WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie wyszlo tyle bez butelek, wkladek laktacyjnych, muszli itd. - bo to kupilam razem z laktatorem.

Nie mam tez w zamowieniu aptecznym akcesoriow pielegnacyjnych typu nozyczki i termometry, bo to pokupilam juz wczesniej w "normalnym" sklepie dzieciecym. Gacie siatkowe tez juz wczesniej kupilam, zreszta zostaly mi mowe po laparoskopii sprzed roku. Z nimi by peklo lekko 700-800 zl🙈

Tez wzielam kilka rodzajow wkladek laktacyjnych - z Lansinoh (bo najbardziej polecane), z Canpola (bo tansze) i Lovi (bo dostalam za darmo 3 paczki do laktatora i sa najciensze i niewidoczne pod ubraniem).

W zamowieniu aptecznym bralam witaminy dla siebie, chocby Prenatal DHA 3 opakowania, a on tani nie jest. Biore 2 tabletki dziennie, wiec do konca ciazy potrzebne beda 3 paczki. Poza tym witaminy B, foliany i magnez.

Zapomnialam faktycznie o herbatkach laktacyjnych!

Moja lista z wczoraj:

BABY ONO, podkłady poporodowe Night and Day, 10 sztuk
    Canpol Babies, oddychające podkłady poporodowe Night, 10 sztuk
    AKUKU, podkłady higieniczne jednorazowe, 40x60cm, 30 sztuk, 2 op.
    Prenatal DHA, 60 kapsułek, 3 op.
    Linomag 200mg/g, maść, 100g, 1 op.
    PAMPERS Premium Care, pieluchy rozmiar 1, Newborn, 88 sztuk + Mini, rozmiar 2, 80 sztuk PAKIET
    Juvit Baby D3, krople (z pompką) dla niemowląt od pierwszych dni życia, 10ml
    UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
    Nacomi Baby, uniwersalna emulsja do mycia i kąpieli dla dzieci i niemowląt, od urodzenia, 400ml
    Nacomi Baby, masło przeciw odparzeniom z cynkiem i d-panthenolem, 100ml
    WaterWipes, chusteczki nasączane wodą, 60 sztuk, 3 op.
    CLEANIC Kindii, Pure (dawniej Baby Sensitive), płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk, 3 op.
    LOVI, dynamiczny smoczek uspokajający Pride-Joy, girl, od 0-3 miesiaca, 2 sztuki
    Gaziki do dezynfekcji, ApteoCare, 10 sztuk
    LOVI, łańcuszek do smoczka, Indian Summer Girl, 1 sztuka
    CLEANIC Kindii, Pure (dawniej Baby Sensitive), patyczki higieniczne dla niemowląt, 60 sztuk, 2 op.
    BOCIOLAND, nieprzemakalny podkład, ochraniacz na materac 60x120 z gumką, 2 sztuki
    BOCIOLAND, nieprzemakalny podkład, ochraniacz na materac 40x90 z gumką, 2 sztuki
    Bobik DHA, dla niemowląt i dzieci, 30 kapsułek twist-off
    B-Right (100 kap) 1 szt.
    Swanson Folian Quatrefolic - (kwas foliowy) 400mcg - (30 kap) 2 szt.
    Puritan's Pride Magnez Cytrynian 200 mg (90 tab) 1 szt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 11:37

• Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, ja tak miałam w pierwszej ciąży, po spotkaniu w klubie Maminka i rozmowie z położną jakoś to do mnie dotarło, chyba w okolicach 30 tc. Jak przyjechałam do domu to wpadłam w histerię. Pamiętam, że czekałam przed klatką na męża, bo mieliśmy gdzieś jechać i się tak poryczalam, że ludzie, jak na wariatke na mnie patrzyli :D Jak mąż zszedł na dół, to nie wiedział, co się dzieje. Myślał, że babcia umarła albo coś z rodzicami, a ja nie umiałam wykrztusic słowa :D Potem wystekalam, że sobie nie poradzę itd.
    He he, hormony chyba też miały tu swój udział.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 10:36

OlaWi, Frida91 lubią tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest troche inna sytuacja z wydatkami, bo mielismy odlozona kase na wyprawke i to calkiem sporą (te, ktora mielismy wydac pierwotnie na IUI czy IVF w klinice leczenia nieplodnosci, a okazalo sie ze nie trzeba...😊).

Wiec moge sobie pozwolic, zeby w jednym miesiacu wydac kilka tys. i kupic wozek, fotelik z baza, kosz Mojzesza, laktator, mate, inne akcesoria.
    Jakbysmy kupowali z biezacych zarobkow to na pewno bym tak nie szalała 😉

Nacha lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 maja 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się, że w środę w sklepie internetowym C&A ma być promocja 25% na wszystko.

OlaWi, kayama, Bobby29 lubią tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Przypomniało mi się, że w środę w sklepie internetowym C&A ma być promocja 25% na wszystko.

A propos Maminki masz cynk co będzie w maju. Zaglądałam parę dni temu i nie było jeszcze info.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie właśnie zrobiłam symulację zakupów które mnie czekają
    AkpolBaby:
    Osłonki na piersi duże Lovi 2szt.
    Lovela mleczko do prania 1,5l kolor
    Podkłady poporodowe Bella
    Wielorazowe, siateczkowe majtki poporodowe L/XL Canpol babies
    Cleanic Kindii Patyczki do uszu dla niemowląt 60 szt
    Wkładki laktacyjne 60 szt Bella Mamma
    Mamma mia lano-maść 15g Ziaja
    Bella Podkłady higieniczne Seni soft 60 x 60cm, 5sztuk
    Za to wyszło 93zł (chociaż pewnie coś w sklepie dorzucę)

Apteka
    Femaltiker, proszek, 12 saszetek + Vitapil Mama, 4 tabletki
    Linomag, 200 mg/g, maść, 100 g
    Octenisept, płyn na skórę, 50 ml (atomizer)
    Witamilki Witamina D3, aerozol, 10 ml (pompka dozująca)
    Linomag Sun, krem z filtrem mineralnym, SPF 30, 50 ml
    Marimer, spray oczyszczający, woda morska do nosa, roztwór izotoniczny, 100 ml
    Koszt 130zł

część rzeczy jest po 2opk
    Zostanie mi wanienka, wózek, łóżeczko, pampki i chusteczki. Kosmetyki mam (co prawda dostałam emolium zestaw i cały czas się waham czy chce go używać, ewentualnie kupię coś z babydream bo mają super skład).
    Oczywiście w kosztach nie ma wszytskiego jak np moje witaminy, które co miesiąc kupuje a to prawie 50zł. I zawsze coś się nieplanowanego kupi bo w oko wpadnie :)
    A no i do rany planuje używać roztworu z szarego mydła, w rossmannie jest Barwa szare mydło w płynie bezzapahowe- poleca położna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 11:00

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys a w którym szpitalu chcesz rodzić? :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na te chwile Sw. Rodziny lub Lutycka 🙂 Mam nadzieje, ze nie bede musiala na Polnej.

Siedze pod labem na kolejne pobranie, echh, odnosze wrazenie, ze ostatnio to mnie kluja co 2-3 dni, juz moje zyly nie daja rady 😐 Tym razem gin kazal zbadac znow APTT, skoro anty Xa mi wyszlo slabe. I tak w kolko coś..

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu nie chcesz na Polnej?
    O sw.Rodzinie słyszałam dobre opinie ale trochę mnie przeraża że tam mąż nie może w ogóle wejść na oddział i trzeba dziecko oddać na noworodkowy żeby do niego wyjść :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 11:18

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙

Wysłany: 14 maja 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, teraz ma być calkiem ciekawe to spotkanie i chętnie bym poszła, ale akurat nad morze jedziemy w tym czasie. Ma byc przełożona położnych I. Ledwoń - super babka, potem z fizjoterapeuta i na koniec jakaś babka że sklepu z wozkami, która o fotelikach będzie opowiadać.

OlaWi lubi tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Na te chwile Sw. Rodziny lub Lutycka 🙂 Mam nadzieje, ze nie bede musiala na Polnej.

Siedze pod labem na kolejne pobranie, echh, odnosze wrazenie, ze ostatnio to mnie kluja co 2-3 dni, juz moje zyly nie daja rady 😐 Tym razem gin kazal zbadac znow APTT, skoro anty Xa mi wyszlo slabe. I tak w kolko coś..

Myślałam o tym.twoim wyniku anty xa. Coś mi się kojarzy, że heparyna 0.4 to dawka profilaktyczna, dopiero od 0.6 ma działanie lecznicze. I chyba dla tych wyższych dawek ma sens oznaczać anty xa. Ale nie pamiętam, gdzie to czytałam.

baileys lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Oczywiście w kosztach nie ma wszytskiego jak np moje witaminy, które co miesiąc kupuje a to prawie 50zł. I zawsze coś się nieplanowanego kupi bo w oko wpadnie :)

Bardzo zazdroszcze - ja wydaje miesiecznie na leki i suple ciazowe 200-250 zl, na badania krwi drugie tyle 🙈 Ale zawsze sobie powtarzam, ze inni sie latami staraja o bobasa i musza jeszcze wiecej wydawac na leki przygotowujace do procedury (a nie na sama ciaze) i przestaję narzekac

OlaWi, Nacha, Pierniczkowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noooo wiadomo jedni mają torszke lepiej ale są tacy co mają gorzej od nas. Zawsze warto jakiegoś plusika we wszystkim poszukać. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    A czemu nie chcesz na Polnej?
    O sw.Rodzinie słyszałam dobre opinie ale trochę mnie przeraża że tam mąż nie może w ogóle wejść na oddział i trzeba dziecko oddać na noworodkowy żeby do niego wyjść :/

Moj gin prowadzacy pracowal dlugo na Polnej, niedawno stamtad odszedl (zreszta nie tylko on) i nam opowiadal dlaczego. Wystarczylo mi to do podjecia decyzji.

Kazdy szpital ma cos co nie do konca nam pasuje, nie mowie ze Sw. Rodziny jest najlepszy. My z mezem chcemy zreszta zrobic tour po wszystkich, na zywo poogladac, pogadac z personelem i wtedy wybrac.

Co ciekawe, wczoraj na szkole rodzenia 95 % par mowilo, ze planuja rodzic na Raszei.

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam jeszcze z polecenia mojej doradczyni laktacyjnej mydło z nanosrebrem do mycia biustu :) działa przeicwgrzybicnie, bezpieczne dla dziecka. jak miałam te bakterię i ją wyleczyłam to później przy myciu tym mydłem na szczęście nic nie wracało.

co do psikaczy do noska, niekotre dla mnie są za mocne, dlatego kupuje disnemar baby on ma lekki strumien. np Marimer dla mnie mocno psika, Anieli stosuje ale małej będę na początku disnemarem

baileys lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys ja właśnie też chciałabym w Raszei. Ale boję się czy mnie nie odesla jak nie będzie miejsc... Ciekawe czy w praktyce często to się zdarza... A na 2 wybór mam Polną właśnie.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam moze glupie pytanie - czy niemowlakom kupuje sie okularki przeciwsloneczne? Sama jestem przewrazliwiona na punkcie ochrony oczu w duzym sloncu, nie korzystam z bazarowych okularow, zawsze kupuje u optyka itd.

Widzialam, ze Beaba robi takie mikro okularki... to jest potrzebne? Czy bobasek raczej nie da sobie tego zalozyc?😉

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już rozumiem czemu moje zakupy były tyle tańsze :)
    Sporo rzeczy mam po Łucji, jak np. laktator a nawet 2, nawet wkładki laktacyjne mam i herbatkę laktacyjną, nienapoczętą :) Nebulizator, nawet maltan na brodawki mi został ! I octanisept - a kupowałam ten najmniejszy :)

Po za tym nie zamawiałam jeszcze kosmetyków - tym razem zdecydowałam się na serię linomag, witaminy D, katarka dla maluszka - to kupię po porodzie jak dostanę kartę apteczną z ubezpieczneia, gazików, smoczka i butelki - te ostatnie kupię na allegro jak poprzednio :) Ale mam już zawieszkę do smoczka, tzn. zamówiłam i czekam na odbiór :)

Zdecydowałam się na taką:

https://allegro.pl/oferta/drewniana-zawieszka-lancuszek-do-smoczka-8000441675?snapshot=MjAxOS0wNS0xMFQxNzowNDozMi44NDJaO2J1eWVyOzdiOTU3ODAwMmE2OWZkOGI2MmVlNTA2M2IyY2YwZGRkYWNkYjc4MGM1OWM5MmJjOWEzMmU0YzljNTMxNDJlMDA%3D

Smoczek chcę mieć przed porodem - w razie gdbym znów urodziła za wcześnie to wolę dać taki jak ja wybiorę a nie ten, który dają na wcześniakach - na pół buzi.

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    A mam moze glupie pytanie - czy niemowlakom kupuje sie okularki przeciwsloneczne? Sama jestem przewrazliwiona na punkcie ochrony oczu w duzym sloncu, nie korzystam z bazarowych okularow, zawsze kupuje u optyka itd.

Widzialam, ze Beaba robi takie mikro okularki... to jest potrzebne? Czy bobasek raczej nie da sobie tego zalozyc?😉

nie ma sensu :) w gondoli słonko nie świeci bo jest budka a jak coś to zawsze można parasolkę założyć. Ja kupiłam swojej jak miała 8 miesięcy i to były pieniądze wyrzucone bo ciągle je ściągała. Zaczęła nosić dopiero jak skończyła 2 latka - a i tak lepiej kapelusz/czapkę z daszkiem używać aby oczka przyzwyczajały się do promieni słonecznych

baileys, Limerikowo lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie bo też uzupełniam wyprawkę, czy jak do kąpieli używamy jakiegoś żelu czy płynu to dziecka już niczym nie smarować ? Żadne oliwki i kremiki?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ