Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
My w ten weekend jechaliśmy do Wrocławia, coś koło 2h w aucie i już mi było ciężko.
Dostałam cienkie dzinsy-dzwony ciążowe. Ńie przepadam za tym fasonem i chyba to teraz niemodne, więc zrobiłam sobie szorty 😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 13:17
Nacha, Frida91, Smerfelinka, Pierniczkowa, DrzewkoPomarańczowe, IGA.G, Agagusia, baileys, Applejoy, emi2016, Sylvka, werni, Bobby29, OlaWi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFrida91 wrote:Dziewczyny, jak myślicie, mogę się wybrać na weekend na 3 dni do teściów? Czekałaby mnie ok.6-godzinna podróż samochodem... I to będzie 33 tydzień. Będę akurat po wizycie u lekarza i wiadomo, że jakby coś było nie tak,to nie pojadę, ale zakładając że jest ok? Trochę się boję.
No i druga sprawa,gdybym tam np.gorzej się poczuła i musiała iść na izbę przyjęć to zus nie będzie mi robił problemów, że tam wyjechałam? Bo jestem na zwolnieniu lekarskim. Powinnam zgłaszać nawet taki krótki wyjazd? Nie mam pojęcia jak to wygląda...
Frida, ja sie wybieram nad morze na weekend 21-23 czerwca, 300 km w jedna strone, to bedzie moj 32 tc. Nawet mi przez mysl nie przeszlo odwolywac, bo to wyjazd niespodzianka z okazji 30stki mojego meza, musi sie udać! 😀
Jak robisz przerwy co godzine-dwie na siku i rozprostowanie kosci to luz, dasz rade. Teraz w weekend bylam u swoich rodzicow 150 km w jedna strone i nawet nie zauwazylam jak podroz minela. ZUSowi nigdy nie zglaszam takich wyjazdow, jak juz mi w koncu wyplacili zasilek, to nie chce na siebie zwracac uwagi 😁
Wiec podsumowujac - ja zachęcam!Frida91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA w temacie brzuszkingu - oto moj aktualny smok 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 07:04
IGA.G, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, Applejoy, emi2016, Sylvka, kayama, Frida91, werni, Nacha, Bobby29, OlaWi, joan85 lubią tę wiadomość
-
Malinka7 wrote:Dziewczyny pochwalcie się gdzie kupilyscie przewijak?
Chodzi mi o taki usztywniany na łóżeczko. Patrzyłam na allegro i niektóre wydają mi się w środku (środek mam na myśli to między tymi ściankami bicznymi) szersze a niektóre węższe, a nie ma wymiarów podanych... I nie wiem czy to tylko takie złudzenie na zdjęciu czy rzeczywiście różnią się wymiarami.
Nie śmiejcie się, ale coś mi się stało i przeżywam nawet zakup przewijają
Ja dostałam w spadku po szwagierce i korzystamy do dziśja mam bardzo duzy 80x60
-
Frida ja bardzo chętnie wybrałabym się gdzieś dalej i na dłużej. Marzyło mi się chociaż morze w tym roku (około 700 km). Mąż nie chce mnie zabrać bo panikuje gdzie ja z tym brzuchem. Nie mam problemu z jazdą i ogólnie czuję się dobrze, ale wszyscy odradzają. Może uda mi się go jeszcze namówić...
Byłam w Smyku i kupiłam jeszcze 5 pak muślinowych pieluszek za 39 oczywiście też w biało szare wzorki 😂 było sporo rzeczy na wyprzedaży. Także jeśli czegoś Wam brakuje to myślę, że warto zaglądnąć. Ostro walczyłam żeby już żadnych ciuszków nie kupić 😂 naprawdę mam tego sporo a i tak czuję, że wszystkiego co kupiłam nie zdążę założyć. Nie wiem czy te większe rzeczy z krótkim rękawem zdadzą egzamin na jesień czy nawet już w zimie...baileys lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
nick nieaktualnySylvka, dobra cena za te pieluszki, az sama zajrze chyba do Smyka 🙂 A wiecie moze czy promocja w 5-10-15 jest tez stacjonarnie czy tylko online? Nie lubie placic za wysylke i bym sie moze przeszła do galerii.
Z tymi wyjazdami to kazda z nas sama powinna ocenic, nie ma co sluchac gadania innych, bo to my znamy swoj organizm najlepiej. Mi kazdy (rodzina, kolezanki, nawet mąż) odradzal wyjazd w Tatry i chodzenie po gorach na koniec II trymestru, a ja sie ciesze, ze pojechalismy i weszlam choc na te 1200 mnpm. Mam super wspomnienia i pamiatke dla cory, ze ona tez tam w brzuszku była. Tylko negatywna opinia lekarza imho jest czynnikiem, ktory powinien powstrzymac przed wyjazdem, jesli same chcemy i czujemy sie na siłach. Przeciez jeszcze 2 mce do porodu, siedzac w domu przez tyle czasu to mozna zakwitnac 😁 (oczywiscie pomijam przypadki, gdy ma sie bole, skurcze, czy ciaze zagrozona)Sylvka, plinka89, werni, Bobby29, joan85, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny powiedzcie jeszcze czy inwestować w jakieś lepsze wkładki laktacyjne czy po prostu najtańsze nie ma znaczenia jakie? Czy te będą gorszej jakości, mogą przemakać? Kupiłam jakieś zwykłe za gyorsze i zastanawiam się czy powinnam jednak zaopatrzyc się w coś lepszego? Mam też parę próbek medeli ze szkoły r.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Też myślę, że musisz sama ocenić czy dasz radę, jak dostaniesz zielone światło od lekarza
Ja majówkę spędziłam nad morzem, 5,5h w jedną stronę z jednym krótkim przystankiem na sikuale to był 27-28 tydzień. Teraz Mały ma głowkę tak nisko, że max godzinę usiedzę a potem muszę się poruszać bo mnie chłopak bombarduje:)
-
Sylvka wrote:Dziewczyny powiedzcie jeszcze czy inwestować w jakieś lepsze wkładki laktacyjne czy po prostu najtańsze nie ma znaczenia jakie? Czy te będą gorszej jakości, mogą przemakać? Kupiłam jakieś zwykłe za gyorsze i zastanawiam się czy powinnam jednak zaopatrzyc się w coś lepszego? Mam też parę próbek medeli ze szkoły r.
polecam wielorazowe bo w takim zwykłych biust się zaparza niestety ...Sylvka lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. Może zaryzykuję
Jeszcze zapytam lekarza oczywiście i zobaczę na wizycie czy wszystko ok, ale może jakos damy radę... Częste postoje, woda, rozloze siedzenie i może jakoś to będzie
Baileys w 5.10.15 są często te promocje ale z tego co wiem tylko online. Ale jak wydasz min.49zł to można odebrać w sklepie stacjonarnym i nie płacić wtedy za wysyłkęWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 20:16
Domi_tur lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Cześć dziewczyny
Gratuluję ślicznych brzuszków, wszystkie jesteście bardzo zgrabne, nie wiem skąd pojawia się u Was przekonanie o syndromie słonia czy wieloryba!
Nadszedł czas, że i ja zaczynam gromadzić wyprawkę, choć trochę smuci mnie fakt, że się ociągałam - wrzucałyście fajne linki, których sobie nigdzie nie zapisywałam
Możecie polecić sklep internetowy, gdzie warto kupić materac do łóżeczka? Zależy mi na tym, by był twardy.
Czy któraś z Was ma jakąś checkliste z potrzebnymi rzeczami? Poza tą co Domi wysyłała nam pół roku temu?Jestem trochę zagubiona... A może któreś z Was chciałoby się powrzucać linki do zakupowych hitów ? Te z kilku ostatnich stron sobie przejrzałam, ale jest tego za dużo by przejrzeć cały wątek
Byłabym wdzięczna!
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
My jedziemy w.przyslzym tyg nad morze...to bedzie 33tydz
i dwulatka z nami
Frida91, plinka89, werni, baileys, Agagusia lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
baileys wrote:Sylvka, dobra cena za te pieluszki, az sama zajrze chyba do Smyka 🙂 A wiecie moze czy promocja w 5-10-15 jest tez stacjonarnie czy tylko online? Nie lubie placic za wysylke i bym sie moze przeszła do galerii.
Zwykle jest tu i tu, chyba, ze promocja typu noc zakupow, to raczej mysle tylko online. Z tym, ze powyzej 50 zl odbior masz w sklepie gratis.
-
Jestem zaniepokojona.Trzy tyg temu byłam przeziębiona i mocno kasłałam aż brzuch mnie bolał.Dwa tygodnie temu dzidziulek przekręcił się głową w dół.Od wtedy brzuch mi twardnieje,kuje mnie coś chyba w szyjce nie cały czas,zaczyna się koło 15 jak już trochę pochodze.W sobotę okazało się,że szyjka z 4cm skróciła się w ciągu 5tyg do 3cm.Wizytę mam w czwartek ale niewiele sobie po niej obiecuje bo to na nfz.Mam w czwartek też usg 3trym na nfz może się czegoś dowiem.Miała takie kłucia któraś z was?Co o tym myśleć?Zaczynam myśleć,że niedługo urodzę,a to dopiero 31tyg w czwartek będzie.Dobrze,że torby już spakowane.
Starszak ma w sobotę wrócić od dziadków i zastanawiam się czy to do końca dobry pomysł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 20:45
-
menka2 wrote:polecam wielorazowe bo w takim zwykłych biust się zaparza niestety ...
Ja nie miałam tego problemu...
Stosowalam różnych firm i specjalnie nie widze roznicy, wiec potem przewazal aspekt ekonomiczny!z tego co kojarzę to glownie kupowalam Rossmann i bella. Wiadomo, ze na początku trzeba często zmieniac, ale to chyba każda musi na sobie wypróbować...
-
natty85 wrote:My jedziemy w.przyslzym tyg nad morze...to bedzie 33tydz
i dwulatka z nami
Oj to raczej nie odpocznieciea nad które morze?
Ja właśnie bardzo żałuję, że w tym roku nie dalo sie w zaden sposób zaplanowac wypadu nad morze. Szczególnie mi żal chyba ze względu na córkę... Rozmyslam juz nad przyszłym rokiem i właśnie powiedzcie, gdzie najdalej (w km) jechalyscie z polrocznym dzieciakiem. My ok. 700 km i zastanawiam sie czy to max czy zniose wiecej, juz z dwojka... Oczywiście chodzi mi o podróż samochodem, bo jakos na miejscu łatwiej tam mi sie poruszac bez kombinowania z fotelikami. -
Co do przewijaka to chcemy z moim kupic komodę i do tego przewijak na to.
Frida tez mam zamiar jechać do rodziców na kilka dni jak mój będzie remontowal pokoik małego.
Z wkładek laktacyjnych kupiłam z akuku. Mam nadzieje ze będą ok.
Tez bym nad morze pojechała -
Frida91 wrote:No 6h w jedną stronę niestety
Też mnie to trochę przeraża w obecnym stanie, ale jak nie teraz to już pewnie dopiero na Boże Narodzenie
Frida a ogólnie jak znosisz siedzenie? Ja teraz byłam u siebie w domu rodzinnym zawieźć te pudła z sypialni, to było 4,5-5h w jedną stronę, i zaniosłam bardzo dobrze, jedyna przeszkadzajka to było częste siku. Ale właśnie np ja brzuch mam nisko więc mi nie uciska na przeponę i w sumie nie odczuwam tego dyskomfortu przy siedzeniu jak pewnie większość z was. Ja tej podróży w ogóle nie odczułam tak szczerze, to samo co i przed ciążą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 21:21
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Kalija a co potrzebujesz? Jakieś konkrety czy wszystko?
Zdecydowałas się na te mebelki?
Hity zakupowe to może powinna wrzucić Baileys 😁 bo co link to fajne perełki
Ja męża co weekend wyciągam na wycieczki takie do 1-1,5h jazdy od domu, powiedziałabym że po to żeby aktywnie spędzać czas, ale przyznaję że bardziej interesuje mnie dobre jedzenie 😂 po tym marnym weselu w niedzielę trzeba było zjeść coś porządnego 😂
Dziewczyny zamawiałyście zawieszki do smoczka? Miałam nie kupować, ale mam potrzebę zakupu jakiegoś ładnego gadżetu 😁 będę wdzięczna za podesłanie sprawdzonej stronkiOlaWi, Agagusia lubią tę wiadomość