Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
E_linka2 wrote:Ale robisz sama? To chyba niewykonalne samemu.
Ja teraz najczęściej robię w bok lub poniżej w udo. W udo zdecydowanie mi gorzej, bardziej boli, skóra cieńsza, trudniej zrobić mi fałd.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
E_linka2 wrote:Ale robisz sama? To chyba niewykonalne samemu.
E_linka2 lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Niezapominajka
U mnie w porządku, mam teraz wizytę we wtorekMam nadzieję, że Mała przybrała na wadze jak należy i podskoczyla trochę w centylach. Od razu zapytam lekarza o to kłucie, trochę mnie to martwi bo wcześniej było tylko podczas chodzenia a teraz cZasem jak siedzę też. Mam nadzieję, że tk nie szyjka... Internety mówią,że to na tym etapie może być objaw rozchodzenia się kości miednicy i to niby normalne. A jak tam u Ciebie?
Dziewczyny w Rossmanie promocja na pieluchy Babydream,opakowanie jedynek kosztuje 8,99Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 13:27
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida91 wrote:Niezapominajka
U mnie w porządku, mam teraz wizytę we wtorekMam nadzieję, że Mała przybrała na wadze jak należy i podskoczyla trochę w centylach. Od razu zapytam lekarza o to kłucie, trochę mnie to martwi bo wcześniej było tylko podczas chodzenia a teraz cZasem jak siedzę też. Mam nadzieję, że tk nie szyjka... Internety mówią,że to na tym etapie może być objaw rozchodzenia się kości miednicy i to niby normalne. A jak tam u Ciebie?
Dziewczyny w Rossmanie promocja na pieluchy Babydream,opakowanie jedynek kosztuje 8,99
Mnie też klulo jakby w szyjce kilka dni temu, ale trwało to krótko i było chyba jednego dnia. Czytałam,że różne kłócia na tym etapie są raczej normalne.
Za to dzisiaj czułam dół brzuszka jakby mnie lekko cmil okresowo? Miał ktoś tak? Przeszło po scopolanie. Nie miałam tak jeszcze.
Dodatkowo dzisiaj mała tak mnie skopala w górę brzucha po śniadaniu,że aż mnie bolał. Zazwyczaj jest delikatniejsza 😊Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Dziewczyny, macie jakieś patenty na chłodzenie się w trakcie porodu? Podobno warto kupić wodę termalna i rozpylac. Uważacie,że to zbędny wydatek,czy naprawdę warto?
Normalnie pewnie wzięłabym w ciemno, ale zamówienie w koszyku pokazało zawrotną sumkę, a nie wrzuciłam jeszcze wszystkiego (chociażby aspiratora, laktatora, czy termometru).Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Może to skurcze braxtona hicksa? Bierz magnez
Maluchy już mają coraz więcej siły. Moja chyba będzie rannym ptaszkiem po mamusi, bo fika mocno zawsze z samego rana i budzi mnie kopniakami w żebraNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Ja mam od wtorku takie cmienie okresowe, w dodatku bolą mnie lędźwia, muszę poczytać o rwie kulszowej
szyjka kłuje, w dodatku młody gmera tam ciągle rączką i naprawdę mam momentami wrażenie, że ja wyjmie za chwilę przez pochwe
a jak zaczyna się wiercić to się boję, że posikam się w majtki😂
Moja ginka tydzień temu powiedziała, że mam przyjść za 4 tygodnie dopiero, co by oznaczało że zostały mi dwie wizyty to terminu porodu i trzecia 1.08 gdybym nie urodziła w terminiechyba jednak pójdę do niej za tydzień niech mnie sprawdzi bo normalnie jestem jak niepełnosprawna w tym tygodniu
Niezapominajka5, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:Ja też mam wizytę w przyszłym tygodniu i mam nadzieję,że mała dobrze przybrała- oby rosły jak na drożdżach
Mnie też klulo jakby w szyjce kilka dni temu, ale trwało to krótko i było chyba jednego dnia. Czytałam,że różne kłócia na tym etapie są raczej normalne.
Za to dzisiaj czułam dół brzuszka jakby mnie lekko cmil okresowo? Miał ktoś tak? Przeszło po scopolanie. Nie miałam tak jeszcze.
Dodatkowo dzisiaj mała tak mnie skopala w górę brzucha po śniadaniu,że aż mnie bolał. Zazwyczaj jest delikatniejsza 😊
Mam czasem bóle trochę takie okresowe.Mój gin stwierdził,że dziecko głową do dołu i głową naciska na nerw który się tam znajduje.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:Dziewczyny, macie jakieś patenty na chłodzenie się w trakcie porodu? Podobno warto kupić wodę termalna i rozpylac. Uważacie,że to zbędny wydatek,czy naprawdę warto?
Normalnie pewnie wzięłabym w ciemno, ale zamówienie w koszyku pokazało zawrotną sumkę, a nie wrzuciłam jeszcze wszystkiego (chociażby aspiratora, laktatora, czy termometru).
Ja nie mam doświadczenia, ale w zeszłym roku dostałam na zakupach w ziaja taka mielke chłodząca z mentolem. Ba mega fajna na urlopie, a na pewno dużo nie kosztuje. Może poszukaj czegoś takiego?
To była taka dokladnie: https://m.ceneo.pl/39570123?se=03LmHsKUsjLTpMuJQJ-WuB7H0C1TBDZh&gclid=CjwKCAjwlujnBRBlEiwAuWx4LR99weUQ3MadHP9HtfX4sueVY80zTVEAL9LmApzigj2IzK5s_MpZnhoCiXAQAvD_BwEWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 14:15
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
dawno nic nie pisałam ale przez tą pogodę mam wrażenie że nocuje już na placu zabaw bo ciągle tam jestem ze starszą córką a jak wracam do domu o 19 to szybka kąpiel / kolacja i padam razem z nią
kilka tematów tutaj się pojawiało:
*****podróże w ciąży / z dzieckiem:
jutro właśnie wyjeżdzam (32t2d) nad morze (600 km) - światełko od lekarza dostałam - mam się tylko zatrzymywać z dwa razy aby zakrzepów nie było i w drogę - zmiana powietrza dobrze nam zrobico do podróży z dzieckiem to mam wrażenie że jest łatwiej z noworodkiem/niemowlakiem niż starszakiem bo mniej rzeczy trzeba zabrać - nie trzeba martwić się o posiłki itp
Termin mam na 1 sierpnia a 1 września planujemy jechać jeszcze raz nad morze na tydzień w powiększonym gronie więc powiem wam jak to jest podróż z noworodkiem i starszakiem
***** kąpanie dziecka:
nie wyobrażam sobie położyć się w łóżku na noc nie wykąpana i dlatego też córkę kąpię codziennie - tzn. czasem zdarza się tylko szybki prysznic a tak to jest zazwyczaj mycie plus zabawa w wannie - córka 3,5 roku
mam wrażenie że latem tym bardziej będę kąpać codziennie noworodka bo takie dzieciaczki strasznie się pocą bo leżą całą powierzchnią ciałka a myć wacikami itp to soooory ale wole na szybko do wanienki - obmyć i tyle
Frida91, Domi_tur, Agagusia, Nacha lubią tę wiadomość
-
Ej mialyscie taki mega skurcz w łydce? Chcialam się przeciągnąć w nocy i napięłam mięśnie nóg, jak zaczęło boleć to biłam pięściami w ścianę. Myślałam, że nie wstanę dziś na nogi a teraz mam zakwasy po tej sytuacji.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Hej tez czasami mam skurcze jak właśnie się przeciagam. To wtedy też biorę magnez.
Sylvka tez poprosiłam moja mamę by kupiła parę rzeczy w lidlu jak te ręczniki czy skarpetki. Dokupiła jeszcze materacyk.
Ja to mam pod koniec miesiąca usg prenatalne. Oby mały trochę nabrał ciałka. Będzie chyba i tak szczupły po rodzicach. Jest nadal główką w górze to super ze napisalyscie o ćwiczeniach. Ale jeszcze ma czas na przekrecenie.
Tez miałam ciezka noc przez te upały i mały tez się ruszał.
Zrobiłam screena tych centyli. -
Domi_tur wrote:Nam położna mówiła, żeby kąpać co 2-3dni, a po 2 miesiącu życia codziennie. Ja jak zwykle zrobię po swojemu i chcemy codziennie robić szybkie kąpiele tym bardziej w upały... Pielęgnacja mokrym ręcznikiem jakoś mnie nie przekonuje
Ja codziennie kąpałam (tzn mąż)... Uważam, że to jest dobre do wyrobienia rytmu dnia... Kąpiel, cyc, sen... do ranaDomi_tur lubi tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda wrote:U dr Kozarzewskiego w Diasonie na radwańskiej.Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
menka2 wrote:dawno nic nie pisałam ale przez tą pogodę mam wrażenie że nocuje już na placu zabaw bo ciągle tam jestem ze starszą córką a jak wracam do domu o 19 to szybka kąpiel / kolacja i padam razem z nią
kilka tematów tutaj się pojawiało:
*****podróże w ciąży / z dzieckiem:
jutro właśnie wyjeżdzam (32t2d) nad morze (600 km) - światełko od lekarza dostałam - mam się tylko zatrzymywać z dwa razy aby zakrzepów nie było i w drogę - zmiana powietrza dobrze nam zrobico do podróży z dzieckiem to mam wrażenie że jest łatwiej z noworodkiem/niemowlakiem niż starszakiem bo mniej rzeczy trzeba zabrać - nie trzeba martwić się o posiłki itp
Termin mam na 1 sierpnia a 1 września planujemy jechać jeszcze raz nad morze na tydzień w powiększonym gronie więc powiem wam jak to jest podróż z noworodkiem i starszakiem
***** kąpanie dziecka:
nie wyobrażam sobie położyć się w łóżku na noc nie wykąpana i dlatego też córkę kąpię codziennie - tzn. czasem zdarza się tylko szybki prysznic a tak to jest zazwyczaj mycie plus zabawa w wannie - córka 3,5 roku
mam wrażenie że latem tym bardziej będę kąpać codziennie noworodka bo takie dzieciaczki strasznie się pocą bo leżą całą powierzchnią ciałka a myć wacikami itp to soooory ale wole na szybko do wanienki - obmyć i tyleMy tez jutro 32+6 i corka.niecale dwa lata...bedzie czad
We wrześniu tez planujemy ale zobaczymy jak moja blizna po cc bedzie sie goila
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 14:45
Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:Dziewczyny, macie jakieś patenty na chłodzenie się w trakcie porodu? Podobno warto kupić wodę termalna i rozpylac. Uważacie,że to zbędny wydatek,czy naprawdę warto?
Normalnie pewnie wzięłabym w ciemno, ale zamówienie w koszyku pokazało zawrotną sumkę, a nie wrzuciłam jeszcze wszystkiego (chociażby aspiratora, laktatora, czy termometru).
Ja uzywam wode termalna Uriage od lat, to chyba jedyna na rynku, ktorej nie trzeba osuszac chusteczka po zaaplikowaniu (inne jak zostawisz to wysuszaja skore). Polecam kupowac wielkie butle na promocji w Superpharm. U mnie ona stoi zawsze na stoliku nocnym, w okresie letnim nawet maz kradnie 😉 Na 100 % spakuje ją do torby porodowej.
Mam pytanie - co oznacza polozenie glowkowe II i czym sie rozni od I? Nie dopytalam o to na dzisiejszej wizycie, a mam takie info w opisie badania
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
już jakiś czas nie pisałam, bo miałam spadek formy
w dodatku mega się martwiłam, bo 3 dni temu myślałam, że mi czop odchodzi, a codziennie też mam skurcze. Na szczęście wszystko jest ok, dzisiaj miałam wizytę
szyjka trzyma, miałam ktg (pierwszy raz w życiu ❤), a mały waży całe 1900g 😍
U mnie z wagą mniej ciekawie, bo mam +10 kg, a tu jeszcze 8 tygodni zostałoNiebieska Gwiazda, emi2016, kayama, Chimera, Bobby29, Smerfelinka, Sylvka, werni, DrzewkoPomarańczowe, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Dzieki za przypomnienie o wodze w areozolu do porodu! Akurat zostało mi troche z tamtego roku, choc nie jestem jakas wielka fanka. Tańszym sposobem mozna kupic taz wode kokosowa, w sprayu, w rossmanie jest firmy Isana i kosztuje chyba do 20 zl. Ladnie pachnie, jesli ktos lubi kokosa.
Ta mam, podobno 9 zl:
http://zakreconyswiatwery.blogspot.com/2016/07/sun-ozon-spray-do-ciaa-po-oplaniu-z.html?m=1Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 15:24
Bobby29, werni lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm