X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Kurczę a ja rampersow nakupowałam :) Może nie będzie aż tak zimno. My mamy bardzo słoneczne mieszkanie i pewnie i tak.się nagrzeje.
    Ja tam średnio wierzę w takie prognozy z 2 miesięcznym wyprzedzeniem szczerze mówiąc ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Ja mam babysense 5,używaliśmy przy pierwszym dziecku i byliśmy zadowoleni.Korzystaliśmy koło rokuZostajemy przy tym samym.Teraz jest babysense 7 ale tu się nie wypowiem.Zastanawiam się nad kupnem pieluszkowego bo dobry na wyjazdy ale wstrzymam się aż młody będzie na świecie i kupie jak będzie potrzebny.

Kończę pakować torby do szpitala i zastanawiam się co wzìąć dziecku:kocyk czy otulacz bo rożek za ciepły.Co bierzecie?

Ja zdecydowałam że biorę otulacz bambusowy, mam taki 120x120, złoże na trójkąt, plus kocyk dziany, bawełniany. Rożka nawet nie mam i nie zamierzam kupować. Jak będzie zimno lub maluch będzie się wychładzał to można pod pajacyk do spania założyć body z krótkim lub długim rękawem i ew jakies cieplejsze skarpetki.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi rożek został po starszym może się w którymś momencie przyda

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Kurcze, po co mi pokazywałaś ta lapkę miśka??? Fajny:) niewiele drożej wychodzi, jeszcze widzę że jeste rabat 10%. A wieksza jest i ma tego pilota i regulacje jasności... Teraz się zastanawiam czy nie anulować tamtego zamówienia... A powiedz mi, najsłabsze śwatło bardzo mocne jest?czy takie ledwo, ledwo?

Aga bierz miśka, jest super 😀 Najslabsze swiatlo wydaje mi sie slabe, jak wybierzesz bialy kolor to prawie go nie widac, nie powinno razic Maluszka. Fajna jest tez funkcja plynnego przechodzenia kolorow. No i mozna go macac, naciskac, bo jest plastyczny i wtedy zmienia barwe albo jak dwa razy scisniesz to sie wylaczy.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbbde47b086b.jpg

Kurcze, to chyba kupie ten monitor oddechu, skoro do kosza Mojzesza tez jest szansa, ze sie nada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 15:39

Agagusia lubi tę wiadomość

• Matyldaaa Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Ja zdecydowałam że biorę otulacz bambusowy, mam taki 120x120, złoże na trójkąt, plus kocyk dziany, bawełniany. Rożka nawet nie mam i nie zamierzam kupować. Jak będzie zimno lub maluch będzie się wychładzał to można pod pajacyk do spania założyć body z krótkim lub długim rękawem i ew jakies cieplejsze skarpetki.

Dokładnie taki sam patent chcę zastosować i nie kupować rożka.
    Masz już otulacz bambusowy? Możesz coś polecić? Ja się nie potrafię zdecydować :/

Mama Aniołka - 02.2018

Iga jest z nami 22.08.2019 ❤❤❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo my mamy takiego niebieskiego misia z Rabit & Friends 😎

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matyldaaa wrote:
    Masz już otulacz bambusowy? Możesz coś polecić? Ja się nie potrafię zdecydować :/

Ja kupie z polskiej firmy texpol (strona bamboo Line albo allegro Hubi World). Macałam na szkole rodzenia bo akurat mieli i była bardzo fajna.

Agagusia, Matyldaaa lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    nie warszawa ale u ciebie powinno być łatwiej o specjalistów niż u mnie więc spokojnie znajdziesz :) ja poszłam w sumie z piekącym u samej góry mięśniem prostym (tym który jest wzdłuż brzucha ) - myśłałam, że mi pęknie skóra tam zaraz i dopiero wtedy się dowiedziałam że przez to że jestem wąska / mam nierościągnięte żebra/mięśnie mam też za duże ciśnienie w brzuchu - gdybym tam nie trafiła to bym pewnie znowu zaczęła jeść magnez i nospe w ilościach hurtowych bojąc się przedwczesnego porodu ...

Zapisałam się na środę :) Podobno fuzjoterapeutka z dużym doświadczeniem. Zobaczymy. Dzięki za pomoc :)

menka2 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10,87 zł 43% zniżki | Bawełna biustonosze do karmienia zestaw kobiet w ciąży karmienie piersią kobiety w ciąży bielizna biustonosz do karmienia piersią soutien wąwóz allaitement
    https://s.click.aliexpress.com/e/bft6Dnzm

Dziewczyny, dotarł dziś do mnie stanik z powyższego linku. Nie wiem czym się kierowałam zamawiając 85C 😁. Miska jest komicznie za mała 😁. Pierwszy i ostatni raz zamówiłam coś do ubrania z Ali.

Jeśli, któraś z Was zamawiała ten rozmiar i był ok lub chce sprawdzić to mogę oddać za zwrot kosztów przesyłki. Ewentualnie odbiór osobisty w Wawie 😁.

Nacha lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazdo wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Chciałabym jeszcze podpytać o szpital Rydygiera.

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matyldaaa wrote:
    Ja ma taki, z Texpolu właśnie, jest naprawdę fajny, mięciutki:
    https://www.smyk.com/texpol-trojkaty-pieluszka-bambusowa-120x120-cm.html
    Na wakacjach świetnie sprawdzał sie jako osłona na brzuszek. Zawiązywałam go na brzuchu złożonego na pół jak pareo. Praktycznie niepotrzebnie kupowałam kostium ciążowy. Pożyczyłam sobie od młodego, a co, chyba się nie obraził:)

Matyldaaa lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm

Wysłany: 3 czerwca 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Niebieska Gwiazdo wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Chciałabym jeszcze podpytać o szpital Rydygiera.

Dziękuję za zaproszenie.Odebrałam.

• werni Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziś miałam wizytę i mały waży 1070g i ginka mówiła ze jest o tydzień młodszy. Ale jest zadowolona z wagi. A poza tym wszystko ok. Szyjka ok. Następna wizyta jest 1 lipca i do tego czasu mam zrobić usg ostatnie prenatalne. W ktorym tygodniu dziewczyny robilyscie ?

Niebieska Gwiazda, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Smerfelinka, kayama, Sylvka, Misi@, Agagusia, Anhydra lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam w 28t2d i 30t2d :-) lekarz mówił, że nawet w 33t mogę... ale nie chciałam czekać;-)

Powiedzcie może ktoś wie... mam możliwość jeszcze w medicoverze zrobić bez skierowania "usg powyżej 32tc" i "usg doplerowskie ciazy".
    Na które się umówić jako następne? Chciałbym zrobić w 34-35tyg... tylko nie wiem które teraz wybrać...

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)

Wysłany: 3 czerwca 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam w 29+4 i teraz będę robić w 31

• Chimera Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wybieram w najbliższy czwartek. Jak dzwoniłam w inne miejsce, to po podaniu terminu z USG na 8sierpnia pani wyliczyła, że najpóźniej 19czerwca musiałabym mieć te badanie.

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida zmieniłaś zdjęcie i teraz nie wiem która to Ty 😂 ale brzuszek faktycznie masz ładny i wysoko. Mój mam wrażenie że w ciągu ostatnich dni spadł w dół....moja bratowa też zwróciła na to uwagę.
    Jak Was czytam to podziwiam, że jesteście takie zorganizowane i praktycznie gotowe do rozwiązania 😂 Mi brakuje jeszcze wiele dopiero to widzę...

3 prenatalne robiłam w 30+1

Frida91 lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Wiki teraz wersja oficjalna to pielęgnacja "na sucho", nie psikasz niczym, pilnujesz by było sucho i czysto, naokoło myty szarym mydłem lub solą fizjologiczną
    A wersja nieoficjalna u mojej położnej to jednak gazik ze spirytusem :)

Tez tak właśnie slyszalam, ze zalecaja na sucho. W 2016 r była wersja z octeniseptem i tak stosowalismy u corki. Nie wien czy to wina tego czy sposobu wiazania, ale kikut trzymal sie dosc dlugo.

3jgx3e3kie55f15r.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Frida zmieniłaś zdjęcie i teraz nie wiem która to Ty 😂 ale brzuszek faktycznie masz ładny i wysoko. Mój mam wrażenie że w ciągu ostatnich dni spadł w dół....moja bratowa też zwróciła na to uwagę.
    Jak Was czytam to podziwiam, że jesteście takie zorganizowane i praktycznie gotowe do rozwiązania 😂 Mi brakuje jeszcze wiele dopiero to widzę...

3 prenatalne robiłam w 30+1

Sylvka a jak brzuch Ci opadł to jest lepiej czy gorzej czy bez zmian jeśli chodzi o odczucia? Chodzi mi o oddychanie, ciężar itp.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja chodze sporo po słoncu w tej ciazy, smaruje twarz i ciało 50tką i jest w porzadku. Znajoma byla w 27 tc na Wyspach Zielonego Przyladka, spiekła sie na mahon i zadnych przebarwien nie miala 😉 Trzeba obserwowac swoja skore, jak ktos ma tendencje do plam, to moze lepiej w cieniu, ale jak nie, to bym nie przesadzała

Ja ogólnie jestem z tych sloncolubnych i lubiannych przez slonce :D ale właśnie slyszalam, ze w ciazy wszystko inaczej bo to wina hormonow, wiec sie pilnuje bo nie chce byc piegowata :)

3jgx3e3kie55f15r.png
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ