X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Ja.r9bie zastrzyki z heparyny w ramię...w brzuch już ni3 chcialam po 1 ciazy mialam caly fioletowy

Ale robisz sama? To chyba niewykonalne samemu.

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:

Ja teraz najczęściej robię w bok lub poniżej w udo. W udo zdecydowanie mi gorzej, bardziej boli, skóra cieńsza, trudniej zrobić mi fałd.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    U kogo w łodzi robilas to usg?
    U dr Kozarzewskiego w Diasonie na radwańskiej.

• natty85 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Co ty ...maz mi robi

E_linka2 lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka
    U mnie w porządku, mam teraz wizytę we wtorek :) Mam nadzieję, że Mała przybrała na wadze jak należy i podskoczyla trochę w centylach. Od razu zapytam lekarza o to kłucie, trochę mnie to martwi bo wcześniej było tylko podczas chodzenia a teraz cZasem jak siedzę też. Mam nadzieję, że tk nie szyjka... Internety mówią,że to na tym etapie może być objaw rozchodzenia się kości miednicy i to niby normalne. A jak tam u Ciebie?

Dziewczyny w Rossmanie promocja na pieluchy Babydream,opakowanie jedynek kosztuje 8,99 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 13:27

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Niezapominajka
    U mnie w porządku, mam teraz wizytę we wtorek :) Mam nadzieję, że Mała przybrała na wadze jak należy i podskoczyla trochę w centylach. Od razu zapytam lekarza o to kłucie, trochę mnie to martwi bo wcześniej było tylko podczas chodzenia a teraz cZasem jak siedzę też. Mam nadzieję, że tk nie szyjka... Internety mówią,że to na tym etapie może być objaw rozchodzenia się kości miednicy i to niby normalne. A jak tam u Ciebie?

Dziewczyny w Rossmanie promocja na pieluchy Babydream,opakowanie jedynek kosztuje 8,99 :)
    Ja też mam wizytę w przyszłym tygodniu i mam nadzieję,że mała dobrze przybrała- oby rosły jak na drożdżach :)
    Mnie też klulo jakby w szyjce kilka dni temu, ale trwało to krótko i było chyba jednego dnia. Czytałam,że różne kłócia na tym etapie są raczej normalne.
    Za to dzisiaj czułam dół brzuszka jakby mnie lekko cmil okresowo? Miał ktoś tak? Przeszło po scopolanie. Nie miałam tak jeszcze.
    Dodatkowo dzisiaj mała tak mnie skopala w górę brzucha po śniadaniu,że aż mnie bolał. Zazwyczaj jest delikatniejsza 😊

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie jakieś patenty na chłodzenie się w trakcie porodu? Podobno warto kupić wodę termalna i rozpylac. Uważacie,że to zbędny wydatek,czy naprawdę warto?
    Normalnie pewnie wzięłabym w ciemno, ale zamówienie w koszyku pokazało zawrotną sumkę, a nie wrzuciłam jeszcze wszystkiego (chociażby aspiratora, laktatora, czy termometru).

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to skurcze braxtona hicksa? Bierz magnez :)
    Maluchy już mają coraz więcej siły. Moja chyba będzie rannym ptaszkiem po mamusi, bo fika mocno zawsze z samego rana i budzi mnie kopniakami w żebra :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od wtorku takie cmienie okresowe, w dodatku bolą mnie lędźwia, muszę poczytać o rwie kulszowej :/ szyjka kłuje, w dodatku młody gmera tam ciągle rączką i naprawdę mam momentami wrażenie, że ja wyjmie za chwilę przez pochwe :/ a jak zaczyna się wiercić to się boję, że posikam się w majtki😂

Moja ginka tydzień temu powiedziała, że mam przyjść za 4 tygodnie dopiero, co by oznaczało że zostały mi dwie wizyty to terminu porodu i trzecia 1.08 gdybym nie urodziła w terminie :/ chyba jednak pójdę do niej za tydzień niech mnie sprawdzi bo normalnie jestem jak niepełnosprawna w tym tygodniu :/

Niezapominajka5, Agagusia lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Ja też mam wizytę w przyszłym tygodniu i mam nadzieję,że mała dobrze przybrała- oby rosły jak na drożdżach :)
    Mnie też klulo jakby w szyjce kilka dni temu, ale trwało to krótko i było chyba jednego dnia. Czytałam,że różne kłócia na tym etapie są raczej normalne.
    Za to dzisiaj czułam dół brzuszka jakby mnie lekko cmil okresowo? Miał ktoś tak? Przeszło po scopolanie. Nie miałam tak jeszcze.
    Dodatkowo dzisiaj mała tak mnie skopala w górę brzucha po śniadaniu,że aż mnie bolał. Zazwyczaj jest delikatniejsza 😊

Mam czasem bóle trochę takie okresowe.Mój gin stwierdził,że dziecko głową do dołu i głową naciska na nerw który się tam znajduje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Dziewczyny, macie jakieś patenty na chłodzenie się w trakcie porodu? Podobno warto kupić wodę termalna i rozpylac. Uważacie,że to zbędny wydatek,czy naprawdę warto?
    Normalnie pewnie wzięłabym w ciemno, ale zamówienie w koszyku pokazało zawrotną sumkę, a nie wrzuciłam jeszcze wszystkiego (chociażby aspiratora, laktatora, czy termometru).

Ja nie mam doświadczenia, ale w zeszłym roku dostałam na zakupach w ziaja taka mielke chłodząca z mentolem. Ba mega fajna na urlopie, a na pewno dużo nie kosztuje. Może poszukaj czegoś takiego?

To była taka dokladnie: https://m.ceneo.pl/39570123?se=03LmHsKUsjLTpMuJQJ-WuB7H0C1TBDZh&gclid=CjwKCAjwlujnBRBlEiwAuWx4LR99weUQ3MadHP9HtfX4sueVY80zTVEAL9LmApzigj2IzK5s_MpZnhoCiXAQAvD_BwE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 14:15

• menka2 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dawno nic nie pisałam ale przez tą pogodę mam wrażenie że nocuje już na placu zabaw bo ciągle tam jestem ze starszą córką a jak wracam do domu o 19 to szybka kąpiel / kolacja i padam razem z nią ;)

kilka tematów tutaj się pojawiało:
    *****podróże w ciąży / z dzieckiem:
    jutro właśnie wyjeżdzam (32t2d) nad morze (600 km) - światełko od lekarza dostałam - mam się tylko zatrzymywać z dwa razy aby zakrzepów nie było i w drogę - zmiana powietrza dobrze nam zrobi :) co do podróży z dzieckiem to mam wrażenie że jest łatwiej z noworodkiem/niemowlakiem niż starszakiem bo mniej rzeczy trzeba zabrać - nie trzeba martwić się o posiłki itp :) Termin mam na 1 sierpnia a 1 września planujemy jechać jeszcze raz nad morze na tydzień w powiększonym gronie więc powiem wam jak to jest podróż z noworodkiem i starszakiem :D

***** kąpanie dziecka:
    nie wyobrażam sobie położyć się w łóżku na noc nie wykąpana i dlatego też córkę kąpię codziennie - tzn. czasem zdarza się tylko szybki prysznic a tak to jest zazwyczaj mycie plus zabawa w wannie - córka 3,5 roku

mam wrażenie że latem tym bardziej będę kąpać codziennie noworodka bo takie dzieciaczki strasznie się pocą bo leżą całą powierzchnią ciałka a myć wacikami itp to soooory ale wole na szybko do wanienki - obmyć i tyle :)

Frida91, Domi_tur, Agagusia, Nacha lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej mialyscie taki mega skurcz w łydce? Chcialam się przeciągnąć w nocy i napięłam mięśnie nóg, jak zaczęło boleć to biłam pięściami w ścianę. Myślałam, że nie wstanę dziś na nogi a teraz mam zakwasy po tej sytuacji.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• werni Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tez czasami mam skurcze jak właśnie się przeciagam. To wtedy też biorę magnez.

Sylvka tez poprosiłam moja mamę by kupiła parę rzeczy w lidlu jak te ręczniki czy skarpetki. Dokupiła jeszcze materacyk.

Ja to mam pod koniec miesiąca usg prenatalne. Oby mały trochę nabrał ciałka. Będzie chyba i tak szczupły po rodzicach. Jest nadal główką w górze to super ze napisalyscie o ćwiczeniach. Ale jeszcze ma czas na przekrecenie.
    Tez miałam ciezka noc przez te upały i mały tez się ruszał.
    Zrobiłam screena tych centyli.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Nam położna mówiła, żeby kąpać co 2-3dni, a po 2 miesiącu życia codziennie. Ja jak zwykle zrobię po swojemu i chcemy codziennie robić szybkie kąpiele tym bardziej w upały... Pielęgnacja mokrym ręcznikiem jakoś mnie nie przekonuje :/

Ja codziennie kąpałam (tzn mąż)... Uważam, że to jest dobre do wyrobienia rytmu dnia... Kąpiel, cyc, sen... do rana ;-)

Domi_tur lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    U dr Kozarzewskiego w Diasonie na radwańskiej.
    Miałam wszystkie usg genetyczne w 1i 2ciazy u niego. Dobry specjalista. Wszystko sie u nas zgadzało. Nawet plec podal 2 razy dobrze na 1 usggenetycznym. Nie wiem jaki ma sprzet w diasonie bo chodzilam do Gamety bo maja lepsza cenę. Myśle, ze u niego ciężko o błąd.

Starania od 2013r.
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    dawno nic nie pisałam ale przez tą pogodę mam wrażenie że nocuje już na placu zabaw bo ciągle tam jestem ze starszą córką a jak wracam do domu o 19 to szybka kąpiel / kolacja i padam razem z nią ;)

kilka tematów tutaj się pojawiało:
    *****podróże w ciąży / z dzieckiem:
    jutro właśnie wyjeżdzam (32t2d) nad morze (600 km) - światełko od lekarza dostałam - mam się tylko zatrzymywać z dwa razy aby zakrzepów nie było i w drogę - zmiana powietrza dobrze nam zrobi :) co do podróży z dzieckiem to mam wrażenie że jest łatwiej z noworodkiem/niemowlakiem niż starszakiem bo mniej rzeczy trzeba zabrać - nie trzeba martwić się o posiłki itp :) Termin mam na 1 sierpnia a 1 września planujemy jechać jeszcze raz nad morze na tydzień w powiększonym gronie więc powiem wam jak to jest podróż z noworodkiem i starszakiem :D

***** kąpanie dziecka:
    nie wyobrażam sobie położyć się w łóżku na noc nie wykąpana i dlatego też córkę kąpię codziennie - tzn. czasem zdarza się tylko szybki prysznic a tak to jest zazwyczaj mycie plus zabawa w wannie - córka 3,5 roku

mam wrażenie że latem tym bardziej będę kąpać codziennie noworodka bo takie dzieciaczki strasznie się pocą bo leżą całą powierzchnią ciałka a myć wacikami itp to soooory ale wole na szybko do wanienki - obmyć i tyle :)
    O.to.jedziemy razem ;) My tez jutro 32+6 i corka.niecale dwa lata...bedzie czad ;) We wrześniu tez planujemy ale zobaczymy jak moja blizna po cc bedzie sie goila

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 14:45

Starania od 2013r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:

Ja uzywam wode termalna Uriage od lat, to chyba jedyna na rynku, ktorej nie trzeba osuszac chusteczka po zaaplikowaniu (inne jak zostawisz to wysuszaja skore). Polecam kupowac wielkie butle na promocji w Superpharm. U mnie ona stoi zawsze na stoliku nocnym, w okresie letnim nawet maz kradnie 😉 Na 100 % spakuje ją do torby porodowej.

Mam pytanie - co oznacza polozenie glowkowe II i czym sie rozni od I? Nie dopytalam o to na dzisiejszej wizycie, a mam takie info w opisie badania

Bobby29 lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) już jakiś czas nie pisałam, bo miałam spadek formy :P w dodatku mega się martwiłam, bo 3 dni temu myślałam, że mi czop odchodzi, a codziennie też mam skurcze. Na szczęście wszystko jest ok, dzisiaj miałam wizytę :) szyjka trzyma, miałam ktg (pierwszy raz w życiu ❤), a mały waży całe 1900g 😍
    U mnie z wagą mniej ciekawie, bo mam +10 kg, a tu jeszcze 8 tygodni zostało ;)

Niebieska Gwiazda, emi2016, kayama, Chimera, Bobby29, Smerfelinka, Sylvka, werni, DrzewkoPomarańczowe, Misi@ lubią tę wiadomość

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za przypomnienie o wodze w areozolu do porodu! Akurat zostało mi troche z tamtego roku, choc nie jestem jakas wielka fanka. Tańszym sposobem mozna kupic taz wode kokosowa, w sprayu, w rossmanie jest firmy Isana i kosztuje chyba do 20 zl. Ladnie pachnie, jesli ktos lubi kokosa.
    Ta mam, podobno 9 zl:
    http://zakreconyswiatwery.blogspot.com/2016/07/sun-ozon-spray-do-ciaa-po-oplaniu-z.html?m=1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 15:24

Bobby29, werni lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ