Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
kayama wrote:Kurczę a ja rampersow nakupowałam
Może nie będzie aż tak zimno. My mamy bardzo słoneczne mieszkanie i pewnie i tak.się nagrzeje.
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Niebieska Gwiazda wrote:Ja mam babysense 5,używaliśmy przy pierwszym dziecku i byliśmy zadowoleni.Korzystaliśmy koło rokuZostajemy przy tym samym.Teraz jest babysense 7 ale tu się nie wypowiem.Zastanawiam się nad kupnem pieluszkowego bo dobry na wyjazdy ale wstrzymam się aż młody będzie na świecie i kupie jak będzie potrzebny.
Kończę pakować torby do szpitala i zastanawiam się co wzìąć dziecku:kocyk czy otulacz bo rożek za ciepły.Co bierzecie?
Ja zdecydowałam że biorę otulacz bambusowy, mam taki 120x120, złoże na trójkąt, plus kocyk dziany, bawełniany. Rożka nawet nie mam i nie zamierzam kupować. Jak będzie zimno lub maluch będzie się wychładzał to można pod pajacyk do spania założyć body z krótkim lub długim rękawem i ew jakies cieplejsze skarpetki.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
nick nieaktualnyAgagusia wrote:Kurcze, po co mi pokazywałaś ta lapkę miśka??? Fajny:) niewiele drożej wychodzi, jeszcze widzę że jeste rabat 10%. A wieksza jest i ma tego pilota i regulacje jasności... Teraz się zastanawiam czy nie anulować tamtego zamówienia... A powiedz mi, najsłabsze śwatło bardzo mocne jest?czy takie ledwo, ledwo?
Aga bierz miśka, jest super 😀 Najslabsze swiatlo wydaje mi sie slabe, jak wybierzesz bialy kolor to prawie go nie widac, nie powinno razic Maluszka. Fajna jest tez funkcja plynnego przechodzenia kolorow. No i mozna go macac, naciskac, bo jest plastyczny i wtedy zmienia barwe albo jak dwa razy scisniesz to sie wylaczy.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbbde47b086b.jpg
Kurcze, to chyba kupie ten monitor oddechu, skoro do kosza Mojzesza tez jest szansa, ze sie nada.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 15:39
Agagusia lubi tę wiadomość
-
Agagusia wrote:Ja zdecydowałam że biorę otulacz bambusowy, mam taki 120x120, złoże na trójkąt, plus kocyk dziany, bawełniany. Rożka nawet nie mam i nie zamierzam kupować. Jak będzie zimno lub maluch będzie się wychładzał to można pod pajacyk do spania założyć body z krótkim lub długim rękawem i ew jakies cieplejsze skarpetki.
Dokładnie taki sam patent chcę zastosować i nie kupować rożka.
Masz już otulacz bambusowy? Możesz coś polecić? Ja się nie potrafię zdecydowaćMama Aniołka - 02.2018
Iga jest z nami 22.08.2019 ❤❤❤ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMatyldaaa wrote:Dokładnie taki sam patent chcę zastosować i nie kupować rożka.
Masz już otulacz bambusowy? Możesz coś polecić? Ja się nie potrafię zdecydować
Ja kupie z polskiej firmy texpol (strona bamboo Line albo allegro Hubi World). Macałam na szkole rodzenia bo akurat mieli i była bardzo fajna.Agagusia, Matyldaaa lubią tę wiadomość
-
menka2 wrote:nie warszawa ale u ciebie powinno być łatwiej o specjalistów niż u mnie więc spokojnie znajdziesz
ja poszłam w sumie z piekącym u samej góry mięśniem prostym (tym który jest wzdłuż brzucha ) - myśłałam, że mi pęknie skóra tam zaraz i dopiero wtedy się dowiedziałam że przez to że jestem wąska / mam nierościągnięte żebra/mięśnie mam też za duże ciśnienie w brzuchu - gdybym tam nie trafiła to bym pewnie znowu zaczęła jeść magnez i nospe w ilościach hurtowych bojąc się przedwczesnego porodu ...
Zapisałam się na środęPodobno fuzjoterapeutka z dużym doświadczeniem. Zobaczymy. Dzięki za pomoc
menka2 lubi tę wiadomość
-
10,87 zł 43% zniżki | Bawełna biustonosze do karmienia zestaw kobiet w ciąży karmienie piersią kobiety w ciąży bielizna biustonosz do karmienia piersią soutien wąwóz allaitement
https://s.click.aliexpress.com/e/bft6Dnzm
Dziewczyny, dotarł dziś do mnie stanik z powyższego linku. Nie wiem czym się kierowałam zamawiając 85C 😁. Miska jest komicznie za mała 😁. Pierwszy i ostatni raz zamówiłam coś do ubrania z Ali.
Jeśli, któraś z Was zamawiała ten rozmiar i był ok lub chce sprawdzić to mogę oddać za zwrot kosztów przesyłki. Ewentualnie odbiór osobisty w Wawie 😁.Nacha lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Matyldaaa wrote:Dokładnie taki sam patent chcę zastosować i nie kupować rożka.
Masz już otulacz bambusowy? Możesz coś polecić? Ja się nie potrafię zdecydować
https://www.smyk.com/texpol-trojkaty-pieluszka-bambusowa-120x120-cm.html
Na wakacjach świetnie sprawdzał sie jako osłona na brzuszek. Zawiązywałam go na brzuchu złożonego na pół jak pareo. Praktycznie niepotrzebnie kupowałam kostium ciążowy. Pożyczyłam sobie od młodego, a co, chyba się nie obraziłMatyldaaa lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Hej dziś miałam wizytę i mały waży 1070g i ginka mówiła ze jest o tydzień młodszy. Ale jest zadowolona z wagi. A poza tym wszystko ok. Szyjka ok. Następna wizyta jest 1 lipca i do tego czasu mam zrobić usg ostatnie prenatalne. W ktorym tygodniu dziewczyny robilyscie ?
Niebieska Gwiazda, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Smerfelinka, kayama, Sylvka, Misi@, Agagusia, Anhydra lubią tę wiadomość
-
Ja robiłam w 28t2d i 30t2d
lekarz mówił, że nawet w 33t mogę... ale nie chciałam czekać
Powiedzcie może ktoś wie... mam możliwość jeszcze w medicoverze zrobić bez skierowania "usg powyżej 32tc" i "usg doplerowskie ciazy".
Na które się umówić jako następne? Chciałbym zrobić w 34-35tyg... tylko nie wiem które teraz wybrać... -
Frida zmieniłaś zdjęcie i teraz nie wiem która to Ty 😂 ale brzuszek faktycznie masz ładny i wysoko. Mój mam wrażenie że w ciągu ostatnich dni spadł w dół....moja bratowa też zwróciła na to uwagę.
Jak Was czytam to podziwiam, że jesteście takie zorganizowane i praktycznie gotowe do rozwiązania 😂 Mi brakuje jeszcze wiele dopiero to widzę...
3 prenatalne robiłam w 30+1Frida91 lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Domi_tur wrote:Wiki teraz wersja oficjalna to pielęgnacja "na sucho", nie psikasz niczym, pilnujesz by było sucho i czysto, naokoło myty szarym mydłem lub solą fizjologiczną
A wersja nieoficjalna u mojej położnej to jednak gazik ze spirytusem
Tez tak właśnie slyszalam, ze zalecaja na sucho. W 2016 r była wersja z octeniseptem i tak stosowalismy u corki. Nie wien czy to wina tego czy sposobu wiazania, ale kikut trzymal sie dosc dlugo. -
Sylvka wrote:Frida zmieniłaś zdjęcie i teraz nie wiem która to Ty 😂 ale brzuszek faktycznie masz ładny i wysoko. Mój mam wrażenie że w ciągu ostatnich dni spadł w dół....moja bratowa też zwróciła na to uwagę.
Jak Was czytam to podziwiam, że jesteście takie zorganizowane i praktycznie gotowe do rozwiązania 😂 Mi brakuje jeszcze wiele dopiero to widzę...
3 prenatalne robiłam w 30+1
Sylvka a jak brzuch Ci opadł to jest lepiej czy gorzej czy bez zmian jeśli chodzi o odczucia? Chodzi mi o oddychanie, ciężar itp. -
baileys wrote:Ja chodze sporo po słoncu w tej ciazy, smaruje twarz i ciało 50tką i jest w porzadku. Znajoma byla w 27 tc na Wyspach Zielonego Przyladka, spiekła sie na mahon i zadnych przebarwien nie miala 😉 Trzeba obserwowac swoja skore, jak ktos ma tendencje do plam, to moze lepiej w cieniu, ale jak nie, to bym nie przesadzała
Ja ogólnie jestem z tych sloncolubnych i lubiannych przez slonceale właśnie slyszalam, ze w ciazy wszystko inaczej bo to wina hormonow, wiec sie pilnuje bo nie chce byc piegowata