Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Bobby - super ! Bardzo się cieszę że z Malą jest wszystko ok i ze lekarz Ciebie uspokoił
Myszk@ - jak się spieszy to schodzi na kolana albo na czwoarakapodejrzewam że jeszcze chwilę potrwa twn etap ale i tak jestem w szoku bo potrafi przejsc całe mieszkanie na nogach,czyli nie jest to kwestia kilku kroków i bęc
Bobby29, Agagusia, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
wiki2 wrote:o właśnie, ty przecież też masz medicovera... nie doradzisz na które usg potem się umówić... to "powyżej 32tc" czy "dopplerowskie ciąży"... będziesz się umawiać na coś?
No ja właśnie tez nie wiem, nie zastanawiałam się jeszcze. Na pewno umówię się na to pow 32 tyg bo tu ocenia jak rośnie. A doppler to chyba się skupia na przepływach i znając medicover nie dowiedziałabym się niczego innego. A mnie interesuje właśnie wzrastanie bo mi tu rośnie mału byczek podobno 😁
Mi jeden mądry lekarz powiedział, ze jak dziecko dobrze przyrasta to nie ma potrzeby jakoś szczegółowo przeplywom się przyglądać.
Wiec jakbym miała się umawiać na dopplera to ew na jedno i drugie.[/url]
-
nick nieaktualny
-
U mnie po wizycie wszystko ok. Lekarz powiedział, ze dziecko zdrowe i bardzo ładne 😁. Na poprzednim usg Lipa na podglądzie 3D/4D powiedział, ze podobne do mnie tak wiec wszystko się zgadza i samo przez się się rozumie 😁.
2 kg, główka na 34tc 🙈. Julkowi tez zawsze duża wychodziła a teraz ma normalna.
No cóż... r.i.p. my vagina 😁werni, Smerfelinka, kayama, plinka89, emi2016, IGA.G, Pierniczkowa, Agagusia, Chimera, Bobby29, baileys, Misi@ lubią tę wiadomość
[/url]
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:No ja właśnie tez nie wiem, nie zastanawiałam się jeszcze. Na pewno umówię się na to pow 32 tyg bo tu ocenia jak rośnie. A doppler to chyba się skupia na przepływach i znając medicover nie dowiedziałabym się niczego innego. A mnie interesuje właśnie wzrastanie bo mi tu rośnie mału byczek podobno 😁
Mi jeden mądry lekarz powiedział, ze jak dziecko dobrze przyrasta to nie ma potrzeby jakoś szczegółowo przeplywom się przyglądać.
Wiec jakbym miała się umawiać na dopplera to ew na jedno i drugie.
no to powiedz co ci wyszło na usgjuż po?
ps. już widzękawał chłopa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 10:23
DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
-
Bobby super wieści
Dobrze, że to skonsultowałaś, bo jak widać po wadze stres Ci nie służył
Bardzo się cieszę, że z Mozarellą wszystko dobrze
Ja dziś z rana byłam na pobraniu, bo w czwartek mam wizytę. Później spacer do domu, zakupy, a teraz biorę się za mycie okna i sprzątanie w sypialni, bo pod koniec tygodnia lub na początku przyszłego będę miała meble! W końcu będę mogła się wziąć za szykowanie wyprawki na poważnie plus pranie i prasowanieSzkoda tylko, że akurat teraz, jak takie upały zapowiadają 😂
Bobby29 lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Dzisiaj miałam mieć wizytę u położnej, pojechałam a tam zamknięte i kartka, że jest chora. Kurde już mógł ktoś zadzwonić z tamtad bądź nawet wiadomość wysłać. Potem poszłam do przychodni zapytać o wolny termin do mojego lekarza, pani w recepcji szukala i nic nie znalazła, powiedziała, że pogada z lekarka i potem zadzwoni (w Norwegii normalny lekarz pierwszego kontaktu prowadzi ciążę albo położna ). W takim razie już zapytałam czy chociaż próbkę z moczem mogę u nich zostawic skoro nie wiadomo gdzie jaki termin dostanę i chociaż tyle dzisiaj sprawdzę.
Nie dawno przewijał się temat bluzek ciazowych/ do karmienia. Na allegro kupiłam jakieś pierwsze które wpadły mi w oko. Ogólnie są ok, latwy dostęp do karmienia i nie były w kosmicznych cenach tylko ta biała którą mam na sobie prześwituje, kupiłam też czarna z krótkim rękawem i myślę, że będzie lepsza.
-
Bobby super wieści! te pomiary są zawsze przybliżone, zależy jak uchwycą maluszka. ja to znam z innej strony, przed samym porodem robili usg szacowali wagę Anielki na 3700-3800, ważyła 4 kg. sam lekarz mówił, że pod koniec ciąży takie błędy to już norma, nawet na usg pisze +/- ileś gram
u mnie wizyta u diabetologa ok, mówił, że cukry po jedzeniu super. na razie na czczo gorzej, ale mówił, zeby się tym aż tak nie zamartwiać skoro wyniki dobre, mocz dobry. wyniki hemoglobiny glikowanej bardzo dobry.DrzewkoPomarańczowe, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:U mnie po wizycie wszystko ok. Lekarz powiedział, ze dziecko zdrowe i bardzo ładne 😁. Na poprzednim usg Lipa na podglądzie 3D/4D powiedział, ze podobne do mnie tak wiec wszystko się zgadza i samo przez się się rozumie 😁.
2 kg, główka na 34tc 🙈. Julkowi tez zawsze duża wychodziła a teraz ma normalna.
No cóż... r.i.p. my vagina 😁DrzewkoPomarańczowe, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
IGA.G wrote:u nas też w obu ciążach głowka większA ;p ale Anielka nadal ma większą, kupuje czapki i kalepusiki na 3-4 lata bo na jej wiek za ciasne. ale wizualnie nie widac tego
Julek ma teraz czapki na 86 i 92 wiec chyba się wyrównało.IGA.G lubi tę wiadomość
[/url]
-
My po badaniach i czekamy na wyniki, bardzo ciekawa jestem jak tam ta nasza morfologia i płytki, ostatnio było kiepsko i bardzo spadły...z tego co mówiła ginka nie bardzo da się ten parametr poprawić.
Bobby wspaniałe informacje! Naprawdę bardzo bardzo się cieszę 😊
Uderzyłam na Rossmanna i wzięłam 3pak pieluch z misiowej kolekcji promo za 19 zł. mam już z niej bodziaki. Cenowo ok a jakościowo mam nadzieję, że też się sprawdzą.
Był też 5pak za 19 z firmy mi nie znajomej, ale nie zaryzykowałam 🤔 Dziś jeszcze uderze na Smyka i zobaczę co mają w zanadrzu. Chyba skuszę się też na te z motherhood bo okrutnie podobają mi się te z szarawymi wzorami 😍Bobby29 lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44829e10222c.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/513da5a89f5a.jpg
Powoli zaczynam mieć syndrom słonia, wszyscy mówią że tak ładnie wyglądam jakbym tylko piłkę połknęła a jak patrze w lustro to jestem przerażona 🙈 Każde dodatkowe pół kilo na wadze mnie załamuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 11:47
Frida91, Agagusia, DrzewkoPomarańczowe, Applejoy, Smerfelinka, Chimera, Bobby29, werni, Misi@, OlaWi lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Sylvka dobrze wyglądasz
Ale rozumiem te zmartwienia bo sama mam jakiegoś lekkiego pierdolca na tym punkcieGrubo się czuję z tym brzuchem i wiedząc ile kg przytyłam, choć to niby tylko liczba.
Sylvka lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Sylvka wrote:My po badaniach i czekamy na wyniki, bardzo ciekawa jestem jak tam ta nasza morfologia i płytki, ostatnio było kiepsko i bardzo spadły...z tego co mówiła ginka nie bardzo da się ten parametr poprawić.
Bobby wspaniałe informacje! Naprawdę bardzo bardzo się cieszę 😊
Uderzyłam na Rossmanna i wzięłam 3pak pieluch z misiowej kolekcji promo za 19 zł. mam już z niej bodziaki. Cenowo ok a jakościowo mam nadzieję, że też się sprawdzą.
Był też 5pak za 19 z firmy mi nie znajomej, ale nie zaryzykowałam 🤔 Dziś jeszcze uderze na Smyka i zobaczę co mają w zanadrzu. Chyba skuszę się też na te z motherhood bo okrutnie podobają mi się te z szarawymi wzorami 😍