X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Z pierwszą córką miałam najpierw przewijak z wanienka co na prawdę było super sprawa, ale on się nadal jakoś do 5-6 MSC później jak już wieksza i w sumie do teraz mamy miękki przewijak który kładziemy na łóżko bądź sofę i tak przewijamy. Z racji przeprowadzki tamten przewijak z wanienka oddaliśmy , bo nie było już miejsca w aucie.
    Teraz aktualny mój zestaw to twardy przewijak, który będzie na komodzie + wanienka ze statywem, która ratuje mój kręgosłup ;)

Oj tak! Stelaż do wanienki to tez mega przydatna rzecz! Na początku nie kupiliśmy bo wydawał się zbędny, ale szybko zweryfikowaliśmy nasze przekonania :)

aadd84dc14.png[/url]
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja kupiłam przewijak w Smyku, będę kładła w łazience na pralce. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie przewijania na łóżku zwlaszcza starszego już dziecka, kiedy za przeproszeniem sfajda się po pachy a do tego nie leży spokojnie podczas przewijania... Wszystko uwalone. A przewijak jednak można zawsze zmyć. Pewnie wygodnie też przymocować przewijak do łóżeczka, ale my będziemy mieć a la dostawke więc to rozwiązanie odpada.
    Po po pol roku zaczelismy przewijac na lozku i tylkor raz zdazyla sie kupa na przescieradle. Na lozku jest wygodnie :)

Frida91 lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy kąpać w pokoju. Przewijak mamy od siostry taki wolnostojący ikeowy, wanienkę będziemy stawiali na stolik, który będzie na stałe w pokoju. Jak się nie sprawdzi, to koleżanka oferowała, że pożyczy nam stelaż na wanienkę. Jak już dziecko będzie siedzące, to kąpiele będziemy mu urządzać w prysznicu, bo mamy głęboki brodzik - w sam raz do chlapania się :)

Wywiesiłam pranie na balkonie i chyba jestem teraz bardziej mokra niż te ciuchy...masakra. Dobrze, że do sklepu poszłam przed 9. Jak w tym mięsnym mają przyjemnie chłodno, chyba się do nich przeprowadzę ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś myślałam o wiaderku do kąpania ale chyba jednak będzie wanienka... W sumie to poluje na coś z olx, najlepiej ze stelażem, bo jak bobo będzie już siedział to ogarniemy go w wannie. Chociaż ja mam mega ochotę kupić taka podkładkę gąbkową i kąpać maluszka początkowo w umywalce w łazience (którą mam na wysokości 95cm jest mi mega wygodnie z nią, nie cierpię umywalek na wysokości krocza jak w większości domów :P )

a to ja w fazie słonia, i w końcu kiecka z lidla się przydaje
    647e202c08b2e613med.jpg

emi2016, DrzewkoPomarańczowe, kayama, Kalija, Bobby29, Frida91, IGA.G, Domi_tur, Chimera, Agagusia, OlaWi, Matyldaaa, Mary Magdalena, Smerfelinka, werni lubią tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Dziewczyny kupujecie przewijaki na łóżeczko/komodę? Właśnie czytam u mamyginekolog, że nie można spuścić malucha z okna nawet na pół sekundy tak łatwo o wypadek i trochę się wystraszyłam...

Jasne, że tak :) Dla mnie to brdzo wygodne i korzystam do dziś :) Oczywiście, że na diecko trzeba cały cas uważać gdy leży na przewijaku, ale to bardzo ułatwia życie ! Nasz się nie wygina, ale Młoda w tym momencie waży mniej niż 9 kg, więc nei wiem jak przy grubszym dziecku...

U nas wyglądało to tak na łóżeczku jakiś czas temu, w sumie niweiele się zmieniło ;):

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4337294a1759.jpg

Wanienkę mamy z ikei, jest niezbyt duża, ale jak już zaczynała by za krótka, to Łucja siedziała i kąpaliśmy ją na siedząco - i tak jest do teraz :)
    Stelaża nie mamy, kąpiemy w wanience w wannie, ale gdybym miała prysznic na pewno zdecydowałabym się na stelaż albo gdybym to ja miała kąpać dzieci - zajmuje się tym mój mąż, więc jak jemu jest tak wygodnie to ja z tym nie dyskutuje :P W sumie to ja kąpałam Łucję mniej niż 10 razy dokąd się urodziła :P Bo akurat eMek był w pracy a np. zrobiła dużą kupę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 11:01

Kalija, Domi_tur lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy po synu wanienkę w piwnicy ale chyba tam zostanie.Znajomi pożyczą nam składaną wanienkę.Mieszkamy w bloku i zwykła zajmuje sporo miejsca.Składana jest też dobrym pomusłem na wyjazd.
    Myślałam o wiaderku ale nie wyobrażam sobie mycia w nim dziecka.Jak tam zmieścić ręce.To chyba nie dla mnie.

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, a co ten przewijak się wygina? Mimo że jest usztywniony? Podeslesz linka lub fotkę tego przewijaka, który zamówiłaś z HubiWorld? Kurcze, to teraz się zastanawiam całkiem jak to rozwiązać. Myślałam, że skoro jest usztywniony i na łóżeczko to jest odpowiednio dostosowany do ciężaru bobasa.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy w tym tygodniu na zakupach i kupiliśmy wanienkę ze stelażem - taka raczej mniejsza - 86 cm. Jak dzieci podrosną i będą siedzieć to przeniesiemy je na mycie do wanny. Tak to będziemy kąpać w pokoju - bo w łazience nie ma na to miejsca. Kupiliśmy też przewijak na łóżeczko (z firmy ceba baby - jest sztywny i stabilny) oraz taki wolnostojący najtańszy z Ikea. Wolimy mieć dwa miejsca - jak trzeba będzie, to 2 dzieci na raz w tym samym czasie ogarniemy. Pewnie jak podrosną, to przeniesiemy się z przewijaniem na łóżko albo podłogę - ale wtedy tego stojącego przewijaka nie będzie szkoda. Łóżeczka też kupione, w końcu z Ikea, stoją i czekają na lepsze czasy :) dziś zamówiłam materace na allegro. Jutro wybieram się do smyka stacjonarne - ale pewnie skończy się na zamówieniu internetowym. Na pewno została mi apteka, laktator i foteliki - ale to jak kupimy auto. Do tego jeszcze trochę ubranek i koszule dla mnie (bo zorientowałam się, że skoro muszą stać nieruszane w torbie, to muszę kupić więcej - bo z tych co już mam korzystam na codzień). Nie mniej jednak na pewno jestem w połowie, a nawet może trochę koniec widać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 11:11

Agagusia lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie, nic się nie wygina, jest bardzo stabilny i twardy. Ktoś wczoraj pisał, że się boi bo widział jak się wyginają pod ciężarem dzieci :) ten można śmiało używać samodzielnie :) i obstawiam, że tak będzie przez nas używany bo zanim zamontuję jeden i drugi to sto lat minie :)
    https://allegro.pl/oferta/sensillo-usztywniony-przewijak-70x50-na-lozeczko-7354140969?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare

Jak będziesz chciała to fotkę też zrobię :)

Edit: tą drewnianą nakładkę kupiliśmy używaną z woodies za grosze :) tylko dlatego ja mamy, choć i tak pewnie nie będzie używana bo nie będę jej trzymać zamontowanej nad dzieckiem cały czas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 11:24

Kalija, Malinka7 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    My mamy po synu wanienkę w piwnicy ale chyba tam zostanie.Znajomi pożyczą nam składaną wanienkę.Mieszkamy w bloku i zwykła zajmuje sporo miejsca.Składana jest też dobrym pomusłem na wyjazd.
    Myślałam o wiaderku ale nie wyobrażam sobie mycia w nim dziecka.Jak tam zmieścić ręce.To chyba nie dla mnie.
    też myślalam że będzie ciężko myć, a było super, jak tylko dostaliśmy wiaderko to wanienka poszła w odstawkę :) Anielka uwielbiała wiaderko. ono też dobrze działa na brzuszek i gazy, często bączki puszczała w wiaderku a nawet kupki hehe jak miała jakiś napięty brzuszek to ją kąpałam i od razu miała ulgę.

Nacha lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Oj tak! Stelaż do wanienki to tez mega przydatna rzecz! Na początku nie kupiliśmy bo wydawał się zbędny, ale szybko zweryfikowaliśmy nasze przekonania :)

Ja mam od siostry wanienke ze stelażem, super sprawa :) Jak ja wejdę do łazienki , wstawię wanienke i dziecko to się już nikt więcej nie zmieści, pomagier będzie musiał stać w wejściu, trudno ;) Mam nadzieję że jakoś damy radę. A na pralkę to może dac miękki przewijak?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Ja wczoraj nie spałam od 3:15, a dziś lepiej, bo od 4. 😅 wczoraj koło 10 tak mnie zmorzylo ze musiałam iść na drzemkę. A twoja córka jeszcze śpi w dzień? Wtedy mogłabyś skorzystać. Mnie bardzo pomogło wczoraj, inaczej pewnie o 18 bym padła. A jak jesteś u rodziców to może ktoś córkę przejmie na twoją drzemkę?

Nie spi ;) No właśnie za godzinę przychodzi zmiana, z tym, ze ja mam w dzień to tez tak róznie ze spaniem, szczególnie przu tym cieple. Poki co wypilam kawe by jakos dotrwac do 13

Drzewko - pewnie zanim sie przyzwyczaje to bede wyjeżdżać! :D

OlaWi - właśnie bażant tez koncertował :D mówię Wam, ze miałam naprawdę bogaty w doznania poranek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 12:14

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. A ja od wczoraj to dodaję coś do koszyka na all, to wyrzucam. Nie mogę się zdecydować. Do tego w nocy mi się śniło, że stoję nad pieluchami i kminie czy wziąć bambusowe, muślinowe czy może inne :D

Nacha, laseczka z Ciebie, ładnie Ci w tej sukience!

Emi, ładny i spory ten pokoik :) lubię jak wrzucacie takie zdjęcia :)

Co do wiaderka, ja sobie nie wyobrażam kąpania w nim noworodka, może gdybym gdzieś podpatrzyła u znajomych to bym się przekonała. Wczoraj babka w szkole rodzenia mówiła, że widziała prezentację kąpania dziecka w wiaderku na żywo, przedstawiciel handlowy w tym celu jeździł z własnym 3-miesięcznym synem! :D :D :D

Pamiętam, że był poruszany temat śpiworków , gdzie i jakie zamawiałyście ?

Zamawiała może któraś z Was materac przez internet? Też prosiłabym linka jak macie coś godnego polecenia ;)

Nacha, emi2016 lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija cięzko w to uwierzyć wiem ;p ale łatwiej kąpać w wiaderku niż w wanience. sama w wanience nie umiałam a w wiaderku radziłam sobie, dziecko przybiera pozycję jak w łonie :) minus że drogie to wiaderko. my mamy od koleżanki. teraz też nam pożyczy :)

Nacha lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy zamawiać ten zestaw jak Domi :)
    Zobacz ofertę: ŁÓŻECZKO Z SZUFLADĄ KRZYŚ BIAŁE + materac KPK https://allegro.pl/oferta/lozeczko-z-szuflada-krzys-biale-materac-kpk-7608753570

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Nie nie, nic się nie wygina, jest bardzo stabilny i twardy. Ktoś wczoraj pisał, że się boi bo widział jak się wyginają pod ciężarem dzieci :) ten można śmiało używać samodzielnie :) i obstawiam, że tak będzie przez nas używany bo zanim zamontuję jeden i drugi to sto lat minie :)
    https://allegro.pl/oferta/sensillo-usztywniony-przewijak-70x50-na-lozeczko-7354140969?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare

Jak będziesz chciała to fotkę też zrobię :)

Edit: tą drewnianą nakładkę kupiliśmy używaną z woodies za grosze :) tylko dlatego ja mamy, choć i tak pewnie nie będzie używana bo nie będę jej trzymać zamontowanej nad dzieckiem cały czas :)
    Dzięki, już się bałam, że są one do kitu, a właśnie od tego sprzedawcy miałam zamawiać. No dobra, to teraz tylko wzór wybrać :D

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Dzięki, już się bałam, że są one do kitu, a właśnie od tego sprzedawcy miałam zamawiać. No dobra, to teraz tylko wzór wybrać :D

Ja też zamówię i nie mogę się zdecydować na wzór 😂
    A bierzecie też pokrowiec od razu czy to zbędne? Bo jak trzeba pokrowiec to po co tak ślęczę nad wzorem przewijają 🙄😅

Malinka7 lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam bez pokrowca, łatwiej wytrzeć ceratkę na przewijaku niż zmieniać pokrowiec co chwilę. Będę sobie kładła papierowy ręcznik albo podkład pod Malucha i luzik :)

Zamówiłam wczoraj przez Marketplace na fb trochę bodziaków :) babeczka sprzedawała nieużywane, jedynie wyprane z krótkim rękawem po 5 zł za sztukę :) jej syn się urodził w marcu długi 64cm 🙈 i nie zdążyła ubrać nic w rozmiarze 56 ani połowy 62 😂

Bobby29, Malinka7 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, ja czytałam dużo o materacach i ostatecznie zdecydowałam się na kokos + lateks. Zamówiłam taki z marki Hevea, zastanawiałam się też nad Vitmat.

Spiworki mam dwa - bambusowy Maylily i Motherhood 3w1, taki rosnący razem z dzieckiem

Boszzz, przez te upały w ogóle nie mam ochoty na jedzenie. Ważyłam się dziś, to od 2 tygodni nic nie przytyłam, a jeszcze schudłam 1 kg. Aktualnie jest 13, a ja próbuję dopiero wmusić w siebie śniadanie :/
    Używacie w domu klimatyzatorów lub klimatorów, możecie jakiś polecić? Bo na samych wentylatorach-wiatrakach to ja nie widzę tego lata, jeśli będzie aż tak upalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 13:08

• Kalija Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zamówię ten przewijak:

https://allegro.pl/oferta/ceba-usztywniony-przewijak-70x50-na-lozeczko-caro-7025665289

+ dodatkowe prześcieradełko:

https://allegro.pl/oferta/babyboom-przescieradlo-pokrowiec-na-przewijak-8106797560?bundle_id=8cebb053-6096-47bb-90fa-3668db0e2187

W ogóle ten motyw łączki mi się podoba, wrzuciłam do koszyka też rożek w tej tkaninie i ochraniacz na szczebelki (ale to za jakiś czas).

Baileys:
    też zdecyduję się na kokos-lateks, dzięki za polecenie firmy, zaraz przejrzę ich ofertę. A ten materac już do Ciebie przyszedł?
    Co do śpiworków, to też dziś przeglądałam ofertę Motherhood. W Smyku chyba nawet jest promka na ich śpiworek. Wzięłaś nieocieplany 0-6 mcy?

dqprgu1royghdo7j.png
‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ