X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, kiedyś tu byłam na wątkach o in vitro. Jestem po trzech nieudanych transferach, wlasciwie ostatni zakonczony cb w listopadzie 2017. Lekarze twierdzili, że zadnych szans na ciaze naturalną... przedwczoraj zobaczylam na tescie dwie grube krechy, a wczoraj lekarz znalazl pecherzyk i zarodek 1 mm, podobno 4t4d ciąży... nawet bety nie robiłam, jestem jakby to ująć, w ciężkim szoku, kolejna wizytę mam 14 stycznia i strasznie się boję, ale podepnę się tu do Was i postaram myśleć pozytywnie.

OlaWi, kayama, natty85, Agagusia, AnaKwiat, Ania95, plinka89, Limerikowo, Sung, wiki2, Misi@, smeg, redken, Usiasia, Malinka7, Myszowelove, 19Biedroneczka91 lubią tę wiadomość

• Reniiata Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana31 wrote:
    Cześć dziewczyny, kiedyś tu byłam na wątkach o in vitro. Jestem po trzech nieudanych transferach, wlasciwie ostatni zakonczony cb w listopadzie 2017. Lekarze twierdzili, że zadnych szans na ciaze naturalną... przedwczoraj zobaczylam na tescie dwie grube krechy, a wczoraj lekarz znalazl pecherzyk i zarodek 1 mm, podobno 4t4d ciąży... nawet bety nie robiłam, jestem jakby to ująć, w ciężkim szoku, kolejna wizytę mam 14 stycznia i strasznie się boję, ale podepnę się tu do Was i postaram myśleć pozytywnie.

Grudzień jak widać jest miesiącem cudów :D
    Witamy.

Ana31 lubi tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna, trzymamy mocno kciuki! Kiedy nastepna wizyta, serduszkowa?

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Ana :) cuda się zdarzają ja jestem w ciąży naturalnej A mamy córkę z ivf

Ana31, Usiasia lubią tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Anna, trzymamy mocno kciuki! Kiedy nastepna wizyta, serduszkowa?
    Dopiero 14 stycznia. Normalnie jestem bardzo opanowana, ale coś czuje ze przez ten czas bede troche jak stara histeryczka :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Witamy Ana :) cuda się zdarzają ja jestem w ciąży naturalnej A mamy córkę z ivf

Gratulacje, też pewnie niezle zaskozona bylas :-) wiesz jak jest, myslalam ze zdarzają sie wszystkim, tylko nie mnie:-)

natty85 lubi tę wiadomość

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to Sung, zwracam honor, nie slyszalam jeszcze o usg przez brzuch na tak wczesnym etapie. Ciaza tak wysoko, to moze dlatego ze trzecia. U mnie tez w badaniu ginekologicznym powiedział ze macica juz mocno powiększona. A powiedz mi, masz juz brzuszek? Jestes 2 tygodniem przede mna. U mnie juz nawet maz powiedział ze juz czuje ze lekki ciazowy brzuszek nadole jest/)

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak u Was z libido? Ktora oczywiscie chce to niech pisze. Bo u mnie jakies dno, rzadko kiedy jest ochota na cokolwiek...

Ania95 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Dziewczyny, a jak u Was z libido? Ktora oczywiscie chce to niech pisze. Bo u mnie jakies dno, rzadko kiedy jest ochota na cokolwiek...

Mi trochę spadło teraz.. ale początek to była masakra hehe, a mam zakaz wiec musiałam obyć się smakiem ;-)

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:

U mnie to samo! A najlepsze, że na seks nie mam ochoty, za to co noc mam sny erotyczne XD

OlaWi, Agagusia lubią tę wiadomość

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:

U mnie na odwrót, ochota jest :D ale zawsze sie stresuje i to odbiera mi trochę przyjemność. Niby nie mam przeciwskazan od lekarza, no ale myslenia nie odlacze...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    U mnie to samo! A najlepsze, że na seks nie mam ochoty, za to co noc mam sny erotyczne XD

Hehe pewnie dlatego :D
    We śnie się napatrzysz :D

Ania95 lubi tę wiadomość

Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    U mnie na odwrót, ochota jest :D ale zawsze sie stresuje i to odbiera mi trochę przyjemność. Niby nie mam przeciwskazan od lekarza, no ale myslenia nie odlacze...

Nie masz się czym stresować na prawdę :D
    Dziecko lubi to kołysanie :D

wiki2, smeg lubią tę wiadomość

Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam małe opory :p nie mogę pozbyć się myślenia że to może zaszkodzić:) dlatego jest teraz dość rzadko i delikatnie :D

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę. Nawet badania mi jeszcze nie robił, bo powiedział, że nie chce grzebać tam. Więc zostają: 'kolorowe sny ..' haha :D

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje libido umarło chyba chwilowo ;)

Co do usg, to koleżanka wet na pierwsza wizytę poszła z fota ze swojego usg przez brzuch

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    O, to Sung, zwracam honor, nie slyszalam jeszcze o usg przez brzuch na tak wczesnym etapie. Ciaza tak wysoko, to moze dlatego ze trzecia. U mnie tez w badaniu ginekologicznym powiedział ze macica juz mocno powiększona. A powiedz mi, masz juz brzuszek? Jestes 2 tygodniem przede mna. U mnie juz nawet maz powiedział ze juz czuje ze lekki ciazowy brzuszek nadole jest/)

Rano właściwie nie, ale w dzień już muszę nosić spodnie z półki "grubsze czasy" ;)

Mi ciąża uciska coś i ciągle mi się chce i mam czasem w nocy orgazmy.

Agagusia, OlaWi lubią tę wiadomość

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    U mnie tez trzecia ciaza i melduje, ze brzucha nie mam. Jedynie przy pełnym pęcherzu na lezaco jest mała kulka nad spojeniem lonowym.

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma libido za nas dwoje:-) stwierdził, że już cycki mi urosły (A i bez ciąży nie mam malych - 65E) i już na sama myśl mu wstaje. :-D ja nie mam siły wieczorem, A rano często wstaje dopiero jak dzieci się budza... dziś o 8.40..
    Więc nie ma za bardzo kiedy korzystać z tych cycków...

OlaWi, plinka89 lubią tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • smeg Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie libido bez zmian, ale doznania lepsze, może lepiej jest wszystko ukrwione :D muszę się nabzykać przed porodem, bo potem pewnie znowu przez pół roku będzie masakra :P no i już przy jednym małym dziecku nie jest łatwo znaleźć dobry moment, a co dopiero będzie z dwójką :) mamy trójki, nie wiem kiedy Wy te dzieci robicie :D

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ