Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieska Gwiazda wrote:Odebrałam morfologie i mocz.Morfologia prawie 24tys ale to u mnie standard.Doktorek może jutro mi da jakiś antybiotyk albo i nie.Zmartwiła mnie glukoza w moczu tzn ślad,tak zostało określone.Czy to jest dopuszczalne?Jakiś miesiąc temu miałam glukoze w moczu i powtarzałam badanie i było czysto.Wyczytałam w necie,że może to świadczyć o cukrzycy.Robiłam krzywą glukozy w 16 a potem w 24 tyg ciąży i było ok.Czy któraś z was orientuje się w tym temacie?
Ja pamiętam, ze mialam slad bialka w moczu i dla.swieteho spokoju powtarzalam badanie, to juz nie wyszlo. W każdym razie jak mowilam lekarzem to stwierdził, ze w ciazy slad bialka czy glukozy moze sie zdarzyc i nie świadczy to od razu o jakiejś nieprawidłowości jesli wszystko inne okNiebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry 😁
Mi też się podobają te ciuszki w next. Upatrzyłem sobie m.in. śliczny komplet letni , ale mam termin na koniec sierpnia, nie wiem jaka będzie pogoda i jaki Maluszek duży się urodzi, muszę się wstrzymaćmają też śliczne rampersy 😍 jak bym miała termin na lipiec to bym napewno poszalała.
Sukienki ze SmallDesign też piękne , chyba nawet nie trudne do uszycia, może przeprosze się z maszyną 🤔
Wasze łupy z olx też super, u mnie na zadupiu nic fajnego dziewczyny nie wystawiają...albo ja nie mam szczęścia. Dostalam od szwagierki karton z ciuszkami 56-62 ale dosc zużyte i nic fajnego także czuje się rozgrzeszona jesli chodzi o zakupy😁 Dajcie znac jak promocje ruszą pełną parą to przejade sie do Wrocka. Poki co jedziemy dzis nad morze😎
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Witam się spod ktg
. Młody szaleje jak zawsze, nie znosi ściskania tych pasów.
Aga co do ruchow- to mój Mały ok 26-29 tyg zmieniał pozycję kilka razy (co USG to raz głowa w dół a raz posladkowo) i generalnie przy połozeniu miednicowym o wiele mniej czułam ruchów.
Ostatnio na USG kontrolnym też wyprosiłam zdj USG 3d (wiecie trochę na litosc- że jestem tutaj 9 tyg, mało zdj i mało pamiątek itd.). No i na koniec pani dr przelacza na trójwymiarowe. ...ale oczywiście podobnie jak u Was- na pierwszym planie fiutek i moszna. ...twarz mocno wtulona w ścianę macicy i na dodatek zakryta ręką (tak jakby się podśmiechiwał- stwierdziła lekarka). Tak więc za zdj interesu 3D podziekowalam. Spróbuję zrobić jeszcze jedno podejście przy kolejnej kontroli, ale czy będzie warto to się okaże.
Co do pomiarów Bobasów- to zależy od tego kto robi badania- mój to sie waha od 60 do 20 percentyla jeżeli chodzi o masę...tak więc- raczej ważne czy jest przyrost a czy 20 czy 40 percentyl to czasem naprawdę różnica kilku mm przy pomiarze i obranego przekroju. Tutaj na oddział trafiają dziewczyny z "prawdziwą hipotrofia"- obecnie poniżej 2 (!) percentyla....maluszek w 33 tc waży niecałe 1200 gram...
Dziewczyny dzięki za linki do śpiworkow- to ostatnia rzecz, której mi brakuje ❤.OlaWi, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Smerfelinka, Applejoy, Agagusia, Bobby29, Domi_tur, werni lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Zobaczyłam te ciuszki z next. Rzeczywiście super
Szkoda, że tak drogo a ja nie mam lasy
Może w Anglii to korzystniej wychodzi? Mój brat tam.mieszka to może zobaczy
Byłam dziś z rana w laboratorium,było pusto więc załatwiłam wszystko szybko. Mocz, morfologia i zrobiłam jeszcze glukozę, żeby sprawdzić czy nadal jest ok.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyMyszk@ wrote:Mam z pozytywką tiny love rośnij z muzyką i jest super, Gwiazda do dziś sobie włącza muzyczkę, oczywiście pałąk już dawno zdjęty ale muzyczka nadal ją interesuje, pewnie nie odda karuzeli braciszkowi
Dziękisprawdziłam modele tej firmy i mi się podobają - na pewno coś wybiorę.
Mimo wszystko mam rozkminę jak to zrobić przy dwójce dzieci. Póki co chyba kupię jedna i będę je układać w łóżku tak, żeby oboje widzieli. Potem najwyżej dokupić się druga - ale już bez pozytywką, bo dwie na raz to i tak nie puszczę. Albo z jakąś inną - żeby puszczać na zmianę
Ja dziś mam wizytę u fryzjera - więc muszę jechać do centrum tramwajem (samochodem nie dam rady, bo to samo centrum, remonty i brak miejsc do parkowania). Pewnie się trochę zmeczę w ten upał. Po planuje odwiedzić smyka i TK max - może uda się mi kupić coś fajnego w nagrodęWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 08:59
-
OlaWi wrote:https://www.aptekagemini.pl/tummy-tub-wiaderko-tt-zielone.html
Na gemini wiaderko za 80 zł.. Myślicie, że warto kupić?ale wiadomo, co kto lubi. ja nie kupowałam i pewnie bym wahała się, ale dostałam i byłam mega zadowolona. teraz nie wyobrażam sobie kąpać w wanience
-
E_linka2 wrote:Może polecicie jakieś fajne karuzele do łóżeczka? Potrzebuję zarówno z pozytywką jak i bez
https://mumuforkids.pl/kategoria/karuzele-dekoracyjne/karuzela-04
Spodobał mi sie drewniany stelaz. zastanawiam sue czy dokupic jakis mechanizm napędzający czy tak zostawic - to do kołyski na kółkach w salonie. W sypialni planuje tylko mobile zwisający z sufitu - mam ambicje sana zrobic, nawet juz materiały czekają. Z mobili spodobał mi sue tez ten, nuecwuwm czy trafia w Twoj gust:
https://www.olx.pl/oferta/drewniana-karuzela-nad-lozeczko-dla-dziecka-CID88-IDA9a5G.html
Zastanawiałam sie tez bad przenośna karuzela Skip Hop, bardzo uniwersalna:
https://www.al.to/p/416867-karuzelka-pozytywka-skip-hop-mini-karuzela-podrozna-explore-more.html?utm_source=ceneo&utm_medium=comparison&utm_campaign=ceneo_click
Jakby co to sa tez na olx, w idealnym stanie.E_linka2 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Tez sie zaraz do fryzjera zbieram:) musze troche podciąć i wycieniować fryzurę. Straaasznie mi włosy w ciazy szybko urosły, mam juz sporo za łopatki, ale koncowki bardzo wysuszone, wiec trzeba cos z tym zrobic. Potem zakończenie roku w zerówce starszego. A na potem porwałam sie na zaproszenie kolegi młodszego, wiec bede dzis miala trójkę pod opieka. Mam nadzieje ze na dworze poszaleją, naleśniki im zrobie, do tego lemoniada, truskawki i powinni byc szczęśliwi, oby:)
Misi@ lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
A ja mam noc do tyłu 😣 Nie dość, że meczy mnie zatkany nos to jeszcze miałam pracową sytuację. Zajmuje się między innymi organizacja wizyt dziennikarzy zagranicznych do Warszawy i o 1:30 w nocy dzwonili do mnie, że ich lot o 5 jest odwołany i co mają zrobić. Byłam na telefonie do 3 a potem znowu od 5 😕 Jeszcze nigdy tak ciepło nie myslalam o zwolnieniu 😪😪😪Krzyś jest z nami od 15.08.2019
-
Ja się cieszę bo zaczęłam znowu łazić na spacery, po spasmolinie zero skurczów. Nawet jak mała wariuje to już nie ma tych boli krzyżowych i ciągnięcia. Trochę ponad miesiąc do cesarki. Z jednej strony nie mogę się doczekać aż Mała będzie po drugiej stronie brzuszka, z drugiej boje się bólu po.
-
Anhydra - cieszę się, że napisałaś !
Już praktywnie 33 tc ! Jest super !
Teraz jeszcze chociaż 3 i będzie ideolo
A ja dziś nie śpię od 3Musiałam wstać na siku, potem nie mogłam zasnąć a Lusiana wstała o 4
Chyba zęby ją męczą znów
Nie mam pewności, bo jak chcę sprawdzić to gryzie
Mocno
Także witam się znad kawy i zaraz uciekam na drzemkę, trzeba korzystać póki nie mam dwójki takich nieśpiących dzieciChociaż z drugiej strony póki jeszcze jest przyzwoita temperatura mogłabym robić kocyk.... Trudne decyzje
Ach i dodam jeszcze, że uprałam ręczniki z lidla i są super, fajnie chłoną wodę ! Są dużo lepszej jakości niż te z Akuku, które kupowałam Łucji !Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 10:04
Anhydra lubi tę wiadomość
-
OlaWi wrote:W temacie wanienek, jaką wielką kupujecie, znalazłam 2 rozmiary 86 i 102?
Myślę, że to zależy czy masz prysznic czy wannę. My mamy wannę i tą niezbyt dużą wanienkę z ikei i jest idealna. Ale jeszcze trochę i spokojnie będziemy kąpać Łucję w wannie, gdybym miała pryszic - kupiłabym większą.werni lubi tę wiadomość
-
emi2016 wrote:Anhydra - cieszę się, że napisałaś !
Już praktywnie 33 tc ! Jest super !
Teraz jeszcze chociaż 3 i będzie ideolo
A ja dziś nie śpię od 3Musiałam wstać na siku, potem nie mogłam zasnąć a Lusiana wstała o 4
Chyba zęby ją męczą znów
Nie mam pewności, bo jak chcę sprawdzić to gryzie
Mocno
Także witam się znad kawy i zaraz uciekam na drzemkę, trzeba korzystać póki nie mam dwójki takich nieśpiących dzieciChociaż z drugiej strony póki jeszcze jest przyzwoita temperatura mogłabym robić kocyk.... Trudne decyzje
Ach i dodam jeszcze, że uprałam ręczniki z lidla i są super, fajnie chłoną wodę ! Są dużo lepszej jakości niż te z Akuku, które kupowałam Łucji !
Z synem by sprawdzić zęby brałam komórkę i zapalałam latarkę lub latarkę jak była pod ręką.Syn chętnie otwierał buzię i był bardziej zainteresowany latarką niż tym co robię.A ja ja miałam piękny widok na to co się dzieje.A jak był mniejszy poprostu rozchylałam buzię i też podgląd latarką.Widać czy ząbek idzie i w jakim stanie dziąsło. -
nick nieaktualnyDziewczyny, czy ktorejs z Was dokuczaja bole palcow czy dłoni? Od kilku dni przy nacisku czuje bol w srodreczu, u podstawy lewego palca serdecznego. Wczoraj zaczelam czytac, ze to moga byc poczatki czegos powazniejszego jak zespol ciesni nadgarstka i sie przerazilam 🙁 Tylko troche to dziwne, bo nadgarstki nie bola mnie wcale... Zapisalam sie do chirurga na lux med, ale co on pomoze, jak w ciazy to ani zdjecia nie mozna zrobic, ani nic 😕
-
Niebieska Gwiazda wrote:Z synem by sprawdzić zęby brałam komórkę i zapalałam latarkę lub latarkę jak była pod ręką.Syn chętnie otwierał buzię i był bardziej zainteresowany latarką niż tym co robię.A ja ja miałam piękny widok na to co się dzieje.A jak był mniejszy poprostu rozchylałam buzię i też podgląd latarką.Widać czy ząbek idzie i w jakim stanie dziąsło.
U nas nei ma na to szansDobrze, że otwiea buzię na tyle by umyć zęby !
-
emi2016 wrote:Ach i dodam jeszcze, że uprałam ręczniki z lidla i są super, fajnie chłoną wodę ! Są dużo lepszej jakości niż te z Akuku, które kupowałam Łucji !
Tych z Akuku nie warto? Mam je w koszyku na allegro🤔 wcześniej miałam bambusowy ale uznałam że 70 zł to dużo jak na 1 ręcznik dla malucha a koleżanka zachwalała te z Akuku (może nie ma porównania?)
Ciekawe czy w sklepie internetowym Lidla jeszcze znajdę te ręczniki? Póki co jadę umyć i odkurzyc samochód... tak mi się nie chce 😖
-
nick nieaktualnyAgagusia dzięki za linki - pooglądam. Generalnie jakiś stelaż taki drewniany to by mi się przydał - bo też nadal mam wiele planów, aby zrobić dla dzieciaków zabawki na szydełku. Ale ile mi z tego wyjdzie to nie wiem, bo na myśleniu się kończy
choć liczę na to, że w lipcu rezerwuje sobie czas tylko na wypoczynek - więc może się uda.
Ja też wstaje w nocy na siku - ale u mnie odwrotnie. W toalecie pilnuje się, żeby nie przysnąć, a jak wracam do łóżka, to od razu zasypiam.
Kalija, jakbym miała kupować ręczniki drugi raz to brałbym z Lidla (mam też te z akuku - jakoś nie przypadły mi do gustu, już bardziej takie z ceba baby). Ostatnio w sklepie on-Line były, potem zniknęły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 10:32
werni lubi tę wiadomość
-
baileys wrote:Dziewczyny, czy ktorejs z Was dokuczaja bole palcow czy dłoni? Od kilku dni przy nacisku czuje bol w srodreczu, u podstawy lewego palca serdecznego. Wczoraj zaczelam czytac, ze to moga byc poczatki czegos powazniejszego jak zespol ciesni nadgarstka i sie przerazilam 🙁 Tylko troche to dziwne, bo nadgarstki nie bola mnie wcale... Zapisalam sie do chirurga na lux med, ale co on pomoze, jak w ciazy to ani zdjecia nie mozna zrobic, ani nic 😕
Ja w poprzedniej ciąży miałam zdiagnozowany zespół cieśni nadgarstka. Nagle znikąd pojawił się silny ból, pomogło noszenie opaski uciskowej. Trwało to chyba tydzień. Nieprzyjemna sprawa, ale w porównaniu z zapaleniem barku które dopadło mnie w tej ciąży to pikus 😁[/url]