Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Applejoy wrote:Bobby a podkłady takie medyczne czy takie materiałowe jak te: https://www.smyk.com/smiki-nieprzemakalny-podklad-na-materac-60x120-cm-bialy.html?&gclid=CjwKCAjwq-TmBRBdEiwAaO1enzaYqDfTpCT2enlVTuz3OMLICQmUe1AgcGbO274_KULaamNbdxWqbxoCd8EQAvD_BwE
A powiem wam że jeszcze nie dumalam nas tym mocno, chyba myślałam w pierwszej kolejności nad takimi podkładami do przewijania lub coś podobnego, ale bliżej się będę przyglądać później. Z jednej strony lepsze te nieprzemakalne ceratkowe z drugiej strony niby niektórzy mówią że od spodu zabiera się wtedy ta wentylację która dostajemy od materaca.ALE szczerze, nie sądzę żeby wentylacja od piankowego czy tam lateksowego materaca była jakaś znaczna, a perspektywa zasikanego i przesiąkniętego niewiadomo czym matwracyka mnie nie zachęca. Więc ja będę szukać takich podkładów żeby po prostu skutecznie zatrzymywały te siuśki. Przecież nie będę tam dziecka trzymała niewiadomo jak długo i chodzi o to żeby zbezpoeczyc głębsze wartstwy. A z tym patentem taki len jak ja przynajmniej w nocy nie musi ogarniać świeżego prześcieradła natychmiast. Podejrzewam że zmkoim podejściem sporo jeszcze tego typu pomysłów spróbuję bo jestem bardzo otwartą na ułatwianie sobie życia tam gdzie można 😃 jak cos mi się sprawdzi to będę się dzielić
Z innej beczki, dziewczyny w super pharm teraz w ofercie mają te filtry z pharmaceris od pierwszego dnia życia w korzystnej takiej internetowej cenie, więc jak ktoś potrzebuje na już albo nie chce zamawiać on line to ma w tej cenie stacjonarnie (poniżej 40zl)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 12:27
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
kayama wrote:Czy taki ceratkowy może być?
https://allegro.pl/oferta/canpol-ceratka-mata-podklad-na-materac-10-100-5647883986
Czy jednak materiałowy?
Ja bym brała ceratkowy nieprzemakalny, ale właśnie niektórzy krytycznie do tego podchodzą. Wg mnie lepszy taki typowo nieprzemakalny a te nieprzemakalne zawsze są albo sztuczne albo czymś sztucznym powleczone. Jak coś znajdę super zajebistego to dam znać, póki co nastawiam się na najprostsze nieprzemakalne rozwiązania.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Ja miałam taki podkład pod wymiar łóżeczka. Z jednej strony był coś jak frotte, a z drugiej ceratka, ale jakaś specjalna, oddychająca. Zamawialam to na allegro i super mi się sprawdził. Prześcieradła miałam 4, ale moje dziecko było z tych ulewających, więc często trzeba było pościel zmieniać. Przesikac też mu się czasem zdarzyło. Dla ulewających maluchów polecam poduszkę typu klin. Nie eliminuje problemu, ale na pewno go zmniejsza.
Jeszcze mi się przypomniała jedna rzecz, może nie dotyczy wyprawki, ale jest ważna. Dziewczyny, pamiętajcie, żeby wasze maluszki przekładać regularnie na różne boki. Mój sobie umiłował prawy i mieliśmy problem z asymetria główki. Potem trzeba było specjalne poduszki ortopedyczne kupować. Główka z czasem wróciła do normy, ale jedno uszko ma trochę inny kształt, bo je ciągle zgniatal. Te poduszki są w ogóle polecane w profilaktyce asymetyrii ulozeniowej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 12:35
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
my mamy taki nieprzemakalny na gumce, pod wymiar łóżeczka. z jednej trony materiał, z drugiej taka cieniutka ceratka. te jednorazowe też mają folię z jednej storny, więc jak dla mnie to wszystko jedno jeśli chodzi o pocenie się itp. ale Anielka spała 1.5 roku na ceratce i nie widziałam, żeby jakoś mocno się pociła. Teraz zamierzam kupić jej taką dużą na jej łóżko, po powoli chcemy odpieluchowywać na drzemki a następnie noce. w dzień już chodzi bez pampersiocha
-
Ja podkład do łóżeczka mam z lidla i on jest taki jakby materiałowy, ale zupełnie nieprzemakalny. Ciężko określić co to jest, ale na pewno nie cerata. Może pomiędzy warstwami materiału jest coś nieprzemakalnego. Ja tez zdecydowanie wole coś nie przepuszczającego niż zasikany materac.
[/url]
-
Frida91 wrote:Ja planowałam pod prześcieradło dać taki podkład jednorazowy do przewijania. To chyba też ok pomysł, czy nie bardzo?
powiem wam , że może przez 1,5 roku dwa razy musiałam wymieniać pościel i ceratkę Anielce... jakoś nie miała takich wpadek. czasem jej się ulalo, ale pod głowką miała pieluchę tetrową więc pościel ocalałaFrida91, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW HM też jest wyprzedaż, są śliczne ciuszki dla bobasów
Wzięłam mojej te bodziaki i sukienkę:
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0731889002.html
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0716809001.html
My dziś zaczynamy szkołę rodzenia, ciekawa jestem co tam się będzie działo.
Bobby, który filtr Pharmaceris masz na myśli? Z linii Emotopic czy taki pomarańczowy z linii S? -
Hej dziewczyny, za mna intensywny weekend (urodziny + komunia) wiec nic nie pisalam ale juz Was nadrobilam
Zaczne od tego ze w sobote w BHilsku-Bialej w jednej z galerii byla super akcja SZCZESLIWA MAMA, SZCZESLIWE DZIECKO - mozna bylo za darmo zrobic USG zwykłe albo 3d (niestety nie zdazylam sie juz wpisac bo trzeba bylo z samego rana), poza tym byly porady ekspertow odnosnie diety, chust, krwi pepowinowej i poloznej (z pokazami co godzine)i do tego banalne konkursy gdzie mozna bylo wygrac szumisie, rajstopy ciazowe, kosmetyki itp, na prawde superpoza tym pani z Hebe robila makeup i mozna bylo sobie zrobic profesjonalna fotke z brzuszkiem - opisuje to tak dlatego, ze to samo9 ma byc jeszcze w Warszawie, STalowej Woli i Kaliszu wiec korzystajcie!!!
tutaj link: https://szczesliwemacierzynstwo.pl/strefa-rodzinna/szczesliwa-mama/
Co do wozkow to nam w kilku sklepach wlasnie doradzali polskie firmy, szczegolnie Bebetto bo niby na nasze drogi, tereny i warunki pogodowe sa najfajniej dostosowane. Jeden facet bardzo konkretnie polecal model Tito i Vulcano wlasnie bo niby ten sam lzejszy stelaz co Tito a duo duzo tanszy. My ostatecznie kupilismy Bebtto Vulcano ale uzywany, w stanie idealnym i jeszcze z fotelikiem maxi cosi gratis za 700zl wiec jestem supr zadowolona. W ogole pare osob mowilo mi, ze ten pierwszy wozek 2w1 warto kupic uzywany a pozniej ta kolejna, lzejsza spacerowke mozna doinwestowac i kupic fajny nowy.
Dziekuje wzytskim, ktore sie dzielą promocjqami i okazjami w sklepachto genialne jest
bylam dzis w Biedrz ale u mnie juz bardzo przebrane i zostaly same duze rozmiary wiec odpuscilam, ale zaraz patrze na Lidla
kayama, Frida91, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Piękne te ubranka, na mojego faceta nie bardzo 😝 za to przyszły dzisiaj piżamki dla niego z HM.
Nie mam jeszcze w ogóle prześcieradeł 😱 nie załapałam się w Lidlu na te białe w kropki, a te granatowe online jakoś mi nie pasują do koncepcji.
Dzisiaj mam dzień spania. Wywlokłam się z łóżka o 8, zjadłam śniadanie i o 10 z hakiem wróciłam z powrotem 😵 obudziłam się 20 minut temu. A miałam iść do biedronki.. może jeszcze coś upoluje po południu.
-
Dzień dobry dziewczyny !
Witam się po weekendzie - srasznie dużo naprodukowałyście !
Byłam dziś w tej biedronce, ale nie było u nas ani shortów, ani legginsów... Kupiłam piżamę i nei wiem czy jej nie zwrócę - spodenki mnei rozczarowały. Rożek mnei nei przekonał - rzep w poprzednim - tym po Łucji w końcu przestał trzymać, ale tamten rożek ma jeszcze tasiemkę i ona trzymała wszystko w "kupie"Takiego też będę szukała...
Czaję się jeszcze na ubranka w lidlu od 23.05, no i koleżanka przywiezie mi trochę rzeczy z primarka - body i pajace - świetnie sprawdzały mi się te rzeczy przy Młodej.
Co do prześcieradła - my kupwaliśmy takie nieprzemakalne, z jednek strony bawałena 100% a z drugiej coś w rodzaju ceratki/gumy, sama nie wiem. Kierowałam sie zapachem, a to nie śmierdziało i wydawało się w miarę oddychające - nidy nas nei zawiodły. Info dla dziewczyna z Lublina - kupowałam je w rampersie, tak samo jak i poduszkę do karmienia Super Mami - świetna ! i łóżeczko, teraz rozejrzę siętam też za rożkiem
-
trzydziecha wrote:
Co do wozkow to nam w kilku sklepach wlasnie doradzali polskie firmy, szczegolnie Bebetto bo niby na nasze drogi, tereny i warunki pogodowe sa najfajniej dostosowane. Jeden facet bardzo konkretnie polecal model Tito i Vulcano wlasnie bo niby ten sam lzejszy stelaz co Tito a duo duzo tanszy. My ostatecznie kupilismy Bebtto Vulcano ale uzywany, w stanie idealnym i jeszcze z fotelikiem maxi cosi gratis za 700zl wiec jestem supr zadowolona. W ogole pare osob mowilo mi, ze ten pierwszy wozek 2w1 warto kupic uzywany a pozniej ta kolejna, lzejsza spacerowke mozna doinwestowac i kupic fajny nowy.
O super, dobra cena jak za taki komplet! A kupowałas na którymś portalu? Ja patrzyłam tylko na olx i.szukam w moim mieście aby na żywo obejrzeć.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA nie boicie się kupować takich gotowych zestawów 3w1, że fotelik nie będzie pasował do Waszego auta? To jest naprawdę ważne, żeby kąt ułożenia bobasa był odpowiedni, główka nie wisiała itd.
My kupowaliśmy zestaw fotelik + baza, a i tak spędziliśmy w sklepie Osiem Gwiazdek chyba z 1,5 h zanim udało się optymalnie coś dopasować - swoją drogą bardzo polecam tę sieć, sprzedawcy to mega specjaliści i znają się na rzeczy
-
Niebieska Gwiazda wrote:Jestem dziś zabiegana i czasu brak by sprawdzić.Gdzie są prześcieradła do łóżeczka?
W Lidlu internetowym tu
https://www.lidl-sklep.pl/LUPILU-Przescieradlo-dzieciece-60-70-x-120-140-cm-2-sztuki/p100249862#Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
-
Ja wysłałam siostrę do biedronki w jednej znalazła spódnice w drugiej sukienkę
fajnie, akurat tego jeszcze mi brakowało.
Ja mam prześcieradła z IKEA i bardzo je lubięprzy córce dwa mi spokójnie wystarczyły, nie miałyśmy jakoś wielu niespodzianek ogólnie, więc nie trafiło się, że te 2 nie wystarczyły. Jeśli już jej się zdarzyło to prędzej u nas na łóżku
Jedynie ulewala, ale pod głową miała pieluchę flanelową zawsze, więc te często wymieniałam.
Co do podkładu pod prześcieradło mam takie, gdzie z jednej strony ceratka z drugiej materiał. Mimo różnych opinii u mnie się sprawdziły i nie zauważyłam, żeby córka się pociła na nich. Teraz też dokupienia po 2 szt prześcieradeł i tych podkładów.
Bobby29, Bobby29, Bobby29, Bobby29 lubią tę wiadomość