X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Powiem wam że ja mam ostatnio gorsze dni. Nachodzą mnie myśli że jak ja mam być wsparciem dla dziecka jak ja sama ze sobą sobie nie radzę. Generalnie sytuacja jest poważna, moja psychika siada (splot różnych okoliczności). Umowie się chyba do psychologa/psychoterapeuty bo ewidentnie nie radzę sobie że stresem, a przecież z dzieckiem tych stresów będzie multum, boje się że wpadnę w depreche jak nie będę sobie z tym radzić więc planuję się wybrać do specjalisty, zwłaszcza że miałam epizod depresyjny dwa lata temu i nie chciałabym ponownie tego przechodzic.

Bobby dobra decyzja! Ja podczas długotrwałych starań zmagałam się z epizodami depresyjnymi i spotkania z psychologiem bardzo mi pomogły. Jeśli czujesz, że to Ci może pomóc, to na pewno warto. Tylko warto też poszukać kogoś, kto Ci podpasuje, bo np. moja pierwsza terapeutka to było nieporozumienie i nie umiałam się przed nią otworzyć.

Bobby29 lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wizycie wszystko ok :) Leon ma 2 kg prawie co do grama i wygląda już na małą kluseczkę :D Zasłaniał się cały czas pępowiną i oczywiście ze zdjęcia 3d znów nici 😂 Dostałam jedynie fotkę buzi z profilu w 2d i muszę się zadowolić. Marzy mi się jeszcze taka pamiątka w 3d, ale najważniejsze, że zdrowy i dobrze rośnie <3 Matka się po porodzie syna naogląda :D

Domi_tur, Limerikowo, baileys, Chimera, Niebieska Gwiazda, Anhydra, OlaWi, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Misi@, Bobby29, Sylvka, Agagusia, Pierniczkowa lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, bardzo dobra decyzja, ja też byłam i uważam że trzeba czasem się wesprzeć rozmową z kimś kto pomoże :) a tymczasem pisz tu jak tylko będziesz miała lepsze i gorsze momenty ❤️

Właśnie pokazywali w tv dziewczynkę, która urodziła się w lutym w 22 tygodniu i ważyła 450g. Normalnie takich dzieci nie ratują, a tu stał się cud i Malutka zaraz wychodzi do domu. Ale się upłakałam 😥 dobrze, że prawie wszystkie nasze ciążę mają 3 z przodu ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 19:22

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam u chirurga z tą bolącą reka i powiedzial, ze zebral sie najprawdopodobmiej jakis plyn w srodreczu i ze to boli i bedzie bolec, ale w ciazy on mi nie moze nic porzadnego przepisac 😕 To jeszcze nie jest zespol ciesni nadgarstka, ale trzeba obserwowac. Dał skierowanie na usg dłoni, kazal stosowac oklady z kwasem borowym i nosic reke w temblaku. Nie mam zamiaru nosic temblaka przy 30 stopniach, chyba bym skisla... Mąz bedzie sie musial przeprosic z obowiazkami domowymi w tej sytuacji 😛

Na pocieszenie weszlam w Starym Browarze do Mohito i kupilam dwie kiecki😉

Bobby, na pewno bedziesz super mamusia, ale ze wsparcia jak najbardziej skorzystaj, jak Ty bedziesz sie czula silniejsza, to Mozarellka tez! Usciski!

• kayama Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiedzcie do jakiego lekarza iść z problemami miesniowymi typu przykurcze? Dziś jest jednak gorzej :(( Nie mogę się za dużo ruszać tak ciągnie i boli w nadbrzuszu i plecach ... Rozważam lekarza i ze musi przepisać jakiś lek rozluzniajacy mięśnie. Ten brzuch pewnie cały czas rośnie i mam zakwasy po wczorajszym masażu :( Chyba środa na kolejną fizjoterapie to.za odległy termin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 20:30

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wy tych terapeutów macie w ramach nfz/pakietow medycznych/prywatnie?

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w ramach luxmedu:) poprosiłam gina a skierowanie :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak potrzebowałam terapeutę kilka lat temu to miałam wizyty prywatne.
    Jak potrzebowaliśmy kilka godzin konsultacji w sprawie syna(uczestniczył i on i my) to w ramach pakietu luxmed.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 21:15

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Dziewczyny a Wy tych terapeutów macie w ramach nfz/pakietow medycznych/prywatnie?

Ja idę prywatnie. Udało mi się umówić jutro bo termin się zwolnił. Zobaczymy czy będzie klik, jak nie to będę dalej szukać. W moim pakiecie Enel med przysługuje mi chyba dwie wizyty psychologa na jakiś okres czasu ale nawet nie wiem przyznam szczerze, wolę iść do kogoś z dobrymi opiniami niż do pierwszego lepszego za darmo.
    Widzę po sobie że nie mogę zapanować nad stresem o emocjami i reaguje nieadekwatnie do skali problemu (na poziomie logiki to potrafię stwierdzić) ale już emocje nie nadążają i męczę się po prostu. Nie pomaga też fakt że jestem sama, w końcu już samo to że można się do kogoś przytulić może zrobić robotę, a jedyne co mam to rozmowa na Skype przed snem. Na szczęście w sobotę mój przyjeżdża i będzie kilka dni, ale przecież zaraz znowu jedzie.

Dzięki dziewczyny, jesteście kochane! 😙

OlaWi, Anhydra lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki

Wysłany: 6 czerwca 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dawno pojawiły się na forum siatki centyllowe płodu dla poszczególnych tygodni.Nie zapisałam sobie.Proszę o ponowne wrzucenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w takiej formie

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a50d14d88e9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Spoko Frida u mnie jest podobnie, dlatego nawet się nie przyznaję co zamówiłam 😝
    Dostałam dwie paki ubrań naprawdę w świetnym stanie i teraz mocno się hamuję przed kolejnymi zakupami. Może poszaleje jak te malutkie się pokończą.
    Co do ręczników to mama mi zakupiła w lidlu z rekinem, nawet uroczy :) Cena bardzo atrakcyjna.
    Szukam jeszcze jakiś dwóch, wypatrzyłam fajny na ali ale w opinii są bardziej kocykiem niż ręcznikiem także trochę lipa...

Bardzo fajny jest bambusowy recznik BabyOno - mam, juz prałam i jest nadal mieciutki i sliczny

https://www.empik.com/babyono-okrycie-kapielowe-recznik-z-kapturkiem-bambusowy-100x100-cm-babyono,p1214162063,dziecko-p

Poza tym kupilismy grubszy frotowy ze slynnych Effikow i tez wyglada po praniu porzadnie, mysle ze bedzie najlepiej chłonął

https://effiki.pl/reczniki-z-kapturkiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy a kiedy pierwszy raz wykąpać noworodka? Kąpałyście codziennie czy co któryś dzień tylko. Ja mam położną, która poleca codziennie bo nie ma dobrego zdania odnośnie mycia mokrymi chusteczkami. Jak myślałam żeby raz w wanience a raz na przewijaku ręczniczkiem i wodą (nie chusteczkami). Jak to u was wyglądało?

• MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj poslizgnelam się na schodku i upadłam na tyłek :( chwilę później miałam usg i ktg, po kilku h ponownie, wszystko ok. Przez trzy dni mam się obserwować czy nic się nie dzieje pod kątem ew. odklejania łożyska. Ponoć w tym przypadku występuje ostry ból. Czy to da się "przeoczyć"? Czy jak się częściowo odkleja to też są takie objawy?

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Mamy a kiedy pierwszy raz wykąpać noworodka? Kąpałyście codziennie czy co któryś dzień tylko. Ja mam położną, która poleca codziennie bo nie ma dobrego zdania odnośnie mycia mokrymi chusteczkami. Jak myślałam żeby raz w wanience a raz na przewijaku ręczniczkiem i wodą (nie chusteczkami). Jak to u was wyglądało?
    Ja mylam raz wacikami nasaczonymi woda aal raz wanienka sama woda. Potem troche plynu.

Nacha lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska gwiazda - mam nadzieje ze wszystko u Was okaze sie dobrze. Ktorys lekarz, albo obaj, musieli kiepsko to usg zrobic, bo rozbierznosci sa ogromne. Oby w szpitalu szybko to wszystko wyjaśnili, trzymam za Was kciuki, dawaj znac jak sytuacja.

Bobby - ja od poczatku Cie podziwiam ze dajesz rade w ciazt w zwiazku na odległość! Dzielna z Ciebie dziewczyna, a gorsze chwile wiadomo ze sie pojawiają, jesli uważasz ze sobie nie radzisz to poszukanie pomocy to bardzo dobra decyzja., obyś trafiła w dobre rece.

Ja wczoraj zaczelam robic ćwiczenia na obrzucenie sie dziecko, No tu nam leci 32 tc a skoro maluch glowa w gore to z kazdym tygodniem bedzie mu co raz trudniej. Kurczę, mialam dwa cięcia i obaj chlopcy byli głowami s dol juz pod kobiec caly czas, a teraz tak mi zalezy na tym vbac2c a ten uparciuch taki kręcący sie, ale teraz jak na złość juz 10 dzien siedzi pośladkami w dol:(
    U mnie w szpitalu wykonują obrót zewnętrzny, jeden lekarz sie podejmuje. Ake podjęłam decyzje ze jakby co to raczej sie nie zdecyduje. Jedyna mozliwosc dla mnie to obrót w dniu porodu - jak sie nie uda to chce od razu ciecie, a jakby sie udalo (ponoc u wierorydek wieksze szansa na powodzenie, Ok 70%) to indukcja i porod w tym samym dniu. Nie odważyłabym sie z takim ‚obroconym’ dzieckiem wracac do domu. Pocieszam sie ze dziec maly dosyc, wod ponoc duzo, a skoro taki kręcący sie ciagle to moze jakis go balkonie tymi ćwiczeniami. We wtorek mam wizyte na Żelaznej w sprawie porodu to pewnie omówię wszystkie opcje z tym lekarzem, bo to on bedzie mnie kwalifikowal do cc albo SN.

A dzis Poprosze mooocne kciuki ze przedszkole na sierpien dla moich chlopcow. Zalezy mi bardzo zeby na poczatku sierpnia mieli to przedszkole, bo wiadomo ze roznie moze byc, nie wiem ile w szpitalu spędzę, termin na 8.08. Miejsc jest 45, podań ponoc bylo 70, nie wiadomo do konca jakie kryteria mialy byc brane pod uwage:( rozmawiałam tam z kims o mojej sytuacji, mial komuś tam przekazac, ale wiadomo jak to jest:(

Bobby29, OlaWi, Misi@, Anhydra lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy raz kapalam w 3 albo 4 dobie, w domu juz. Pierwsze codziennie, jak juz bylo drugie to co dwa dni obu, chyba ze w lato - to wiadomo ze starszaka biegającego codziennie. W dniu bez kapania myłam małemu pupkę woda z mydłem w umywalce tak od ok 2 miesiaca, a wczesniej to waciki z woda.
    Ktoras pytala o przewijak na pralkę - miękki wystarcza w zupełności. Ze ja na ten patent nie wpadłam przy 1 dziecku - strasznie ułatwia zmiane pieluchy kiedy trzeba umyć pupę i ogarnianie po kąpieli.

Nacha, kayama, Bobby29 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Bardzo fajny jest bambusowy recznik BabyOno - mam, juz prałam i jest nadal mieciutki i sliczny

https://www.empik.com/babyono-okrycie-kapielowe-recznik-z-kapturkiem-bambusowy-100x100-cm-babyono,p1214162063,dziecko-p

Poza tym kupilismy grubszy frotowy ze slynnych Effikow i tez wyglada po praniu porzadnie, mysle ze bedzie najlepiej chłonął

https://effiki.pl/reczniki-z-kapturkiem

Też kupiłam na gemini ten bambusowy baby ono, ale wzięłam też bawełniany akuku, nie opłaca mi się go już zwracać więc spróbuję zakręcić się za tym lidlowym jeżeli jeszcze będzie dostępny!

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę ochłonęłam po wczorajszym dniu.Uważam,że pierwsze usg było wykonane dobrze.Robiłam usg w jednej z lepszych placówek tego typu w Łodzi.Lekarze z certyfikatami.Lekarza znam robiłam u niego usg w porzediej ciąży i poza ciążą też kilka zawsze były dobrze wykonane.
    Wczoraj wyszła też tachykardia i może to przypadek lub faktycznie jest jakaś infekcja do wyleczenia u dzidziulka i jest to powiązane.Chodzi o to,że usg połówkowe+echo serca robiłam we wspomnianej na początku placówce u pani dr z certyfikatem umiejętności echokardiograficznego badania serca płodu dla zaawansowanych i wszystko było ok.Pomyłka raczej mało prawdopodobna.Zostaje kwestia płuc.Wczoraj miałam usg na nfz,podobno sprzęt niezły ale pani dr już bez certfikatu i taśmówka czym prędzej 10min na pacjenta.
    Dziś mnie przyjmują do szpitala niech badają.
    Sorki,że tak truje.Potrzebuje wsparcia osób które wiedzą o czym piszę.Mąż mnie wspiera ale mam wrażenie,że nie wszystko do niego dociera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 09:56

Agagusia, Anhydra, Anhydra, Anhydra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że kilka z was bierze heparynę. Gdzie robicie aktualnie zastrzyki? Ja robiłam w oba boki - ale widzę, że muszę zmienić miejsce bo nie mam się gdzie wkłuć.niestety nie mam pomysłu - wiem o udach i ramionach - ramiona odpadają, bo chce być nadal niezależna i robić sobie zastrzyki sama. Nie wiem jak to w praktyce wygląda w przypadku uda - boję się, że trafię w jakieś większe naczynko - których widać u mnie sporo.

Niebieska Gwiazdo - trzymam kciuki, żeby było ok, najważniejsze, żeby sprawdzili. U mnie też teraz taka sytuacja - że w 2 różnych usg (na przełomie 10 dni) stwierdzili, że młoda ma 1100g. Jedno robiła moja lekarz, drugie to było usg 3 trymestru. Stwierdziłam, że czekam do wizyty teraz w pon i poproszę o sprawdzenie i dopiero ewentualnie będę się martwić. Zresztą u mnie, może po prostu na tym pierwszym usg lekarka źle mi przekazała informacje. Przy 2 dzieci ciężko też je tam już mierzyć.

Jeśli któraś z was potrzebuje pomocy psychologa to korzystajcie. Ja też czasem mam wrażenie, że fajnie byłoby z kimś pogadać, ale nigdy się nie odważyłam.choc 3 trymestr chyba dla każdej z nas jest ciężki. U mnie też hormony szaleją jak nigdy wcześniej. Ale każda z nas da radę!

‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ