Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalija wrote:Tych z Akuku nie warto? Mam je w koszyku na allegro🤔 wcześniej miałam bambusowy ale uznałam że 70 zł to dużo jak na 1 ręcznik dla malucha a koleżanka zachwalała te z Akuku (może nie ma porównania?)
Ciekawe czy w sklepie internetowym Lidla jeszcze znajdę te ręczniki? Póki co jadę umyć i odkurzyc samochód... tak mi się nie chce 😖
Rozciągneły się we wszystkie storny - zrobiły się jakieś takie nieforemne i chłoną dużo gorzej niż te z lidla - ale dopóki nei miałam tych z lidla byłam całkiem zadowolona -
Anhydra - całkiem nieźle Ci poszło, skoro tylko spiworek Ci pozostał 😁 i nie musisz pakować torby da szpitala :p normalnie nas przebiłaś :p
AnaKwiat-myślałam o Tobie wczoraj intensywnie, czy nadal chodzisz do pracy?! Daj sobie trochę czasu na relaks, przyda Ci się miłe wspomnienie jak się Maluszek urodzi 😁😂
OlaWi-my na zajęciach w szkole rodzenia mieliśmy też wiaderko, no ja bym nie dała rady w nim kąpać. Jestem zbyt ograniczona 😂 ale wanienka z Ikei super i taką też kupiliśmy.
Ja mialam dzisiaj mały przedsmak macierzyństwa. Najpierw o 24 mój pies zaczął dziwnie sapać pod drzwiami mimo, że dwie godziny wcześniej wróciliśmy ze spaceru nad bajorko, w którym pływał. Spędziłam pol godziny chodząc po krzakach bo sam nie wiedział czego szuka... O 3:15 już wiedział i podniósł alarm na cały dom żeby pilnie wyjść... Więc wyszłam w samej koszuli nocnej i kapciach😂 jak juz wróciliśmy, to Mały mieszkaniec brzucha rozpoczął trening do You Can Dance... Tym sposobem o 4:15 jadłam płatki z mlekiem w łóżku, a potem do 5 przeczytałam pół wątku Kwietniowek, który bardzo polecam - dziewczyny zmagają się z laktacją, kolkami i zielonymi kupami i naprawdę są skarbnicą wiedzy 😂😂😂
Agagusia, Bobby29, werni lubią tę wiadomość
-
Ja dziś rano pojechałam na zakupy do biedronki. Otwierali akurat kasę wiec szlam niespiesznie w jej kierunku, a z przeciwnej strony nadciągały dwie inne kobiety. Pierwsza pędzi do kasy jak szalona (na pewno znacie te rajdy na hasło „za chwile otworzymy...” 😁) a druga w wieku około 60 lat wola do niej może by Pani puściła te kobietę w ciąży! Podziękowałam jej to skwitowała, ze nie ma co dziękować, to są normalne rzeczy i zaczela tyradę jak to każdy widzi tylko swój czubek nosa, a to nie są łatwe sprawy itp. A ja od wczoraj mam taki Weltschmerz, ze prawie się poryczalam od tej jej życzliwości
.
Przedwczoraj w H&M tez miałam miła sytuacje kolejkowa. Chciałam zmierzyć te sukienki, a kolejka na kilkanaście osób. Stoję twardo i nagle pojawia się moja trenerka od fitnessu ciążowego i wola „może by panie puściły kobietę w ciąży? W ciąży jest bardzo ciężko w upały”.
W ogóle mam taka chandrę dziś, ze cały czas jestem za pięć do płaczu 🙄OlaWi, Malinka7, werni lubią tę wiadomość
[/url]
-
Domi my niedługo też będziemy skarbnicami wiedzy w tym temacie co kwietniówki 😁
Będzie się działo oj będzie się działo..
Ja ogóle nie miałam jakąś ciężką noc, nie mogłam się ułożyć, obudziłam się chyba z 50 razy, do tego ten wstrętny refluks którym prawie się udławiłam 2 razy (fuuuj sorki za szczegóły) !!!MASAKRA!!!
Zdecydowanie zgaga i ten cały refluks to dwie najgorsze dolegliwości całej ciąży....
Od 5:30 jesteśmy na nogach... i biegamy od lekarza do lekarza. W związku z tym dogadzamy sobie z małym i nawet się nie wynużam do Smyków i tym poodbnych bo mogłoby się to skończyć tragicznie dla mojego konta bankowego😂
Wasze zdrowie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5238e6443aa9.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 10:51
Domi_tur, Frida91, Nacha, Chimera, kayama, Smerfelinka, Bobby29, werni lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Kalija wrote:Tych z Akuku nie warto? Mam je w koszyku na allegro🤔 wcześniej miałam bambusowy ale uznałam że 70 zł to dużo jak na 1 ręcznik dla malucha a koleżanka zachwalała te z Akuku (może nie ma porównania?)
Też nie byłam zadowolona z tych z akuku. Tak jak Emi pisała, zaraz się porozciagaly w każdą stronę. Za to jeśli chodzi o bambusowy to mam z canpolu i jest super. Bardzo przyjemny w dotyku, dobrze chłonie wodę, już przeszedl kilka prań i nadal wygląda jak na początku.
Edit: bambusowy z Babyono a nie z canpolu mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 16:00
Kalija lubi tę wiadomość
-
Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, emi2016, OlaWi, kayama, Sylvka, Smerfelinka, plinka89, Bobby29, E_linka2, Anhydra, Malinka7, Misi@, baileys lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
nick nieaktualnyja raz zamówiłam dresik na ali ale przyszła trochę taka cienka szmata, będzie ewentualnie po chacie. Z ali to ciężko chyba z ciuchami trafić, loteria totalna dla mnie.
Jakby co wrzucam linka z NIE POLECAM
https://pl.aliexpress.com/item/32914930139.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.36865c0fuBXVrP
Zamówiłam takie kaputki i z nich jestem zadowolona
Czekam na jedne bodycałe szczęście że wszystko tam zamawiam za grosze
DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak chcecie zamawiać sprawdzone rzeczy z Ali to musicie się dodać na Fb do grup:
-Aliexpress dla dzieci i mam
-Aliexpress wszystko dla dzieci - galeria zdjęć
-Aliexpress dla dzieci |od malucha do nastolatka
Tam wrzucają najwięcej recenzji i zdjęć rzeczy 😁😁😁
Przyznaję się, że dodałam się kiedyś do kilku zwykłych grup Aliexpress Pl itd i od tej pory mam zawsze pełen koszyk, który czeka na wygraną w totka 😁😂Nacha, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, trzydziecha, Smerfelinka, Sylvka, Pierniczkowa, Bobby29, Kalija, Frida91, werni lubią tę wiadomość
-
Po badaniu skoczyłam na sklepy. Zakupiłam wanienke, kocyk i jestem o kolejny krok bliżej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 13:19
emi2016, OlaWi, Domi_tur, Agagusia, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, Bobby29, Malinka7, werni lubią tę wiadomość
-
Pytanie do Już Mamusiek
Macie doświadczenie z wyjezdzaniem na weekend/ kilka dni z takim dzieckiem między 2 a 6 miesiącem?
Mam przeczucie, że jak to my, dlugo w domu nie usiedzimy, na razie ciężko jest nam sobie wyobrazić wyjazd z Maluszkiem, ale... Jest to do zrobienia? 😁 Czy raczej wyższa szkoła logistyki ciężka do opanowania?DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
-
Chimera wrote:Witam się po USG 3trymestru.
Robuś rośnie jak na drozdzach-1730g. Główka w dół i wierzga od kilku dni jak szalony, niestety często moje zebra padają ofiarą 😰😰
Twarzyczki oczywiście nie chciał pokazać, ale siusiaka to w pełnej okazałości 😌😌😌
Po badaniu skoczyłam na sklepy. Zakupiłam wanienke, kocyk i jestem o kolejny krok bliżej.
Mój mąż wrócił któregoś dnia tego tygodnia zadowolony z roboty. Pytam się go co tak się puszy. "Kojarzysz tego Pawła wysokiego ode mnie z roboty? Też mu się w sierpniu ma dziecko urodzić i on dopiero będzie pokój malował." Oczywiście teraz jest przekonany, że my jesteśmy tak do przodu, że będę musiała mocno naciskać żebyśmy jechali dobrać nosidło i kupić materacyk. Eh te chłopy 😋😋
Jaką duża wanienkę kupiłaś?
-
Domi_tur wrote:AnaKwiat-myślałam o Tobie wczoraj intensywnie, czy nadal chodzisz do pracy?! Daj sobie trochę czasu na relaks, przyda Ci się miłe wspomnienie jak się Maluszek urodzi 😁😂
Domi, umówiłam się z dyrekcją, że jestem do końca czerwca i z 1 lipca odchodzę. Ja bardzo lubię moją pracę i zazwyczaj jest wszystko ok ale zdarzają się takie sytuacje jak dziś w nocy, no niestety, taka specyfika pracy. Trochę zaprzeczenie pracy urzędnika miejskiego, od 8:00 do 16:00, kawka, paznokcie, gazetaKrzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Domi_tur wrote:Dziewczyny jak chcecie zamawiać sprawdzone rzeczy z Ali to musicie się dodać na Fb do grup:
-Aliexpress dla dzieci i mam
-Aliexpress wszystko dla dzieci - galeria zdjęć
-Aliexpress dla dzieci |od malucha do nastolatka
Tam wrzucają najwięcej recenzji i zdjęć rzeczy 😁😁😁
Przyznaję się, że dodałam się kiedyś do kilku zwykłych grup Aliexpress Pl itd i od tej pory mam zawsze pełen koszyk, który czeka na wygraną w totka 😁😂
Ale super! Nie wiedzialam ze cos takiego jest, dzieki -
Dziendoberek. Ja się obudziłam jak połamana, bolą mnie dziś plecy po wczorajszym rozciąganiu. Ale grzecznie ćwiczę. Boli ale jak ognia boję się powrotu większych przykurczy. Oj dużo jeszcze jest do zrobienia.
W weekend mamy szkole rodzenia, ciągle się zastanawiam czy dam radę, bardzo chce iść już nawet głupio mi znów odwoływaćTo jest ostatni termin, następny będzie już za późno, za blisko terminu, mogę się źle i ciężko czuć. Okazało się ze mój facet w sobotę musi iść do roboty, czasami tak u nich jest. Ale jest nadzieja ze wcześniej skończy i może na 12 zdąży dojechać na szkołe ...
-
OlaWi wrote:W temacie wanienek, jaką wielką kupujecie, znalazłam 2 rozmiary 86 i 102?
My mamy większą i jestem zadowolona, bo uzywamy do dzis (2,5 roku). U nas to na zmiane raz prysznic, raz kapiel, ale ja mam z kolei bardzo dużą wannę i nie wyobrażam sobie napelniac jej specjalnie na kąpiel malej -
Domi_tur wrote:Pytanie do Już Mamusiek
Macie doświadczenie z wyjezdzaniem na weekend/ kilka dni z takim dzieckiem między 2 a 6 miesiącem?
Mam przeczucie, że jak to my, dlugo w domu nie usiedzimy, na razie ciężko jest nam sobie wyobrazić wyjazd z Maluszkiem, ale... Jest to do zrobienia? 😁 Czy raczej wyższa szkoła logistyki ciężka do opanowania?
Pewnie że jest to do zrobienia:) Choć znam tez rodziny które od pierwszej ciąży się nigdzie juz nie ruszyły, a mają teraz przeważnei po 2 dzieci w wieku przedszkolnym. Podstawa o dobra organizacji i prezmyślenie wsyzskiego. No i pakowanie. Autem najlepiej jest, wg mojego doświadczenia, ruszyć o 6 rano wsadzając malucha w piżamie, prosto z łóżka do juz zapalonego auta i ruszać natychmiast. Jest wtedy szansa że jeszcze troche pośpi, a my mamy przed sobą cały dzień. Albo w porze drzemki wyjechać. Pod ręką oczywiście jakie zabawki, pieluchy i mokre chusteczki i koniecznie ubrano zna zmianę, choć to zwykle wszytko nosza mamy w dzieciowej torbie na co dzień. W przerwie w podróży my zwykle rozkładaliśmy gdzieś choć ma wyjazdowe wesele ły koc żeby dziecko poleżało/popełzało wyprostowane. Przerwy oczywiście kiedy maluch ma dość, więc Wasze sikanie/tankowanie/rozprostowanie się będzie pod Niego, ale dacie radęNa początku maluch może spać w gondoli, wiec nawet łóżeczko turystyczne niepotrzebne, a jak jeszcze jest na cycku to no problem. Na dłuższe spacery/zwiedzanie na zmianę wózek i nosidło/chusta. Do tego w bagażu apteczka zeby się nie stresować że coś nas zaskoczy. A jakby co to przecież wszędzie są jakies przychodnie i izby przyjęć, więc nie ma co przesadzać z tym argumentem że co jak się maluch pochoruje/zrani. Z doświadczenia - wanienki nie warto brać, zajmuje mnóstwo miejsca, a dziecko można wykąpać nawet i w umywalce/pod prysznicem na rękach u mamy/od biedy bez kąpania dzień tez wytrzyma. Planujcie, jedźcie i cieszcie się pierwszymi rodzinnymi wypadami:) Tak jak pisałam u nas w planach 14.09 wyjazdowe wesele 150km w 1 strone, a w następny weekend wypad nad morze, ok 300km.
Ps. wyjście do knajpy na obiad zróbcie jak tylko małe zaśnie, to jest szansa że oboje zdążycie zjeść w spokoju:)plinka89, Bobby29 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm