Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale od rana postów przybyło!
Sylvka - bardzo ładnie wyglądasz, ja nie widzę żebyś cokolwiek poza brzuszkiem miała większego:) Nie wiem czy to Ty pytałaś o skarpetki - kupowałam bezuciskowe przy okazji innych zakupów w Colorstories, są tez w Kappahl, ale tam to tylko na promocji się do działu Newbie zbliżam:)
Drzewko Pomarańczowe - fajnie że wszystko po usg dobrze i synuś zdrowiutki:)Jak macie jakies fotki 3D to wrzucajcie, miło popatzreeć na takie słodkie, dziecięce buźki. Mój ostatnio wcale nie chciał podować, tylko jak zwykle jajka z siusiakiem pokazał
Bobby - super wieści!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dobrze że poszłaś do tego lekarza, uspokoiłaś się na pewno, a i jakby co to już masz jakis kontakt do kogoś z Żelaznej. Moze faktycznie tamte pomiary były z błędem, albo dieta tak zaczeła działać, choć to chyba jedna za szybko trochę. A co z tymi położnymi, umawiałaś się finalnie z którąś?
Anhydra - co u Ciebie? Jakieś nowe wieści?Sylvka, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, OlaWi lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Agagusia wrote:Jak macie jakies fotki 3D to wrzucajcie, miło popatzreeć na takie słodkie, dziecięce buźki. Mój ostatnio wcale nie chciał podować, tylko jak zwykle jajka z siusiakiem pokazał
Hehe, my byliśmy wczoraj i nasz mały też tylko pięknie pokazał jajka z siusiakiem, a buźki nie chciałwięc nie mamy ładnej fotki z buźka.
OlaWi lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj spakowałam walizkę, ale tak "jakby co" na szpital, a nie porodowo. dziś stwierdziłam, ze zrobie do niej też "wkładkę" porodową. Wygrzebałam w piwnicy potrzebne rzeczy, przeprałam i zamierzam dziś dopakować, wtedy będę już zupełnie spokojna. Zostanie mi jeszcze torba dla mnie i dziecka na pobyt po porodzie, ale to już na spokojnie jak zacznę wszystko prać jak już przyjdzie komoda.
Tym razem postanowiłam się właśnie tak spakować, na do porodu i na później, a nie torba dla mnie i dziecka osobno, chyba to praktyczniejszy sposób będzie. Do porodu dałam:
-koszulę porodową - mam od mamy ginekolog, S, bo spora była, a teraz zauważyłam ze o dziwo w żebrach robi się powoli mała, mam nadzieję że jak mi się brzuch trochę opuści to będzie ok za te 2 miesiące
-koszule na po prysznicu po porodzie
- po 1 sztuce podkładu na łóżko, wkładek laktacyjnych, stanik miekki do karmienia
- po 2 sztuki podkładów ginekologicznych i majtek poporodowych
-termofor z pestek - ponoć super sie sprawdza rozgrzany przy bółach krzyżowych podczas porodu
-stanik sportowy do porodu w wodzie
-ubranie i klapki dla męża
-klapki i ręcznik dla mnie
-woda z dziubkiem i lizaki, pomadka
-dla dziecka - pielucha bambusowa i otulacz do zawinięcia i ew okrycia podczas kangurowania
-dokumenty musze dopakować - karta ciąży, grupa krwi, ostatnia morfologia i usg, potem wynik na posiew w kierunku GBS
Polecam też mój patent z poprzedniej ciązy, który w godzinie zero bardzo ułatwił szybką organizację - włożenie do zapakowanej już torby karteczki z listą rzeczy które trzeba jeszcze dołożyć w ostatniej chwili np wyniki badań, jedzenie dla męża, ładowarka do telefonu, szczotka do włosów...Bobby29 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Dziewczyny pochwalcie się gdzie kupilyscie przewijak?
Chodzi mi o taki usztywniany na łóżeczko. Patrzyłam na allegro i niektóre wydają mi się w środku (środek mam na myśli to między tymi ściankami bicznymi) szersze a niektóre węższe, a nie ma wymiarów podanych... I nie wiem czy to tylko takie złudzenie na zdjęciu czy rzeczywiście różnią się wymiarami.
Nie śmiejcie się, ale coś mi się stało i przeżywam nawet zakup przewijają -
DrzewkoPomarańczowe wrote:
To jest dopiero piękna sama piłeczka!DrzewkoPomarańczowe, Domi_tur lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 13:27
Malinka7, DrzewkoPomarańczowe, kayama, Domi_tur, Sylvka, Frida91, Nacha, Chimera, Agagusia, baileys, Applejoy, emi2016, werni, Bobby29, OlaWi lubią tę wiadomość
-
Malinka7 wrote:Dziewczyny pochwalcie się gdzie kupilyscie przewijak?
Chodzi mi o taki usztywniany na łóżeczko. Patrzyłam na allegro i niektóre wydają mi się w środku (środek mam na myśli to między tymi ściankami bicznymi) szersze a niektóre węższe, a nie ma wymiarów podanych... I nie wiem czy to tylko takie złudzenie na zdjęciu czy rzeczywiście różnią się wymiarami.
Nie śmiejcie się, ale coś mi się stało i przeżywam nawet zakup przewijają
Ja mam przewijak po synu i pewnie przez chwilę będziemy korzystać.Wtedy korzystaliśmy krótko bo szybko zaczął się uginać i bałam się,że wpadnie do łóżeczka razem z synem.Potem przewijak turystyczny i łóżko a i tak skończyło się z przewijakiem turystycznym na podłodze bo tak się wiercił.Miałam pewność,że nie spadnie i nic mu się nie stanie. -
My na początku mieliśmy przewijak od łóżeczka turystycznego ale zle nam się z niego korzystało i czym prędzej polecieliśmy do Ikea kupić taki wolnostojący. Ja bez przewijaka sobie nie wyobrażam. Szkoda pleców przy przewijaniu na kanapie na chyłka. A jeśli chodzi o bezpieczeństwo to zasada jest prosta - nie zostawiamy nawet na sekundę. Wszelkie potrzebne akcesoria miałam w pojemnikach przymocowanych do przewijaka.
https://m2.ikea.com/pl/pl/p/sniglar-stol-do-przewijania-buk-bialy-20045205/?gclid=Cj0KCQjwrdjnBRDXARIsAEcE5YmjHtJs9qUMRaYAzjzUdDdu_ZQpKfKBLoDQG-quaRAkGM8LeCIDBn4aAl2IEALw_wcB
https://m2.ikea.com/pl/pl/p/oensklig-kosze-zawieszane-4-sz-bialy-30199283/Agagusia lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyBobby29 wrote:ja ogólnie jem dużo warzyw więc możliwe że tych kalorii już na tym etapie ciąży rzeczywiście bylo trochę za mało?
Co do diety to zależy od zbilansowania. Ja Matka "to be" wegetarianka (jem warzywa + nabiał chociaż nie pije krowiego mleka) jestem już +9,5kg do przodu w ciąży a Tytus jest o tydzień większy niż wskazuje to data OM
Myślę że u Ciebie to mogło wszystko się tak złożyć błąd pomiaru i może dieta. Grunt że już lepiej
My dziś po standardowej kontroli. Dziś w końcu Tytek pokazał buzię
Ja dziś spędziłam godzinę w sklepie z art dziecięcymi chociaż finalnie kupiłam tylko: podkłady poporodowe, podkłady na łóżko, gacie z siatki (canpola szorty rozm M/L i są fajne bo nie za ciasne i zmieszczą się te wielgachne podkładya moja dupka tak w rozmiarze M), lano maść, smoczki Lovi i kapturki też z Lovi (wzięłam rozmiar standard czyli M/L, są bardzo miękkie)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 14:11
Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Domi_tur, Chimera, IGA.G, trzydziecha, emi2016, Sylvka, werni, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak myślicie, mogę się wybrać na weekend na 3 dni do teściów? Czekałaby mnie ok.6-godzinna podróż samochodem... I to będzie 33 tydzień. Będę akurat po wizycie u lekarza i wiadomo, że jakby coś było nie tak,to nie pojadę, ale zakładając że jest ok? Trochę się boję.
No i druga sprawa,gdybym tam np.gorzej się poczuła i musiała iść na izbę przyjęć to zus nie będzie mi robił problemów, że tam wyjechałam? Bo jestem na zwolnieniu lekarskim. Powinnam zgłaszać nawet taki krótki wyjazd? Nie mam pojęcia jak to wygląda...Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida, zus infimrujesz jeśli wyjeżdżasz na dłużej niż 7dni. Więc problemów robić nie powinni. Co do drogi to 6 godzin w jedną stronę? Kurde podziwiam, ja dłużej niż 2 godziny nie usiedzę, po sobotnim weselu i ciągłym siedzeniu Mały całą noc boleśnie się kręcił jakby chciał się rozprostowac 🙄
Nie mówiąc o stopach, które po kilku godzinach siedzenia wyglądały jak dwie chałki 😂
My chcieliśmy jechać dzisiaj nad jezioro na dwa dni, jakieś dwie godziny od domu. Ale wyszłam z domu po truskawki i ledwo wróciłam, stwierdziłam że jedyne jezioro jakie zobaczę to we własnym brodziku😂Frida91 lubi tę wiadomość