WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia wiecie skad:)
    Dzidziuś grzeczny, widoki cudne, relaks totalny:)
    1cdjnopnlxzo_t.jpg

kayama, menka2, Chimera, Nacha, IGA.G, Frida91, Domi_tur, zielonooka7, E_linka2, Bobby29, Limerikowo, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Applejoy, plinka89, OlaWi, Pierniczkowa, Ania95, Smerfelinka, baileys, Marcelina85, Anhydra, Vampire lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • kayama Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    1cdjnopnlxzo_t.jpg

Ale super, ładnie wyglądasz, miłego odpoczynku :))

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny mam pytanie bo też uzupełniam wyprawkę, czy jak do kąpieli używamy jakiegoś żelu czy płynu to dziecka już niczym nie smarować ? Żadne oliwki i kremiki?
    ja nie używałam, nie chciałam przywzyczajac skóry. położna mówiła im mniej tym lepiej wszystkiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 12:28

Frida91 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama to zależy czy robisz zgodnie z zaleceniami WHO, czy według innych (własnych, cudzych) przesłanek :p no i czy Maleństwo nie będzie miało predyspozycji do Azs itd.

Miałam dzisiaj na zajęciach z położną temat szczepień, nie pamiętam komu miałam wrzucić materiały, ale postaram się to dziś zrobić :) Stwierdzam, że jednak zajęcia z niezależną położną, która nie jest sponsorowana przez żadną firmę butelkową, mlekową, pampersową itd to był najlepszy wybór. Świetna babeczka, zawsze powie co myśli i o nowych wytycznych WHO i realnie powie czego się spodziewać w praktyce w szpitalu, a nie jedynie "co nam się należy" :)

Temat nacinania krocza, stosowania emolientów, jak za darmo zrobić wszystkie szczepienia wg planu 5w1, wszystko wykłada jak kawę na ławę😂

Nacha lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie używałam. Teraz dopiero nóżki młodemu smaruje, bo mu jakas alergia wyszła.
    Aga, super. Ja za tydzień do Jastarni, to pewnie w kurtce i czapce takie zdjęcia będę miała :D
    Domi, to świetnie ci się trafiło. U nas była tragedia, kobicie sie nie chcialo zajęć prowadzić, to zapraszala jakieś babki od chust czy rehabilitacji, które głównie swoją działalność reklamowały. Stracony czas i pieniądze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 12:41

tb73vut14i57zd3c.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny mam pytanie bo też uzupełniam wyprawkę, czy jak do kąpieli używamy jakiegoś żelu czy płynu to dziecka już niczym nie smarować ? Żadne oliwki i kremiki?

Ja na początku będę kąpać w samej wodzie z oliwką bez żelu, chyba że włoski to szamponem. Tak robiłam z pierwszą córką. Później już dodatkowo nie smarowałam. Jedynie do masażu używałam oliwki.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Kayama to zależy czy robisz zgodnie z zaleceniami WHO, czy według innych (własnych, cudzych) przesłanek :p no i czy Maleństwo nie będzie miało predyspozycji do Azs itd.

Miałam dzisiaj na zajęciach z położną temat szczepień, nie pamiętam komu miałam wrzucić materiały, ale postaram się to dziś zrobić :) Stwierdzam, że jednak zajęcia z niezależną położną, która nie jest sponsorowana przez żadną firmę butelkową, mlekową, pampersową itd to był najlepszy wybór. Świetna babeczka, zawsze powie co myśli i o nowych wytycznych WHO i realnie powie czego się spodziewać w praktyce w szpitalu, a nie jedynie "co nam się należy" :)

Temat nacinania krocza, stosowania emolientów, jak za darmo zrobić wszystkie szczepienia wg planu 5w1, wszystko wykłada jak kawę na ławę😂
    OOOO to ja poproszę materiały jak można :)

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

czy mówiła coś o szczepieniu w pierwszej dobie na wzw? ja bym chciała ominąć tę dawkę w pierwszej dobie i zaczepić prywatnie. ogolnie z Anielką nie idziemy polskim kalendarzem szczepień ale te w pierwszej dobie miała i żałuje

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na Polna w Poz wcale nie tak latwo sie dostac, same trudne przypadki
    ja np czekalam na planowane wywolanie 6h na lozko
    my z mezem bylismy b zadowoleni.z personelu, fachowej i szybkiej obslugi przed,w trakcie i po porodzie
    2 porody byly trudne a swietnie sobie poradzili
    my czulismy sie bezpiecznie
    3 bobas tez tam ma byc urodzony

Frida91 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    1cdjnopnlxzo_t.jpg
    ale Wam dobrze,pozazdroscic :-)

tez czekamy na pogode i jakis weekend nad morzem
    ost byla imprezka komunijna, czekamy na fotki

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:

To zależy od twardości wody - u nas jest bardzo twarda, dlatego ja stosuję po kąpieli, na początku oliwkę a teraz balsam. Sama jak nei zastosuję to się łuszczę/sypię nei wiem jak to nazwać - po prostu widać że skóra jest baaaaardzo sucha :( Tragiczną wodę mamy... Próbowałam nei stosować na poczatku u Małej, ale nie dało rady..
    Agagusia wrote:

Pięknie wyglądzasz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 12:56

Domi_tur, kayama lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Właśnie zajrzałam do preglife i okazuje się, że właśnie rozpoczęłam 3 trymestr. Szok, kiedy to? jak to? że niby już? 84 dni do porodu 😲

Zabrałam się za koszyk w aptece i spanikowałam. Normalnie czuję jak ogarnia mnie stres, aż mi jakoś słabo się zrobiło.. Płakać mi się chce, to jest za chwilę.. Ja jeszcze nie przygotowałam wszystkiego dla maluszka.. 😭

Ja tez dziś zaczynam 3 trymestr :). Na fali Waszych wpisów zaczęłam wypełniać koszyk w gemini ale sobie pomyślałam, ze jeszcze tyyyle czasu 😁. Przy drugim dziecku jest już jednak inne podejście 🙂

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 14 maja 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, super wyglądasz. Widok za Tobą tez fajny 😁

My niedawno zaklepaliśmy tydzień w naszym ukochanym Siedlisku Konradowka na Mazurach na czerwiec. To już będzie pewnie nasz ostatni urlop przed rozładunkiem.

Applejoy lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    czy mówiła coś o szczepieniu w pierwszej dobie na wzw? ja bym chciała ominąć tę dawkę w pierwszej dobie i zaczepić prywatnie. ogolnie z Anielką nie idziemy polskim kalendarzem szczepień ale te w pierwszej dobie miała i żałuje

Mówiła, że można opóźnić szczepienie, choć w praktyce lekarze robią problemy-matka musi mieć ciążowe badania na wzw b, każdy przypadek nie szczepienia na wzw w szpitalu jest zgłaszany do sanepidu i oni potem prowadzą procedury sprawdzające, czy do zaszczepienia w końcu doszło :) Ale jeśli dziecko dostało mniej niż 10 punktów przy porodzie (głównie pod uwagę brane jest obniżenie napiecia), były zielone wody płodowe lub inne nieidealne warunki porodu to kobieta przed jakimkolwiek szczepieniem może skonsultować się z neurologiem dziecięcym. Wtedy albo dostanie się papierek, który upoważnia do opóźnienia wielu szczepionek, albo dostanie się darmowe szczepienia w ramach trybu 5w1.
    Szczególnie kazała zwrócić uwagę na krztusiec, który na nfz podobno zbyt mocno obciąża organizm (ale poza tym resztę na nfz polecała) i jeśli poród był trudniejszy, dziecko zmniejsze, słabsze itd to koniecznie najpierw konsultowac z neurologiem lub lekarzowi zasygnalizować, że z tym szczepieniem lepiej poczekać.

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:

Dzięki za szparagowe podpowiedzi z kwestii smaku! Będę testować. W ogóle to z czystym sumieniem mogę stwierdzić, ze Kwestia Smaku zrobiła ze mnie kucharkę! Jak nie gotowałam nic, tak teraz gotuje i to całkiem smacznie.

Ze mnie tez! Dodatkowa motywacja do gotowania bylo tez rozszerzanie diety maluszka. Powiem nieskromnie, ze czasem bardziej smakuje mi moja kuchnia niż u babci. Na pewno jest bardziej dietetyczna! Ja tez bardzo lubie przepisy z kuchni lidla, szczególnie Okrasy!

DrzewkoPomarańczowe, OlaWi lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, super wyglądasz. Widok za Tobą tez fajny 😁

My niedawno zaklepaliśmy tydzień w naszym ukochanym Siedlisku Konradowka na Mazurach na czerwiec. To już będzie pewnie nasz ostatni urlop przed rozładunkiem.

Mazury <3

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    nie ma sensu :) w gondoli słonko nie świeci bo jest budka a jak coś to zawsze można parasolkę założyć. Ja kupiłam swojej jak miała 8 miesięcy i to były pieniądze wyrzucone bo ciągle je ściągała. Zaczęła nosić dopiero jak skończyła 2 latka - a i tak lepiej kapelusz/czapkę z daszkiem używać aby oczka przyzwyczajały się do promieni słonecznych

Tez mi sie wydaje, ze poki dziecko w gobdoli nie trzeba. Naszej tez zaczelisny ubierac jak miala gdzies 6-7 m-cy.

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, a moglabys przyblizyc o co chodzi z darmowymi wg schematu 5w1? Bo z tego co wien, to albo wczesniaki albo dzieci ze skierowaniem od neurologa.

3jgx3e3kie55f15r.png

Wysłany: 14 maja 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś w osiem gwiazdek. Nie było w ogóle ludzi wiec miałam panów na wyłączność 😁. Poza klippanem przy którym się trochę upieram proponowali mi łupinę avionauta na bazie. Potem na ten samej bazie kolejny fotelik tyłem do 18 kg z zaliczonym testem plus. Ten drugi fotelik na bazie zajmuje mniej miejsca niż klippan i pewnie tak trzeba będzie zrobić jak klippan się nie zmieści za mezem. Tak się nakręciłam ze chyba muszę zmolestowana męża i dziś tam podjechać i pomierzyc. Ja jak coś zacznę to lubię od razu zamknąć temat, a tak czuje ze mam to rozgrzebane w połowie 😁.

aadd84dc14.png[/url]
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziś zaczynam 3 trymestr :). Na fali Waszych wpisów zaczęłam wypełniać koszyk w gemini ale sobie pomyślałam, ze jeszcze tyyyle czasu 😁. Przy drugim dziecku jest już jednak inne podejście 🙂

Myślałam, że 3. trymestr to już od skończonego 27 tygodnia a tu jeszcze trzeba tydzień czekać!

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ