Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Siema!
Domi gratulacje! Pierwszej kłótni też
Ja mam wrażenie, że brzuch mam wzdęty, ale jeszcze mieszczę się w dżinsy, co je pod brzuchem zapinam Ciążowe poszukam dopiero po wizycie 27, jak wszystko będzie oki i zobaczę serduszko zaczynam mieć stresa, że nie będzie biło[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Anhydra wrote:Chciałabym, aby to była woda . Nawet eMkowi ostatnio się wyrwało, że "słodko przytyłam"...próbował po chwili wybrnąć, ale walnełam takiego focha, że musiał przymilaç się przez cały wieczór i masaż stóp zrobić
Przynajmniej dostrzega zmiany, są tacy co się budzą na koniec ciąży zdziwieni, że żonka jakoś inaczej wygląda :p
A tak w ogóle to coś pokreciłyśmy chyba z tą znajomą jeśli chodzi o wielkość zarodka, na innych zdjęciach usg automatycznie wymierza go na 2,2 :p alr będę w styczniu u lekarza to sprawdzę ile bobo naprawdę ma -
Dziewczyny jakie macie tętno?
Ja mam tachycaradię, ale leżę na kanapie i serce wali mi 92/min. Też macie taki wysoki puls?[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
OlaWi wrote:właśnie, myślałam, że to jajniki a faktycznie mogą być więzadła. mam jeszcze czasami takie ukłucia tam w środku.. jakby igłą.
A wracając do wstrzemięźliwości. Myślicie, że ogólnie chodzi o zakaz penetracji czy o skurcze..? bo jeszcze chodzi mi po głowie zamiast hiszpańskiego, francuski ..
ja sie wstrzymuje.lekarka odradzala poprzednio seksy
mam za to kolorowe sny
2 poprzednie ciaze z corkami wytrzymalam to 3 jesli szczesliwa to tez
na basen na razie tez sie nie wybieramWiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2018, 03:01
OlaWi lubi tę wiadomość
-
OlaWi wrote:mi się raz czy dwa zdarzyło do tego lekka słabość, aczkolwiek puls chyba mam ostatnio koło 90..
-
Dzieki:) śmieszne jest tez to ze równo 4 lata temu byl podobny prezent - młodszy syn tez z sierpnia:)
Fajnie ze jest tu troche mam czekających na 3 dziecko, bo myslalam ze bede sama:( a tu na pewno Sung, Wiki, Ty. Nie wiem czy któraś jeszcze pominęłam?
Meza wczoraj na basenie facet pytal o karte dużej rodziny, zażartował ze prawie - ma na karte ciazy żony plus dwojke dzieci:)OlaWi, wiki2 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Dziewczyny wszystkim Wam i Waszym Rodzinom, mężowi, niemężowi dzieciaczkom życzę udanych rodzinnych świąt. Dużo miłości i spędzenia czasu z kim tylko pragniecie. Trzeba cieszyć się każdą chwilą bo nie wiadomo kto za rok usiądzie z nami przy stole. Oby z roku na rok grono się powiekszało :*
Anhydra, OlaWi, plinka89, Ana31, Chimera lubią tę wiadomość
-
Malinowa Panienka wrote:Siema!
Domi gratulacje! Pierwszej kłótni też
Ja mam wrażenie, że brzuch mam wzdęty, ale jeszcze mieszczę się w dżinsy, co je pod brzuchem zapinam Ciążowe poszukam dopiero po wizycie 27, jak wszystko będzie oki i zobaczę serduszko zaczynam mieć stresa, że nie będzie biło -
Usiasia wrote:Kochana, wszystko będzie dobrze! Uwierz w swoje maleństwo bo jak nie mama to kto ma w nie wierzyć? Na pewno jest silny maluszek i serduszko ładnie pika. Ja zbieram od Was wszystkie zła i zabieram do siebie
Nie mów tak Kochana... Większość z nas niestety już tego zła doświadczyła w przeszłości (ja dwukrotnie) a teraz ma dzieci i/lub jest w ciąży. Tobie również się uda! Nie wiem, czy to dobre podejście dla każdego (mi pomagało) ale pomyśl, że proces zapłodnienia i rozwoju dziecka jest tak szybkim i dynamicznym procesem, że czasami, a nawet często, dochodzi do błędów genetycznych i ...pomimo że to okrutne...błędy niekiedy są na tyle poważne, że takie dziecko co najwyżej i tak przestało by się rozwijać na późniejszym etapie, albo bardzo by cierpiało. Jest dużo prawdy w tym wyświechtanym nieco powiedzeniu, że matka natura wie co robi. Ty, w każdym razie,zrobiłaś wszystko co mogłaś. Na niektóre rzeczy nie mamy po prostu wpływu.
Głowa do góry. Trzeba walczyć dalej!
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Agagusia wrote:Dzieki:) śmieszne jest tez to ze równo 4 lata temu byl podobny prezent - młodszy syn tez z sierpnia:)
Fajnie ze jest tu troche mam czekających na 3 dziecko, bo myslalam ze bede sama:( a tu na pewno Sung, Wiki, Ty. Nie wiem czy któraś jeszcze pominęłam?
Meza wczoraj na basenie facet pytal o karte dużej rodziny, zażartował ze prawie - ma na karte ciazy żony plus dwojke dzieci:) -
Agagusia wrote:Dzieki:) śmieszne jest tez to ze równo 4 lata temu byl podobny prezent - młodszy syn tez z sierpnia:)
Meza wczoraj na basenie facet pytal o karte dużej rodziny, zażartował ze prawie - ma na karte ciazy żony plus dwojke dzieci:)
My byśmy też bardzo chcieli powiedzieć, najbardziej mojemu teściowi...ale ciągle się boję powtórki z rozrywki...W sumie to u nas żadne z rodziców ani nasze rodzenstwo jeszcze nie wie.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Meza wczoraj na basenie facet pytal o karte dużej rodziny, zażartował ze prawie - ma na karte ciazy żony plus dwojke dzieci:)
Sama to chyba jestem ja - jedna jedyna czekam na czwartego malucha?
Wiem, wiem... WariactwoCiąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
Anhydra wrote:My byśmy też bardzo chcieli powiedzieć, najbardziej mojemu teściowi...ale ciągle się boję powtórki z rozrywki...W sumie to u nas żadne z rodziców ani nasze rodzenstwo jeszcze nie wie.
No to dzisiaj spontanicznie się wypaplaj Kochana, bo ja wierzę że słowo puszczone e eter ma większą siłę zobowiązania, więc jak powiesz to bez odwrotu!
Poza tym przypominam Ci, że jestem osobistym patronem tej ciąży i znam już jej pełen przebieg hehe, mogę też Ci powróżyć z fusów jaka będzie płeć i przewidzieć jak gorąco będzie na porodówce
Wszystkim "ostrożnym" polecam przeczytać Potęgę podświadomości - bzdury, nie bzdury, na wszelki wypadek wolę myśleć pozytywnie żeby nie ściągnąć na siebie nic złegoMalinowa Panienka, Anhydra, plinka89 lubią tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Wszystkim "ostrożnym" polecam przeczytać Potęgę podświadomości - bzdury, nie bzdury, na wszelki wypadek wolę myśleć pozytywnie żeby nie ściągnąć na siebie nic złego
Ba dzo fajna.
Tylko problem w tym, że ostatnio myślałam pozytywnie i do głowy mi nie przyszło, że coś może być nie tak
A jednak dobrze nie było. Trudno, naprawdę trudno się teraz nie bać
Ale staram się. Myślę pozytywnie, mam nadzieję i wiarę, że się uda tym razem.
Niemniej jedna książkę naprawdę polecam
Usiasia lubi tę wiadomość
Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
Reniiata wrote:Czytałam ta książkę
Ba dzo fajna.
Tylko problem w tym, że ostatnio myślałam pozytywnie i do głowy mi nie przyszło, że coś może być nie tak
A jednak dobrze nie było. Trudno, naprawdę trudno się teraz nie bać
Ale staram się. Myślę pozytywnie, mam nadzieję i wiarę, że się uda tym razem.
Niemniej jedna książkę naprawdę polecam
Są pewne kwestie, na które nie mamy wpływu. Wtedy jedyne co możemy zrobić to myśleć pozytywnie
-
Dziewczyny, Wesołych Świąt. Dużo miłości i radości przy rodzinnym stole Uważajcie na grzybki i kapustę, jeśli macie delikatne brzuszki. Ja od samego próbowania przy pichceniu dostałam wczoraj takiego wzdęcia, ze nawet espumisan nie pomógł. Myslalam ze nie zasnę, a bałam się użyć kropli na żołądek, bo nie są wskazane w ciąży.
Ania95, Chimera lubią tę wiadomość