X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    A nie boicie się kupować takich gotowych zestawów 3w1, że fotelik nie będzie pasował do Waszego auta? To jest naprawdę ważne, żeby kąt ułożenia bobasa był odpowiedni, główka nie wisiała itd.

My kupowaliśmy zestaw fotelik + baza, a i tak spędziliśmy w sklepie Osiem Gwiazdek chyba z 1,5 h zanim udało się optymalnie coś dopasować - swoją drogą bardzo polecam tę sieć, sprzedawcy to mega specjaliści i znają się na rzeczy
    W tych zestawach 3w1 jest tak, że fotelik można wybrać :) Przynajmniej my korzystamy z takiej opcji. Nie bierzemy tego fotelika który jest w cenie wózka, firmy tej co wózek tylko np. Maxi Cosi za dopłatą 100 czy 200zł :)

Nacha lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się załamałam, moje wyniki krzywej cukrowej: na czczo 99, po 1h 182 i po 2h 152. To juz rozumiem cukrzyca ciazowa? Jakie macie rady? Bo nie wiem od czego zaczac...

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy też macie znajome, które krytykują Wasze podejście do ciąży? I to takie podejście, które jest wszędzie zalecane?
    Ja miałam już parę długich dyskusji dlaczego nie napiję się wina, bo przecież od czasu do czasu nie szkodzi, nawet zdrowe na serce, Włoszki piją i w ogóle ona piła jak była w ciąży i dzieci są zdrowe. Dziś kolejna dyskusja o ryby wędzone, bo dlaczego nie, to przesada i ktoś mi głupoty wmówił, że nie można. Oprócz tego znajoma, która i tatara jadła i sushi dziecko zdrowe więc i ja też mogę bo generalnie przesadzam. Wrrrrr

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Dziewczyny, czy Wy też macie znajome, które krytykują Wasze podejście do ciąży? I to takie podejście, które jest wszędzie zalecane?
    Ja miałam już parę długich dyskusji dlaczego nie napiję się wina, bo przecież od czasu do czasu nie szkodzi, nawet zdrowe na serce, Włoszki piją i w ogóle ona piła jak była w ciąży i dzieci są zdrowe. Dziś kolejna dyskusja o ryby wędzone, bo dlaczego nie, to przesada i ktoś mi głupoty wmówił, że nie można. Oprócz tego znajoma, która i tatara jadła i sushi dziecko zdrowe więc i ja też mogę bo generalnie przesadzam. Wrrrrr
    U mnnie może nie tyle znajome co w rodzinie mają różne podejście, zwłaszcza kobiety starej daty ;)
    A ryb wędzonych nie można? Nawet nie wiedziałam i jadłam parę razy.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMartaMarta wrote:
    Właśnie się załamałam, moje wyniki krzywej cukrowej: na czczo 99, po 1h 182 i po 2h 152. To juz rozumiem cukrzyca ciazowa? Jakie macie rady? Bo nie wiem od czego zaczac...
    Pewnie zaczna od diety dostaniesz glukometr i ze 2 tyg 5 razy dzuennue bedziesz badac cukier. Jesli wyniki beda kiepskie wlacza insulinę

27a73b5519.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy macie juz rzeczy dla dziecka, 27 tydz boje sie ze to za wczesnie kupowac cokolwiek. Kupilam kocyk i 2 bodziaki i boje się ze sie pospieszyłam, mam dziwne uczucie tym bardziej ze maz nie chce nic dla dziecka mowi ze zapesze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 13:48

27a73b5519.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    U mnnie może nie tyle znajome co w rodzinie mają różne podejście, zwłaszcza kobiety starej daty ;)
    A ryb wędzonych nie można? Nawet nie wiedziałam i jadłam parę razy.

Czytałam, że nie można ale też się dowiedziałam jakoś niedawno i zdążyłam już parę razy zjeść. Liczę na to, że nie zaszkodziło :)

Frida91 lubi tę wiadomość

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Dziewczyny czy wy macie juz rzeczy dla dziecka, 27 tydz boje sie ze to za wczesnie kupowac cokolwiek. Kupilam kocyk i 2 bodziaki i boje się ze sie pospieszyłam, mam dziwne uczucie tym bardziej ze maz nie chce nic dla dziecka mowi ze zapesze

Smutna, ja mam już bardzo dużo rzeczy dla małego. Ubranka skompletowane od rozmiaru 56 do 68, prawie wszystkie tekstylia, które mogłyby się przydać. I martwię się raczej, że z powodu zbliżającego się remontu nie mogę kupić większych rzeczy typu łóżeczko i wózek a nie tym, że jest za wcześnie na kupowanie.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przymierzyłam sukienkę z lidla i jest super. Wzięłam ta w kolorze jagodowego jogurtu (?😂).
    Udało mi się tez zrobić zamówienie w lidlu, ale dopiero na laptopie. Wzięłam dżinsowe szorty, dwupak koszulek, top bez rękawów i zaryzykowałam stanik. Rozmiar kompletnie na czuja, najwyżej będę zwracać.

aadd84dc14.png[/url]
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem łososia wędzonego dość często od początku, mimo że byłam świadoma że raczej się nie zaleca.. ale zasięgnęlam opinii dwóch lekarzy i o dziwo obydwoje stwierdzili że mimo wszystko jest to jedno z najlepszych źródeł dobrych tłuszczów i żeby wybierać te z certyfikatami/bio, wtedy te hodowle są pod większym nadzorem. Zadziwiająco mama ginekolog mówiła dokładnie to samo, że ona jadła ale tylko bio. Natomiast nie ma się co oszukiwać że to jest pozbawione wszelkiego ryzyka oraz dodatkowo sam fakt że wędzone - wędzonych rzeczy ogólnie się nie poleca zbyt często, niekoniecznie w ciąży. Ja miałam i mam niesamowita ochotę na kanapkę z serkiem i łososiem i sądzę że jakbym sobie odmówiła to miałabym dużo stresu 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 13:58

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    O super, dobra cena jak za taki komplet! A kupowałas na którymś portalu? Ja patrzyłam tylko na olx i.szukam w moim mieście aby na żywo obejrzeć.

Udalo sie to znalezc na OLX, i tez w naszym miejscie, jeszcze calkiem blisko domu :) juz pare razy ogladalismy uzywane z oglsozen ale roznie bylo z tym stanem "idealnym" a tutaj na prawde zero rysek, jak nowy - jedynie oczywiscie wypiore te elementy wewnatrz gondoli. Do tego jeszcze dostalismy parasolke do spacerowki, pompke do kol i dodatkowy uchwyt na kubek ;) takze fuksło sie ale uważam ze mega warto szukac ogloszen i jezdzic ogladac :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    W tych zestawach 3w1 jest tak, że fotelik można wybrać :) Przynajmniej my korzystamy z takiej opcji. Nie bierzemy tego fotelika który jest w cenie wózka, firmy tej co wózek tylko np. Maxi Cosi za dopłatą 100 czy 200zł :)

Dokladnie tak, fotelik ktory byl u nas "w zestawie" to maxi cosi city. Wiem, ze on jest dosc przestarzalym modelem ale tez w paryu sklepach nam go polecali jest leciutenki co jest mega plusem :) mysle ze jako ten pierwszy sie sprawdzi

Frida91 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś czytałam coś na temat ryb wędzonych i to jest zależne od tego czy ryba jest wędzona na zimno czy na ciepło. Ale oczywiście nie pamiętam które są jak wędzone i które są ok, a które nie. Jadam na tyle rzadko, że się nie przejmuje .

Parmezanu ponoć też nie można jeść, bo z niepasteryzowanego mleka, ale uznalam, że jak dodaje do makaronu, to bardziej jak przyprawa-dla smaku, nie ma tego wiele.

Szczerze nie zdarzylo mi się żeby ktoś krytykował/wdawał się w dyskusję, ale w rodzinie szlaki są przetarte przez inne ciężarówki, więc ciotki/babki itp. wiedzą, że teraz podejście jest inne niż x lat temu :)

Wysłany: 13 maja 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:

Mnie się tylko ktoś tam czepił, ze pije kawę w ciąży. A poza tym to nie. Ja rozumiem, ze są różne zdania na temat określonych produktów spożywczych, ale żeby w dzisiejszych czasach jeszcze ktoś alkohol zalecał w ciąży? Tyle się mówi o jego szkodliwości, o FAS, ze to aż niewiarygodne.

plinka89 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do "nie zaleanego" jedzenia to nie odmowilam sobie pare razy serow typu Camambert, Brie, Parmezan albo innych plesniowych, w malych ilosciach. Po prostu je uwielbiam i mysle ze raz na czas nie zaszkodza.

A co do dyskusji to najczesciej pojawia sie u moih tesciow typu: No zjedz cos przeciez glodna jestes (powiedziane 10min po obiedzie), no zrobie ci kanapeczke, musisz cos jesc, wez banana na drodze bo zaslabniesz itp nie mam pojecia skad te zalozenia bo w zyciu nie zaslablam i nie glodowalam :p) i wiem ze to wszytsko z troski ale czasem mnie to mega irytuje jak musze 15 razy dziennie mowic NIE DZIEKUJE ;)

A czy ktoras z Was ma moze te podklady pod przescieradelko z IKEA? Czy to by sie nadawalo?

https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70373100/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 14:09

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png

Wysłany: 13 maja 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    A nie boicie się kupować takich gotowych zestawów 3w1, że fotelik nie będzie pasował do Waszego auta? To jest naprawdę ważne, żeby kąt ułożenia bobasa był odpowiedni, główka nie wisiała itd.

My kupowaliśmy zestaw fotelik + baza, a i tak spędziliśmy w sklepie Osiem Gwiazdek chyba z 1,5 h zanim udało się optymalnie coś dopasować - swoją drogą bardzo polecam tę sieć, sprzedawcy to mega specjaliści i znają się na rzeczy

Ja właśnie w tym tygodniu wybieram się do osiem gwiazdek sprawdzić czy klippan będzie pasować do mojego auta. Potem jeszcze raz musimy jechać męża samochodem i sprawdzić. Tu może być trudniej bo strasznie pochyla kanapa z tylu plus jedyna opcja montażu za moim mezem (191 cm wzrostu) i boje się, ze sie nie zmieści :(.

aadd84dc14.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Udalo sie to znalezc na OLX, i tez w naszym miejscie, jeszcze calkiem blisko domu :) juz pare razy ogladalismy uzywane z oglsozen ale roznie bylo z tym stanem "idealnym" a tutaj na prawde zero rysek, jak nowy - jedynie oczywiscie wypiore te elementy wewnatrz gondoli. Do tego jeszcze dostalismy parasolke do spacerowki, pompke do kol i dodatkowy uchwyt na kubek ;) takze fuksło sie ale uważam ze mega warto szukac ogloszen i jezdzic ogladac :)

Fajnie, ja popatrzyłam i znalazłam 2 oferty na taki zestaw w moim mieście i jedna trzeba by dalej podjechać. Ładne te wózki, i ceny zbliżone do Twojej :) Nie wiem tylko jak z tym nakazem leżenia Ale ja to nie stosuje w 100% to nierealne..

trzydziecha lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMartaMarta wrote:

Zaczekaj na interpretacje lekarza :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpuscilam sery z surowego mleka i ryby wedzone na zimno. Z tych wedzonych na goraco czasem jem makrele, ale to rzadko. Najbardziej mnie bolało odstawienie surowych szynek typu prosciutto i sushi z surowa rybka 😕
    U mnie toxo wyszla ujemna po calosci, okazalo sie, ze nigdy nie przechorowalam, wiec musze uwazac bardziej.

Zaskakujaco dobrze zyje mi sie za to bez glutenu i raczej po ciazy tez do niego nie wroce 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos jeszcze fotelikow - kupujecie z baza czy bez? Ja od poczatku myslalam, ze baza isofix musi byc, zeby bylo rzeczywiscie bezpiecznie, nawet nie prosilam w sklepie o takie bez bazy. Widze tymczasem, ze wiele osob kupuje sam fotelik... to jest kwestia oszczednosci czy z czego to wynika? To jest taki sam poziom bezpieczenstwa?

‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ