WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupimy chyba bez bazy bo samochodem bardzo rzadko jeździmy. I też nie wiadomo czy jak będę z młodym jechać to samochodem mojego taty czy takim powiedzmy, rodzinnym męża czy np taksówką więc nie ma co dopasowywać bazy do jednego samochodu.

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniała mi się historia w temacie niezrozumienia przez rodzine, ze sporo się zmieniło w temacie podejścia do ciąży i wychowania dzieci. Moja mama, która wychowała 3 dzieci swoich i pomagała przy 2 mojego brata została kiedyś z Julkiem. Dzwoni do mnie, ze Julek zrobił kupę 😀. I ja pytam: Mamo, wychowalas 3 swoich i 2 syna i nie wiesz co z kupa zrobić? A mama na to: A, bo Wy macie te swoje procedury... 😁.

Frida91, emi2016, Chimera, Limerikowo, Bobby29, Smerfelinka, Sylvka, baileys lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    O mamoo tego nie slyszalam :/ to mnie troche wystraszylas bo ja tez kocham herbate zielona i pije ja codziennie rano do sniadania zamiast czarnej a czasem pozniej tez :/ z tymi owocowymi to wlasnei zajrzalam do polki i kazda ma w skladzie hibiskus i to 30-40% :/

Ja o hibiskusie słyszałam, że nie wolno i też odstawiłam wszystkie owocowe bo trudno znaleźć taką bez. A zieloną piję raz dziennie do śniadania i to raczej jest woda zabarwiona na kolor zielonej herbaty bo po zalaniu zaraz wyrzucam torebkę z herbatą. Ale jeśli to może szkodzić na serce malucha to postaram się może zupełnie wyeliminować albo pić bardzo sporadycznie

• Frida91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy bez bazy póki co bo w naszym aucie nie da sie zamontować.
    Co do serów plesniowych tez jadlam ale z pasteryzowanego mleka. Zdarzylo mi się raz zaryzykowac deser z surowymi żółtkami ale wyszorowalam wczesniej porzadnie jajka i sparzylam wrzatkiem. Ale to ten jeden raz.
    Też toxoplazmoze mam na 0 i staram się uważać,myć ręce i owoce i warzywa. Mam w domu 2 koty ale o to się nie bałam :) Choć moja koleżanka w czasie ciąży bała się jeść nawet jabłka ze skórka ze względu na toxo a to już moim zdaniem przesada.
    Zieloną herbatę pijam od czasu do czasu ale nie mam nawyku codziennie,za to kawę tak :)
    O alkoholu też słyszałam takie glupoty żeby sobie nie odmawiać od czasu do czasu, ale uważam że to już przesada i nie ma bezpiecznej ilości i nawet piwa 0,5% alkoholu bym nie ryzykowała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 16:10

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Mary Magdalena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, te foteliki są zwykle do roku, zależy, jak duże masz dziecko. Tych 0-36 nie polecam, są mało bezpieczne. Najbezpieczniejsze jako drugie są foteliki rwf. Poczytaj sobie o fotelikach na stronie fotelik.info. Są tam też wyniki testów większości fotelików dostępnych na rynku.

menka2, zielonooka7, Limerikowo lubią tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    A propos jeszcze fotelikow - kupujecie z baza czy bez? Ja od poczatku myslalam, ze baza isofix musi byc, zeby bylo rzeczywiscie bezpiecznie, nawet nie prosilam w sklepie o takie bez bazy. Widze tymczasem, ze wiele osob kupuje sam fotelik... to jest kwestia oszczednosci czy z czego to wynika? To jest taki sam poziom bezpieczenstwa?

baza daje ci pewność, że fotelik jest zawsze prawidłowo wpięty - ja np. przy starszej córce kupiłam bez bazy fotelik super a i tak "zmieniał" pozycję podczas jazdy co mnie wkurzało.

baza to też wygoda np. w deszczu bo tylko wpinasz szybko i nie mokniesz tak jak przy zapinaniu w pasu - zapinanie w pasy nie jest trudne/długi i skomplikowane pod warunek że nie leje właśnie :D

warto też wspomnieć, że ta baza to nie jest wydatek na rok tylko conajmniej 4/5 w zależności od marki fotelika który się kupuje - później tylko dokupujesz fotelik powyżej 9 miesięcy i nadal wozisz bezpiecznie dziecko :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z polowania w Biedronce, ciężko było ale dałam radę. Kupiłam spódnicę granatowa w paski jest świetna!, ale nie było M i wzięłam S, niby weszła ale trochę ciasna :/ spróbuje wymienić w innej biedronce. Poza tym koszulę do karmienia, fajna troszkę długa bo za kolana, napy się ciężko odpinają ale może się wyrobia. I pieluszki flanelowe we wzorki oraz kapcie domowe i prześcieradelko frotte. Jestem zadowolona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 21:11

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was widziała te ciuszki ciążowe w Warszawie? Moi rodzice byli w 3 Biedronkach i nic nie było 😕

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj po wizycie, ważymy już 1250 :) W tydzień przybrał 220 g dziś był odwrócony głową w dół, jeszcze tydzień temu pupką :) wszystkie parametry w normie, cukrzyca nie wyrządza żadnych skutków ubocznych na ten moment :)

Nasz pucuś śmieszek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6884bc98d84.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 22:38

Applejoy, zielonooka7, kayama, Panna_Justyna, Niebieska Gwiazda, Nacha, Chimera, Limerikowo, Mary Magdalena, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Frida91, Smerfelinka, Ania95, Pierniczkowa, OlaWi, baileys, Marcelina85, E_linka2, trzydziecha, Vampire lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    My dzisiaj po wizycie, ważymy już 1250 :) W tydzień przybrał 180 g dziś był odwrócony głową w dół, jeszcze tydzień temu pupką :) wszystkie parametry w normie, cukrzyca nie wyrządza żadnych skutków ubocznych na ten moment :)

Nasz pucuś śmieszek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6884bc98d84.jpg
    Sylwka cudny śmieszek!

Sylvka lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pierwszego fotelika ( łupiny ) to moja córa ma 11 MSC i dalej się mieści ;) chociaż mamy już też drugi, który na nią czeka.

Foteliki 0-36 raczej nie są polecane a taki 6 miesięczny maluch może być za słaby, żeby w nim siedzieć, bo nie oszukujemy się one nie mają takiej pozycji, w której rzeczywiście dziecko od ,, 0 '' powinno być mimo wkładek. Tam juz bardziej siedzące dziecko jeśli już. I tak jak wyżej Mary Magdalena pisała najbezpieczniej nadal tyłem w drugim foteliku.
    Też na grupie bądź blogu osiem gwiazdek można dużo poczytać o fotelikach.

Limerikowo lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    My kupimy chyba bez bazy bo samochodem bardzo rzadko jeździmy. I też nie wiadomo czy jak będę z młodym jechać to samochodem mojego taty czy takim powiedzmy, rodzinnym męża czy np taksówką więc nie ma co dopasowywać bazy do jednego samochodu.

baza isofix pasuje do roznych modeli aut w sumie do wszystkich tam gdzie sa zaczepy isofix na tylnej kanapie

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś zamawiała może łóżeczko z allegro?
    Zastanawiamy się nad tym zestawem
    https://allegro.pl/oferta/lozeczko-sosnowe-z-szuflada-krzys-sofa-materac-gpk-7039833141

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Mnie gin wrecz zabronil zielonej od razu na pierwszej wizycie w 6 tc. Zasmucilo mnie to bardzo, bo wczesniej praktycznie żyłam na zielonej, pilam po 4-5 dziennie plus duzo ziol ze wzgledu na endometrioze. Chodzi o to, ze zielona ma duzo polifenoli i jej działanie przeciwzapalne w duzej ilodoprowadzi do przedwczesnego zamknięcia przewodu tętniczego u płodu, a w konsekwencji do wad rozwojowych serca i nadciśnienia płucnego.

O dokładnie o to chodzi, i podobno to dopiero niedawno w badaniach zaczęło wychodzić i nie jest to jeszcze powszechna wiedza, ale o tym samym właśnie mowila mama ginekolog. Poza tym że zaburza wchłanianie kwasu foliowego co akurat jest istotne głównie w pierwszych tygodniach ciąży, to ten wpływ na rozwój serca jest głównie w trzecim trymestrze. Powiem wam szczerze że pewnie jak że wszystkim, raczej nie zaszkodzi w końcu do tej pory nikt o tym nie mówił etc, ale jeżeli jakaś korelację wykryli to ja odstawiłam, zwłaszcza że ja zielonej herbaty naprawdę sporo pije - nie sporadycznie ale co najmniej 2 kubki dziennie.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    baza daje ci pewność, że fotelik jest zawsze prawidłowo wpięty - ja np. przy starszej córce kupiłam bez bazy fotelik super a i tak "zmieniał" pozycję podczas jazdy co mnie wkurzało.

baza to też wygoda np. w deszczu bo tylko wpinasz szybko i nie mokniesz tak jak przy zapinaniu w pasu - zapinanie w pasy nie jest trudne/długi i skomplikowane pod warunek że nie leje właśnie :D

warto też wspomnieć, że ta baza to nie jest wydatek na rok tylko conajmniej 4/5 w zależności od marki fotelika który się kupuje - później tylko dokupujesz fotelik powyżej 9 miesięcy i nadal wozisz bezpiecznie dziecko :)

Dlatego wlasnie my kupilismy z baza. Fakt, ze to jest wydatek 2 x wiekszy - my dalismy cos kolo 1500 zl za nasz zestaw - ale baza jest wlasnie "rozwojowa" i powinna pasowac po lupinie tez do fotelika. Nie zamierzam zmieniac auta w najblizszym czasie, a jezdze duzo, wiec to dopasowanie bylo dla mnie priorytetowe. Widzialam na forum cybexowym jak maluchom w zle dobranych fotelikach wisza bezladnie glowki, to az mnie zmrozilo 😕 I wcale drogi fotelik nie znaczy odpowiedni, ja bardzo chcialam ten nowy rozkladany cybex cloud z, bo mi sie podobala funkcja rozkladania na plasko i obrotowa baza, a okazalo sie, ze u mnie nijak nie da sie w nim osiagnac dobrego dla maluszka kąta.

Jestem po pierwszych zajeciach w szkole rodzenia i zbyt wiele to sie nie dowiedzialam. Same oczywistosci, zero konkretow. Czuje sie rozczarowana. To jest chyba ciekawe dla osob, ktore we wlasnym zakresie kompletnie nic nie czytaja i sie nie dowiaduja (np. laska kolo mnie, dla ktorej wieeeelkim zaskoczeniem bylo, ze trzeba zdjac hybryde do szpitala😛)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 18:44

• Domi_tur Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha, my zamawialismy łóżeczko Krzyś, tylko materac KpK 12,5cm grubości. Jeszcze nie składalismy ale materac rewelacja :)

Nacha lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam te:
    https://allegro.pl/oferta/klups-lozeczko-radek-v-biale-z-szuflada-120x60-7473342061

Wybrałam opcje odbioru osobistego, bo siedziba firmy 5minut od nas. Dzisiaj dzwonię do faceta z pytaniem kiedy możemy przyjechać odebrać i czy to ten adres co podany, a on, że mają magazyn zewnętrzny i że mi w środę przywiozą te łóżeczko do domu :)

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Czy któraś z Was widziała te ciuszki ciążowe w Warszawie? Moi rodzice byli w 3 Biedronkach i nic nie było 😕

AnaKwiat koło mnie dwie biedronki jutro zajrzę to dam ci znać, z tego co kojarzę one nie są tak oblegane ale pewnie zależy z czym. A na co polujesz? Jakby było jutro to mogę ci kupić i wysłać, chyba że musisz obejrzeć na żywo :)

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • kayama Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Nacha, my zamawialismy łóżeczko Krzyś, tylko materac KpK 12,5cm grubości. Jeszcze nie składalismy ale materac rewelacja :)

O my też Krzyś, popularny ;), bo ładne to łóżeczko i mi pasuje ze ma szczebelki naokoło, bo często szczyty są pełne. Materac zamówie oddzielnie jeszcze nie wiem jaki.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Domi a mozesz podać linka albo czy to był ten sprzedawca?

‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ