Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostałyśmy na szkołę rodzenia wydrukowaną ankietę, prawie 20 pytań z odpowiedzią tak/nie. położyłam go na szafce i póki co obchodzę go szerokim łukiem 🤣🤣 Mam obawy czy po przeczytaniu tych pytań nie zaczną mi się w głowie pojawiać jakieś chore scenariusze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Ja chyba zamówię ten przewijak:

https://allegro.pl/oferta/ceba-usztywniony-przewijak-70x50-na-lozeczko-caro-7025665289

+ dodatkowe prześcieradełko:

https://allegro.pl/oferta/babyboom-przescieradlo-pokrowiec-na-przewijak-8106797560?bundle_id=8cebb053-6096-47bb-90fa-3668db0e2187

W ogóle ten motyw łączki mi się podoba, wrzuciłam do koszyka też rożek w tej tkaninie i ochraniacz na szczebelki (ale to za jakiś czas).

Baileys:
    też zdecyduję się na kokos-lateks, dzięki za polecenie firmy, zaraz przejrzę ich ofertę. A ten materac już do Ciebie przyszedł?
    Co do śpiworków, to też dziś przeglądałam ofertę Motherhood. W Smyku chyba nawet jest promka na ich śpiworek. Wzięłaś nieocieplany 0-6 mcy?

Tak, materac mi przyszedł, wydaje się porządny i dość twardy. Ale nie jest jeszcze w pełni rozpakowany, bo my wciąż nie złożyliśmy łóżeczka.

Spiworek Motherhood wzięłam ten, on jest rozwijany i starczy na pewno dłużej niż 6 m-cy - https://patiimaks.pl/produkt/spiworek-3w1-z-poduszka-motherhood.html?variant_product=24384&gclid=CjwKCAjw0N3nBRBvEiwAHMwvNlcHH2hDJ3nNBuZjw-yEN9mJgswMvw6gjws9bFkE38ap80lO_KKVYRoC3CMQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Ale w okresie letnim i tak mam zamiar używać raczej Maylily z bambusa

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, maly mi sie nie rusza. Dokladnie nie wiem od kiedy, rano i przed poludniem lezalam to sie strasznie mocno ruszał, nie tyle kopał co sie kręcił mocno. Potem o 13 wzielam prysznic i o 14 wyszłam na zakupy na poltorej godziny. Wrocilam z bólem brzucha, cos mi chyba zaszkodziło, bo biegunke mam, mimo ze nic dziwnego nie zjadłam. I zdałam sobie sprawe ze od tego poludnia go nie czuje:( detektorem serce wysłuchałam, ale ruchów zadnych nie. Czekam na meza az wroci z piłki ze starszym po 18 i jak nic sie nie zmieni to jedziemy to sprawdzic.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny, wróciłam z rehabilitacji. Byłam w Boramedzie. No fizjoterapeutka była zdumiona a ja mam dobra intuicję. Mam potwornie przykurcze mięśni klatki piersiowej i całych pleców :/ i to tak wszystko napina. Powiedziała że mogła by mnie kilka godzin masowac aby to porozluzniac. Dobra sprcjalistka. Porozciagala mnie i wymasowala, bolało :) Ale od razu ulga, jestem w stanie wreszcie się wyprostować a nawet wypiac brzuch do.przodu co.dotąd było niemożliwe. Ale mam zlecone ćwiczenia domowe i muszę chodzić min raz w tygodniu. Brzuch nadal twardy ale mam nadzieję że z czasem ustąpi. Dobrze że poszlam, bo jeszcze trochę a chyba w ogóle nie była bym w stanie się poruszać! Lekarze to jednak konowały ze żaden mnie nie wysłał do.fizjoterapeuty.
    Bylas u Pani Ani? W Boramedzie zeby sie troche mniej zrujnować finansowo mozesz wykupić pakiet tych zabiegów, troche taniej wychodzi. Ciesze sie ze juz Ci lepiej, bo faktycznie slabo jeszcze te 2 miesiace tak sie męczyć. Oby na dluzej niz chwile pomogło.

kayama lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Dziewczyny, maly mi sie nie rusza. Dokladnie nie wiem od kiedy, rano i przed poludniem lezalam to sie strasznie mocno ruszał, nie tyle kopał co sie kręcił mocno. Potem o 13 wzielam prysznic i o 14 wyszłam na zakupy na poltorej godziny. Wrocilam z bólem brzucha, cos mi chyba zaszkodziło, bo biegunke mam, mimo ze nic dziwnego nie zjadłam. I zdałam sobie sprawe ze od tego poludnia go nie czuje:( detektorem serce wysłuchałam, ale ruchów zadnych nie. Czekam na meza az wroci z piłki ze starszym po 18 i jak nic sie nie zmieni to jedziemy to sprawdzic.

Na pewno wszystko będzie ok :) w razie co jedz sprawdzić.
    Ja mam sporo takich przerw w ruszaniu się młodych - ale u mnie od początku tak było. Czuję ruchy rano, potem tak mniej więcej co 2-3 godziny. Ale w międzyczasie jest zupełny spokój. Z tym ze moje to mają tam na pewno mniej miejsca i po drugie pewnie potrafią zająć się sobą nie angażując mnie do tego :)

• magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Na pewno wszystko będzie ok :) w razie co jedz sprawdzić.
    Ja mam sporo takich przerw w ruszaniu się młodych - ale u mnie od początku tak było. Czuję ruchy rano, potem tak mniej więcej co 2-3 godziny. Ale w międzyczasie jest zupełny spokój. Z tym ze moje to mają tam na pewno mniej miejsca i po drugie pewnie potrafią zająć się sobą nie angażując mnie do tego :)

Dziś u mnie też podobnie taka pogoda
    Serducho bije jak się położyłam około 14 to dawał znaku a teraz cisza. Jestem na Żelaznej na szkole rodzenia jak się nic nie zmieni do 21 to podejdę na izbe, ale lekarz prowadzącą w poniedziałek mówiła żeby dużo pić i że takim upal.usypia dziecisle wiadomo lepiej dmuchać na zimne

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez zmian, a zwykle na prawde ciagle go czuje. Jade po pobliskiego szpitala sprawdzic co i jak, gdyby cios bylo nie tak to wtedy Żelazna.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Ja mialam od.czasu do czasu lekkie kłucia, a ostatnio takie dziwne uczucie jakby ciała obcego w pochwie, jakby tampona źle włożonego, dziwne uczucie. Jak opowiadałam lekarce to mówiła że może się skraca szyjka ale na badaniu była nadal długa i taka sama jak wcześniej, więc nie wiem skąd te odczucia ale u mnie na noc to nie wskazywało. Dobrze że masz tą wizytę w czwartek, nfz czy nie-nfz, zawsze to lekarz.

Ja tak miałam... przez około 2-3tygodnie. Synek mocno naciskał tam, ewidentnie to było związane z jego ruchami, bo teraz leży inaczej i rusza (pewnie rękami) w okolicy wzgórka łonowego...

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    U mnie bez zmian, a zwykle na prawde ciagle go czuje. Jade po pobliskiego szpitala sprawdzic co i jak, gdyby cios bylo nie tak to wtedy Żelazna.

Trzymam kciuki i wierzę,że wszystko będzie ok.Daj znać po wizycie.

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:

Jak byłam w poniedziałek u tego lekarza to położna przy pomiarach pytała o ruchy, mówię że ogólnie czuję słabiej, a ona na to że upał też tak działa usypiająco na maluchy. Może też jest tak ułożone. Ja czuję zdecydowanie słabiej ruchy teraz podczas upałów, i z przerwami co 2-3 h tak jak pisała elinka, nawet i więcej niż 3 h się zdarzy. Jak wysłuchałam tętna to najważniejsze a sprawdzić w razie czego w szpitalu też nie zaszkodzi.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:

Kciuki i daj znać po wizycie!!

OlaWi lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:

Agagusia, moim zdaniem niepotrzebnie panikujesz. U mnie tez były takie dni, cały dzień się nie ruszala, też się martwilam i myślałam że następnego dnia pojadę na usg. A ok północy mała dała czadu. I kilka było takich dni z mniejsza ilością ruchów, teraz rusza się aż za dużo. Dzieci tak podobno mają, dni aktywne i bardziej spokojne. Jak biegunka to.duuuuzo pij, ale dziecku to nie powinno zaszkodzić. Nie denerwuj się :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia, trzymam kciuki. Wierzę, że wszystko jest w porządku, ale zawsze lepiej jest sprawdzić niż się zamartwiać.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    witam się i ja :) wczoraj usg 3 trymestru, wszystko dobrze, mała nie jest mała a duża, prawie 2 kg. usg kontrolne w 37 tyg obowiązkowe ze względu na wagę, lekarz mierzył małą kilka razy. wszystkie wymiary ma na 33-34 tydzien, a u nas dopiero 30 tydzień leci. mówił, ze decyzje będziemy poedjmować w 37 tyg, i albo indukcja 38/39 tydzien, albo czekamy do terminu i w razie czego cc jak się okaze duza. ja się obawiam cc i czekania, i łaski lekarzy na porodówce ;/ boje się że będzie za późno na cc, mój pierwszy poród był szybki, obawiam się, że na porodówce nie zrobią usg... no nic zobaczymy jaka waga będzie w 37tc. najlepiej jakby samo się zaczęło przed terminem
    Proś o indukcję, jeśli pierwszy poród szybki i łatwy... Nie ma co... CC bez sensu byłaby w twoim wypadku. Ja miałam z drugim też tak ustalone, że jak waga będzie w granicy rozsądku to próbujmy indukować... ale u mnie już dobijał do 4000g i ze względu na 1 cc (brak rozwarcia po 4dniach indukcji) zrobili cc w 39tc... ale gdybym starszego urodziła sn, to z drugim myślę, że poszłabym kierunku indukcji nawet przy dużej wadze...

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, napiszcie proszę jeszcze raz jakie książki polecacie dla przyszłych mam.
    Ja wiem, że już tutaj się przewijał ten temat i wymienialyscie tytuły, ale ja sobie nigdzie tego nie zapisałam...

kayama lubi tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Bylas u Pani Ani? W Boramedzie zeby sie troche mniej zrujnować finansowo mozesz wykupić pakiet tych zabiegów, troche taniej wychodzi. Ciesze sie ze juz Ci lepiej, bo faktycznie slabo jeszcze te 2 miesiace tak sie męczyć. Oby na dluzej niz chwile pomogło.

Taak, świetna jest, nie ma zmiłuj ale z wyczuciem :) Trochę mnie pomeczyla. Tak wiem, w przyszłym tygodniu podjęcie kupię sobie od razu pakiet, bo.przy takich problemach to 1-2 razy na pewno nie wystarczy. No i okazało.się ze to.Nie żarty, lata pracy siedzącej przy komputerze procentuja :/ Trzeba coś ćwiczyć, ruszać się. U mnie to.się nasililo nagle w ciąży bo pracowałam na takie zmiany podobno latami.. Mam ograniczona nawet ruchomości w stawach ramion i to.dużo. Duży brzuch w końcu to.wszystko ponaciagal.
    Teraz odpoczywam i.czuje że jest lepiej. Przestałam się bać ze pekne ;)

joan85 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się, moje ostatnie nabytki , rampersy 3 z OLX i jeden z Pepco.:) W sumie kosztowały ok.30
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ec858c7a4a5.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 18:57

Malinka7, Kalija, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, werni lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po. Bylam na IP, wszystko, ktg dobre, nawet maly kilka razy sie ruszył lekko. Szybkie usg tez Ok, wod duzo, nadal pośladkami w dole. Pewnie wieczorem da czadu.

Malinka7, Panna_Justyna, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, emi2016, Frida91, Kalija, OlaWi, werni, Smerfelinka, plinka89 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Proś o indukcję, jeśli pierwszy poród szybki i łatwy... Nie ma co... CC bez sensu byłaby w twoim wypadku. Ja miałam z drugim też tak ustalone, że jak waga będzie w granicy rozsądku to próbujmy indukować... ale u mnie już dobijał do 4000g i ze względu na 1 cc (brak rozwarcia po 4dniach indukcji) zrobili cc w 39tc... ale gdybym starszego urodziła sn, to z drugim myślę, że poszłabym kierunku indukcji nawet przy dużej wadze...
    też myślę, że to rozsądniejsze, żeby indukować w 38/39 niż czekać jak na szpilkach i być niepowną co zrobią w szpitalu. ja się boję cc... to druga kwiestia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 19:46

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do planu porodu, u nas w szpitalu obowiązkowe, lekarz i na wizycie bierze sobie kopie. jak ktoś nie ma uzupełnia na izbie :) więc lepiej mieć przygotowany

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ