Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
sids to raczej dot wad serca lub ukladu oddechowego.czesto u matek ktore pija i pala.lub dziecko biernie pali
raczej kazda swiadoma matka 1sze dziecko b czujnie sprawdza
ja przy drugim czesto tez nasluchiwalam oddechu
u nas na os byl przypadek ze mamuska tak "pilnowala" dzieciaka 9mcy ze zjadl mokra chustke, wyciagali w szpitalu.panika bo dusil sieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 23:57
joan85 lubi tę wiadomość
-
baileys wrote:Mimo, ze jestem wyprawkowym zakupoholikiem, to kokonu nie kupilam (choc mialam juz na kilku stronkach w koszyku😉). Jest odradzany praktycznie wszedzie ze wzgledu na SIDS - ja sie boje, podobnie jak tych ochraniaczy lozeczkowych itd.
Ale sie dzisiaj opalilam, na nogach, rekach (chociaz uzylam filtru 50) i nawet na brzuchu, mimo ze mialam koszulke 😮 Mam taki czerwony placek. Teraz chyba bede smarowac sie cala przed zalozeniem ubran, bo nie ma zartow z tym sloncem.
Ola, moj gin twierdzi, ze acard mozna stosowac do 32 tc. A Twoj, ze tylko do 30ego? Hmm...
Nie powiedział, że można stosować do któregoś tygodnia, tylko że dla maluszka bezpieczniejsze są neoparine. Nie zagłębiałam tematu bardziej. -
nick nieaktualnybaileys wrote:Ale sie dzisiaj opalilam, na nogach, rekach (chociaz uzylam filtru 50) i nawet na brzuchu, mimo ze mialam koszulke 😮 Mam taki czerwony placek. Teraz chyba bede smarowac sie cala przed zalozeniem ubran, bo nie ma zartow z tym sloncem.
-
Domi_tur wrote:
Sylvka, nie martw się, nawet jak waga jutro spadnie to po fali upałów i tak będziemy wyglądać jak wielkie balony napełnione wodą😂
Haha niestety nie spadła... 😂 61 kg żywej wagi akurat się zważyłam w szpitalu przed wizytą u diabetologa.
Właśnie tego balonika się obawiam a na myśl przychodzi mi tylko jedno
"Baloniku nasz malutki...rośnij rośnij okrąglutki..." 😅🙊🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 08:38
Domi_tur, wiki2 lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
U mnie dzisiaj fatalna noc, o 3 obudziły mnie krzyżowe. Brzuch co 10 min jak kamień, wzięłam dodatkowy magnez i no spe i powoli przeszło. Dzisiaj mam wizytę u mojej, ciekawa.jestem co na to powie . Mam mega stres, teraz dokładnie mogę wskazać gdzie jest przyszytą taśma do macicy, dalej w tych miejscach ból i mrówki
-
Hej nie nadrobie Was , tylko naskrobałyście w weekend
u nas intenstywny weekend z Anielką, zrobiliśmy sobie spontaniczny wypad, wrociliśmy w nocy. ledwo Aniele z łóżka śćiągnęłam do żłobka. dzisiaj wizyta u diabetologa, ciekawe co powie po dwóch tyg mierzenia... cukry na czczo ciągle źle, bez względu co zjem na kolacje i o której ;/ a jutro usg 3 trymestru)
widzę , że przewijał się temat kokonu, przy Anieli nie miałam, teraz dostałam od koleżanki po jej córce, zobaczymy czy się sprawdzi. osobiście sama nie kupiłabym :p -
Ja również nie kupuję kokonu
Jakoś mam wrażenie, że to mi się po prostu nie przyda a też służy chyba na chwilę. Jakbym dostała w spadku po kimś to czemu nie, ale na tą chwilę zbędny dla mnie wydatek. Chyba, że po porodzie okaże się potrzebny to wtedy rozważe zakup
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ja też żadnego kokonu nie kupuję.
Mój Robik od jakichś 2-3 dni chyba nabrał więcej siły, bo zasadza już takie kopniaki, że nieraz podskoczę. Zastanawiam się czy ma tam jeszcze tyle miejsca żeby się obracać. Są chwile, że kopie po prawej koło pępka, po chwili czuję jakby mi rozciągał brzuch na raz w obie strony, potem wsadzi mi nogę (czy co tam ma akurat) pod żebra, a za chwilę wypycha mi pępek. Czkawkę zawsze czuję na dole, więc chyba jednak cały czas jest głową w dół...? Prawą stronę brzucha to mam w sumie tak obkopaną jakbym miała tam jednego wielkiego siniaka.
Na USG 3 trymestru udało mi się zapisać na czwartek, więc już odliczam
Wg belly zostało mi 69 dni do porodu, wykorzystam najbliższe gorące dni na pranie ciuszków i poczekam na lekkie ochłodzenie żeby je wyprasować. Powkładałam do torby te różne apteczne rzeczy typu podkłady poporodowe i na łóżko (po 2 opakowania wymagają w szpitalu), pampersy (20 szt.), majtki siatkowe, dorzuciłam ręcznik, klapki i torba jest praktycznie pełna, a wydawała się całkiem spora...będzie trzeba to jakoś inaczej zaplanować. -
Chimera ja też czuję czkawkę na dolę, więc też daje mi to nadzieję że nie zrobił jakiś dodatkowych manewrów
Ostatnio był poprzeczni wcześniej głową w dół także tego...
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Limerikowo wrote:sids to raczej dot wad serca lub ukladu oddechowego.czesto u matek ktore pija i pala.lub dziecko biernie pali
raczej kazda swiadoma matka 1sze dziecko b czujnie sprawdza
ja przy drugim czesto tez nasluchiwalam oddechu
u nas na os byl przypadek ze mamuska tak "pilnowala" dzieciaka 9mcy ze zjadl mokra chustke, wyciagali w szpitalu.panika bo dusil sie
wiki2, AnaKwiat lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
U mnie na obu prenatalnych i na USG w 24 tc był głową w dół. Na ostatniej wizycie zapomniałam w czasie USG zapytać o to, a lekarz sam nic w tym temacie nie mówił. Na normalnych wizytach podaje mi tylko szacowaną wagę, pokazuje jak się ma ta waga na wykresie w centylach i zapuszcza dopplera. Nigdy nie daje mi żadnego opisu, więc muszę pamiętać jak chcę się coś dopytać, a wiadomo jak to jest z tym ciążowym zgąbczeniem mózgu i sklerozą
-
nick nieaktualny
-
Nie wiem jak Wy ale ja ostatnio ciągle budzę się w pozycji na wznak. Nogi jeszcze w miarę leżą na boku ale na każdym boku mam wrażenie, że się duszę albo zaraz zwymiotuję
Co do czkawki to ja też ją czuję, w okolicach spojenia, a jak Mały się wierci wieczorem to mam wrażenie, że zaraz wyciągnie rączkę dołem i przybije mi piąteczkę😂
W nocy leżąc w łóżku przy uchylonym oknie zweryfikowałam plany rożkowo-spiworkowe dla Maluszka. Było tak gorąco, że owinięcie w chustę muślinową w zupełności wystarczy 🙄
Nie wiem jak u Was, ale u mnie dziś ma być 28 stopni, już mam 24 na termometrzea ja muszę na mieście załatwić sporo spraw
-
U nas też ma być gorąc dzisiaj...w sumie to już cały tydzień ma tak być. W mieszkaniu mam rolety pospuszczane, wietrzę nocą i ranem, a już jest przeszło 25 stopni. Balkon mój to taka patelnia, że puściłam pranie, bo jak je wywieszę dziś, to w 15 minut będzie suche
Ja do spania układam się zawsze na lewym boku, ale nie potrafię tak całą noc. Najlepiej mi się śpi na prawym boku, ale staram jednak na ten lewy. Przekręcanie się w nocy zaczyna być już niezłą operacją logistyczną -
Ja sie obudziłam o 4, ale po godzinie jakoś udało mi się zasnąć. Wczoraj nie obyło się bez miski z zimną wodą. Brr za gorąco..ja jestem z tych chłodnolubnych.
Został mi do opanowania temat fotelika, macie jakieś doświadczenia z Cybex Sirona M2 i-Size? Waham się między Sirona a Aton M.. Doradźcie. Na pewno będzie to cybex, bo w końcu zdecydowaliśmy się na baliosa S (co prawda nad kolorami jeszcze myślimysą tylko 3 chłopięce: czarny, szary i ganat, ale i tak ciężko wybrać
). Doradźcie!
-
A mi się chyba żylak zrobił gdzieś blisko szyjki (miałam w poprzedniej ciąży) i strasznie mnie boli jak leżę na lewym boku... tzn zależy jak synek się ułoży, bo raz boli, a raz mogę dłużej leżeć... i też często budzę się na wznak, ale tak mi jest najwygodniej...
Dziewczyny, które chodzą do szkoły rodzenia... powiedzcie jakie teraz zalecenia odnośnie pielęgnacji pępka? Po 1 porodzie przemywało się gazikami ze spirytusem, po drugim już octaniseptem... co teraz?