X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema!

Domi gratulacje! Pierwszej kłótni też :P

Ja mam wrażenie, że brzuch mam wzdęty, ale jeszcze mieszczę się w dżinsy, co je pod brzuchem zapinam ;) Ciążowe poszukam dopiero po wizycie 27, jak wszystko będzie oki i zobaczę serduszko <3 zaczynam mieć stresa, że nie będzie biło :(

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Chciałabym, aby to była woda ;D . Nawet eMkowi ostatnio się wyrwało, że "słodko przytyłam"...próbował po chwili wybrnąć, ale walnełam takiego focha, że musiał przymilaç się przez cały wieczór i masaż stóp zrobić :P

Przynajmniej dostrzega zmiany, są tacy co się budzą na koniec ciąży zdziwieni, że żonka jakoś inaczej wygląda :p

A tak w ogóle to coś pokreciłyśmy chyba z tą znajomą jeśli chodzi o wielkość zarodka, na innych zdjęciach usg automatycznie wymierza go na 2,2 :p alr będę w styczniu u lekarza to sprawdzę ile bobo naprawdę ma :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie pochwale moim dziełem dla dziadków:)
    b543zi9waz8v_t.jpg

kayama, Limerikowo, Usiasia, Marimiko lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie tętno?

Ja mam tachycaradię, ale leżę na kanapie i serce wali mi 92/min. Też macie taki wysoki puls?

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Dziewczyny jakie macie tętno?

Ja mam tachycaradię, ale leżę na kanapie i serce wali mi 92/min. Też macie taki wysoki puls?

mi się raz czy dwa zdarzyło do tego lekka słabość, aczkolwiek puls chyba mam ostatnio koło 90..

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    właśnie, myślałam, że to jajniki a faktycznie mogą być więzadła. mam jeszcze czasami takie ukłucia tam w środku.. jakby igłą.

A wracając do wstrzemięźliwości. Myślicie, że ogólnie chodzi o zakaz penetracji czy o skurcze..? bo jeszcze chodzi mi po głowie zamiast hiszpańskiego, francuski .. ;-)
    i to i to.lepiej do 12tc uwazac.szczegolnie te Panie ,ktore mialy wczesniej straty ciaz lub dlugo sie staraly o malucha
    ja sie wstrzymuje.lekarka odradzala poprzednio seksy
    mam za to kolorowe sny ;-)
    2 poprzednie ciaze z corkami wytrzymalam to 3 jesli szczesliwa to tez
    na basen na razie tez sie nie wybieram

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2018, 03:01

OlaWi lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    A ja sie pochwale moim dziełem dla dziadków:)
    b543zi9waz8v_t.jpg

piekne .super pomysl
    ja siedze cicho dopoki serduszka nie bedzie.do 7go jeszcze tak daaleko

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    mi się raz czy dwa zdarzyło do tego lekka słabość, aczkolwiek puls chyba mam ostatnio koło 90..
    Ja mam też podwyższony. Mam fitbita i mam porównanie. Teraz jak się budzę mam tętno 57-59. Przed ciaza miałam 52-54. Podczas wysiłku szybciej się męczę. Tętno 145-150 mam już podczas biegu 7.5km/h. A wcześniej miałam takie przy 10km/h... także chyba to normalne. Więcej krwi organizm musi pompowac.

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki:) śmieszne jest tez to ze równo 4 lata temu byl podobny prezent - młodszy syn tez z sierpnia:)
    Fajnie ze jest tu troche mam czekających na 3 dziecko, bo myslalam ze bede sama:( a tu na pewno Sung, Wiki, Ty. Nie wiem czy któraś jeszcze pominęłam?
    Meza wczoraj na basenie facet pytal o karte dużej rodziny, zażartował ze prawie - ma na karte ciazy żony plus dwojke dzieci:)

OlaWi, wiki2 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkim Wam i Waszym Rodzinom, mężowi, niemężowi dzieciaczkom życzę udanych rodzinnych świąt. Dużo miłości i spędzenia czasu z kim tylko pragniecie. Trzeba cieszyć się każdą chwilą bo nie wiadomo kto za rok usiądzie z nami przy stole. Oby z roku na rok grono się powiekszało :*

Anhydra, OlaWi, plinka89, Ana31, Chimera lubią tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Siema!

Domi gratulacje! Pierwszej kłótni też :P

Ja mam wrażenie, że brzuch mam wzdęty, ale jeszcze mieszczę się w dżinsy, co je pod brzuchem zapinam ;) Ciążowe poszukam dopiero po wizycie 27, jak wszystko będzie oki i zobaczę serduszko <3 zaczynam mieć stresa, że nie będzie biło :(
    Kochana, wszystko będzie dobrze! Uwierz w swoje maleństwo bo jak nie mama to kto ma w nie wierzyć? Na pewno jest silny maluszek i serduszko ładnie pika. Ja zbieram od Was wszystkie zła i zabieram do siebie

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Kochana, wszystko będzie dobrze! Uwierz w swoje maleństwo bo jak nie mama to kto ma w nie wierzyć? Na pewno jest silny maluszek i serduszko ładnie pika. Ja zbieram od Was wszystkie zła i zabieram do siebie

Nie mów tak Kochana... Większość z nas niestety już tego zła doświadczyła w przeszłości (ja dwukrotnie) a teraz ma dzieci i/lub jest w ciąży. Tobie również się uda! Nie wiem, czy to dobre podejście dla każdego (mi pomagało) ale pomyśl, że proces zapłodnienia i rozwoju dziecka jest tak szybkim i dynamicznym procesem, że czasami, a nawet często, dochodzi do błędów genetycznych i ...pomimo że to okrutne...błędy niekiedy są na tyle poważne, że takie dziecko co najwyżej i tak przestało by się rozwijać na późniejszym etapie, albo bardzo by cierpiało. Jest dużo prawdy w tym wyświechtanym nieco powiedzeniu, że matka natura wie co robi. Ty, w każdym razie,zrobiłaś wszystko co mogłaś. Na niektóre rzeczy nie mamy po prostu wpływu.
    Głowa do góry. Trzeba walczyć dalej!

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Dzieki:) śmieszne jest tez to ze równo 4 lata temu byl podobny prezent - młodszy syn tez z sierpnia:)
    Fajnie ze jest tu troche mam czekających na 3 dziecko, bo myslalam ze bede sama:( a tu na pewno Sung, Wiki, Ty. Nie wiem czy któraś jeszcze pominęłam?
    Meza wczoraj na basenie facet pytal o karte dużej rodziny, zażartował ze prawie - ma na karte ciazy żony plus dwojke dzieci:)
    Ja 23 grudnia 8 lat temu robilam test ciążowy... tez miałam najlepszy prezent na święta :-)

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:

My byśmy też bardzo chcieli powiedzieć, najbardziej mojemu teściowi...ale ciągle się boję powtórki z rozrywki...W sumie to u nas żadne z rodziców ani nasze rodzenstwo jeszcze nie wie.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:

Sama to chyba jestem ja - jedna jedyna czekam na czwartego malucha?
    Wiem, wiem... Wariactwo :D

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    My byśmy też bardzo chcieli powiedzieć, najbardziej mojemu teściowi...ale ciągle się boję powtórki z rozrywki...W sumie to u nas żadne z rodziców ani nasze rodzenstwo jeszcze nie wie.

No to dzisiaj spontanicznie się wypaplaj Kochana, bo ja wierzę że słowo puszczone e eter ma większą siłę zobowiązania, więc jak powiesz to bez odwrotu! :) :) :)

Poza tym przypominam Ci, że jestem osobistym patronem tej ciąży i znam już jej pełen przebieg hehe, mogę też Ci powróżyć z fusów jaka będzie płeć i przewidzieć jak gorąco będzie na porodówce :)

Wszystkim "ostrożnym" polecam przeczytać Potęgę podświadomości - bzdury, nie bzdury, na wszelki wypadek wolę myśleć pozytywnie żeby nie ściągnąć na siebie nic złego :)

Malinowa Panienka, Anhydra, plinka89 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Wszystkim "ostrożnym" polecam przeczytać Potęgę podświadomości - bzdury, nie bzdury, na wszelki wypadek wolę myśleć pozytywnie żeby nie ściągnąć na siebie nic złego :)
    Czytałam ta książkę :)
    Ba dzo fajna.
    Tylko problem w tym, że ostatnio myślałam pozytywnie i do głowy mi nie przyszło, że coś może być nie tak :(
    A jednak dobrze nie było. Trudno, naprawdę trudno się teraz nie bać :(
    Ale staram się. Myślę pozytywnie, mam nadzieję i wiarę, że się uda tym razem.
    Niemniej jedna książkę naprawdę polecam :D

Usiasia lubi tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiata wrote:
    Czytałam ta książkę :)
    Ba dzo fajna.
    Tylko problem w tym, że ostatnio myślałam pozytywnie i do głowy mi nie przyszło, że coś może być nie tak :(
    A jednak dobrze nie było. Trudno, naprawdę trudno się teraz nie bać :(
    Ale staram się. Myślę pozytywnie, mam nadzieję i wiarę, że się uda tym razem.
    Niemniej jedna książkę naprawdę polecam :D

Są pewne kwestie, na które nie mamy wpływu. Wtedy jedyne co możemy zrobić to myśleć pozytywnie :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wesołych Świąt. Dużo miłości i radości przy rodzinnym stole :) Uważajcie na grzybki i kapustę, jeśli macie delikatne brzuszki. Ja od samego próbowania przy pichceniu dostałam wczoraj takiego wzdęcia, ze nawet espumisan nie pomógł. Myslalam ze nie zasnę, a bałam się użyć kropli na żołądek, bo nie są wskazane w ciąży.

Ania95, Chimera lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, życzę Wam Wesołych Świąt Bożego Narodzenia w gronie najbliższych, dużo spokoju, miłości i zdrowia dla Was i maluszków :*

Chimera lubi tę wiadomość

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ