premium Care, pieluchy rozmiar 1, Newborn, 2-5kg, 26 sztuk
    Cena 15,98

PHARMACERIS S, bezpieczny krem na słońce dla dzieci SPF50+, od urodzenia, 50ml
    CENA
    38,29

BABY ONO, majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar L, 2 sztuki
    CENA
    8,98

Johnson's Baby, wkładki laktacyjne, 50 sztuk
    CENA
    17,99

LANSINOH, wkładki laktacyjne, Nursing pads, 60 sztuk
    CENA
    22,99

Linomag 200mg/g, maść, 30g
    Cena 6,99

LANSINOH, lanolina, 10ml
    CENA
    22,45

UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
    CENA
    9,99

AKUKU, muszle laktacyjne, 2 sztuki
    Cena 17,98

Ginexid, pianka oczyszczająca, 150ml
    CENA
    19,38

Multi-Mam, kompresy do pielęgnacji sutków matek karmiących, 12 sztuk
    CENA
    49,87

AKUKU, pływający termometr do kąpieli, żyrafa, A0394, 1 sztuka
    CENA
    5,88

CANPOL, podkłady poporodowe, wysokochłonne, 10 sztuk
    CENA
    7,98

Nacomi Baby, uniwersalna emulsja do mycia i kąpieli dla dzieci i niemowląt, od urodzenia, 400ml
    CENA
    23,89

D-Vitum, witamina D dla niemowląt 400j.m., aerozol, 6ml
    CENA
    12,59

OCTENISEPT (0,10g+2g)/100g, płyn, 50ml
    CENA
    16,79

Gazik włókninowy do dezynfekcji, AlkoCLEAN, 100 sztuk
    CENA
    6,99

LOVI, butelka medical+, aktywne ssanie, super vent, ze smoczkiem mini, od urodzenia, 150ml
    CENA
    19,58

HAXE, aspirator do nosa NS1, 1 sztuka
    CENA
    79,39

CANPOL, szczotka do włosów z naturalnego włosia z grzebykiem, Newborn Baby, Biały, 1 komplet
    CENA
    11,79

CANPOL, nożyczki, cążki, pilniczek, 1 sztuka
    CENA
    10,89

AVENT, smoczek, Ultra Air, 0-6 miesięcy, Girl, SCF343/20, 2 sztuki
    CENA
    24,99

Tantum Rosa 1mg/ml, 5 butelek po 140ml
    CENA
    20,40

CANPOL, torebki do przechowywania pokarmu, 20 sztuk
    CENA
    20,98

Suma: 506,01

Chce jeszcze dorzucić mm, ale Nie wiem jakie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 09:13

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o zakupy na Allegro to sprzedawca o którym piszecie HubiWorld jest bardzo popularny i raczej się nie zawiedziecie :) u mnie jedynie na kilka zamówień była pomyłka z kolorem ręcznika. A uwierzcie, że w pierwszej ciąży przy moich hormonach to była dla mnie tragedia 😂

Co do apteki Gemini to ja przy 500 zł już narzekałam, że bardzo dużo a finalnie wyszło 700 z kawałkiem i dostałam zawału. Dużo mi doszło w koszyku za rzeczy dla mnie. Wymienne części do laktatora, muszle laktacyjnego, nakładki na sutki, fermatikel, tantum rosa, kosmetyki po porodzie itp. prócz tego zamawiałam trochę na wyrost, bo i coś na kolki, probiotyk, spray na ciemieniuche plus rzeczy dla starszej córki jeśli coś mi brakowało i tak się nazbierało.

Na szczęście z wyprawki zostało mi tylko kupić łóżeczko z materacem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 09:18

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam na liście pieluch ani nie kupuję butelek, tylko jedną ale reszta rzeczy podobnie. Tyle że ceny inne, może stąd ta różnica :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    A co wy tam jeszcze kupujecie? Ja zrobiłam zamówienie łącznie z wit.D, Femaltikerem,podkladami itp.itd.i wyszło mi 180zł...

mi też z 400-500 pójdzie, ale ja zamawiam już przyszłościowo i fride do noska, i katarek dla Anielki, sól do inhalacji, linomag, podkłady na łózko dla mnie, podłady i podpaski po porodzie, disnemar do noska dla małej, marimer dla dużej, maść na sutki, tantum rosa,kilka par majtek poporodowych, pojemniczki do przechowywania pokarmu (super są później na mrożenie zupek;p) itp.

sól do inhalacji jest dużo tańsza na gemini, więc zawsze na sezon kupuje dwa - trzy duże opakowania, żeby nie przepłacać w aptece osiedlowej.

nie zamawiam butelek, smoczków ani innych takich gadzetów bo nastawiam się na karmienie piersią i Anielka nie używała nic poza cycem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 09:22

Frida91 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMartaMarta wrote:
    Moja wstępną lista:

PAMPERS Premium Care, pieluchy rozmiar 2, Mini, 4-8kg, 23 sztuki
    CENA
    12,98

PAMPERS Premium Care, pieluchy rozmiar 1, Newborn, 2-5kg, 26 sztuk
    Cena 15,98

PHARMACERIS S, bezpieczny krem na słońce dla dzieci SPF50+, od urodzenia, 50ml
    CENA
    38,29

BABY ONO, majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar L, 2 sztuki
    CENA
    8,98

Johnson's Baby, wkładki laktacyjne, 50 sztuk
    CENA
    17,99

LANSINOH, wkładki laktacyjne, Nursing pads, 60 sztuk
    CENA
    22,99

Linomag 200mg/g, maść, 30g
    Cena 6,99

LANSINOH, lanolina, 10ml
    CENA
    22,45

UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
    CENA
    9,99

AKUKU, muszle laktacyjne, 2 sztuki
    Cena 17,98

Ginexid, pianka oczyszczająca, 150ml
    CENA
    19,38

Multi-Mam, kompresy do pielęgnacji sutków matek karmiących, 12 sztuk
    CENA
    49,87

AKUKU, pływający termometr do kąpieli, żyrafa, A0394, 1 sztuka
    CENA
    5,88

CANPOL, podkłady poporodowe, wysokochłonne, 10 sztuk
    CENA
    7,98

Nacomi Baby, uniwersalna emulsja do mycia i kąpieli dla dzieci i niemowląt, od urodzenia, 400ml
    CENA
    23,89

D-Vitum, witamina D dla niemowląt 400j.m., aerozol, 6ml
    CENA
    12,59

OCTENISEPT (0,10g+2g)/100g, płyn, 50ml
    CENA
    16,79

Gazik włókninowy do dezynfekcji, AlkoCLEAN, 100 sztuk
    CENA
    6,99

LOVI, butelka medical+, aktywne ssanie, super vent, ze smoczkiem mini, od urodzenia, 150ml
    CENA
    19,58

HAXE, aspirator do nosa NS1, 1 sztuka
    CENA
    79,39

CANPOL, szczotka do włosów z naturalnego włosia z grzebykiem, Newborn Baby, Biały, 1 komplet
    CENA
    11,79

CANPOL, nożyczki, cążki, pilniczek, 1 sztuka
    CENA
    10,89

AVENT, smoczek, Ultra Air, 0-6 miesięcy, Girl, SCF343/20, 2 sztuki
    CENA
    24,99

Tantum Rosa 1mg/ml, 5 butelek po 140ml
    CENA
    20,40

CANPOL, torebki do przechowywania pokarmu, 20 sztuk
    CENA
    20,98

Suma: 506,01

Chce jeszcze dorzucić mm, ale Nie wiem jakie...

Marta, w której to aptece, bo ceny całkiem fajne.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ