Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
plinka89 wrote:Domi, a moglabys przyblizyc o co chodzi z darmowymi wg schematu 5w1? Bo z tego co wien, to albo wczesniaki albo dzieci ze skierowaniem od neurologa.
Skierowanie od neurologana darmowe 5w1 podobno można dostać między innymi u Maluszka z obniżonym napięciem mięśniowym(to stwierdza lekarz lub fizjo), jeśli były komplikacje porodowe - zielone wody, obniżenie tętna dziecka, jeśli dostało mniej niż 10pkt Apgara, podobno nawet jeśli dziecko po porodzie mieści się w dolnych centylach, kwestia lekarza (tu polecała korzystać jak ktoś ma pakiet typu luxmed bo chętniej wystawiają taki papier).
Ogólnie odradzała wiele z tych kombinacji 6w1, tyle że nie da się ich łączyć z innymi, więc jak się zacznie szczepienia schematem 6w1 to trzeba nim iść do końca. Stwierdziła, że 6w1 są dla dzieci idealnych, wiecznie zdrowych z książkowymi parametrami rozwojowymi
5w1 polecała jeśli ktoś finansowo nie ma z tym problemu, że wszystko wyjdzie około 3 tysięcy.
Za to powiedziała, że najbezpieczniejsza droga szczepień to ten schemat nfz plus zalecane płatne, bo dzięki temu że są podzielone na kilka wkłuć, każdy rozsądny pediatra w razie potrzeby opóźni daną dawkę tak żeby dodatkowo dziecka nie osłabićprzy czym wręcz naciskała żeby każda matka wybrała się z dzieckiem na wizytę do neurologa przed szczepieniem na krztusiec( z jakiegokolwiek schematu), a najlepiej zaszczepić siebie w ciąży
Applejoy lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Moja aplikacja też mówiła że 3 trymestr jest od 27+0
No właśnie miałyśmy podobne rozkminy jak wchodziłyśmy w drugi trymestr. Chyba po prostu są dwie szkoły. Moja apka mówi, ze od 28+0 i jest to oparte na szwedzkiej literaturze źródłowej.OlaWi lubi tę wiadomość
[/url]
-
AnaKwiat właśnie wróciłam z zakupów. W moich biedronkach nie było tych dziecięcych i ciążowych rzeczy. W jednej wydaje mi się że w ogóle nie mieli, a w drugiej pewnie były bo widziałam jedną sukienkę różowa XL...♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Bobby29 wrote:AnaKwiat właśnie wróciłam z zakupów. W moich biedronkach nie było tych dziecięcych i ciążowych rzeczy. W jednej wydaje mi się że w ogóle nie mieli, a w drugiej pewnie były bo widziałam jedną sukienkę różowa XL...
Dzięki Bobby za info! No szkoda, nie będę jeździć po wszystkich Biedronkach w mieścieKrzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Domi_tur wrote:Skierowanie od neurologana darmowe 5w1 podobno można dostać między innymi u Maluszka z obniżonym napięciem mięśniowym(to stwierdza lekarz lub fizjo), jeśli były komplikacje porodowe - zielone wody, obniżenie tętna dziecka, jeśli dostało mniej niż 10pkt Apgara, podobno nawet jeśli dziecko po porodzie mieści się w dolnych centylach, kwestia lekarza (tu polecała korzystać jak ktoś ma pakiet typu luxmed bo chętniej wystawiają taki papier).
Ogólnie odradzała wiele z tych kombinacji 6w1, tyle że nie da się ich łączyć z innymi, więc jak się zacznie szczepienia schematem 6w1 to trzeba nim iść do końca. Stwierdziła, że 6w1 są dla dzieci idealnych, wiecznie zdrowych z książkowymi parametrami rozwojowymi
5w1 polecała jeśli ktoś finansowo nie ma z tym problemu, że wszystko wyjdzie około 3 tysięcy.
Za to powiedziała, że najbezpieczniejsza droga szczepień to ten schemat nfz plus zalecane płatne, bo dzięki temu że są podzielone na kilka wkłuć, każdy rozsądny pediatra w razie potrzeby opóźni daną dawkę tak żeby dodatkowo dziecka nie osłabićprzy czym wręcz naciskała żeby każda matka wybrała się z dzieckiem na wizytę do neurologa przed szczepieniem na krztusiec( z jakiegokolwiek schematu), a najlepiej zaszczepić siebie w ciąży
Badz co bądź jedbak lepiej nje miec wskazan do darmowych
Mysmy sie zdecydowali na 5w1, ale z tego co pamiętam to byly 3 dawki, kazda chyba ok 150 zl, wiec to troche mniej niz 3000.. . Chyha, ze chodzi o wszystkie platne? Meningo chyba najdrozsze, dawka po 300 zl.
O 6w1 slyszalam, ze niepolecane ze wzgledu, ze dziecko dostaje wtedy o 1 dawke wiecej wzwb. Ale nue zglebialam tematu, bo z roznych wzgledow u nas wzwb i tak osobno.
Ktos pytal o szczepienia w 1 dobie. U nas mozna bylo odroczyc ostateczna decyzje az do wyjscia do szpitala. Z tym, ze my na wzwb szczepilismy w szpitalu, a akurat gruzlice przebieslismy na pozbiej, chyba 8 tydzień. Nie mieliśmy nigdzie wiekszych problemow tego powodu. -
nick nieaktualnyDziewczyny bylam dzisiaj w lumpku pierwszy raz i jestem zachwycona - kupilam koszule do porodu, sukienke i kurteczke dla Malej za zawrotna sume 28 zl😀 Sukienka i koszula jeszcze z metkami 😀 Nigdy nie chodzilam po takich miejscach, bo nie mialam czasu, a teraz bedac na zwolnieniu odkrywam cuda na osiedlu!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/81d08261e041.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 16:14
Bobby29, kayama, Nacha, OlaWi lubią tę wiadomość
-
W końcu mam zdjęcia z majówki to się pochwalę
Widać coś tą ciążę?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f15d07d79426.jpg
Zamek w Przecławiu.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae16964636ce.jpg
Lochy ale nie zeszłam za dużo schodówWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 16:46
baileys, Domi_tur, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Smerfelinka, Chimera, Ania95, emi2016, plinka89, Limerikowo, Nacha, OlaWi, wiki2 lubią tę wiadomość
-
Melduję się po wizycie
Malutka ułożyła się już główką w dół ale i twarzą do kręgosłupa i za nic nie chciała się pokazać
Więc dziś bez żadnych fotek.
Waży 989g czyli nadal raczej drobna. Ale w normie.
Ogólnie wszystko ok, przepływy itp.itd.
Niestety mam infekcje i dostałam globulki Pimafucin.baileys, Pierniczkowa, Domi_tur, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, kayama, Chimera, Smerfelinka, Ania95, emi2016, E_linka2, Limerikowo, OlaWi, Anhydra, wiki2, Vampire lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyKayama, ja najmocniej przepraszam, ale Ty twierdzisz ze ile masz lat?? Bo wygladasz na 18! Piekne fotki! Co do brzusia w ogole sie nie wypowiem, bo mnie zazdrosc zjadla, ze mam 3 razy wiekszy i wygladam jak smok, a nie tak swiezo jak Ty 😛
kayama, Bobby29, plinka89, emi2016 lubią tę wiadomość
-
baileys wrote:Kayama, ja najmocniej przepraszam, ale Ty twierdzisz ze ile masz lat?? Bo wygladasz na 18! Piekne fotki! Co do brzusia w ogole sie nie wypowiem, bo mnie zazdrosc zjadla, ze mam 3 razy wiekszy i wygladam jak smok, a nie tak swiezo jak Ty 😛
Eee dzięki, ja sporo po 40Brzuch wszyscy mówią że mały jak na wiek ciąży. W biedra mi chyba wszedł bo mam ok 100 cm teraz.
-
kayama wrote:Eee dzięki, ja sporo po 40
Brzuch wszyscy mówią że mały jak na wiek ciąży. W biedra mi chyba wszedł bo mam ok 100 cm teraz.
😲😲😲
Chciałabym tak wyglądać po 40. Wg mnie Wyglądasz z 15 lat młodziej, serio. Brzuch u mnie podobnej wielkości więc nie jestem już taka jedyna z malym brzuchem
U mnie mała ostatnio ciągle poprzecznie leży, ale chyba już niedługo zacznie jej może brakować miejsca.kayama lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Mnie dziś kobieta zaczepiła w przychodni i o ile z płcią się nie pomyliła, to mówiła, że to 5 miesiąc
zdziwiła się jak powiedziałam, że 7. Chociaż patrząc na wasze brzuszki to wydaje mi się, że mój jest dosyć spory, choć nigdy nie zwracałam szczególnej uwagi kto jaki ma brzuch w którym miesiącu, więc nie mam aż takiego rozenania w rzeczywistości. Moja ginka dziś stwierdziła, że maluch będzie raczej duży, bo dno macicy mam już wysoko, a dziecko jest nisko.
Dzięki dziewczyny za listy z apteki. Sama już się powoli zabierałam za te zakupy, coś tam nawet mam porzucane do koszyka, ale to jeszcze mała część. -
nick nieaktualny