Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
baileys wrote:Laski, z tą wagą to mnie załamałyscie - wychodzi na to, ze jestem najciezsza na grupie! 😐 Mam 173 cm i waze juz 78 kg, dramat kompletny...
Hehe, no ale chyba liczy sie ile przybralas od wagi poczatkowej...z tego co kojarzę po ostatnim zdjeciu, to wygladalas całkiem przyjemnie
Ja tez sie przerazilam, ze obwod mam taki duzy, chyba nawet zapytam o to na nastepnej wizycie ginaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 17:53
-
Niezapominajka5 wrote:Dziewczyny,które prowadzicie ciążę u dwóch lekarzy- jak rozwiązujecie kwestię l4? Co mówicie gdy ten drugi lekarz chce pisać? Że macie już zwolnienie,czy że nie potrzebujecie? A może jeszcze coś innego?
Dzisiaj mam wizytę u drugiego ginekologa i nie wiem co powiedzieć jak będzie się upierał przy l4 (już ostatnio miałam kłopot).
No ja uczciwie powiedziałam że chodzę na nfz a do Pana dodatkowo bo dla mnie wizyty co 1,5 miesiąca to stanowczo za rzadko) Więc nie pisze mi zwolnień ani skierowań na badania. Tylko.pyta czy wszystko mam.
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:Dziewczyny,które prowadzicie ciążę u dwóch lekarzy- jak rozwiązujecie kwestię l4? Co mówicie gdy ten drugi lekarz chce pisać? Że macie już zwolnienie,czy że nie potrzebujecie? A może jeszcze coś innego?
Dzisiaj mam wizytę u drugiego ginekologa i nie wiem co powiedzieć jak będzie się upierał przy l4 (już ostatnio miałam kłopot).
Nie wiem jak dziewczyny to rozwiązują w praktyce, ale możesz powiedzieć że masz już od rodzinnego na przykład, bo rozumiem że lekarz nie wie że chodzisz konsultować do innego? Mnie się zdarzyło że miałam zwolnienie od neurologa kiedy mialam migreny o wtedy od swojej lekarki już nie brałam.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
baileys wrote:Laski, z tą wagą to mnie załamałyscie - wychodzi na to, ze jestem najciezsza na grupie! 😐 Mam 173 cm i waze juz 78 kg, dramat kompletny...
Nie jesteśA ja mam 165 cm 😮 I tak jak Kalija zabieram się właśnie za lody, a co!
Ja startowałam z dość wysokiej wagi po leczeniu niepłodności... I cieszę się, że aż tak nie utyłam, bo mam ku temu skłonności. Teraz ok. 11 kg na plusie, a lekarz mnie chwalił, że jest ok. Tego się trzymam
U nas 37+0 będzie 10 lipcaI chociaż ja się w ciąży bardzo dobrze czuję. O dziwo nawet dobrze znoszę te upały, nie puchnę, jest naprawdę super. To chciałabym urodzić jak już ciąża będzie donoszona, a nie dopiero na sam koniec lipca. Tak w połowie miesiąca byłoby cudownie
Applejoy, Agagusia lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
kayama wrote:Zazdroszczę, ja brzuch mam bardzo wysoko i pod biustem mnie ciągnie i boli
A jak niunia kopie w tym miejscu to.nieprzyjemne.
Mnie za to cały czas kopie w szyjkę. Nie wiem co gorsze bo nie mam porównania 😂
Jak samopoczucie, przeszło ci trochę?♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Frida91 wrote:A ja stwierdziłam,że chyba popłynęłam za bardzo z tymi letnimi ubrankami dla dzidzi
Mam 15 body/rampersów/sukienek z krótkim rękawkiem, kiedy ona to zdąży ponosić?
Frida dzisiaj doszłam do podobnych wniosków 😂 oby lato dopisało jak najdłużej 😊Frida91 lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Agagusia wrote:No brawa dla meza:) A propos cc to nie wolałabyś indukcji np w 38tc?
Nie biorę pod uwagę indukcji przed terminem. Wolałabym aby młody sam dał znać, ze jest ready. Ale myśle, ze wyhamuje. Odkopałam się do zdjęcia wagi Julka 4 tyg przed terminem i było 3470, a w dniu terminu usg pokazało coś koło 3800 i taki się urodził. Wiem, ze pomiary na usg obarczone są błędem ale on cały czas taki duży był a potem wyraźnie wyhamował. Pamiętam jak się martwiłam czy 300 g w 4 tyg to nie za słaby przyrost, czy przepływy ok itp.
Wczoraj lekarz mi mówił, ze niektóre dzieciaki tak maja, ze pod koniec zwalniają. Wierze, ze tym razem będzie podobnie i nie przekroczy 4 kg 🙏🏻
Agagusia lubi tę wiadomość
[/url]
-
Ja sprawdziłam kilka dni temu czego ile mam i bodziakow na krótki rękaw mam 14 szt plus jakieś bluzeczki. Na długi mam tyle samo i jeszcze 10 pajaców. Kompletnie nic więcej nie potrzebuje 😁
U mnie już 13 na plusie. To mniej niż z Julkiem na tym etapie wiec jestem zadowolona. Już chyba 20 nie osiągnę 😊[/url]
-
Ja dzisiaj wzięłam się za pranie ciuszków. Kilka rzeczy spadkowych miało jakieś plamy i spisałam je na straty z myślą, że jak się nie dopiorą, to będę musiała dokupić to czy tamto. A tu wszystko z pierwszej partii się doprało, jutro puszczam drugą pralkę.
Mąż przyniósł mi dziś Żywiec IPA 0,0%...całkiem niezłe, zwłaszcza, że zimne z lodówki🍺
OlaWi lubi tę wiadomość
-
Nacha wrote:Mi położna powiedziała ze ciaza odnoszona to skończony 38tydz. Że 37t 6dni to nawet można sie kłócić o darmowe szczepienia bo to nie jest donoszone
Ja mam sprawdzone info że jednak nie. Urodziłam drugiego syna w 37t4d i nie jest wcześniakiem.Nacha lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Bobby29 wrote:Dokladnie mi Tak mówili lekarze na moje obawy co do małego brzucha, ja niby wysoka też nie jestem, ale mam szeroką miednica i długi tułów, tym samym macica ma w środku miejsce i nie musi pchać się do przodu natychmiast, tylko upycha się tam gdzie ma miejsce. Moje dwie koleżanki które są raczej z tych niższych właśnie, szybko miały widoczne brzuszki i na dodatek od razu wysoko. A ja od piersi do brzucha nadal mam dużo miejsca..
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Agagusia wrote:To u mnie się nie sprawdziło, bo jestem dość wysoka - 170 cm i brzuch w każdej ciąży brzuch szybko było mi widać. A teraz już od ok 6 miesiąca mam brzuch tuż pod piersiami, mimo że mam mały biust i nic mi tam nie wisi:)Az do porodu zawsze mam wysoko brzuch.
Może masz płytka miednicea tak serio to nie mam pojęcia, chyba każdy jakieś wytłumaczenie znajdzie i lekarze podciągają swoje teorie
jak widać uniwersalnego klucza to nie ma panie, nie ma
Agagusia lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Ja temu na NFZ zawsze tłumaczę, że nie potrzebuję zwolnienia, bo prowadzę własną działalność z domu i nie jest ani trochę męcząca.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Zmierzyłam się, mam 91cm w obwodzie na wysokości pępka
jestem prawie 10kg na plusie i uważam, że w ogóle tego nie widać. Noszę szorty jeansowe sprzed ciąży, na szczęście wszystko poszło w brzuch i cycki a nogi nieruszone
i na szczęście nie puchnę poza pojedynczymi epizodami stóp po całym dniu chodzenia
Chimera, IPA i Białe regularnie wykupuję ze sklepu pod domem😂 nic tak nie gasi pragnienia i zgagi
Co do ciuszków to ja aż tyle nie nazbierałam :p ale i tak uważam, że mocno przesadzam z zakupami teraz, a tu buty a to coś do domu, a to żal nie skorzystać z promocji w necie :p teraz jest w CCC promocja, druga para - 50% a trzecia za grosz :p Nie ukrywam, że moje konto mocno odetchnie po porodzie jak już nie będę miała czasu wyszukiwać "Co by mi się dzisiaj przydało"...Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Beileys nie przejmuj się, ja mam więcej 😅 w poprzedniej ciąży zakończyłam na +14 teraz chyba będzie więcej, mimo że raczej normalnie jem i z roczniakiem w domu o wiele więcej się ruszam, ale cóż zrobić.
Też sobie loda dzisiaj nie odmówię 😂
Co do prowadzenia auta myślę, że każda z nas musi stwierdzić jak się czuje. Ja nadal prowadzę nawet jak jeżdżę z mężem, bo inaczej mi nie dobrze i zaraz helikopter w głowie. W weekend byliśmy u teściów i ja prowadziłam prawie 5 h. Wiadomo trochę większy dyskomfort, przerwy trzeba robić, ale ogólnie to tylko moje plecy odczuły tą podróż.
-
A to ja i mój brzuchol
Może i wygladam jak hipcio, ale tyle się staraliśmy o tę ciążę, że nie potrafię się tym moim małym Smerfem nie cieszyć
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e9035bd4022.jpgkayama, DrzewkoPomarańczowe, Niezapominajka5, Chimera, plinka89, Ania95, Domi_tur, Frida91, Malinka7, Bobby29, emi2016, Agagusia, Kalija, Pierniczkowa, OlaWi, werni lubią tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
1 ❄️
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Bobby29 wrote:Nie wiem jak dziewczyny to rozwiązują w praktyce, ale możesz powiedzieć że masz już od rodzinnego na przykład, bo rozumiem że lekarz nie wie że chodzisz konsultować do innego? Mnie się zdarzyło że miałam zwolnienie od neurologa kiedy mialam migreny o wtedy od swojej lekarki już nie brałam.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
DrzewkoPomarańczowe wrote:Nie biorę pod uwagę indukcji przed terminem. Wolałabym aby młody sam dał znać, ze jest ready. Ale myśle, ze wyhamuje. Odkopałam się do zdjęcia wagi Julka 4 tyg przed terminem i było 3470, a w dniu terminu usg pokazało coś koło 3800 i taki się urodził. Wiem, ze pomiary na usg obarczone są błędem ale on cały czas taki duży był a potem wyraźnie wyhamował. Pamiętam jak się martwiłam czy 300 g w 4 tyg to nie za słaby przyrost, czy przepływy ok itp.
Wczoraj lekarz mi mówił, ze niektóre dzieciaki tak maja, ze pod koniec zwalniają. Wierze, ze tym razem będzie podobnie i nie przekroczy 4 kg 🙏🏻
Ja tez sie o to modle... Oby moje dziecko przyhamowalo ze wzrostem! Chociaż to loteria. Ja mam wrażenie, ze pekne, a tu jeszcze miesiąc! -
Smerfelinka wrote:A to ja i mój brzuchol
Może i wygladam jak hipcio, ale tyle się staraliśmy o tę ciążę, że nie potrafię się tym moim małym Smerfem nie cieszyć
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e9035bd4022.jpgTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝