X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Ach... i polecam nakładki ochoronne laktacyjne Medeli ! Zamiast wsiąkać w gazę mleko spływa i można je wykorzystać, po za tym piersi moge w nich oddychać - skóra szybciej się regeneruje. Na gemini są w przyzwoitej cenie :)

Jeśli chodzi o podkałdy poporodowe to tylko Bella Mama - jak leżałam z Łucją to kilka mam miało inne i następnego dnia kazały mężom przynosić właśnei te :P

I te majtki poporodowe - są świetne, łatwo się piorą https://www.aptekagemini.pl/majtki-jednorazowe-poporodowe-dla-kobiet-rozmiar-40-44-2-sztuki.html

Emi, te nakladki z Medeli maja jakies rozmiary? Jak to powinno lezec, ma obejmowac caly sutek? Kupilam jakies Mki z innej firmy i mi sie wydaja duze...

A powiedzcie mi czy kupujecie inhalator nebulizator i jaki polecacie? Upatrzylam Microlife Neb400 taki w ksztalcie misia, ma super opinie, tylko kurcze brak maseczki dla niemowlęcia w zestawie

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    ja dotej pory usypiam 3,5 latkę bo mi jej żal jak mnie woła :D również nie dla mnie metody drastyczne a w tej książcze Hogg Język niemowląt nie doszukałam się takich a może niedokładnie czytałam lub nie przykładałam wagi do wszystkiego :) mnie tam najbardziej zaciekawił jak powienien wyglądać rytm dnia itp.

Tez uwazam, ze rytm dnia jest jak najbardziej potrzebny, nie wiem czym bardziej dzieciom czy matkok : D Karp tez właśnie fajnie pisze na ten temat.

Co do usypiania to ja jak juz odpuscilam to polubilam te wieczorne chwile. I od tego momentu jakos samo poszlo... Najpierw zasypianie w naszym lozku, potem w swoim i trzymanie za reke. Teraz siedze obok w fotelu i śpiewam lub opowiadam bajki. Ostatnio nawet kilka razy corka kazala mi wyjsc i zasnela sama!

Ech u nas wielki powrót kataru u cory:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 11:54

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sie zaczelam zastanawiać czy jestem jakas inna bo w książce „język niemowląt” nie znajduje żadnej tresury. Mało tego bardzo mi sie podoba jak do tej pory (jeszcze całej nie przeczytałam)

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys trzeba chyba znaleźć sprawdzone linki, ja zamówiłam sukienke dla siebie i był to kicz kiczów ;/ okropna. ale koleżanka już obcykana na Ali zamówiła Anieli getry na jesień i są ekstra, 100% bawełny, fajne stonowane kolory

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Emi, te nakladki z Medeli maja jakies rozmiary? Jak to powinno lezec, ma obejmowac caly sutek? Kupilam jakies Mki z innej firmy i mi sie wydaja duze...

A powiedzcie mi czy kupujecie inhalator nebulizator i jaki polecacie? Upatrzylam Microlife Neb400 taki w ksztalcie misia, ma super opinie, tylko kurcze brak maseczki dla niemowlęcia w zestawie
    to chyba chodzi o takie nakladki nie karmienia, ale muszle zamiast tych watowych wkladek. i to jest rozmiar uniwersalnyhttps://apteczka24.pl/medela-oslonki-piersi-ochronne-zabezpieczaja-bolace-lub-popekane-brodawki,id11189.html?gclid=EAIaIQobChMIp8ja-8DF4gIVzJAYCh32kgRMEAQYAyABEgKu9_D_BwE

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Ja juz sie zaczelam zastanawiać czy jestem jakas inna bo w książce „język niemowląt” nie znajduje żadnej tresury. Mało tego bardzo mi sie podoba jak do tej pory (jeszcze całej nie przeczytałam)
    nie wiem w której książce, ale opisuje o wypłakaniu się, nauce samodzielnego zasypiania - o to mi chodziło mówiąc o tresurze :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stwierdziłam że tych muszli na razie nie kupuje, one się przydają przy poranionych brodawkach, małej ilości pokarmu. Jak się okażą potrzebne to kupię po porodzie.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi muszle przydały się do wietrzenia sutków, ale też jak leciało mi mleko. tych z waty użyłam chyba z dwa razy tylko. mi zostały po Anielce, umyje, wyparze :)

wiki2 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, ja myslalam ze te muszle i nakladki do karmienia to jest to samo.

Przyszly mi opaski z Pani P. - cudo! Polecam🙂

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0de8781db977.jpg

IGA.G, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, OlaWi, Smerfelinka, werni lubią tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Dzieki dziewczyny, ja myslalam ze te muszle i nakladki do karmienia to jest to samo.

cudne!

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja stwierdziłam że tych muszli na razie nie kupuje, one się przydają przy poranionych brodawkach, małej ilości pokarmu. Jak się okażą potrzebne to kupię po porodzie.

Nie tylko ! Jest to też sposób na to by zyskać mleko bez laktatora :) Co ścieknie zlewasz do pojemnika i zmarażasz :) Później jest do kaszek lub na wyjście. No i na wietrzenie piersi.
    baileys wrote:

Nie, to jest rozmiar uniwersalny zamiast wkładek laktacyjnych włókninowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 12:24

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

Chodzi o maseczkę taka dla dziecka? Czy jeszcze jakas specjalna dla niemowląt? Jak dla dziecka to spokojnie mona dokupic do Microlife osobno. Ja bardzo lubie ta firmę, maga tez super serwis jakby co, door to door.

OlaWi lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszki z Ali są różne, trzeba patrzeć na feedbacki bo czasem można niezły badziew zamówić a czasem jakość lepsza niż w dobrych sieciowkach

wiki2 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

To dla cory? Oby tylko chciala nosic! :p

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ciuszki z Ali są różne, trzeba patrzeć na feedbacki bo czasem można niezły badziew zamówić a czasem jakość lepsza niż w dobrych sieciowkach

Potwierdzam. Ja akurat dobrze trafiłam, ale biorę te z dobrymi feedbackami. Teraz czekam na jeszcze jeden komplet i zobaczymy co przyjdzie...

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy nebulizator diagnostic econstellation w zestawie 2 maseczki mala i duza na gumce, filtry i koncowki do inhal roznych rejonow
    banalny w obsludze
    do dzwieku dzieci musza sie przyzwyczaic
    ale niemowlakowi robilam 2x dziennie po kolo 3min przy katarze i przeszedl po paru dniach
    super sprzet zamiast kolejnej zabawki tak jak klin pod glowke przydaje sie

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    To dla cory? Oby tylko chciala nosic! :p

No wlasnie wiem, ze nie wszystkie małe pannice chcą, mam nadzieje, ze ta moja jednak bedzie chciala 😁 Gumka jest w nich kompletnie nieuciskowa, wiec licze, ze sie jakos uda 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Chodzi o maseczkę taka dla dziecka? Czy jeszcze jakas specjalna dla niemowląt? Jak dla dziecka to spokojnie mona dokupic do Microlife osobno. Ja bardzo lubie ta firmę, maga tez super serwis jakby co, door to door.

On ma w komplecie maseczke dla doroslych i dzieci, ale ludzie pisza w komentarzach, ze brakuje jeszcze jednej maseczki takiej zupelnie malej niemowlecej. Nie znam sie na tym, ale na logike czy ta dziecieca dobra powiedzmy dla 4-5 latka faktycznie nie bedzie za duza dla niemowlaka?

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tracy Hogg w jez niemowlat pisze ze niemowlaki musza nauczyc sie laczyc fazy snu i by na byle jekniecie w nocy rodzice nie wstawali
    moze to bardziej sprawdza sie przy doswiadczeniu rodzica przy 2im dziecku
    mysmy reagowali na placz malej 24h/7 jako niemowlaka
    w nocy regularnie co 3/4h budzila sie na jedzenie
    placz dla nas byl i jest forma komunikacji
    nie bylo sytuacji na wyplakanie
    teraz czasem sa "bunty" bo cos chce wiec tupie krzycze placze , dramat wiec ty mamo tato daj 😉

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezpłatny kurs z pierwszej pomocy dla niemowląt w kilku miastach 11.06:

https://www.bezpiecznymaluch.pl/warsztaty/szczegoly/761

Ja akurat będę nad morzem:(

dqprgu1royghdo7j.png
‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ