Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Frida, super wyglądasz
. Nie wiem gdzie re 8 kg
.
My weekend spędziliśmy u moich rodziców i mam dla Was smaczek z cyklu „co czeka Was za trudy ciąży i porodu”. W drodze powrotnej ja prowadziłam. Siadam za kierownica i Julek zaczyna krzyczeć: Mamo, nie kierowaj!! W pierwszej chwili pomyślałam, ze kochaniutki chce żebym jechała z nim z tylu. Pytam Juleczku, czemu nie chcesz, żeby mama kierowała? „Bo nie uda Ci się!” Badum tsss!!Frida91, Agagusia lubią tę wiadomość
[/url]
-
My leżaczek mamy po Julku - stokke steps. Mamy tez krzesełko z tej serii i leżaczek można zamontować na krzesełku i np wspólnie „zjeść” obiad. Ale szczerze mówiąc to skorzystaliśmy z tej opcji może dwa razy.
Na początku nie korzystaliśmy z niego prawie wcale, najzdrowiej na płaskim. Zaczęłam używać jak Julek miał 3-4 m-ce ale tak naprawdę przydawał się dopiero jak Julek zaczął pełzać a ja potrzebowałam żeby sie nie przemieszczał (np chciałam umyć głowę). Czas spędzaliśmy głównie na podłodze, a ja byłam typem matki, która cały czas spędza z dzieckiem kosztem „obowiązków domowych”. Podsumowując, z mojego doświadczenia wynika ze to zbędny gadżet i gdybym nie miała to teraz bym nie kupowała.
Ale wiadomo, każdemu sprawdzi się coś innego.[/url]
-
Niebieska Gwiazda wrote:Czy na 3 dużym usg lekarz sprawdza długość szyjki?
Wydaje mi się, ze nie jest to obowiązkowym punktem 3 badania usg. Ale wszystko zależy od lekarza. Czyli jak pójdziesz na to usg w medicover i poprosisz o pomiar szyjki przezpochwowo to na bank Ci lekarz odmówi 😁Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
[/url]
-
A odnośnie łóżeczka, nie wiem co się mojemu mężowi śniło, że dziś po śniadaniu postanowił skręcić nasze łóżeczko i tym sposobem zagracić sypialnię😂 ale stoi, nie mam do niego żadnych zastrzeżeń, wszystkie elementy dokładnie pomalowane, jedynie trzeba podkleić filcem bo nogi to czyste drewno w razie przesuwania
Także z tego linka co wrzucałam mogę polecić sprzedawcę z czystym sumieniem
No i warto je skręcić chwilę wcześniej bo jednak zapach drewna i farby jestFrida91, Nacha, kayama lubią tę wiadomość
-
Applejoy wrote:Dziewczyny są tutaj szyjące mamy?
Ja troche szyjęszyję z głowy albo na wzór czegoś póki co, no i przerabiam (to w sumie najczęściej), jeszcze nigdy nie korzystałam z wykrojów.. A ty applejoy? Szyjesz?
Applejoy, OlaWi lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Co do bujaczka to mi sie meeega podoba babybjorn I na poczatku bardzo sie na niegi napalalam ale cena jednak mnie zniecgecila I zdecydowalismy sie na prosty Kinderkraft Felio, dorwalismy uzywany jak nowy za 65zl I wizualnie tez jest ok
-
kayama wrote:Agagusia, miłego pobytu życzę
. Ja z Hiszpanii byliśmy tylko w Barcelonie i byłam zachwycona, bardzo mi się podobało, ścisku nie pamiętam. Całe miasto zwiedziliśmy poza wzgórzem Tibidabo z wesołym miasteczkiem bo zabrakło mam czasu, mojego faceta zachwycił Gaudi. Pyszne jedzenie.
Ja bardzo lubię Barcelonę ale jeździmy poza sezonem bo nie lubimy jak jest za duży tłum i wtedy bardzo bardzo bardzo polecam! Np wiosna jesień- no super wtedy jest! I pogoda fajna akurat na miasto, ale wiadomo jeśli ktoś chce plażować to odpada.
A cytuje Cię Kayama bo tibidabo to moje ulubione miejsce w BarcelonieOlaWi lubi tę wiadomość
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
baileys wrote:Dziewczyny, czy decydujecie sie w koncu na bujaczki, a jesli tak to jakie? Chce juz jakis zamowic i kompletnie nie umiem sie zdecydowac. Na te chwile mam typy:
1) BabyBjorn - zupelny basic, ale ponoc dobry dla kregoslupa dziecka, nie zajmuje duzo miejsca, ale niestety jest niski i stoi praktycznie na ziemi, nie bede Bąbla widziala np. kapiac sie w wannie
2) Beaba Bouncer Up and Down III - duzy, dziecko ma kilka pozycji, regulowana wysokosc od podloza, ale nie wiem czy moze byc uzywany od urodzenia
3) 4 mooms - najbardziej gadzeciarski, wielki, ale tez ma dobre opinie
4) Bright Stars - tani, calkiem ladne stonowane kolory, ale boje sie przebodzcowania Malucha w nim
Macie jakies doswiadczenia z tymi bujaczkami?
Baileys ja Chyba kupię baby Bjorn, ale muszę przyznać że nie znam tego 4mooms więc jeszcze poczytam. Co do pozostałych obczajalam i jak dla mnie baby bjorn co do moich potrzeb zwycięża. Jest kompaktowy, większość dzieci go uwielbia, no i jest popularny na tyle że trzyma cenę i nie ma problemu z ewentualną odsprzedażą.Agagusia lubi tę wiadomość
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Frida91 wrote:Mi brzuch też uciska na żołądek i właśnie ciężko mi się oddycha. Mam już 8kg na plusie i boję sie co dalej. Oby teraz zwolniło
Frida jesteś taka chudzinka że te 8 kg to pewnie w brzuch i cycki ci poszlo, a jak i nie, to nawet lepiej bo wspaniałe wyglądasz!
Ja na początku prawie nic nie tylam ale teraz nadrabiam i niestety nie tylko w brzuchu.. a dziwne bo wcale nie jem więcej. Może organizm więcej magazynuje na po ciąży? Nie wiem.Frida91 lubi tę wiadomość
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Bobby29 wrote:Frida jesteś taka chudzinka że te 8 kg to pewnie w brzuch i cycki ci poszlo, a jak i nie, to nawet lepiej bo wspaniałe wyglądasz!
Ja na początku prawie nic nie tylam ale teraz nadrabiam i niestety nie tylko w brzuchu.. a dziwne bo wcale nie jem więcej. Może organizm więcej magazynuje na po ciąży? Nie wiem.Tez po nogach itp.nie widzę tych kg a dzidzia waży 1kg, sama nie mam pojęcia gdzie te 8kg ale brzmi na dużo...
Podobno pare kg się przybiera jako rezerwę energetyczną na karmienie piersiąBobby29 lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida wcale tego nie widać. Ja mam 10kilo na plusie i wszyscy mówią, że poszło w brzuch i cycki. Mąż dziś stwierdził, że z tyłu to w ogóle nie widać że jestem w ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 12:57
Frida91, Applejoy, Bobby29, OlaWi, Limerikowo, Mary Magdalena, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
-
Chimera wrote:Frida wcale tego nie widać. Ja mam 10kilo na plusie i wszyscy mówią, że poszło w brzuch i cycki. Mąż dziś stwierdził, że z tyłu to w ogóle nie widać że jestem w ciąży
Kupiłam jakiś czas temu przez internet kieckę ciążowa w c&a, dzisiaj ja założyłam i to jest totalny ciążowy namiot. Dodaje mi chyba drugie 10 kg:
Wygladasz pięknie! (I na pewno nie na +10) 😘Chimera lubi tę wiadomość
[/url]
-
Bobby29 wrote:Ja troche szyję
szyję z głowy albo na wzór czegoś póki co, no i przerabiam (to w sumie najczęściej), jeszcze nigdy nie korzystałam z wykrojów.. A ty applejoy? Szyjesz?
Ja zaczęłam przygodę z szyciem właśnie jak się dowiedziałam ze jestem w ciążyzastanawiałam się czy ktoś szyje w ogóle ubranka dla dzieci czy to już passé.
[/url]
-
Applejoy wrote:Ja zaczęłam przygodę z szyciem właśnie jak się dowiedziałam ze jestem w ciąży
zastanawiałam się czy ktoś szyje w ogóle ubranka dla dzieci czy to już passé.
Ja zaczynam od sliniaczkow/chustek i czapeczek. Mam też dresowke która kupiłam na spodnie i bluzy ale jak patrzę na to ile mam ubranek na te pierwsze miesiące to pewnie uszyje jakieś większe. Ale zamierzam -zobaczymy co wyjdzienajwięcej korzystam z tutoriali na YouTube
niestety nie mam overloka więc dresowke i Jersey dosyć trudno szyć na zwykłej, ale jak się bardziej przyłoży to nie ma tragedii (choć wiadomo overlock dużo ładniej wykańcza od lewej strony i wygląda ciuszek bardziej pro). Pochwal się jak już coś uszylas! Ja póki co to uszyłam dla siebie sukienkę tak od początku do końca, pewnie nie jest najlepiej uszyta ale bardzo ją lubię i często w niej chodziłam. Teraz za mała oczywiście już
poza tym dużo przerabiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 21:21
Applejoy lubi tę wiadomość
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Applejoy wrote:Ja zaczęłam przygodę z szyciem właśnie jak się dowiedziałam ze jestem w ciąży
zastanawiałam się czy ktoś szyje w ogóle ubranka dla dzieci czy to już passé.
Dzięki dziewczyny 😆Applejoy, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Barcelona jest absolutnie cudowna! Udało nam się w zeszłym roku polecieć, całkiem mną spontanie. Znajomi odradzili nam samochód i mieli 100% racji. Metrem i pociągiem obskoczyliśmy całe miasto, praktycznie wszystkie atrakcje. Gaudi wiadomo, cudowności, Parc de la Ciutadella też pięknie. Jak byliśmy na Tibidabo akueY było zachmurzone. Sagrada Familia. Mogłabym bez końca. Drugą połowę pobytu spędziliśmy już nad morzem w hotelu i przy plaży. Byliśmy w maju i pogoda była idealna, nawet się trochę odpaliliśmy podchodziło po 25 stopni. Jak dla mnie mają genialna i intuicyjna komunikację. Mieliśmy dwie mapki, jedna z atrakcjami a druga z przystankami metra. Daliśmy radę bez problemy a był to nasz pierwszy wyjazd tego typu.
Ja też szyję, ale raczej dla siebie i na prezent typu kocyk z minky, albo czapki, opaski. Mam w planie małemu uszyć spodenki na lato i dresowe. Jest mi o tyle łatwiej, że kupiłam overa, ale nie na takiego wypasionego tylko zwykłego. Niestety odkąd jestem w ciąży nie szyję, trochę że strachu na początku przez te wszystkie perypetie. Mam nadzieję że uda mi się w czerwcu siąść. Marzy mi się kokon 🤩 ale nie wiem czy podołam.Applejoy, Limerikowo, kayama, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Dziękuję
Tez po nogach itp.nie widzę tych kg a dzidzia waży 1kg, sama nie mam pojęcia gdzie te 8kg ale brzmi na dużo...
Podobno pare kg się przybiera jako rezerwę energetyczną na karmienie piersią
Tak, szczególnie jak sie jest drobnej budowy. Tez musze skontrolowac wage, bo dawno jej nie uzywalam
Ja np mam wrażenie, ze schudlam w biodrach... Spodnie z poprzedniej ciazy mi starsznie wisza na tylku i troche zjezdzaja...