Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
zielonooka7 wrote:Z pierwszą córką miałam najpierw przewijak z wanienka co na prawdę było super sprawa, ale on się nadal jakoś do 5-6 MSC później jak już wieksza i w sumie do teraz mamy miękki przewijak który kładziemy na łóżko bądź sofę i tak przewijamy. Z racji przeprowadzki tamten przewijak z wanienka oddaliśmy , bo nie było już miejsca w aucie.
Teraz aktualny mój zestaw to twardy przewijak, który będzie na komodzie + wanienka ze statywem, która ratuje mój kręgosłup
Oj tak! Stelaż do wanienki to tez mega przydatna rzecz! Na początku nie kupiliśmy bo wydawał się zbędny, ale szybko zweryfikowaliśmy nasze przekonania[/url]
-
Frida91 wrote:Ja kupiłam przewijak w Smyku, będę kładła w łazience na pralce. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie przewijania na łóżku zwlaszcza starszego już dziecka, kiedy za przeproszeniem sfajda się po pachy a do tego nie leży spokojnie podczas przewijania... Wszystko uwalone. A przewijak jednak można zawsze zmyć. Pewnie wygodnie też przymocować przewijak do łóżeczka, ale my będziemy mieć a la dostawke więc to rozwiązanie odpada.
Frida91 lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
My będziemy kąpać w pokoju. Przewijak mamy od siostry taki wolnostojący ikeowy, wanienkę będziemy stawiali na stolik, który będzie na stałe w pokoju. Jak się nie sprawdzi, to koleżanka oferowała, że pożyczy nam stelaż na wanienkę. Jak już dziecko będzie siedzące, to kąpiele będziemy mu urządzać w prysznicu, bo mamy głęboki brodzik - w sam raz do chlapania się
Wywiesiłam pranie na balkonie i chyba jestem teraz bardziej mokra niż te ciuchy...masakra. Dobrze, że do sklepu poszłam przed 9. Jak w tym mięsnym mają przyjemnie chłodno, chyba się do nich przeprowadzęLimerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa kiedyś myślałam o wiaderku do kąpania ale chyba jednak będzie wanienka... W sumie to poluje na coś z olx, najlepiej ze stelażem, bo jak bobo będzie już siedział to ogarniemy go w wannie. Chociaż ja mam mega ochotę kupić taka podkładkę gąbkową i kąpać maluszka początkowo w umywalce w łazience (którą mam na wysokości 95cm jest mi mega wygodnie z nią, nie cierpię umywalek na wysokości krocza jak w większości domów
)
a to ja w fazie słonia, i w końcu kiecka z lidla się przydaje
emi2016, DrzewkoPomarańczowe, kayama, Kalija, Bobby29, Frida91, IGA.G, Domi_tur, Chimera, Agagusia, OlaWi, Matyldaaa, Mary Magdalena, Smerfelinka, werni lubią tę wiadomość
-
Kalija wrote:Dziewczyny kupujecie przewijaki na łóżeczko/komodę? Właśnie czytam u mamyginekolog, że nie można spuścić malucha z okna nawet na pół sekundy tak łatwo o wypadek i trochę się wystraszyłam...
Jasne, że takDla mnie to brdzo wygodne i korzystam do dziś
Oczywiście, że na diecko trzeba cały cas uważać gdy leży na przewijaku, ale to bardzo ułatwia życie ! Nasz się nie wygina, ale Młoda w tym momencie waży mniej niż 9 kg, więc nei wiem jak przy grubszym dziecku...
U nas wyglądało to tak na łóżeczku jakiś czas temu, w sumie niweiele się zmieniło:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4337294a1759.jpg
Wanienkę mamy z ikei, jest niezbyt duża, ale jak już zaczynała by za krótka, to Łucja siedziała i kąpaliśmy ją na siedząco - i tak jest do teraz
Stelaża nie mamy, kąpiemy w wanience w wannie, ale gdybym miała prysznic na pewno zdecydowałabym się na stelaż albo gdybym to ja miała kąpać dzieci - zajmuje się tym mój mąż, więc jak jemu jest tak wygodnie to ja z tym nie dyskutujeW sumie to ja kąpałam Łucję mniej niż 10 razy dokąd się urodziła
Bo akurat eMek był w pracy a np. zrobiła dużą kupę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 11:01
Kalija, Domi_tur lubią tę wiadomość
-
My mamy po synu wanienkę w piwnicy ale chyba tam zostanie.Znajomi pożyczą nam składaną wanienkę.Mieszkamy w bloku i zwykła zajmuje sporo miejsca.Składana jest też dobrym pomusłem na wyjazd.
Myślałam o wiaderku ale nie wyobrażam sobie mycia w nim dziecka.Jak tam zmieścić ręce.To chyba nie dla mnie. -
Domi, a co ten przewijak się wygina? Mimo że jest usztywniony? Podeslesz linka lub fotkę tego przewijaka, który zamówiłaś z HubiWorld? Kurcze, to teraz się zastanawiam całkiem jak to rozwiązać. Myślałam, że skoro jest usztywniony i na łóżeczko to jest odpowiednio dostosowany do ciężaru bobasa.
-
nick nieaktualnyByliśmy w tym tygodniu na zakupach i kupiliśmy wanienkę ze stelażem - taka raczej mniejsza - 86 cm. Jak dzieci podrosną i będą siedzieć to przeniesiemy je na mycie do wanny. Tak to będziemy kąpać w pokoju - bo w łazience nie ma na to miejsca. Kupiliśmy też przewijak na łóżeczko (z firmy ceba baby - jest sztywny i stabilny) oraz taki wolnostojący najtańszy z Ikea. Wolimy mieć dwa miejsca - jak trzeba będzie, to 2 dzieci na raz w tym samym czasie ogarniemy. Pewnie jak podrosną, to przeniesiemy się z przewijaniem na łóżko albo podłogę - ale wtedy tego stojącego przewijaka nie będzie szkoda. Łóżeczka też kupione, w końcu z Ikea, stoją i czekają na lepsze czasy
dziś zamówiłam materace na allegro. Jutro wybieram się do smyka stacjonarne - ale pewnie skończy się na zamówieniu internetowym. Na pewno została mi apteka, laktator i foteliki - ale to jak kupimy auto. Do tego jeszcze trochę ubranek i koszule dla mnie (bo zorientowałam się, że skoro muszą stać nieruszane w torbie, to muszę kupić więcej - bo z tych co już mam korzystam na codzień). Nie mniej jednak na pewno jestem w połowie, a nawet może trochę koniec widać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 11:11
Agagusia lubi tę wiadomość
-
Nie nie, nic się nie wygina, jest bardzo stabilny i twardy. Ktoś wczoraj pisał, że się boi bo widział jak się wyginają pod ciężarem dzieci
ten można śmiało używać samodzielnie
i obstawiam, że tak będzie przez nas używany bo zanim zamontuję jeden i drugi to sto lat minie
https://allegro.pl/oferta/sensillo-usztywniony-przewijak-70x50-na-lozeczko-7354140969?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
Jak będziesz chciała to fotkę też zrobię
Edit: tą drewnianą nakładkę kupiliśmy używaną z woodies za groszetylko dlatego ja mamy, choć i tak pewnie nie będzie używana bo nie będę jej trzymać zamontowanej nad dzieckiem cały czas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 11:24
Kalija, Malinka7 lubią tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda wrote:My mamy po synu wanienkę w piwnicy ale chyba tam zostanie.Znajomi pożyczą nam składaną wanienkę.Mieszkamy w bloku i zwykła zajmuje sporo miejsca.Składana jest też dobrym pomusłem na wyjazd.
Myślałam o wiaderku ale nie wyobrażam sobie mycia w nim dziecka.Jak tam zmieścić ręce.To chyba nie dla mnie.Anielka uwielbiała wiaderko. ono też dobrze działa na brzuszek i gazy, często bączki puszczała w wiaderku a nawet kupki hehe jak miała jakiś napięty brzuszek to ją kąpałam i od razu miała ulgę.
Nacha lubi tę wiadomość
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Oj tak! Stelaż do wanienki to tez mega przydatna rzecz! Na początku nie kupiliśmy bo wydawał się zbędny, ale szybko zweryfikowaliśmy nasze przekonania
Ja mam od siostry wanienke ze stelażem, super sprawaJak ja wejdę do łazienki , wstawię wanienke i dziecko to się już nikt więcej nie zmieści, pomagier będzie musiał stać w wejściu, trudno
Mam nadzieję że jakoś damy radę. A na pralkę to może dac miękki przewijak?
-
Bobby29 wrote:Ja wczoraj nie spałam od 3:15, a dziś lepiej, bo od 4. 😅 wczoraj koło 10 tak mnie zmorzylo ze musiałam iść na drzemkę. A twoja córka jeszcze śpi w dzień? Wtedy mogłabyś skorzystać. Mnie bardzo pomogło wczoraj, inaczej pewnie o 18 bym padła. A jak jesteś u rodziców to może ktoś córkę przejmie na twoją drzemkę?
Nie spiNo właśnie za godzinę przychodzi zmiana, z tym, ze ja mam w dzień to tez tak róznie ze spaniem, szczególnie przu tym cieple. Poki co wypilam kawe by jakos dotrwac do 13
Drzewko - pewnie zanim sie przyzwyczaje to bede wyjeżdżać!
OlaWi - właśnie bażant tez koncertowałmówię Wam, ze miałam naprawdę bogaty w doznania poranek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 12:14
-
Dzień dobry. A ja od wczoraj to dodaję coś do koszyka na all, to wyrzucam. Nie mogę się zdecydować. Do tego w nocy mi się śniło, że stoję nad pieluchami i kminie czy wziąć bambusowe, muślinowe czy może inne
Nacha, laseczka z Ciebie, ładnie Ci w tej sukience!
Emi, ładny i spory ten pokoiklubię jak wrzucacie takie zdjęcia
Co do wiaderka, ja sobie nie wyobrażam kąpania w nim noworodka, może gdybym gdzieś podpatrzyła u znajomych to bym się przekonała. Wczoraj babka w szkole rodzenia mówiła, że widziała prezentację kąpania dziecka w wiaderku na żywo, przedstawiciel handlowy w tym celu jeździł z własnym 3-miesięcznym synem!
Pamiętam, że był poruszany temat śpiworków , gdzie i jakie zamawiałyście ?
Zamawiała może któraś z Was materac przez internet? Też prosiłabym linka jak macie coś godnego poleceniaNacha, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Kalija cięzko w to uwierzyć wiem ;p ale łatwiej kąpać w wiaderku niż w wanience. sama w wanience nie umiałam a w wiaderku radziłam sobie, dziecko przybiera pozycję jak w łonie
minus że drogie to wiaderko. my mamy od koleżanki. teraz też nam pożyczy
Nacha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Domi_tur wrote:Nie nie, nic się nie wygina, jest bardzo stabilny i twardy. Ktoś wczoraj pisał, że się boi bo widział jak się wyginają pod ciężarem dzieci
ten można śmiało używać samodzielnie
i obstawiam, że tak będzie przez nas używany bo zanim zamontuję jeden i drugi to sto lat minie
https://allegro.pl/oferta/sensillo-usztywniony-przewijak-70x50-na-lozeczko-7354140969?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
Jak będziesz chciała to fotkę też zrobię
Edit: tą drewnianą nakładkę kupiliśmy używaną z woodies za groszetylko dlatego ja mamy, choć i tak pewnie nie będzie używana bo nie będę jej trzymać zamontowanej nad dzieckiem cały czas
-
Malinka7 wrote:Dzięki, już się bałam, że są one do kitu, a właśnie od tego sprzedawcy miałam zamawiać. No dobra, to teraz tylko wzór wybrać
Ja też zamówię i nie mogę się zdecydować na wzór 😂
A bierzecie też pokrowiec od razu czy to zbędne? Bo jak trzeba pokrowiec to po co tak ślęczę nad wzorem przewijają 🙄😅Malinka7 lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Ja zamówiłam bez pokrowca, łatwiej wytrzeć ceratkę na przewijaku niż zmieniać pokrowiec co chwilę. Będę sobie kładła papierowy ręcznik albo podkład pod Malucha i luzik
Zamówiłam wczoraj przez Marketplace na fb trochę bodziakówbabeczka sprzedawała nieużywane, jedynie wyprane z krótkim rękawem po 5 zł za sztukę
jej syn się urodził w marcu długi 64cm 🙈 i nie zdążyła ubrać nic w rozmiarze 56 ani połowy 62 😂
Bobby29, Malinka7 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKalija, ja czytałam dużo o materacach i ostatecznie zdecydowałam się na kokos + lateks. Zamówiłam taki z marki Hevea, zastanawiałam się też nad Vitmat.
Spiworki mam dwa - bambusowy Maylily i Motherhood 3w1, taki rosnący razem z dzieckiem
Boszzz, przez te upały w ogóle nie mam ochoty na jedzenie. Ważyłam się dziś, to od 2 tygodni nic nie przytyłam, a jeszcze schudłam 1 kg. Aktualnie jest 13, a ja próbuję dopiero wmusić w siebie śniadanie
Używacie w domu klimatyzatorów lub klimatorów, możecie jakiś polecić? Bo na samych wentylatorach-wiatrakach to ja nie widzę tego lata, jeśli będzie aż tak upalne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 13:08
-
Ja chyba zamówię ten przewijak:
https://allegro.pl/oferta/ceba-usztywniony-przewijak-70x50-na-lozeczko-caro-7025665289
+ dodatkowe prześcieradełko:
https://allegro.pl/oferta/babyboom-przescieradlo-pokrowiec-na-przewijak-8106797560?bundle_id=8cebb053-6096-47bb-90fa-3668db0e2187
W ogóle ten motyw łączki mi się podoba, wrzuciłam do koszyka też rożek w tej tkaninie i ochraniacz na szczebelki (ale to za jakiś czas).
Baileys:
też zdecyduję się na kokos-lateks, dzięki za polecenie firmy, zaraz przejrzę ich ofertę. A ten materac już do Ciebie przyszedł?
Co do śpiworków, to też dziś przeglądałam ofertę Motherhood. W Smyku chyba nawet jest promka na ich śpiworek. Wzięłaś nieocieplany 0-6 mcy?