X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    No tak, ale z wagą też inną startowałyśmy, a jednak piszemy ile mamy na plusie :P
    To przecież tak czysto informacyjnie :)

To prawda ale z wagą porównujemy przyrosty a nie wartosci więc w obwodach też pewnie więcej powiedzą nam przyrosty. Oczywiście że informacyjnie, z ciążą jak z dziećmi, nie ma co ślepo porównywać bo każdy przypadek inny, ale jest ta ciekawość a jak to jest u innych :)

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Albo trzeba będzie przebierać damę kilka razy razy dziennie :D

Haha prawda :) przynajmniej nie będzie dylematu że szybko szybko już natychmiast pranie bo wszystko brudne. Choć złudzeń nie mam - wiem że pranie to o tak będzie non stop 😂

Frida91 lubi tę wiadomość

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    A ja stwierdziłam,że chyba popłynęłam za bardzo z tymi letnimi ubrankami dla dzidzi :P Mam 15 body/rampersów/sukienek z krótkim rękawkiem, kiedy ona to zdąży ponosić? :D

Przyda sie, jesli tylko pogoda dopisze :)

Nieraz ubrudzi Ci sie, to kupka to ulane mleczko i juz swiezy ciuch potrzebny.

Ja mam najwiecej pajacow, po starszej, chyba z 20 sztuk :D

Frida91 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Body z krótkim rękawem zawsze się przydadzą w chłodniejsze dni pod bluzeczki itp. Luzik, może wrzesień też będzie ciepły :)

Co do donoszenia ciąży to mi Belly pokazuje, że w 37+0 czyli 7.07 będę miała ten stan :) ale nie wiem czy to się nie dzieje dopiero w 38? Najchętniej bym urodziła 15.07😂

Zaciekawiłyscie mnie pomiarami brzuszków, muszę dzisiaj sprawdzić ile mam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 13:22

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle nie mam kaftanikow a widziałam w rozpisce w szpitalu ze je trzeba mieć. Jakoś nie jestem do nich przekonana.
    Co do obwodu brzucha to ja mam najmniej ale też z niską wagą zaciażyłam. Jestem 11 na plusie. Wkoncu waga ruszyła bo ostatnio słabo było. Pewnie przez te upały. Myślę że powinnam jeszcze ze dwa kilo przytyć.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    To prawda ale z wagą porównujemy przyrosty a nie wartosci więc w obwodach też pewnie więcej powiedzą nam przyrosty. Oczywiście że informacyjnie, z ciążą jak z dziećmi, nie ma co ślepo porównywać bo każdy przypadek inny, ale jest ta ciekawość a jak to jest u innych :)

Przyrosty raczej też niewiele mówią, bo nie piszemy ile ważyłyśmy przed ciążą, a jest różnica startować z 50 kg a 70 :D no ale mniejsza z tym. Tak jak piszesz jest to ciekawość 😄

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Jaki macie obwód brzucha na wysokości pępka? Ja 96 :P

Ja 99 ;)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto robił bezpłatny zwrot w paczkomacie z usługą smart? W regulaminie jest napisane, że można, ale nie mogę znaleźć opisu jak to się robi :/

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do malowania pokoju to ja wybrałam farbę Tikurilla, jak do reszty mieszkania. Szczerze, to nie zastanawiałam się zbytnio czy nadaje się do dziecinnego, bo wydaje mi się, że każda się nadaje ;) byle tylko zdążyło się dobrze wywietrzyć. U nas bedą 2 m-ce wietrzenia , uważam, że spoko ;)

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest równa stówka, przybyło mi jakieś 30cm w obwodzie i 12 kg.

Co do takiego porównywania, to idąc na zakupy miałam dzisiaj dziwną sytuację. Na chodniku zaczepiła mnie babka na oko 60+. Przeprosiła, że mnie zaczepia, ale chciałaby się o coś spytać, bo widzi, że ja w ciąży. Pomyślałam najpierw, że może jakaś sąsiadka której nie kojarzę, ok, niech pyta, nigdzie mi się nie spieszy. No więc ona się pyta w którym miesiącu jestem, bo jej siostrzenica też jest w ciąży, 6miesiac, i tak się martwią, bo ma mały brzuch. Wyobrażam sobie co laska musi przeżywać, pewnie jej matka z ciotką czarne wizję snują nad głową. Powiedziałam jej, że znam sporo dziewczyn, które idąc do porodu miały mniejszy brzuch ode mnie teraz i urodziły zdrowe, duże dzieci. Że ma mówić siostrzenicy, że pięknie wygląda, bo w ciąży niepotrzebny jej taki fatalizm, tylko dobre emocje, bo sama z pewnością się martwi wieloma sprawami i trzeba ją na duchu podnosić. Życzyłbym sobie żeby ta babka wzięła sobie te słowa do serca.

werni, Kalija, Bobby29, Agagusia, Marcelina85, Niezapominajka5, emi2016, trzydziecha, Smerfelinka, OlaWi lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze jej powiedziałaś Chimera

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Nie wiem, czy to ma cokolwiek wspólnego, przecież kazda na inny układ brzucha.
    Ja mam np 107 wiec chyba wygrywam wyscig :D Z tym, ze u mnie to brzuch mega wystaje do przodu, za to z tylu to nie widac, ze jestem ciezarna!
    Za to waga stoi i w miejscu od ok. 3 tygodni tzn. 62,5 czyli juz ok 10 kg na plusie.
    Jesteśmy obie na podium ja tez mam 107cm 😎
    Startowałam z waga 66 i obecnie juz +10kg. Mam nadzieje ze nie przekroczę 14 albo ze jakos to wzglednie szybko zejdzie 😜

• MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Kto robił bezpłatny zwrot w paczkomacie z usługą smart? W regulaminie jest napisane, że można, ale nie mogę znaleźć opisu jak to się robi :/

Wchodzisz w kupione przedmioty klikasz ten który chcesz zwrócić i tam powinno być coś jak "szczegoly". Jak tam przejdziesz to szukaj czegoś w stylu "zwróć całość lub część zamowienia". Wtedy zaznaczysz co chcesz zwrócić, wpisujesz dane do zwrotu i wybierasz opcję darmowego zwrotu, np inpost. Akurat w przypadku paczkomatu wyswietla sie kod ktory wpisujrsz w paczkomacir nadając zwrot, a w przypadku poczty jakis druk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 14:04

Kalija lubi tę wiadomość

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam nie za duży brzuch a syn 3850g, więc nie ma się co zamartwiać,dopóki nie ma małowodzia lub problemów z przepływami. Ostatnio siostra męża mnie skomplementowała, że mam mniejszy brzuch w 30 tc niż ona miała z córką w zeszłym roku ;). Ale i tak teraz mam słuszną piłeczkę w porównaniu do poprzedniej ciąży.

06837800ba.png
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w 37 tc będę 16 lipca, czyli tydzień przed zakończeniem roku szkolnego starszaka. Jakoś musimy się dokulać. Dziś pierwsza nieobecność chorobowa od jesieni (wtedy też jakaś jelitówka się przyplątała). Obym ja nie złapała, bo KTG przepadnie w czwartek :/

06837800ba.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMartaMarta wrote:
    Wchodzisz w kupione przedmioty klikasz ten który chcesz zwrócić i tam powinno być coś jak "szczegoly". Jak tam przejdziesz to szukaj czegoś w stylu "zwróć całość lub część zamowienia". Wtedy zaznaczysz co chcesz zwrócić, wpisujesz dane do zwrotu i wybierasz opcję darmowego zwrotu, np inpost. Akurat w przypadku paczkomatu wyswietla sie kod ktory wpisujrsz w paczkomacir nadając zwrot, a w przypadku poczty jakis druk.

Dzięki wielkie! :)

dqprgu1royghdo7j.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w ogóle tak myślę że ogólnie teraz jest jakaś taka większą świadomość odnośnie ciazy, pewnie to dobrze ale są też skrajności kiedy niektóre odmawiają sobie jedzenia żeby tylko nie przytyć tego kilograma. Z tego co widzę to wszystkie tyjemy w normach, i jest to super wiadomość! a przecież są wśród nas i te cukrzycowe którym jest na pewno trudniej panować nad tempem przyrostu wagi. Ja nie osądzam dziewczyn które tyją 30kg, niech im wyjdzie na zdrowie, ani tych co w całej ciąży np mają 6kg na plusie, bo każdy przypadek inny i nigdy niewiadomo z czym dana kobieta się borykała. Np ta co przytyla 30 kilo może miała ciężka cukrzycę i gdyby nie jej rygorystyczna dieta przytylaby 40kg zamiast tych 30. Ale wiem że zawsze spotykamy się z osadzaniem w bliższym lub dalszym otoczeniu, bo ludziom brakuje wyobraźni. Sama zawsze dbałam o wagę swoją, teraz mam mały brzuch, mała jest mała a ja w sumie nie tyje jakoś mocno (choć od kiedy zwielszylam kalorycznośc naprawdę dużo jem) i często słyszę z boku że na pewno się odchudzam i dlatego tak jest. Jest to dla mnie przykre, ale ja wiem że jest inaczej i nikogo na siłę nie będę przekonywac ani opowiadać ile kosztuje mnie nerwów pilnowanie żeby przyjąć odpowiednio dużo kalorii z nadzieją (bo nikt pewności mi nie da) że malej to posłuży. I chyba trzeba się z tym pogodzić ze zawsze będzie powód do krytyki - za dużo przytyla, źle, za mało, też źle. Za duży brzuch, za mały brzuch. Dobrze że mamy tu komu się wygadać i się wspieramy, bo czasami mam wrażenie że nie do końca ludzie postronni rozumieją to co się z ciężarnymi dzieje :) nawet ci najbliżsi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 14:36

DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Frida91, werni, Smerfelinka, OlaWi lubią tę wiadomość

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Body z krótkim rękawem zawsze się przydadzą w chłodniejsze dni pod bluzeczki itp. Luzik, może wrzesień też będzie ciepły :)

Co do donoszenia ciąży to mi Belly pokazuje, że w 37+0 czyli 7.07 będę miała ten stan :) ale nie wiem czy to się nie dzieje dopiero w 38? Najchętniej bym urodziła 15.07😂

Zaciekawiłyscie mnie pomiarami brzuszków, muszę dzisiaj sprawdzić ile mam:)
    Ja to po 7.07 juz chce rodzic ;) córkę urodzilam 37+1

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natty powiedz jak to zrobić, też się chętnie po tym czasie rozpakuje :p

Znowu to powiem, zazdroszczę kobietom, które kochają być w ciąży. Dla mnie ta końcówka to taka egzystencja słonia, niby nie jestem wielka, ale brzuch strasznie mi ciąży. Ciężko mi oddychać, leżeć, siedzieć, wszędzie tylko czuje nogi i ręce Małego.
    Wiem, że im dłużej w brzuchu tym lepiej dla Maluszka, ale nie pogniewalabym się gdyby chciał wyjść niedługo po terminie donoszenia :p

joan85, Bobby29 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od wczoraj zaczęły boleć palce u lewej ręki, chyba stawy. Czuje, że wszystkie palce mam lekko spuchnięte, ale w tej lewej ręce jest tak inaczej.

‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ