X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Z pierwszą córką miałam najpierw przewijak z wanienka co na prawdę było super sprawa, ale on się nadal jakoś do 5-6 MSC później jak już wieksza i w sumie do teraz mamy miękki przewijak który kładziemy na łóżko bądź sofę i tak przewijamy. Z racji przeprowadzki tamten przewijak z wanienka oddaliśmy , bo nie było już miejsca w aucie.
    Teraz aktualny mój zestaw to twardy przewijak, który będzie na komodzie + wanienka ze statywem, która ratuje mój kręgosłup ;)

Oj tak! Stelaż do wanienki to tez mega przydatna rzecz! Na początku nie kupiliśmy bo wydawał się zbędny, ale szybko zweryfikowaliśmy nasze przekonania :)

aadd84dc14.png[/url]
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja kupiłam przewijak w Smyku, będę kładła w łazience na pralce. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie przewijania na łóżku zwlaszcza starszego już dziecka, kiedy za przeproszeniem sfajda się po pachy a do tego nie leży spokojnie podczas przewijania... Wszystko uwalone. A przewijak jednak można zawsze zmyć. Pewnie wygodnie też przymocować przewijak do łóżeczka, ale my będziemy mieć a la dostawke więc to rozwiązanie odpada.
    Po po pol roku zaczelismy przewijac na lozku i tylkor raz zdazyla sie kupa na przescieradle. Na lozku jest wygodnie :)

Frida91 lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy kąpać w pokoju. Przewijak mamy od siostry taki wolnostojący ikeowy, wanienkę będziemy stawiali na stolik, który będzie na stałe w pokoju. Jak się nie sprawdzi, to koleżanka oferowała, że pożyczy nam stelaż na wanienkę. Jak już dziecko będzie siedzące, to kąpiele będziemy mu urządzać w prysznicu, bo mamy głęboki brodzik - w sam raz do chlapania się :)

Wywiesiłam pranie na balkonie i chyba jestem teraz bardziej mokra niż te ciuchy...masakra. Dobrze, że do sklepu poszłam przed 9. Jak w tym mięsnym mają przyjemnie chłodno, chyba się do nich przeprowadzę ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś myślałam o wiaderku do kąpania ale chyba jednak będzie wanienka... W sumie to poluje na coś z olx, najlepiej ze stelażem, bo jak bobo będzie już siedział to ogarniemy go w wannie. Chociaż ja mam mega ochotę kupić taka podkładkę gąbkową i kąpać maluszka początkowo w umywalce w łazience (którą mam na wysokości 95cm jest mi mega wygodnie z nią, nie cierpię umywalek na wysokości krocza jak w większości domów :P )

a to ja w fazie słonia, i w końcu kiecka z lidla się przydaje
    647e202c08b2e613med.jpg

emi2016, DrzewkoPomarańczowe, kayama, Kalija, Bobby29, Frida91, IGA.G, Domi_tur, Chimera, Agagusia, OlaWi, Matyldaaa, Mary Magdalena, Smerfelinka, werni lubią tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Dziewczyny kupujecie przewijaki na łóżeczko/komodę? Właśnie czytam u mamyginekolog, że nie można spuścić malucha z okna nawet na pół sekundy tak łatwo o wypadek i trochę się wystraszyłam...

Jasne, że tak :) Dla mnie to brdzo wygodne i korzystam do dziś :) Oczywiście, że na diecko trzeba cały cas uważać gdy leży na przewijaku, ale to bardzo ułatwia życie ! Nasz się nie wygina, ale Młoda w tym momencie waży mniej niż 9 kg, więc nei wiem jak przy grubszym dziecku...

U nas wyglądało to tak na łóżeczku jakiś czas temu, w sumie niweiele się zmieniło ;):

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4337294a1759.jpg

Wanienkę mamy z ikei, jest niezbyt duża, ale jak już zaczynała by za krótka, to Łucja siedziała i kąpaliśmy ją na siedząco - i tak jest do teraz :)
    Stelaża nie mamy, kąpiemy w wanience w wannie, ale gdybym miała prysznic na pewno zdecydowałabym się na stelaż albo gdybym to ja miała kąpać dzieci - zajmuje się tym mój mąż, więc jak jemu jest tak wygodnie to ja z tym nie dyskutuje :P W sumie to ja kąpałam Łucję mniej niż 10 razy dokąd się urodziła :P Bo akurat eMek był w pracy a np. zrobiła dużą kupę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 11:01

Kalija, Domi_tur lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy po synu wanienkę w piwnicy ale chyba tam zostanie.Znajomi pożyczą nam składaną wanienkę.Mieszkamy w bloku i zwykła zajmuje sporo miejsca.Składana jest też dobrym pomusłem na wyjazd.
    Myślałam o wiaderku ale nie wyobrażam sobie mycia w nim dziecka.Jak tam zmieścić ręce.To chyba nie dla mnie.

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, a co ten przewijak się wygina? Mimo że jest usztywniony? Podeslesz linka lub fotkę tego przewijaka, który zamówiłaś z HubiWorld? Kurcze, to teraz się zastanawiam całkiem jak to rozwiązać. Myślałam, że skoro jest usztywniony i na łóżeczko to jest odpowiednio dostosowany do ciężaru bobasa.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy w tym tygodniu na zakupach i kupiliśmy wanienkę ze stelażem - taka raczej mniejsza - 86 cm. Jak dzieci podrosną i będą siedzieć to przeniesiemy je na mycie do wanny. Tak to będziemy kąpać w pokoju - bo w łazience nie ma na to miejsca. Kupiliśmy też przewijak na łóżeczko (z firmy ceba baby - jest sztywny i stabilny) oraz taki wolnostojący najtańszy z Ikea. Wolimy mieć dwa miejsca - jak trzeba będzie, to 2 dzieci na raz w tym samym czasie ogarniemy. Pewnie jak podrosną, to przeniesiemy się z przewijaniem na łóżko albo podłogę - ale wtedy tego stojącego przewijaka nie będzie szkoda. Łóżeczka też kupione, w końcu z Ikea, stoją i czekają na lepsze czasy :) dziś zamówiłam materace na allegro. Jutro wybieram się do smyka stacjonarne - ale pewnie skończy się na zamówieniu internetowym. Na pewno została mi apteka, laktator i foteliki - ale to jak kupimy auto. Do tego jeszcze trochę ubranek i koszule dla mnie (bo zorientowałam się, że skoro muszą stać nieruszane w torbie, to muszę kupić więcej - bo z tych co już mam korzystam na codzień). Nie mniej jednak na pewno jestem w połowie, a nawet może trochę koniec widać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 11:11

Agagusia lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie, nic się nie wygina, jest bardzo stabilny i twardy. Ktoś wczoraj pisał, że się boi bo widział jak się wyginają pod ciężarem dzieci :) ten można śmiało używać samodzielnie :) i obstawiam, że tak będzie przez nas używany bo zanim zamontuję jeden i drugi to sto lat minie :)
    https://allegro.pl/oferta/sensillo-usztywniony-przewijak-70x50-na-lozeczko-7354140969?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare

Jak będziesz chciała to fotkę też zrobię :)

Edit: tą drewnianą nakładkę kupiliśmy używaną z woodies za grosze :) tylko dlatego ja mamy, choć i tak pewnie nie będzie używana bo nie będę jej trzymać zamontowanej nad dzieckiem cały czas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 11:24

Kalija, Malinka7 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    My mamy po synu wanienkę w piwnicy ale chyba tam zostanie.Znajomi pożyczą nam składaną wanienkę.Mieszkamy w bloku i zwykła zajmuje sporo miejsca.Składana jest też dobrym pomusłem na wyjazd.
    Myślałam o wiaderku ale nie wyobrażam sobie mycia w nim dziecka.Jak tam zmieścić ręce.To chyba nie dla mnie.
    też myślalam że będzie ciężko myć, a było super, jak tylko dostaliśmy wiaderko to wanienka poszła w odstawkę :) Anielka uwielbiała wiaderko. ono też dobrze działa na brzuszek i gazy, często bączki puszczała w wiaderku a nawet kupki hehe jak miała jakiś napięty brzuszek to ją kąpałam i od razu miała ulgę.

Nacha lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Oj tak! Stelaż do wanienki to tez mega przydatna rzecz! Na początku nie kupiliśmy bo wydawał się zbędny, ale szybko zweryfikowaliśmy nasze przekonania :)

Ja mam od siostry wanienke ze stelażem, super sprawa :) Jak ja wejdę do łazienki , wstawię wanienke i dziecko to się już nikt więcej nie zmieści, pomagier będzie musiał stać w wejściu, trudno ;) Mam nadzieję że jakoś damy radę. A na pralkę to może dac miękki przewijak?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Ja wczoraj nie spałam od 3:15, a dziś lepiej, bo od 4. 😅 wczoraj koło 10 tak mnie zmorzylo ze musiałam iść na drzemkę. A twoja córka jeszcze śpi w dzień? Wtedy mogłabyś skorzystać. Mnie bardzo pomogło wczoraj, inaczej pewnie o 18 bym padła. A jak jesteś u rodziców to może ktoś córkę przejmie na twoją drzemkę?

Nie spi ;) No właśnie za godzinę przychodzi zmiana, z tym, ze ja mam w dzień to tez tak róznie ze spaniem, szczególnie przu tym cieple. Poki co wypilam kawe by jakos dotrwac do 13

Drzewko - pewnie zanim sie przyzwyczaje to bede wyjeżdżać! :D

OlaWi - właśnie bażant tez koncertował :D mówię Wam, ze miałam naprawdę bogaty w doznania poranek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 12:14

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. A ja od wczoraj to dodaję coś do koszyka na all, to wyrzucam. Nie mogę się zdecydować. Do tego w nocy mi się śniło, że stoję nad pieluchami i kminie czy wziąć bambusowe, muślinowe czy może inne :D

Nacha, laseczka z Ciebie, ładnie Ci w tej sukience!

Emi, ładny i spory ten pokoik :) lubię jak wrzucacie takie zdjęcia :)

Co do wiaderka, ja sobie nie wyobrażam kąpania w nim noworodka, może gdybym gdzieś podpatrzyła u znajomych to bym się przekonała. Wczoraj babka w szkole rodzenia mówiła, że widziała prezentację kąpania dziecka w wiaderku na żywo, przedstawiciel handlowy w tym celu jeździł z własnym 3-miesięcznym synem! :D :D :D

Pamiętam, że był poruszany temat śpiworków , gdzie i jakie zamawiałyście ?

Zamawiała może któraś z Was materac przez internet? Też prosiłabym linka jak macie coś godnego polecenia ;)

Nacha, emi2016 lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija cięzko w to uwierzyć wiem ;p ale łatwiej kąpać w wiaderku niż w wanience. sama w wanience nie umiałam a w wiaderku radziłam sobie, dziecko przybiera pozycję jak w łonie :) minus że drogie to wiaderko. my mamy od koleżanki. teraz też nam pożyczy :)

Nacha lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy zamawiać ten zestaw jak Domi :)
    Zobacz ofertę: ŁÓŻECZKO Z SZUFLADĄ KRZYŚ BIAŁE + materac KPK https://allegro.pl/oferta/lozeczko-z-szuflada-krzys-biale-materac-kpk-7608753570

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Nie nie, nic się nie wygina, jest bardzo stabilny i twardy. Ktoś wczoraj pisał, że się boi bo widział jak się wyginają pod ciężarem dzieci :) ten można śmiało używać samodzielnie :) i obstawiam, że tak będzie przez nas używany bo zanim zamontuję jeden i drugi to sto lat minie :)
    https://allegro.pl/oferta/sensillo-usztywniony-przewijak-70x50-na-lozeczko-7354140969?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare

Jak będziesz chciała to fotkę też zrobię :)

Edit: tą drewnianą nakładkę kupiliśmy używaną z woodies za grosze :) tylko dlatego ja mamy, choć i tak pewnie nie będzie używana bo nie będę jej trzymać zamontowanej nad dzieckiem cały czas :)
    Dzięki, już się bałam, że są one do kitu, a właśnie od tego sprzedawcy miałam zamawiać. No dobra, to teraz tylko wzór wybrać :D

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Dzięki, już się bałam, że są one do kitu, a właśnie od tego sprzedawcy miałam zamawiać. No dobra, to teraz tylko wzór wybrać :D

Ja też zamówię i nie mogę się zdecydować na wzór 😂
    A bierzecie też pokrowiec od razu czy to zbędne? Bo jak trzeba pokrowiec to po co tak ślęczę nad wzorem przewijają 🙄😅

Malinka7 lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam bez pokrowca, łatwiej wytrzeć ceratkę na przewijaku niż zmieniać pokrowiec co chwilę. Będę sobie kładła papierowy ręcznik albo podkład pod Malucha i luzik :)

Zamówiłam wczoraj przez Marketplace na fb trochę bodziaków :) babeczka sprzedawała nieużywane, jedynie wyprane z krótkim rękawem po 5 zł za sztukę :) jej syn się urodził w marcu długi 64cm 🙈 i nie zdążyła ubrać nic w rozmiarze 56 ani połowy 62 😂

Bobby29, Malinka7 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, ja czytałam dużo o materacach i ostatecznie zdecydowałam się na kokos + lateks. Zamówiłam taki z marki Hevea, zastanawiałam się też nad Vitmat.

Spiworki mam dwa - bambusowy Maylily i Motherhood 3w1, taki rosnący razem z dzieckiem

Boszzz, przez te upały w ogóle nie mam ochoty na jedzenie. Ważyłam się dziś, to od 2 tygodni nic nie przytyłam, a jeszcze schudłam 1 kg. Aktualnie jest 13, a ja próbuję dopiero wmusić w siebie śniadanie :/
    Używacie w domu klimatyzatorów lub klimatorów, możecie jakiś polecić? Bo na samych wentylatorach-wiatrakach to ja nie widzę tego lata, jeśli będzie aż tak upalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 13:08

• Kalija Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zamówię ten przewijak:

https://allegro.pl/oferta/ceba-usztywniony-przewijak-70x50-na-lozeczko-caro-7025665289

+ dodatkowe prześcieradełko:

https://allegro.pl/oferta/babyboom-przescieradlo-pokrowiec-na-przewijak-8106797560?bundle_id=8cebb053-6096-47bb-90fa-3668db0e2187

W ogóle ten motyw łączki mi się podoba, wrzuciłam do koszyka też rożek w tej tkaninie i ochraniacz na szczebelki (ale to za jakiś czas).

Baileys:
    też zdecyduję się na kokos-lateks, dzięki za polecenie firmy, zaraz przejrzę ich ofertę. A ten materac już do Ciebie przyszedł?
    Co do śpiworków, to też dziś przeglądałam ofertę Motherhood. W Smyku chyba nawet jest promka na ich śpiworek. Wzięłaś nieocieplany 0-6 mcy?

dqprgu1royghdo7j.png
‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ