X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    dziewczyny co myślicie o takim gadżecie, jak przenośny sterylizator do butelki/smoczka? czy to się przyda?? wiecie, fajny gadżet i niedrogi, ale czy to rzeczywiście się przyda, nawet sporadycznie - właśnie w podróży, lub na dłuższym spacerze jak smoczek wypadnie i akurat nie macie zapasowego? właśnie siedzę z kawką to będę ostanie zakupy na ali robić, mam jeszcze kilka gadżetów w koszyku :)

https://pl.aliexpress.com/item/32920042461.html?spm=a2g0o.cart.0.0.ec9e3c002xDubE

Stetylizatora nie posiadam.O przenośnym nawet niewiedziałam,że istnieje.Dla mnie zbędny gadżet.Zajmie miejsce w torebce,a na spacer wychodziłam z dwoma smoczkami jak były oba brudne to syn musiał sobie radzić bez.

Bobby29 lubi tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zabierałam zawsze dwa smoczki. Ewentualnie miałam butelkę z woda i przeplukiwalam.

Ja z kolei szukam innego gadżetu - uchwytu na kubek do wózka. Moze macie coś sprawdzonego z Ali?

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie zmorą są gołębie, które przylatuja na mój parapet i spacerują w te i wewte radośnie sobie gruchając. Póki okno w nocy miałam zamknięte, to pół biedy, teraz już się nie da. Na balkonie w miarę pomógł sztuczny kruk, ale na parapet nie ma rady.

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drzewko ja mam taki miękki uchwyt na jeden kubek, jakość jest spoko wygląda naprawdę porządnie, i wydaje się ze się sprawdzi, ale zobaczymy w użytkowaniu. są na pewno jeszcze takie twarde, ale chyba jednak wole taki miekki, te twarde zazwyczaj mocuje się na śrubkę, ten miękki na rzep - więc w razie czego można szybko odpiąć i wyprać, poza tym taki plastikowy pewnie kupowałabym gdzieś stacjonarnie bo w sumie nie wiesz na jaki plastik trafisz, niektóre mogą być szajskie (mówię o ali). Mam ten, z tego co pamietam nie szedł długo.

https://pl.aliexpress.com/item/32861392860.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fmPxE3i

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    A u mnie zmorą są gołębie, które przylatuja na mój parapet i spacerują w te i wewte radośnie sobie gruchając. Póki okno w nocy miałam zamknięte, to pół biedy, teraz już się nie da. Na balkonie w miarę pomógł sztuczny kruk, ale na parapet nie ma rady.

Jak mieszkaliśmy u rodziców, był pan bażant, który zaczynał swoje skrzeczenie o 4 rano.. to jest masakra dopiero 🤪😫

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Natty mozesz podać linka do takiej nakladki? Bo u mnie będzie takie rozwiązanie, a jak byłam w Ikei się rozglądać to nie zauważyłam nic podobnego.
    Ja kupilam na allegro bo juz mamy komode malm a w ikei nie ma.
    https://allegro.pl/oferta/przewijak-na-komode-malm-ikea-tyl-prosty-8122465695

werni lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedzialek.wrocilam z dlugiego weekendu we Lwowie (350km). Nie rezygnowalabym z wyjazdu wypoczynkowego o ile tylko jest dobre samopoczucie :)

My przewijak planujemy dac na pralke w lazience bo srednio mamy miejce na osobny mebel

Bobby w tej sukience wygladasz rewelacyjnie!

Bobby29, Frida91 lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :) wczoraj usg 3 trymestru, wszystko dobrze, mała nie jest mała a duża, prawie 2 kg. usg kontrolne w 37 tyg obowiązkowe ze względu na wagę, lekarz mierzył małą kilka razy. wszystkie wymiary ma na 33-34 tydzien, a u nas dopiero 30 tydzień leci. mówił, ze decyzje będziemy poedjmować w 37 tyg, i albo indukcja 38/39 tydzien, albo czekamy do terminu i w razie czego cc jak się okaze duza. ja się obawiam cc i czekania, i łaski lekarzy na porodówce ;/ boje się że będzie za późno na cc, mój pierwszy poród był szybki, obawiam się, że na porodówce nie zrobią usg... no nic zobaczymy jaka waga będzie w 37tc. najlepiej jakby samo się zaczęło przed terminem

Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, Niebieska Gwiazda, Agagusia, Reniiata, Chimera, zielonooka7, emi2016, Limerikowo, OlaWi, werni lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png

Wysłany: 5 czerwca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana wzięłam dziś męża w obroty. Mamy na gorze taki całkiem zadaszony, duży taras, na którym mąż urządził sobie składowisko: stary materac (leżał rok!!), drzwi od szafy, stary rower itp. Nie mogłam rano spać to sobie wymyśliłam ze zrobię sobie tam ciążowe centrum dowodzenia. Jest tam dużo chłodniej niż w domu.
    I chlopina z rańca targał ten materac na śmietnik. Rower i drzwi od szafy juz mu odpuściłam. Dziś planuje tam sprzątnąć, a popołudniu mąż mi wyniesie wiszący kosz bujany, który ratował moje plecy na końcówce poprzedniej ciąży. Jakiś muszę sobie jeszcze stoliczek zorganizować i będzie miód malyna 😁

Bobby29, kayama, Agagusia, Domi_tur, Chimera, Limerikowo, plinka89, OlaWi lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    To i ja wrzucam aktualizacje brzuszka :) Dziś umówiłam się ze znajomymi na polu mokotowskim, to była okazja się trochę wystroić. Sukienkę kupiłam w Lidlu, nie jest ciążowa, ale super wygodna i jak widać brzuczek się miesci a ta gumeczka spokojnie teraz lezy nad brzuchem, i nic nie uciska. Kupiłam z myślą o mini sesji ciążowej, z wizją coś a'la rusalka na łące lub w lesie, wianek w rozwianych rudych włosach, mam nadzieję że wyjdzie jakoś fajnie. Materiał bardzo przyjemny, więc polecam (nadal jest dostępna).
    b2c6053b4dce38a3med.jpg
    mam taką samą tylko szarą, kupioną rok temu ;) i też w niej śmigam, mega wygodna

Bobby29, Reniiata, Limerikowo lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Ja w poniedzialek.wrocilam z dlugiego weekendu we Lwowie (350km). Nie rezygnowalabym z wyjazdu wypoczynkowego o ile tylko jest dobre samopoczucie :)

My przewijak planujemy dac na pralke w lazience bo srednio mamy miejce na osobny mebel

Bobby w tej sukience wygladasz rewelacyjnie!

I jak Lwów? My.tam robiliśmy in vitro, byliśmy ok tygodnia więc było połączone ze zwiedzaniem. Lwów dla mnie super, dużo ładnych zabytków :) Przepyszne jedzenie. Mili ludzie. Większość mówi po polsku.
    Ja też myślę że kupię 2 przewijaki, jeden twardy na łóżeczko ( moja siostra do dziś uzywa dla 2 latka i.nic jej nie wpada), a drugi poloze na pralce, będzie do.obsługi dziecka przy kąpieli :)

Agagusia lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne te długie sukienki z Lidla, dziś wpadnę zobaczyć może jeszcze sa. Bobby wyglądasz super, nisko masz brzuszek, mi się zaczyna tuż pod biustem :/

Bobby29 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ładne te długie sukienki z Lidla, dziś wpadnę zobaczyć może jeszcze sa. Bobby wyglądasz super, nisko masz brzuszek, mi się zaczyna tuż pod biustem :/
    u nas dzisiaj bylo duzo jeszcze :) bo wymieniałam staniki do karmienia

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam przewijak w Smyku, będę kładła w łazience na pralce. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie przewijania na łóżku zwlaszcza starszego już dziecka, kiedy za przeproszeniem sfajda się po pachy a do tego nie leży spokojnie podczas przewijania... Wszystko uwalone. A przewijak jednak można zawsze zmyć. Pewnie wygodnie też przymocować przewijak do łóżeczka, ale my będziemy mieć a la dostawke więc to rozwiązanie odpada.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z labu,gorąco aż strach pomyśleć co będzie w południe.Spacer dopiero pod wieczór.

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Jestem zaniepokojona.Trzy tyg temu byłam przeziębiona i mocno kasłałam aż brzuch mnie bolał.Dwa tygodnie temu dzidziulek przekręcił się głową w dół.Od wtedy brzuch mi twardnieje,kuje mnie coś chyba w szyjce nie cały czas,zaczyna się koło 15 jak już trochę pochodze.W sobotę okazało się,że szyjka z 4cm skróciła się w ciągu 5tyg do 3cm.Wizytę mam w czwartek ale niewiele sobie po niej obiecuje bo to na nfz.Mam w czwartek też usg 3trym na nfz może się czegoś dowiem.Miała takie kłucia któraś z was?Co o tym myśleć?Zaczynam myśleć,że niedługo urodzę,a to dopiero 31tyg w czwartek będzie.Dobrze,że torby już spakowane.
    Starszak ma w sobotę wrócić od dziadków i zastanawiam się czy to do końca dobry pomysł.

Ja miewam co jakis czas. Szyjka dluga i zamknieta. Maluch po prostu tam smyra :-)

Niebieska Gwiazda, wiki2 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png

Wysłany: 5 czerwca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zajrzałam do H&M bo mam w sobotę wesele i się ocknęła ze nie mam sukienki 😁. Nie wierzyłam w powodzenie akcji, ale kupiłam aż dwie (wydałam 150 zł 😁). Mało tego! Musiałam wybrać z czterech, w których wyglądałam spoko. Okazuje się, ze w ciąży łatwiej kupić sukienkę bo nie trzeba odrzucać prawie każdej przez odstający brzuch 😀

Chimera, kayama, Limerikowo, Bobby29, Agagusia, OlaWi, Matyldaaa, AnaKwiat, Misi@, Smerfelinka lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pierwszą córką miałam najpierw przewijak z wanienka co na prawdę było super sprawa, ale on się nadal jakoś do 5-6 MSC później jak już wieksza i w sumie do teraz mamy miękki przewijak który kładziemy na łóżko bądź sofę i tak przewijamy. Z racji przeprowadzki tamten przewijak z wanienka oddaliśmy , bo nie było już miejsca w aucie.
    Teraz aktualny mój zestaw to twardy przewijak, który będzie na komodzie + wanienka ze statywem, która ratuje mój kręgosłup ;)

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy tak małą łazienkę, że kąpiel będzie odbywać się na stole w salonie żeby mieć wygodny ciąg rozbierania-kapania-ubierania :)

Do sypialni nie zmieściłaby się komoda z przewijakiem, tzn ja bym się nie zmieściła przed nią, chyba że leżałabym na łóżku 😂 tak więc przewijak bedzie zakładany na łóżeczko kiedy nadejdzie potrzeba, choć myślę, że częściej będzie okupowany stół. Jakoś mnie to specjalnie nie martwi, nieważne gdzie, ważne żeby dziecko sucho miało 😁

Mimo, że nasze mieszkanko nie jest małe, to niestety poznałam małża chwilę po tym jak zrobił generalny remont w stylu "wypasione mieszkanie dla singla" 😂 i już się nie opłaca wymieniać wszystkich mebli, trzeba się rok pomeczyc i poszukać czegoś większego :)

Nacha, Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my zamiast wanienki bedziemy używać, jak z Anielką wiaderka do kąpieli :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ