Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Dziewczyny, właśnie zrobiłam obiad na jutro. Makaron z szynka i szparagami z Kwestii Smaku. Pyszne to!! Jako, ze od niedawna gotuje to dopiero odkrywam szparagi i przepadłam!
Pamietam, ze kiedyś któraś z Was pisała, ze mrozi szparagi i cieszy się nimi nie tylko w sezonie. Myślicie, ze lepiej mrozić surowe czy podgotowane?
Ja robiłam ostatnio łososia ze szparagami w sosie koperkowym z kwestii smaku - tez wyszedł petarda 😍😍😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 00:06
OlaWi lubi tę wiadomość
[/url]
-
plinka89 wrote:U nas dziś bardzo intensywny dzien, ale cieszę sie, ze juz po egzaminie, bylo szybko i sympatycznie. Nie wiem ile w tym zaslugi brzuszka
za 2 tygodnie obrona i będzie po wszystkim! Teraz jeszcze musze podomykac kilka spraw organizacyjnych, ale juz czuje, ze w koncu jedziemy z gorkiSkoncze sie stresować jednym, to bede mogla zaczac w koncu porodem, bo poki co odsuwam te mysli od siebie... A tak powaznie to zabiore sie wtedy juz solidnie za pranie (moze w koncu będzie można suszyc na balkonie) i kompletowanie walizki do szpitala!
Nie wiem czy tez rak macir, ale dla mnie caly dzien bez coreczki to straaasznie duzo! Wychodzilam jak spala i wrocilam jak spala... Obawiam sie, ze pobyt w szpitalu zniose gorzej niz ona!
Powodzenia w przygotowaniach! Z maluszkiem na pokładzie to nie tak łatwo pewnie się pouczyćplinka89 lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyPlinka, gratulacje! sama obrona to na pewno będzie tylko formalność, pójdzie Ci super
Ja przysiadłam wreszcie i zrobiłam zamówienie bobasowe w Aptece Gemini. Dżizas, 500 zł ponad wyszło. Ale mam już chyba wszystko, łącznie nawet ze smoczkiem czy zawieszką do smoczka, czy też witaminami D i DHA dla Maluszka. Te podkłady na materacyk, o których pisałyście wcześniej, wzięłam z jakiejś firmy Bocioland, są z jednej strony frotowe, z drugiej PCV.
Jakby co to mogę podrzucić komuś listę-ściągawkę z zamówieniem -
Dzień dobry dziewczyny !
Plinka - gratuluję egazminu
Baileys- strasznie dużo Ci wyszło w tym Gemini ! Ja płaciłam połowę mniej ! Z drugiej strony - kupowałam tylko to co niezbędne
Co do przepisów z Kwestii Smaku - polecam serdecznie ! Robię mnóstwo rzeczy z tych przepisów - od gofrów po zupę krem z kukurydzy
A co do komentarzy - to tak jak napisała Myszk@ - po porodzie będzie tylko gorzejDo tej pory pamiętam jak teściowa dzwoniła do męża, żebyśmy cieplej ubierali Małą bo będzie miała zapalenie płuc
To był etap gdzie jeszcze nie wychodziliśy z domu - styczeń, jakieś 2 tygodnie, w mieszkaniu 25 stopni - i tak za ciepło - my z krótkim rękawkiem a Młoda w body z długim i leginsach
Ehhhh ale przecież rączki miała chłodne ! Jakoś to krakanie się nie sprawdziło
Łucja nam w ogóle nie chorowała, pierwszy raz dopiero po roku, jak mąż przyniósł zapalenie krtani z pracy
Co do bazy do fotelika - my nei mieliśmy, ale nei miałam z tym żadnego problemuWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 07:54
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Dziewczyny, właśnie zrobiłam obiad na jutro. Makaron z szynka i szparagami z Kwestii Smaku. Pyszne to!! Jako, ze od niedawna gotuje to dopiero odkrywam szparagi i przepadłam!
Pamietam, ze kiedyś któraś z Was pisała, ze mrozi szparagi i cieszy się nimi nie tylko w sezonie. Myślicie, ze lepiej mrozić surowe czy podgotowane?
Spróbuj tego: https://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/szparagi/szparagi_w_ciescie_francuskim/przepis.html
Obłęd -
Ja mam przygotowane zamówienie z terminu za ponad 500zl, więc rozumiem Baileys
mozesz podesłać swoje zamówienie? Nie wiem czy wszystko co mam przygotowane jest potrzebne, wrzuciłam to co padalo tutaj oraz co posyła mi koleżanka która urodziła 2 tygodnie temu:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 08:32
-
baileys wrote:Plinka, gratulacje! sama obrona to na pewno będzie tylko formalność, pójdzie Ci super
Ja przysiadłam wreszcie i zrobiłam zamówienie bobasowe w Aptece Gemini. Dżizas, 500 zł ponad wyszło. Ale mam już chyba wszystko, łącznie nawet ze smoczkiem czy zawieszką do smoczka, czy też witaminami D i DHA dla Maluszka. Te podkłady na materacyk, o których pisałyście wcześniej, wzięłam z jakiejś firmy Bocioland, są z jednej strony frotowe, z drugiej PCV.
Jakby co to mogę podrzucić komuś listę-ściągawkę z zamówieniem
Yes, please -
Bobby29 wrote:Chyba z linii S, taki pomarańczowy. Linia/seria (?) Dermopediatric. Na opakowaniu jest napisane bezpieczny krem ochronny Od 1 dnia życia, 50spf, 100% filtry mineralne. Ale chyba cała marka jest teraz -20%
Edit. Sprawdziłam go dzisiaj i jest dosyć gęsty, ale nie tłusty i łatwo się wchłania i na pierwszy rzut oka nie bieli. Makijaż miałam krótko na buzi wiec niestety nie wiem jeszcze jak się zachowa pod mejkap na dłużej.
Ja tak Was czytam, a przecież też kupiłam pharmacris. Mam ten:
https://www.superpharm.pl/pharmaceris-s-spf50-9314.html?https://track.omgpl.com/?AID=1078450&PID=31285&CRID=157172&WID=81261&gclid=CjwKCAjwq-TmBRBdEiwAaO1en6mKyGEiGOLzwwtf3B1KTbYUppqDE08dFwVNlYB1_rSDmGNdM4S74xoC4_8QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
Kupiłam typowo dla siebie. Wyrzuciłam kartonik, ale na tubce jest napisane dla dorosłych i dla dzieci i tyle. Wiem, że oglądałam taki od 1 dnia życia, ale nie wiem czy to akurat ten. Ten pod makijaż u mnie się sprawdził, fajnie się wchłania.
Znalazłam ten biały jest od pierwszego dnia życia:
https://www.superpharm.pl/pharmaceris-s-spf50-1682.html?utm_source=quarticon&utm_medium=cps&utm_campaign=rekomendacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 08:41
-
Dziewczyny, ja właśnie zerknęłam na moje zamówienia z gemini z okresu okołoporodowego i wyszło mi 1200 zł w ciąży 4 m-cy, a tez mi się wydawało, ze to są najpotrzebniejsze rzeczy
. Z tym ze są tam tez pampersy, femaltiker, troszkę kosmetyków, witaminki i jedno opakowanie mm.
Ja się niedługo zbieram na fitness, a potem obczaić fotelik. W sobotę chciałabym już kupić jak wejdzie do męża do samochodu 🙏🏻. W tym foteliku będę mogła tez wozić Julka przez najbliższe miesiące dlatego tak się z tym spieszę. Do tej pory musieliśmy się zamieniać samochodami bo przekładanie minikida jest nie na nerwy mojego małża 😀.
Dzięki za szparagowe podpowiedzi z kwestii smaku! Będę testować. W ogóle to z czystym sumieniem mogę stwierdzić, ze Kwestia Smaku zrobiła ze mnie kucharkę! Jak nie gotowałam nic, tak teraz gotuje i to całkiem smacznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 09:10
Bobby29 lubi tę wiadomość
[/url]
-
ja najpierw zrobiłam wstępną listę a teraz co kilka dni aktualizuje - usuwam /dodaje/zamieniam produkty
czekam jeszcze na spotkanie z położną bo muszę podpytać jakie witamy kupić dla noworodzia bo nie pamiętam a coś tam się podaje krótko a potem tylko witamine D ... dowiem się co będzie potrzebne i zamykam temat!
-
Moja wstępną lista:
PAMPERS Premium Care, pieluchy rozmiar 2, Mini, 4-8kg, 23 sztuki
CENA
12,98
PAMPERS Premium Care, pieluchy rozmiar 1, Newborn, 2-5kg, 26 sztuk
Cena 15,98
PHARMACERIS S, bezpieczny krem na słońce dla dzieci SPF50+, od urodzenia, 50ml
CENA
38,29
BABY ONO, majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar L, 2 sztuki
CENA
8,98
Johnson's Baby, wkładki laktacyjne, 50 sztuk
CENA
17,99
LANSINOH, wkładki laktacyjne, Nursing pads, 60 sztuk
CENA
22,99
Linomag 200mg/g, maść, 30g
Cena 6,99
LANSINOH, lanolina, 10ml
CENA
22,45
UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
CENA
9,99
AKUKU, muszle laktacyjne, 2 sztuki
Cena 17,98
Ginexid, pianka oczyszczająca, 150ml
CENA
19,38
Multi-Mam, kompresy do pielęgnacji sutków matek karmiących, 12 sztuk
CENA
49,87
AKUKU, pływający termometr do kąpieli, żyrafa, A0394, 1 sztuka
CENA
5,88
CANPOL, podkłady poporodowe, wysokochłonne, 10 sztuk
CENA
7,98
Nacomi Baby, uniwersalna emulsja do mycia i kąpieli dla dzieci i niemowląt, od urodzenia, 400ml
CENA
23,89
D-Vitum, witamina D dla niemowląt 400j.m., aerozol, 6ml
CENA
12,59
OCTENISEPT (0,10g+2g)/100g, płyn, 50ml
CENA
16,79
Gazik włókninowy do dezynfekcji, AlkoCLEAN, 100 sztuk
CENA
6,99
LOVI, butelka medical+, aktywne ssanie, super vent, ze smoczkiem mini, od urodzenia, 150ml
CENA
19,58
HAXE, aspirator do nosa NS1, 1 sztuka
CENA
79,39
CANPOL, szczotka do włosów z naturalnego włosia z grzebykiem, Newborn Baby, Biały, 1 komplet
CENA
11,79
CANPOL, nożyczki, cążki, pilniczek, 1 sztuka
CENA
10,89
AVENT, smoczek, Ultra Air, 0-6 miesięcy, Girl, SCF343/20, 2 sztuki
CENA
24,99
Tantum Rosa 1mg/ml, 5 butelek po 140ml
CENA
20,40
CANPOL, torebki do przechowywania pokarmu, 20 sztuk
CENA
20,98
Suma: 506,01
Chce jeszcze dorzucić mm, ale Nie wiem jakie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 09:13
-
Jeśli chodzi o zakupy na Allegro to sprzedawca o którym piszecie HubiWorld jest bardzo popularny i raczej się nie zawiedziecie
u mnie jedynie na kilka zamówień była pomyłka z kolorem ręcznika. A uwierzcie, że w pierwszej ciąży przy moich hormonach to była dla mnie tragedia 😂
Co do apteki Gemini to ja przy 500 zł już narzekałam, że bardzo dużo a finalnie wyszło 700 z kawałkiem i dostałam zawału. Dużo mi doszło w koszyku za rzeczy dla mnie. Wymienne części do laktatora, muszle laktacyjnego, nakładki na sutki, fermatikel, tantum rosa, kosmetyki po porodzie itp. prócz tego zamawiałam trochę na wyrost, bo i coś na kolki, probiotyk, spray na ciemieniuche plus rzeczy dla starszej córki jeśli coś mi brakowało i tak się nazbierało.
Na szczęście z wyprawki zostało mi tylko kupić łóżeczko z materacem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 09:18
-
Frida91 wrote:A co wy tam jeszcze kupujecie? Ja zrobiłam zamówienie łącznie z wit.D, Femaltikerem,podkladami itp.itd.i wyszło mi 180zł...
mi też z 400-500 pójdzie, ale ja zamawiam już przyszłościowo i fride do noska, i katarek dla Anielki, sól do inhalacji, linomag, podkłady na łózko dla mnie, podłady i podpaski po porodzie, disnemar do noska dla małej, marimer dla dużej, maść na sutki, tantum rosa,kilka par majtek poporodowych, pojemniczki do przechowywania pokarmu (super są później na mrożenie zupek;p) itp.
sól do inhalacji jest dużo tańsza na gemini, więc zawsze na sezon kupuje dwa - trzy duże opakowania, żeby nie przepłacać w aptece osiedlowej.
nie zamawiam butelek, smoczków ani innych takich gadzetów bo nastawiam się na karmienie piersią i Anielka nie używała nic poza cycem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 09:22
Frida91 lubi tę wiadomość
-
MartaMartaMarta wrote:Moja wstępną lista:
PAMPERS Premium Care, pieluchy rozmiar 2, Mini, 4-8kg, 23 sztuki
CENA
12,98
PAMPERS Premium Care, pieluchy rozmiar 1, Newborn, 2-5kg, 26 sztuk
Cena 15,98
PHARMACERIS S, bezpieczny krem na słońce dla dzieci SPF50+, od urodzenia, 50ml
CENA
38,29
BABY ONO, majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar L, 2 sztuki
CENA
8,98
Johnson's Baby, wkładki laktacyjne, 50 sztuk
CENA
17,99
LANSINOH, wkładki laktacyjne, Nursing pads, 60 sztuk
CENA
22,99
Linomag 200mg/g, maść, 30g
Cena 6,99
LANSINOH, lanolina, 10ml
CENA
22,45
UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
CENA
9,99
AKUKU, muszle laktacyjne, 2 sztuki
Cena 17,98
Ginexid, pianka oczyszczająca, 150ml
CENA
19,38
Multi-Mam, kompresy do pielęgnacji sutków matek karmiących, 12 sztuk
CENA
49,87
AKUKU, pływający termometr do kąpieli, żyrafa, A0394, 1 sztuka
CENA
5,88
CANPOL, podkłady poporodowe, wysokochłonne, 10 sztuk
CENA
7,98
Nacomi Baby, uniwersalna emulsja do mycia i kąpieli dla dzieci i niemowląt, od urodzenia, 400ml
CENA
23,89
D-Vitum, witamina D dla niemowląt 400j.m., aerozol, 6ml
CENA
12,59
OCTENISEPT (0,10g+2g)/100g, płyn, 50ml
CENA
16,79
Gazik włókninowy do dezynfekcji, AlkoCLEAN, 100 sztuk
CENA
6,99
LOVI, butelka medical+, aktywne ssanie, super vent, ze smoczkiem mini, od urodzenia, 150ml
CENA
19,58
HAXE, aspirator do nosa NS1, 1 sztuka
CENA
79,39
CANPOL, szczotka do włosów z naturalnego włosia z grzebykiem, Newborn Baby, Biały, 1 komplet
CENA
11,79
CANPOL, nożyczki, cążki, pilniczek, 1 sztuka
CENA
10,89
AVENT, smoczek, Ultra Air, 0-6 miesięcy, Girl, SCF343/20, 2 sztuki
CENA
24,99
Tantum Rosa 1mg/ml, 5 butelek po 140ml
CENA
20,40
CANPOL, torebki do przechowywania pokarmu, 20 sztuk
CENA
20,98
Suma: 506,01
Chce jeszcze dorzucić mm, ale Nie wiem jakie...
Marta, w której to aptece, bo ceny całkiem fajne.