Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyemi2016 wrote:Ach... i polecam nakładki ochoronne laktacyjne Medeli ! Zamiast wsiąkać w gazę mleko spływa i można je wykorzystać, po za tym piersi moge w nich oddychać - skóra szybciej się regeneruje. Na gemini są w przyzwoitej cenie
Jeśli chodzi o podkałdy poporodowe to tylko Bella Mama - jak leżałam z Łucją to kilka mam miało inne i następnego dnia kazały mężom przynosić właśnei te
I te majtki poporodowe - są świetne, łatwo się piorą https://www.aptekagemini.pl/majtki-jednorazowe-poporodowe-dla-kobiet-rozmiar-40-44-2-sztuki.html
Emi, te nakladki z Medeli maja jakies rozmiary? Jak to powinno lezec, ma obejmowac caly sutek? Kupilam jakies Mki z innej firmy i mi sie wydaja duze...
A powiedzcie mi czy kupujecie inhalator nebulizator i jaki polecacie? Upatrzylam Microlife Neb400 taki w ksztalcie misia, ma super opinie, tylko kurcze brak maseczki dla niemowlęcia w zestawie -
menka2 wrote:ja dotej pory usypiam 3,5 latkę bo mi jej żal jak mnie woła
również nie dla mnie metody drastyczne a w tej książcze Hogg Język niemowląt nie doszukałam się takich a może niedokładnie czytałam lub nie przykładałam wagi do wszystkiego
mnie tam najbardziej zaciekawił jak powienien wyglądać rytm dnia itp.
Tez uwazam, ze rytm dnia jest jak najbardziej potrzebny, nie wiem czym bardziej dzieciom czy matkok : D Karp tez właśnie fajnie pisze na ten temat.
Co do usypiania to ja jak juz odpuscilam to polubilam te wieczorne chwile. I od tego momentu jakos samo poszlo... Najpierw zasypianie w naszym lozku, potem w swoim i trzymanie za reke. Teraz siedze obok w fotelu i śpiewam lub opowiadam bajki. Ostatnio nawet kilka razy corka kazala mi wyjsc i zasnela sama!
Ech u nas wielki powrót kataru u cory:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 11:54
-
nick nieaktualny
-
baileys wrote:Emi, te nakladki z Medeli maja jakies rozmiary? Jak to powinno lezec, ma obejmowac caly sutek? Kupilam jakies Mki z innej firmy i mi sie wydaja duze...
A powiedzcie mi czy kupujecie inhalator nebulizator i jaki polecacie? Upatrzylam Microlife Neb400 taki w ksztalcie misia, ma super opinie, tylko kurcze brak maseczki dla niemowlęcia w zestawie -
Nacha wrote:Ja juz sie zaczelam zastanawiać czy jestem jakas inna bo w książce „język niemowląt” nie znajduje żadnej tresury. Mało tego bardzo mi sie podoba jak do tej pory (jeszcze całej nie przeczytałam)
-
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny, ja myslalam ze te muszle i nakladki do karmienia to jest to samo.
Przyszly mi opaski z Pani P. - cudo! Polecam🙂
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0de8781db977.jpgIGA.G, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, OlaWi, Smerfelinka, werni lubią tę wiadomość
-
kayama wrote:Ja stwierdziłam że tych muszli na razie nie kupuje, one się przydają przy poranionych brodawkach, małej ilości pokarmu. Jak się okażą potrzebne to kupię po porodzie.
Nie tylko ! Jest to też sposób na to by zyskać mleko bez laktatoraCo ścieknie zlewasz do pojemnika i zmarażasz
Później jest do kaszek lub na wyjście. No i na wietrzenie piersi.
baileys wrote:Emi, te nakladki z Medeli maja jakies rozmiary? Jak to powinno lezec, ma obejmowac caly sutek? Kupilam jakies Mki z innej firmy i mi sie wydaja duze...
Nie, to jest rozmiar uniwersalny zamiast wkładek laktacyjnych włókninowych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 12:24
-
A powiedzcie mi czy kupujecie inhalator nebulizator i jaki polecacie? Upatrzylam Microlife Neb400 taki w ksztalcie misia, ma super opinie, tylko kurcze brak maseczki dla niemowlęcia w zestawie
OlaWi lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Domi_tur wrote:Ciuszki z Ali są różne, trzeba patrzeć na feedbacki bo czasem można niezły badziew zamówić a czasem jakość lepsza niż w dobrych sieciowkach
Potwierdzam. Ja akurat dobrze trafiłam, ale biorę te z dobrymi feedbackami. Teraz czekam na jeszcze jeden komplet i zobaczymy co przyjdzie...3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
my mamy nebulizator diagnostic econstellation w zestawie 2 maseczki mala i duza na gumce, filtry i koncowki do inhal roznych rejonow
banalny w obsludze
do dzwieku dzieci musza sie przyzwyczaic
ale niemowlakowi robilam 2x dziennie po kolo 3min przy katarze i przeszedl po paru dniach
super sprzet zamiast kolejnej zabawki tak jak klin pod glowke przydaje sie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgagusia wrote:Chodzi o maseczkę taka dla dziecka? Czy jeszcze jakas specjalna dla niemowląt? Jak dla dziecka to spokojnie mona dokupic do Microlife osobno. Ja bardzo lubie ta firmę, maga tez super serwis jakby co, door to door.
On ma w komplecie maseczke dla doroslych i dzieci, ale ludzie pisza w komentarzach, ze brakuje jeszcze jednej maseczki takiej zupelnie malej niemowlecej. Nie znam sie na tym, ale na logike czy ta dziecieca dobra powiedzmy dla 4-5 latka faktycznie nie bedzie za duza dla niemowlaka? -
tracy Hogg w jez niemowlat pisze ze niemowlaki musza nauczyc sie laczyc fazy snu i by na byle jekniecie w nocy rodzice nie wstawali
moze to bardziej sprawdza sie przy doswiadczeniu rodzica przy 2im dziecku
mysmy reagowali na placz malej 24h/7 jako niemowlaka
w nocy regularnie co 3/4h budzila sie na jedzenie
placz dla nas byl i jest forma komunikacji
nie bylo sytuacji na wyplakanie
teraz czasem sa "bunty" bo cos chce wiec tupie krzycze placze , dramat wiec ty mamo tato daj 😉