Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Stwierdziłam że skorzystam z waszego patentu i też spakuję 2 torby - do porodu i na oddział. Już z grubsza większość rzeczy mam,ale muszę kupić jeszcze kosmetyki,klapki, ręcznik papierowy, zgrzewke wody i przekąski. Bierzecie do szpitala laktator?
Pisalyscie już plan porodu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 14:00
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Dziewczyny które mają termometr z Brauna który lepszy?
https://apteczka24.pl/termometr-elektroniczny-braun-irt-7-6520,id10204.html?gclid=CjwKCAjw0N3nBRBvEiwAHMwvNkzeBcYAWSeisPo0buC-aW45AjxM9Yh-iNfJRrxuL9_9kRhYFaYJCBoC9AMQAvD_BwE
czy tańszy :
https://m.euro.com.pl/termometry/braun-irt3030.bhtml?gclsrc=aw.ds&&gclid=CjwKCAjw0N3nBRBvEiwAHMwvNhp4vCYfbqFK5X9I0MH-IpDPqB16hH5zeqjN-MlftWFc9xcFK6HMKRoCdIAQAvD_BwE
Inwestować w droższy czy to przepłacanie?
A może jeszcze coś innego mi polecicie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 14:08
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Rany, ja chyba w przyszłym tyg tez spakuje torbę chociaż na porodówkę. Straszycie 😁
Ja poprzednio laktator wzięłam ale nie użyłam. Teraz nie biorę. Przygotuje i najwyżej małż dowiezie.
W piątek się spotykam z położna i będziemy rozmawiać nt planu porodu m.in. Potem ok 36 tc spotykam się z moja polozna do porodu i jeszcze raz z nią ten plan przegadam pod katem realiów szpitala, w którym będę rodzic.Frida91, Agagusia lubią tę wiadomość
[/url]
-
Sylvka wrote:Dziewczyny które mają termometr z Brauna który lepszy?
https://apteczka24.pl/termometr-elektroniczny-braun-irt-7-6520,id10204.html?gclid=CjwKCAjw0N3nBRBvEiwAHMwvNkzeBcYAWSeisPo0buC-aW45AjxM9Yh-iNfJRrxuL9_9kRhYFaYJCBoC9AMQAvD_BwE
czy tańszy :
https://m.euro.com.pl/termometry/braun-irt3030.bhtml?gclsrc=aw.ds&&gclid=CjwKCAjw0N3nBRBvEiwAHMwvNhp4vCYfbqFK5X9I0MH-IpDPqB16hH5zeqjN-MlftWFc9xcFK6HMKRoCdIAQAvD_BwE
Nie mogę odpalić linka z tym tańszym. Czy to jest thermoscan 5?
Ja zamówiłam kilka dni temu 7 za ok 157 zł w gemini. Z różnic pomiędzy 5 a 7 to między innymi etui w zestawie i podświetlenie wyświetlacza (ma to spore znaczenie w nocy!)
Edit: już widzę, ze ten tańszy to 3. Tez nie ma podświetleniaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 14:12
[/url]
-
Myszk@ wrote:U nas od weekendu zapoznawanie się z babcią, na razie walczę o to żeby mówiła do niej ciszej i podnosiła trzymając ręce na żebrach a nie za rączki, staram się nie słyszeć tego że wszystko jest piękne/śliczne/ładne, bo jak to słyszę to mam ochotę ż...ć tęczą, naprawdę babcia co chwilę to powtarza
Babcia już zostaje z wami do porodu? Ja nie mam pojęcia ile wcześniej ściągnąć teściową. Też się tak na prawdę dobrze nie znają, bo my mieszkamy daleko od wszystkich
-
Ja mam ten tańszy ale nie mam porównania z innymi
Frida, dobrze że mi przypomniałas, też mam taką listę zakupową 😁 ja biorę laktator, podobno w moim szpitalu siedzą kobiety i czekają w kolejce żeby pożyczyć, to wolę mieć swój
Plan porodu robiłam na stronie Rodzić po Ludzku i wydrukowałam go:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 14:44
Frida91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja zaznaczyłam to co najważniejsze, kangurowanie przez męża, ochronę krocza ze zgodą na cięcie, szybkie dostawienie do piersi, znieczulenie itp. Nie skupiałam się na muzyce czy świetle bo mi to rybka. Napisałam, że proszę o jasne i wyraźne instrukcje które przyczynią się do skutecznej akcji porodowej a ja postaram się być posłuszną pacjentką 😂😂
DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Bobby29, Anhydra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzejrzałam właśnie dokładnie wszystkie ciuszki jakie mam. Odkryłam jeden minus wielopaki z Tesco. Zdarzyło się, że np. 4 body były w jednym rozmiarze, a 5 wyraźnie mniejsze. Tak więc wiem na przyszłość, żeby zaglądać po zakupie, bo teraz wiadomo wszystko się przyda, ale potem, mniejszych wolałabym nie znajdować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 15:28
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Bobby29 wrote:Ja też zamówię i nie mogę się zdecydować na wzór 😂
A bierzecie też pokrowiec od razu czy to zbędne? Bo jak trzeba pokrowiec to po co tak ślęczę nad wzorem przewijają 🙄😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 15:46
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
z pokrowcami/pieluchami na przewijak bedziecie mialy wiecej prania
ja przewijak przecieralam mokra chustka i bylo ok
zwiekszona higiena na przewijakach jest konieczna w szpitalach np by dziecko nie zlapalo zapal drog mocz.lub innych kwiatkow..
w szpitalu przewijak wspolny radza przecierac specjalnym plynem/gelem do dezynfekcji z dozownika
najlepiej przewijak miekki skladany miec wlasny np canpol
-
ja pisałam plan przy Anielce i szczerze, tylko zerknęli trzy sekundy na plan. położna mówiła wszystko przy porodzie, że będzie nacięcie, ale nie wszystko mówiła co robi (ja prosiłam żeby mówiła), po jednej akcji jak włożyła ręce aby wstawić Anielkę w kanał rodny stwierdziłam niech lepiej nie mówi hehe ogólnie dobrze wspominam i poród i współprace, choć nie byłam chyba bardzo łatwą pacjentką bo nie wszystko umiałam wprowadzić w życie, mimo, że bardzo chciałam. niestety przy skurczu spinałam się ;/ tego obawiam się najbardziej teraz, że znowu nie rozlużnie się. w konsekwencji rodziłam między skurczami, skurcz, po skurczu parcie i tak aż urodziłam, było to ciężko bo tylko co kilka skurczy dawały mi złapać oddech.
Limerikowo, Domi_tur lubią tę wiadomość
-
Ja przy pierwszym porodzie nie miałam planu porodu. Wydawało mi się to jakaś totalna bzdura 😁. Efekt był taki, ze mam wrażenie ze ten poród odbywał się tak jakby obok mnie. W sensie takim, ze ja teraz traktuje przygotowanie tego planu porodu trochę jak zwiększenie swojej świadomości co do moich praw itp.
[/url]
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Nie mogę odpalić linka z tym tańszym. Czy to jest thermoscan 5?
Ja zamówiłam kilka dni temu 7 za ok 157 zł w gemini. Z różnic pomiędzy 5 a 7 to między innymi etui w zestawie i podświetlenie wyświetlacza (ma to spore znaczenie w nocy!)
Edit: już widzę, ze ten tańszy to 3. Tez nie ma podświetlenia
Ok dzięki dziewczyny:) w takim razie rozważam ten droższy3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Mi do szczęścia ten plan potrzebny nie jest, mogłabym powiedzieć położnej na czym mi zależy a jest to krótka lista i tyle. Jednak uważam, że skoro tak walczymy o prawa do godnego porodu i respektowanie naszych potrzeb i praw, to obowiązkiem każdej kobiety czy ten plan poważa czy nie, jest jego skonstruowanie
To zajmuje 5 minut, być może nikt w szpitalu na niego nie spojrzy, a być może ktoś go uważnie przeczyta i będzie się starał respektować wszystko co zawiera.
Trzeba się trzymać tej optymistycznej wersji 😁DrzewkoPomarańczowe, Frida91, E_linka2, Bobby29, joan85 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, wróciłam z rehabilitacji. Byłam w Boramedzie. No fizjoterapeutka była zdumiona a ja mam dobra intuicję. Mam potwornie przykurcze mięśni klatki piersiowej i całych pleców
i to tak wszystko napina. Powiedziała że mogła by mnie kilka godzin masowac aby to porozluzniac. Dobra sprcjalistka. Porozciagala mnie i wymasowala, bolało
Ale od razu ulga, jestem w stanie wreszcie się wyprostować a nawet wypiac brzuch do.przodu co.dotąd było niemożliwe. Ale mam zlecone ćwiczenia domowe i muszę chodzić min raz w tygodniu. Brzuch nadal twardy ale mam nadzieję że z czasem ustąpi. Dobrze że poszlam, bo jeszcze trochę a chyba w ogóle nie była bym w stanie się poruszać! Lekarze to jednak konowały ze żaden mnie nie wysłał do.fizjoterapeuty.
Domi_tur, Agagusia, Bobby29, Frida91, Kalija, DrzewkoPomarańczowe, menka2, joan85 lubią tę wiadomość
-
Ja też wolę mieć ten plan. Jak go oleją, albo życie go zweryfikuje to trudno, ale może akurat się uda i może akurat ktoś się do niego zastosuje. Wolę spisać swoje życzenia, bo potem może mi coś wylecieć z głowy.
Poszalałam dziś znowu zakupowo i zamówiłam czapeczki i opaski pin-up dla Małej na SmallDesignAle tam mają słodkie rzeczy...
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙