X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nigdzie nie wychodze i mam przebarwienia na lydkach, rekach i twarzy, z niczego sie wziely :( Pewnie bede musiala je usuwac po ciazy.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A ja nigdzie nie wychodze i mam przebarwienia na lydkach, rekach i twarzy, z niczego sie wziely :( Pewnie bede musiala je usuwac po ciazy.

Mi po pierwszej same poznikały - teraz liczę, że będzie tak samo - spokojnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 13:02

kayama, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Ja sie obudziłam o 4, ale po godzinie jakoś udało mi się zasnąć. Wczoraj nie obyło się bez miski z zimną wodą. Brr za gorąco..ja jestem z tych chłodnolubnych.

Został mi do opanowania temat fotelika, macie jakieś doświadczenia z Cybex Sirona M2 i-Size? Waham się między Sirona a Aton M.. Doradźcie. Na pewno będzie to cybex, bo w końcu zdecydowaliśmy się na baliosa S (co prawda nad kolorami jeszcze myślimy :P są tylko 3 chłopięce: czarny, szary i ganat, ale i tak ciężko wybrać :P). Doradźcie!

ja tylko doradzę, że nie musicie skupiać się tylko nad cybexem jeśli chodzi o fotelik bo ten wózek i tak potrzebuje adapterów do fotelika - nieważne czy kupisz cybex/maxicosi czy coś innego :) najlepiej wybrać to co pasuje najbardziej do auta biorąc pod uwagę skośność kanapy - nam np. cybex był za bardzo pionowy a w maxicosi dzieciak będzie fajnie "leżeć" a do obydwóch fotelików jest ten sam adapter - wiem bo też mamy wózek balios S ;)

OlaWi lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    U nas też pięknie, letnio. Mam depreche :(( Z brzuchem się nie poprawiło, dalej twardy i napięty, po 5 minutach chodzenia niemal na wdechu muszę się położyć. Żadnego spaceru po słoneczku nie zaliczę :( Ostatnio codziennie ryczę niestety, mam już dość tego dziwnego objawu, moim zdaniem to jest kwestia mięśni i ścięgien a nie macicy. Zaczęłam szukać i są jakieś leki spasmolityczne rozluźniajace mięśnie. Może powinnam brać coś takiego tylko pytanie czy to nie szkodzi dziecku. Nie wiem do jakiego lekarza z tym iść.. Nic mnie już nie cieszy. Jak mam 2 miesiące jeszcze leżeć i tylko slabnac..
    Mamy już złożone łóżeczko. Szału nie ma, z grubsza wygląda ładnie ale jest sporo niedorobek, odpryskow farby, pekniec, niedomalowek. Szuflada lata na boki, do trzymania tylko bardzo lekkich rzeczy. No ale to tanie łóżeczko, zobaczymy czy przerobimy je potem na tapczanik czy kupimy nowy. Materac za to wygląda porządnie.
    Z pozytywów przeszedl mi syndrom niespokojnych nóg, odkąd zaczęłam znów brać żelazo, może to była przyczyną.
    Dzidzia za to więcej się ostatnio rusza, kopie po bokach głównie, wierci się, wygina.

proponuje fizjoterapturę który zna się na ciężarnych ;) miałam podobne uczucie co ty - u mnie winne były żebra a raczej to że jestem w tym miejscu wąska i za dużo powietrza gromadziło się w okolicy macicy (czy jakoś tak mi to wytłumaczyli) - delikatnie mnie rozciągnęli (jak dla mnie był to bardziej masaż na siedząco) ale poskutkowało! :)

kayama lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    proponuje fizjoterapturę który zna się na ciężarnych ;) miałam podobne uczucie co ty - u mnie winne były żebra a raczej to że jestem w tym miejscu wąska i za dużo powietrza gromadziło się w okolicy macicy (czy jakoś tak mi to wytłumaczyli) - delikatnie mnie rozciągnęli (jak dla mnie był to bardziej masaż na siedząco) ale poskutkowało! :)

Hmmm raz miałam fizjoterapeutke, robiła mi.masaż pleców, nakleila taśmy i zleciła codzienne 2 ćwiczenia oddechowe, ale nie pomaga. Troszeczkę mnie masaż rozluźnil, może powinnam go.brać ze 3 razy w tygodniu ale w takiej cenie mnie nie stać... Pogadam z nią co.się da zrobić, może sam masaż byłby tańszy. Mnie też najbardziej ciągnie przy zebrach chociaż nie uważam że jestem tu wąska. No i całe nadbrzusze. Na dole brzucha nie czuje dużej twardości. Jak się macica rozciaga to chyba wzrasta też ciśnienie w brzuchu, no tylko jak.się co pozbyć...

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Hmmm raz miałam fizjoterapeutke, robiła mi.masaż pleców, nakleila taśmy i zleciła codzienne 2 ćwiczenia oddechowe, ale nie pomaga. Troszeczkę mnie masaż rozluźnil, może powinnam go.brać ze 3 razy w tygodniu ale w takiej cenie mnie nie stać... Pogadam z nią co.się da zrobić, może sam masaż byłby tańszy. Mnie też najbardziej ciągnie przy zebrach chociaż nie uważam że jestem tu wąska. No i całe nadbrzusze. Na dole brzucha nie czuje dużej twardości. Jak się macica rozciaga to chyba wzrasta też ciśnienie w brzuchu, no tylko jak.się co pozbyć...

mi tak jakby wkładała ręcę pod macicę (wiem że rastycznie do brzmi) i rozluźniała mięśnie + tak samo robiła pod żebrami - ale powiem ci że mi tylko dwie wizyty wystarczyły i sami stwierdzili że mam przyjść dopiero jak znowu zacznę się gorzej czuć ale naszczęście przeszło - a w sumie przez to w pierwszej ciąży byłam niepotrzebnie cały czas na lekach rozkurczowych bo miałam brzuch twardy jak skała a mój gin wtedy nie wpadł aby mnie wysłać do fizjoterapeuty ... może spróbuj innego fizjo? bo naprawdę już po wizycie powinno być lepiej

4c3tvfxm6n339zea.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo może to jest jakiś trop :) Tylko kto mi to zrobi bo brzmi skomplikowanie. Nie jesteś z Warszawy?
    A też miałaś brzuch twardy u góry pod biustem? Bo ja tu mam okropnie. Jak leżę jest dużo lepiej, to się napina przy siedzeniu i chodzeniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 13:39

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby was interesowało, to na stronie nfz jest takie szkolenie e-learningowe z karmienia piersią :) Można się zarejestrować za darmo.

https://akademia.nfz.gov.pl/o-karmieniu-piersia-dla-mam/

Niebieska Gwiazda, OlaWi, Smerfelinka, plinka89 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Aga, czyli Ty polecasz monitor oddechu rozumiem? Ten Babysense czy jakis inny?
    Ja miałam angelcare i byłam zadowolona, ale że kupowałam używany i po dwójce dzieci był dość stary to teraz będę miała od siostry Babysense właśnie - tez Jej się sprawdził. Ja bym bez tego chyba nie mogła spać spokojnie... Trochę ponad rok u każdego dziecka używaliśmy. Te z dwoma płytkami sprawdzaja się też o tyle że mogą działać z jedną płytką też. I przy bardzo małym dziecku można np mieć 1 płytkę w łóżeczku, a jedno np w koszu mojżesza lub gondoli i jak maluch zaśnie to tylko tą bazę trzeba podłączyć do płytki i już działa. A jak dzieć wyrośnie z kosza i zacznie sie przemieszczać ppo łóżeczku to łaczy się obie płytki żeby był 'zasięg' na większym obszarze i jest ok.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie instynkt wicia gniazda na całego! a powinnam sie uczyć - w sobotę mam test na zakończenie podyplomówki. Zakupy już porobiłam dawno, jak leżałam w 18-20 tygodniu, więc teraz już tak nie szaleję jak Wy. Ale mam tez silną potrzeba pokupowania takich ostatków - w sobotę tantum rosa nabyłam do porodu i kappahl - staniki i koszulki bo było -30%. Dziś jak tylko usiadłam do nauki to MUSIAŁAM zamówic malutka lampeczkę do karmienia i ew przewijania w nocy, zdecydowałąm się na króliczka, jest słodki:
    https://cookids.pl/pl/p/A-LITTLE-LOVELY-COMPANY-Lampka-led-bialy-zajaczek/749

W międzyczasie przemeblowałam 4 półki i szufladę, bo muszę zrobić miejsce na rzeczy dziecięce. No i czuję że muszę, bo się uduszę, koniecznie dziś spakować walizkę do szpitala. Mam nadzieję że z tego pakowania nic nie wyniknie i postoi jeszcze 2 miesiące w sypialni, no może 6 tygodni...
    AAAAA, to juz tak niedługo!

plinka89 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, po co mi pokazywałaś ta lapkę miśka??? Fajny:) niewiele drożej wychodzi, jeszcze widzę że jeste rabat 10%. A wieksza jest i ma tego pilota i regulacje jasności... Teraz się zastanawiam czy nie anulować tamtego zamówienia... A powiedz mi, najsłabsze śwatło bardzo mocne jest?czy takie ledwo, ledwo?

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 08:28

Domi_tur, kayama, emi2016, Agagusia, OlaWi, Smerfelinka, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, werni, Bobby29 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie przyszły dzisiaj komplety do wózka i kanapowy kokon :) w gratisie dostałam ręcznie szytego przez tą dziewczynę misia i się aż wzruszyłam 😂 teraz już tylko zakupy wacików, chusteczek i wezmę się za tą nieszczęsną torbę do szpitala... Trochę mnie stresuje jej pakowanie😂

Nie zamawiałam jeszcze żadnych gryzaków ani tego typu gadżetów, poczekam aż będą potrzebne i podpatrzę przy okazji jakie kupujecie 😁

A w ogóle wracając z miasta usłyszałam w wiadomościach, że lipiec ma być upalny, ale sierpień kapryśny i najzimniejszy od 5 lat! Ja co prawda chciałabym się rozpakować do końca lipca ale fajnie by było gdyby nasze dzieci nie musiały się gotować w gigantycznych upałach...

Applejoy lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida ale masz fajnie wysoko brzuszek 😍 mój to wygląda jakby miał spaść na kolana!

Frida91 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam babysense 5,używaliśmy przy pierwszym dziecku i byliśmy zadowoleni.Korzystaliśmy koło rokuZostajemy przy tym samym.Teraz jest babysense 7 ale tu się nie wypowiem.Zastanawiam się nad kupnem pieluszkowego bo dobry na wyjazdy ale wstrzymam się aż młody będzie na świecie i kupie jak będzie potrzebny.

Kończę pakować torby do szpitala i zastanawiam się co wzìąć dziecku:kocyk czy otulacz bo rożek za ciepły.Co bierzecie?

• kayama Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kupować rożek ale się teraz zastanawiam ze za ciepło. Wzięła bym otulacz i kocyk :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi dzięki ;)
    Ja gryzaków też nie kupuję, bo to się przyda chyba dopiero jak dzidzi będą szły zęby?
    Ja bym wolała na odwrót, lipiec chłodny, a w sierpniu to już może być ciepło,jak urodzę :D Muszę mieć kiedy zakładać małej te letnie sukienusie itp. :P

OlaWi lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • kayama Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Domi dzięki ;)
    Ja gryzaków też nie kupuję, bo to się przyda chyba dopiero jak dzidzi będą szły zęby?
    Ja bym wolała na odwrót, lipiec chłodny, a w sierpniu to już może być ciepło,jak urodzę :D Muszę mieć kiedy zakładać małej te letnie sukienusie itp. :P

Kurczę a ja rampersow nakupowałam :) Może nie będzie aż tak zimno. My mamy bardzo słoneczne mieszkanie i pewnie i tak.się nagrzeje.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ooo może to jest jakiś trop :) Tylko kto mi to zrobi bo brzmi skomplikowanie. Nie jesteś z Warszawy?
    A też miałaś brzuch twardy u góry pod biustem? Bo ja tu mam okropnie. Jak leżę jest dużo lepiej, to się napina przy siedzeniu i chodzeniu.

nie warszawa ale u ciebie powinno być łatwiej o specjalistów niż u mnie więc spokojnie znajdziesz :) ja poszłam w sumie z piekącym u samej góry mięśniem prostym (tym który jest wzdłuż brzucha ) - myśłałam, że mi pęknie skóra tam zaraz i dopiero wtedy się dowiedziałam że przez to że jestem wąska / mam nierościągnięte żebra/mięśnie mam też za duże ciśnienie w brzuchu - gdybym tam nie trafiła to bym pewnie znowu zaczęła jeść magnez i nospe w ilościach hurtowych bojąc się przedwczesnego porodu ...

kayama lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do monitorów oddechu to my dalej sie wahamy czy kupic. Generalnie wiem tyle ze jak ma sie kota który moze wskakiwać do lozeczka (co u nas jest bardzo możliwe) to te płytkowe sie nie sprawdza (Ponoc) i lepiej jak juz to kupic pieluszkowy (snuza hero)

‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ