Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
kayama wrote:A ja nigdzie nie wychodze i mam przebarwienia na lydkach, rekach i twarzy, z niczego sie wziely
Pewnie bede musiala je usuwac po ciazy.
Mi po pierwszej same poznikały - teraz liczę, że będzie tak samo - spokojnieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 13:02
kayama, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
-
OlaWi wrote:Ja sie obudziłam o 4, ale po godzinie jakoś udało mi się zasnąć. Wczoraj nie obyło się bez miski z zimną wodą. Brr za gorąco..ja jestem z tych chłodnolubnych.
Został mi do opanowania temat fotelika, macie jakieś doświadczenia z Cybex Sirona M2 i-Size? Waham się między Sirona a Aton M.. Doradźcie. Na pewno będzie to cybex, bo w końcu zdecydowaliśmy się na baliosa S (co prawda nad kolorami jeszcze myślimysą tylko 3 chłopięce: czarny, szary i ganat, ale i tak ciężko wybrać
). Doradźcie!
ja tylko doradzę, że nie musicie skupiać się tylko nad cybexem jeśli chodzi o fotelik bo ten wózek i tak potrzebuje adapterów do fotelika - nieważne czy kupisz cybex/maxicosi czy coś innegonajlepiej wybrać to co pasuje najbardziej do auta biorąc pod uwagę skośność kanapy - nam np. cybex był za bardzo pionowy a w maxicosi dzieciak będzie fajnie "leżeć" a do obydwóch fotelików jest ten sam adapter - wiem bo też mamy wózek balios S
OlaWi lubi tę wiadomość
-
kayama wrote:U nas też pięknie, letnio. Mam depreche
( Z brzuchem się nie poprawiło, dalej twardy i napięty, po 5 minutach chodzenia niemal na wdechu muszę się położyć. Żadnego spaceru po słoneczku nie zaliczę
Ostatnio codziennie ryczę niestety, mam już dość tego dziwnego objawu, moim zdaniem to jest kwestia mięśni i ścięgien a nie macicy. Zaczęłam szukać i są jakieś leki spasmolityczne rozluźniajace mięśnie. Może powinnam brać coś takiego tylko pytanie czy to nie szkodzi dziecku. Nie wiem do jakiego lekarza z tym iść.. Nic mnie już nie cieszy. Jak mam 2 miesiące jeszcze leżeć i tylko slabnac..
Mamy już złożone łóżeczko. Szału nie ma, z grubsza wygląda ładnie ale jest sporo niedorobek, odpryskow farby, pekniec, niedomalowek. Szuflada lata na boki, do trzymania tylko bardzo lekkich rzeczy. No ale to tanie łóżeczko, zobaczymy czy przerobimy je potem na tapczanik czy kupimy nowy. Materac za to wygląda porządnie.
Z pozytywów przeszedl mi syndrom niespokojnych nóg, odkąd zaczęłam znów brać żelazo, może to była przyczyną.
Dzidzia za to więcej się ostatnio rusza, kopie po bokach głównie, wierci się, wygina.
proponuje fizjoterapturę który zna się na ciężarnychmiałam podobne uczucie co ty - u mnie winne były żebra a raczej to że jestem w tym miejscu wąska i za dużo powietrza gromadziło się w okolicy macicy (czy jakoś tak mi to wytłumaczyli) - delikatnie mnie rozciągnęli (jak dla mnie był to bardziej masaż na siedząco) ale poskutkowało!
kayama lubi tę wiadomość
-
menka2 wrote:proponuje fizjoterapturę który zna się na ciężarnych
miałam podobne uczucie co ty - u mnie winne były żebra a raczej to że jestem w tym miejscu wąska i za dużo powietrza gromadziło się w okolicy macicy (czy jakoś tak mi to wytłumaczyli) - delikatnie mnie rozciągnęli (jak dla mnie był to bardziej masaż na siedząco) ale poskutkowało!
Hmmm raz miałam fizjoterapeutke, robiła mi.masaż pleców, nakleila taśmy i zleciła codzienne 2 ćwiczenia oddechowe, ale nie pomaga. Troszeczkę mnie masaż rozluźnil, może powinnam go.brać ze 3 razy w tygodniu ale w takiej cenie mnie nie stać... Pogadam z nią co.się da zrobić, może sam masaż byłby tańszy. Mnie też najbardziej ciągnie przy zebrach chociaż nie uważam że jestem tu wąska. No i całe nadbrzusze. Na dole brzucha nie czuje dużej twardości. Jak się macica rozciaga to chyba wzrasta też ciśnienie w brzuchu, no tylko jak.się co pozbyć... -
kayama wrote:Hmmm raz miałam fizjoterapeutke, robiła mi.masaż pleców, nakleila taśmy i zleciła codzienne 2 ćwiczenia oddechowe, ale nie pomaga. Troszeczkę mnie masaż rozluźnil, może powinnam go.brać ze 3 razy w tygodniu ale w takiej cenie mnie nie stać... Pogadam z nią co.się da zrobić, może sam masaż byłby tańszy. Mnie też najbardziej ciągnie przy zebrach chociaż nie uważam że jestem tu wąska. No i całe nadbrzusze. Na dole brzucha nie czuje dużej twardości. Jak się macica rozciaga to chyba wzrasta też ciśnienie w brzuchu, no tylko jak.się co pozbyć...
mi tak jakby wkładała ręcę pod macicę (wiem że rastycznie do brzmi) i rozluźniała mięśnie + tak samo robiła pod żebrami - ale powiem ci że mi tylko dwie wizyty wystarczyły i sami stwierdzili że mam przyjść dopiero jak znowu zacznę się gorzej czuć ale naszczęście przeszło - a w sumie przez to w pierwszej ciąży byłam niepotrzebnie cały czas na lekach rozkurczowych bo miałam brzuch twardy jak skała a mój gin wtedy nie wpadł aby mnie wysłać do fizjoterapeuty ... może spróbuj innego fizjo? bo naprawdę już po wizycie powinno być lepiej
-
Ooo może to jest jakiś trop
Tylko kto mi to zrobi bo brzmi skomplikowanie. Nie jesteś z Warszawy?
A też miałaś brzuch twardy u góry pod biustem? Bo ja tu mam okropnie. Jak leżę jest dużo lepiej, to się napina przy siedzeniu i chodzeniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 13:39
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Jakby was interesowało, to na stronie nfz jest takie szkolenie e-learningowe z karmienia piersią
Można się zarejestrować za darmo.
https://akademia.nfz.gov.pl/o-karmieniu-piersia-dla-mam/Niebieska Gwiazda, OlaWi, Smerfelinka, plinka89 lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
baileys wrote:Aga, czyli Ty polecasz monitor oddechu rozumiem? Ten Babysense czy jakis inny?
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
U mnie instynkt wicia gniazda na całego! a powinnam sie uczyć - w sobotę mam test na zakończenie podyplomówki. Zakupy już porobiłam dawno, jak leżałam w 18-20 tygodniu, więc teraz już tak nie szaleję jak Wy. Ale mam tez silną potrzeba pokupowania takich ostatków - w sobotę tantum rosa nabyłam do porodu i kappahl - staniki i koszulki bo było -30%. Dziś jak tylko usiadłam do nauki to MUSIAŁAM zamówic malutka lampeczkę do karmienia i ew przewijania w nocy, zdecydowałąm się na króliczka, jest słodki:
https://cookids.pl/pl/p/A-LITTLE-LOVELY-COMPANY-Lampka-led-bialy-zajaczek/749
W międzyczasie przemeblowałam 4 półki i szufladę, bo muszę zrobić miejsce na rzeczy dziecięce. No i czuję że muszę, bo się uduszę, koniecznie dziś spakować walizkę do szpitala. Mam nadzieję że z tego pakowania nic nie wyniknie i postoi jeszcze 2 miesiące w sypialni, no może 6 tygodni...
AAAAA, to juz tak niedługo!plinka89 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
Kurcze, po co mi pokazywałaś ta lapkę miśka??? Fajny:) niewiele drożej wychodzi, jeszcze widzę że jeste rabat 10%. A wieksza jest i ma tego pilota i regulacje jasności... Teraz się zastanawiam czy nie anulować tamtego zamówienia... A powiedz mi, najsłabsze śwatło bardzo mocne jest?czy takie ledwo, ledwo?
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
Do mnie przyszły dzisiaj komplety do wózka i kanapowy kokon
w gratisie dostałam ręcznie szytego przez tą dziewczynę misia i się aż wzruszyłam 😂 teraz już tylko zakupy wacików, chusteczek i wezmę się za tą nieszczęsną torbę do szpitala... Trochę mnie stresuje jej pakowanie😂
Nie zamawiałam jeszcze żadnych gryzaków ani tego typu gadżetów, poczekam aż będą potrzebne i podpatrzę przy okazji jakie kupujecie 😁
A w ogóle wracając z miasta usłyszałam w wiadomościach, że lipiec ma być upalny, ale sierpień kapryśny i najzimniejszy od 5 lat! Ja co prawda chciałabym się rozpakować do końca lipca ale fajnie by było gdyby nasze dzieci nie musiały się gotować w gigantycznych upałach...Applejoy lubi tę wiadomość
-
Ja mam babysense 5,używaliśmy przy pierwszym dziecku i byliśmy zadowoleni.Korzystaliśmy koło rokuZostajemy przy tym samym.Teraz jest babysense 7 ale tu się nie wypowiem.Zastanawiam się nad kupnem pieluszkowego bo dobry na wyjazdy ale wstrzymam się aż młody będzie na świecie i kupie jak będzie potrzebny.
Kończę pakować torby do szpitala i zastanawiam się co wzìąć dziecku:kocyk czy otulacz bo rożek za ciepły.Co bierzecie? -
Domi dzięki
Ja gryzaków też nie kupuję, bo to się przyda chyba dopiero jak dzidzi będą szły zęby?
Ja bym wolała na odwrót, lipiec chłodny, a w sierpniu to już może być ciepło,jak urodzęMuszę mieć kiedy zakładać małej te letnie sukienusie itp.
OlaWi lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida91 wrote:Domi dzięki
Ja gryzaków też nie kupuję, bo to się przyda chyba dopiero jak dzidzi będą szły zęby?
Ja bym wolała na odwrót, lipiec chłodny, a w sierpniu to już może być ciepło,jak urodzęMuszę mieć kiedy zakładać małej te letnie sukienusie itp.
Kurczę a ja rampersow nakupowałamMoże nie będzie aż tak zimno. My mamy bardzo słoneczne mieszkanie i pewnie i tak.się nagrzeje.
-
kayama wrote:Ooo może to jest jakiś trop
Tylko kto mi to zrobi bo brzmi skomplikowanie. Nie jesteś z Warszawy?
A też miałaś brzuch twardy u góry pod biustem? Bo ja tu mam okropnie. Jak leżę jest dużo lepiej, to się napina przy siedzeniu i chodzeniu.
nie warszawa ale u ciebie powinno być łatwiej o specjalistów niż u mnie więc spokojnie znajdzieszja poszłam w sumie z piekącym u samej góry mięśniem prostym (tym który jest wzdłuż brzucha ) - myśłałam, że mi pęknie skóra tam zaraz i dopiero wtedy się dowiedziałam że przez to że jestem wąska / mam nierościągnięte żebra/mięśnie mam też za duże ciśnienie w brzuchu - gdybym tam nie trafiła to bym pewnie znowu zaczęła jeść magnez i nospe w ilościach hurtowych bojąc się przedwczesnego porodu ...
kayama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do monitorów oddechu to my dalej sie wahamy czy kupic. Generalnie wiem tyle ze jak ma sie kota który moze wskakiwać do lozeczka (co u nas jest bardzo możliwe) to te płytkowe sie nie sprawdza (Ponoc) i lepiej jak juz to kupic pieluszkowy (snuza hero)