X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka dzięki :) Brzuch mam wysoko dlatego wszystkie majtki i większość spodni i spodnic z niskim stanem pasuje na mnie sprzed ciazy ale za to oddycha się ciężko a zwłaszcza jak leżę... I mała kopie mnie po żebrach :P

Sylvka lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

A w ogóle wracając z miasta usłyszałam w wiadomościach, że lipiec ma być upalny, ale sierpień kapryśny i najzimniejszy od 5 lat! Ja co prawda chciałabym się rozpakować do końca lipca ale fajnie by było gdyby nasze dzieci nie musiały się gotować w gigantycznych upałach...

Ech, mam nadzieję, ze sie nie sprawdzi, wolalabym zdecydowanie na odwrot...
    Ja tez chyba bede z lipcowek, bo 39 tc, czyli ostatni moment na moja cc to koniec lipca. Tez mnie ogarnia strach, ze to juz...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Frida zmieniłaś zdjęcie i teraz nie wiem która to Ty 😂 ale brzuszek faktycznie masz ładny i wysoko. Mój mam wrażenie że w ciągu ostatnich dni spadł w dół....moja bratowa też zwróciła na to uwagę.
    Jak Was czytam to podziwiam, że jesteście takie zorganizowane i praktycznie gotowe do rozwiązania 😂 Mi brakuje jeszcze wiele dopiero to widzę...

3 prenatalne robiłam w 30+1
    Oj mi jeszcze brakuje masy rzeczy, wiec nie jesteś sama :)
    Muszę wreszcie zacząć zamawiać rzeczy z zakładek, bo w końcu poród mnie złapie.
    Dziewczyny piszą o pakowaniu torby, a ja póki coś nie mam jeszcze co pakować.
    Pocieszam się jedynie tym,że u mnie w szpitalu w razie W, większość rzeczy jest dostępna.

Sylvka lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie siedzę w poczekalni do mojej gin i zaczęłam plamić na czerwono :/

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Frida ale masz fajnie wysoko brzuszek 😍 mój to wygląda jakby miał spaść na kolana!

Przybijam pione. Moj jest nisko tak że chyba się wcale nie podniesie bo przecież za niedługo będzie się już obniżał do porodu 😂

Domi_tur lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matyldaaa wrote:
    Dokładnie taki sam patent chcę zastosować i nie kupować rożka.
    Masz już otulacz bambusowy? Możesz coś polecić? Ja się nie potrafię zdecydować :/

Jak macie tkmaxxa koło siebie to polecam tam zajrzeć, ja niedawno kupiłam świetnej jakości i w rozmiarze 120x120, 100%babmus.

Matyldaaa lubi tę wiadomość

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Tez tak właśnie slyszalam, ze zalecaja na sucho. W 2016 r była wersja z octeniseptem i tak stosowalismy u corki. Nie wien czy to wina tego czy sposobu wiazania, ale kikut trzymal sie dosc dlugo.

No położna nam mówiła, że na sucho długo się trzyma, po Octenisepcie też dłużej odpada. Dziewczyna z innej grupy, która ma w domu trójkę dzieci mówiła, że na każdym dziecku próbowała zgodnie z zaleceniami : u pierwszego spirytusowe gaziki, u drugiego Octenisept i u trzeciego na sucho i tylko ten po spirytusie zagoil się szybciutko :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam tylko na chwilę się pożalić... Byliśmy dziś na USG dodatkowym, mieliśmy robić USG 4d, ale niestety nasz syn nie chciał współpracować i nie chciał się pokazać. Buźkę schował całkiem za rączka i nóżka, odwrócony plecakami. Ech jestem zawiedziona. Mąż mówi, że jestem gluptas i że najważniejsze, że wyniki wszystkie dobre, ale ja się tak nastawiłam na piękne zdjęcie do rameczki na pamiątkę i filmik z tego USG, że aż mi szkoda. :(

Później was nadrobię.

OlaWi lubi tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Przybijam pione. Moj jest nisko tak że chyba się wcale nie podniesie bo przecież za niedługo będzie się już obniżał do porodu 😂
    Ale przynajmniej lepiej się oddycha😂

Bobby29 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:

Pierniczkowa,wierzę że wszystko będzie dobrze.Trzymam kciuki.Daj znać po wizycie.

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Oj mi jeszcze brakuje masy rzeczy, wiec nie jesteś sama :)
    Muszę wreszcie zacząć zamawiać rzeczy z zakładek, bo w końcu poród mnie złapie.
    Dziewczyny piszą o pakowaniu torby, a ja póki coś nie mam jeszcze co pakować.
    Pocieszam się jedynie tym,że u mnie w szpitalu w razie W, większość rzeczy jest dostępna.

Sylvka, Niezapominajka, ja też dopiero zaczęłam zamawiać, jeszcze kupy rzeczy mi brakuje. Zamówiłam już w aptece ale nie wszystko Jeszcze, muszę później spisać co brakuje i też już zamówić i mieć z głowy. O tyle dobrze że pudła z sypialni już wywiezione, teraz zaopatruje się namiętnie w różnego rodzaju pudełka i opakowania takie twarde, plastikowe lub utwardzone tekstylne z pokrywkami, żeby resztę rzeczy z Narnii dobrze pochować i zrobić miejsce na rzeczy małej no i moje do porodu.

Sylvka, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • kayama Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:

Dawaj znać co tam się dzieje po wizycie, pewnie nic groźnego.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, ja też tak naprawdę wzięłam się za zamawianie grubszych tematów ze dwa tygodnie temu. Kurierzy mnie nienawidzą, ale w dwa tyg przynieśli mi wszystko łącznie z wózkiem i wanienką 😁 także wystarczy usiąść raz a dobrze i potem już tylko gromadzić na balkonie kartony po zamówieniach 😂

Applejoy, Bobby29 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam na te Wasze HubiWorld 🙄. Wrzuciłam do koszyka tylko „najpotrzebniejsze” rzeczy i wyszło mi prawie 300 zł 😱. Kminie co by tu wyrzucić , ale wyglada na to, ze wszystko musi zostać 🤷🏻‍♂️.
    To będzie pierwszy raz kiedy zamówiłam coś ładnego i słodkiego 😁

Misi@, Frida91, Agagusia lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piernikowa trzymam kciuki by wszystko było dobrze.

Wysłany: 3 czerwca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Koniecznie daj znać po wizycie. Mam nadzieję,że to tylko jakieś niegrozne naczynko &&&

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, daj koniecznie znać po wizycie!

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :) ciekawe czy u mnie mały się pokaże.

OlaWi lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 3 czerwca 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Sylvka, Niezapominajka, ja też dopiero zaczęłam zamawiać, jeszcze kupy rzeczy mi brakuje. Zamówiłam już w aptece ale nie wszystko Jeszcze, muszę później spisać co brakuje i też już zamówić i mieć z głowy. O tyle dobrze że pudła z sypialni już wywiezione, teraz zaopatruje się namiętnie w różnego rodzaju pudełka i opakowania takie twarde, plastikowe lub utwardzone tekstylne z pokrywkami, żeby resztę rzeczy z Narnii dobrze pochować i zrobić miejsce na rzeczy małej no i moje do porodu.
    Uff nie tylko ja 😍
    Jakoś wszystko ogarniemy.

Dziewczyny, znowu wrócę do tematu pieluszek, ale z racji,że większość z Was już zamówiła, wiec możecie śmiało polecić,które warto, a które nie.
    Warto zamówić ze smyka? Czy lepszy będzie np. Texpol? A może motherhood lub od gościa z Hubiworld? Gdzie będzie najlepsze przełożenie jakości do ceny?
    Planowałam zamówić zarówno bambusowe jak i muslinowe. Oczywiście zwykłą tetre też. Do tego ze 2 duże bambusowe otulacze (czy może lepiej wziąć taki na zamek lub rzepy?). Troszkę boję się,że nie załapię tego motania🤔 dla doświadczonych mam pewno wyda się to śmieszne, ale ja nie mam żadnego doświadczenia z bobasami :(

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta sucha pielęgnacja pępka nie taka zła u nas była, równy tydzień od porodu kikut odpadł.

Co do monitora oddechu ja mam babysens 7 i jestem zadowolona. Niedługo muszę wyciągnąć małej, żeby się przyzwyczaić jak będzie spała bez. Szczerze mówiąc to dalej mam tylko jedną płytkę założoną a alarmy fałszywe się nie włączają.

Emi wielkie brawo dla córki :)

Pierniczkowa oby to nic poważnego, daj znać po wizycie

emi2016 lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ