X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Smerfelinka, Ty to się wagą w ogóle nie przejmuj- poszło w brzuszek i piersi :D

Niezapominajko dziękuję! Wczoraj nawet teściowa mi podobnie powiedziała, więc i ja się tego trzymam :D

Bobby29 lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos zakupów to byliśmy dziś rano w lidlu i kupiłam dwie koszule ciążowe. Wzięłam dwie w różnych rozmiarach i kolorach z zamiarem oddania niepasującej ale o dziwo obydwie pasują 😀. Są genialne! Z bardzo przyjemnej wiskozy, zaskakująco dobrze wykonane pod szyja, odcinane pod biustem z regulowanym tasiemką marszczeniem. Nie wiem czy to aktualna oferta czy tu po prostu rzucili. Jak byście widziały i się zastanawiały to warto. Ja będę latać tez po ciąży 😁

Edit: znalazłam w sklepie internetowym

https://www.lidl-sklep.pl/ESMARA-Bluzka-ciazowa/p100253294

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 19:15

Bobby29, Kalija lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam chwilkę więc piszę.
    Dziś wyszliśmy ze szpitala.Ktg wczoraj i dziś wyszło dobre.Młody był zawinięty pępowiną i ostatnie usg wykazało,że się odwinął.Pani dr stwietdziła,że na tym etapie dziecko może się odwijać i zawijać i dzieci zwykle bawią się tym co mają pod ręką,a w brzusiu zbyt wielkiego wyboru nie mają.Problemów z krzepnięciem nie mam.Fraxyparyne podawali bo poprawia przepływy i była potrzebna przy antybiotyku.Mam zapodawać sobie jeszcze 10 dni a potem decyzja gina prowadzącego ciążę.
    Byłam w pepco.Ubranek dla dzidziusiów przecenionych nie było jeszcze.Kupiłam dla mojego przedszkolaka 3 koszulki po 4zł i 4pary spodni po 10zł,będą jak znalazł do przedszkola.Kobitki coś metkowały więc pójde tam za jakieś 2 może 3 dni.
    Ja przytyłam dużo w ciąży bo około 20kg.Będę miała co zrzucać.Przez długo tyłam patrząc na jedzenie.Przyczyną była tarczyca.Endokrynolog wahała się co zrobić tsh 1.6 tylko ft4 spadało i spadało i w końcu było poniżej normy.Przepisała mi euthyrox który biorę od 2 miesięcy i od wtedy przytyłam 2kg.Pocieszające jest to,że przed ciążą schudłam 12kg więc końcowy wynik nie jest najgorszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 20:18

Bobby29, Agagusia, E_linka2 lubią tę wiadomość

• Malinka7 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    A to ja i mój brzuchol :) Może i wygladam jak hipcio, ale tyle się staraliśmy o tę ciążę, że nie potrafię się tym moim małym Smerfem nie cieszyć <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e9035bd4022.jpg
    Podoba mi się Twoja wypowiedź. Ja mam dokładnie tak samo. Co by mi ktoś nie mówił, że np. ładniej wyglądam na buzi, bo policzki mam wypełnione a nie zapadnięte jak przed ciążą, czy nawet jak ktoś mi wytyka, że jednak poszło mi trochę w tyłek, to ja zawsze w głowie mam tylko to, że mam ten mój mały upragniony cud pod sercem i nic innego się nie liczy. Mogę przytyć za dużo, mogę źle wyglądać lub coś innego, ale dla mnie to nie ma aż takiego znaczenia. Ważny jest mój synek, na którego tak długo czekaliśmy.
    Mój mąż ciągle mi powtarza, że pięknie z brzuszkiem wyglądam. :D
    A ja zawsze mu powtarzam, że zniosę wszystko tylko, żeby malutki się dobrze rozwijał i był zdrowy. To jest dla mnie priorytet. :)

A jeśli chodzi o obwód brzuszka, to później z ciekawości się zmierzę.

Agagusia, Smerfelinka, Kalija, OlaWi, Marcelina85, trzydziecha lubią tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w końcu coś zacznie się dziać. Jutro piorę ciuszki. Dziś już sobie posegregowalam i poodwracalam na lewą stronę. A jeszcze na jutro wymyśliłam sobie bardziej wymagający obiad i jeszcze ciasto na czwartek! W czwartek składamy łóżeczko i chyba będziemy robić małe przemeblowanie. Jeszcze musimy zobaczyć jak to będzie wyglądało ze złożonym łóżeczkiem. Jak już łóżeczko stanie to chyba będę się rozglądała nad jakimiś naklejkami na ścianę. :)

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Podoba mi się Twoja wypowiedź. Ja mam dokładnie tak samo. Co by mi ktoś nie mówił, że np. ładniej wyglądam na buzi, bo policzki mam wypełnione a nie zapadnięte jak przed ciążą, czy nawet jak ktoś mi wytyka, że jednak poszło mi trochę w tyłek, to ja zawsze w głowie mam tylko to, że mam ten mój mały upragniony cud pod sercem i nic innego się nie liczy. Mogę przytyć za dużo, mogę źle wyglądać lub coś innego, ale dla mnie to nie ma aż takiego znaczenia. Ważny jest mój synek, na którego tak długo czekaliśmy.
    Mój mąż ciągle mi powtarza, że pięknie z brzuszkiem wyglądam. :D
    A ja zawsze mu powtarzam, że zniosę wszystko tylko, żeby malutki się dobrze rozwijał i był zdrowy. To jest dla mnie priorytet. :)

Malinko aż się wzruszyłam! Myślę tak samo i mam takie same przemyślenia. Nie liczą się te kilogramy, czy setki już pewnie zastrzyków. To wszystko przestaje mieć znaczenie, bo o tego Malucha tak walczyliśmy <3

Niebieska cieszę się, że z dzieciątkiem wszystko dobrze i że Was wpisali :) U mnie też problemy z tarczycą, więc znam ten ból. Po porodzie będziemy się martwić kg ;)

Niebieska Gwiazda, Malinka7 lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też się sporo dzieje :)
    Wszystkie większe zakupy zrobione (łóżeczko ma 10 dniowy czas realizacji, więc przyjdzie później).
    2 dni temu popralismy ciuszki, a wczoraj skończyliśmy prasować.
    Pieluchy są w drodze, więc trzeba będzie zrobić drugie pranie w przyszłym tygodniu :)
    Laktator też w drodze, więc już nie będę się o niego martwić.
    Brakuje jeszcze prześcieradel do gondoli i chicco oraz kilka większych pierdolek. Pierdółek jest masa.. u Was też? :D
    Nadal nie mamy termometru i aspiratora.
    Który aspirator elektryczny polecacie?
    Ten do odkurzacza odpada,bo mam starszy model i nawet nie wiedziałabym jak do niego coś podłączyć.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka też bym chciała aspirator taki z akumulatorkiem a nie ten do odkurzacza. Czy ktoś mial z podobnym do czynienia?

Dziewczyny wiem że już się przewijało ale nie pamiętam.. ile pieluch to powiedzmy taka bezpieczna ilość żeby nie brakowało? Naliczyłam dziś 13 tetrowych i 3 flanelowe (plus 3 bambusowe otulacze). Czy jak dokupie jeszcze 5 tetr to będzie ok czy więcej?

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Niezapominajko dziękuję! Wczoraj nawet teściowa mi podobnie powiedziała, więc i ja się tego trzymam :D

Potwierdzam:) ogolnie macie dziewczyny ladne, pełne piersi, moje przy Was to rodzynki:) choc i tak w ciazy sa nawet, nawet:)

Smerfelinka lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Niezapominajka też bym chciała aspirator taki z akumulatorkiem a nie ten do odkurzacza. Czy ktoś mial z podobnym do czynienia?

Dziewczyny wiem że już się przewijało ale nie pamiętam.. ile pieluch to powiedzmy taka bezpieczna ilość żeby nie brakowało? Naliczyłam dziś 13 tetrowych i 3 flanelowe (plus 3 bambusowe otulacze). Czy jak dokupie jeszcze 5 tetr to będzie ok czy więcej?
    Moim zdanie starczy spokojnie.

Ja ze zwolnienie od poczatku musze kombinowac. W 10 tygodniu powiedzialam ze wzielam od lekarza u ktorego bylam serduszko potwierdzać, bo na pierwszej wizycie na nfz jeszcze nie bylo, a nie chcialam miesiaca czekac. I ze wypisał mi do usg genetycznego ktore zdecydowałam sie robic prywatnie. I potem ciagle podobnie mowilam, ze nam od lekarza od usg i wypisał do nastepnego usg. Mam wrazenie ze ten gin na nfz ma tyle pacjentek ze nie pamietta co mu ostatnio mowilam. Cieszy sie chyba ze nie musi mi tych dokładnych usg robic w czasie swoich wizyt, patrzy tylko zawsze przez usg na szyjke i serduszko. Teraz mowilam ze ten od usg wypisał mi do 35 tyg bo wtedy bede robila nastepne usg dokładniejsze z przepływami i szacowana waga do porodu, dla niego to Ok. Karty ciazy mam dwie. Gin prywatny nie wie ze chodze tez na nfz.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paczajcie, w jakich pięknych okolicznościach będę wypoczywać do końca tygodnia 😍. Zaplanowaliśmy sobie aż jeden aktywny dzień 😁. Pojedziemy zwiedzać poniemieckie bunkry w Mamerkach. W pozostałe dni pełen chill.
    Jak byliśmy tu w zeszłym roku to ogarnelismy Hańczę, wiadukty kolejowe w Stanczykach, Wilczy Szaniec i port Sztynort - miejsce gdzie podczas regat narodziła się nasza miłość 😀.
    69190fc404aa0fc6med.jpg

Smerfelinka, redken, Frida91, Pierniczkowa, Ania95, Bobby29, Sylvka, Domi_tur, Kalija, Applejoy, kayama, Chimera, emi2016, Agagusia, plinka89 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja was pobije 115 cm w brzuchu i 7,5 kg do przodu. Mam wrażenie że zaraz pękne, nie mogę wstać brzuch wtedy momentalnie robi się jak kamień. Boje się że w czwartek już mnie zostawi na oddziale.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale nagrzeszyłam 🙈 Najadłam się tyle pysznych czereśni, że właśnie nie mogę się ruszyć z kanapy 😱

OlaWi, Agagusia lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko tam jest cudownie 😍

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Dziewczyny, ale nagrzeszyłam 🙈 Najadłam się tyle pysznych czereśni, że właśnie nie mogę się ruszyć z kanapy 😱

Ja tak grzeszę codziennie 😁 mój mąż się śmieje, że nieważne ile nakupuje owoców, bo ja i tak wszystko zjem i to w jeden dzień 😂

Kalija, Sylvka lubią tę wiadomość

• joan85 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że aktualnie nawet nie wiem, ile przytyłam. Ważono mnie na koniec kwietnia i wtedy było już 86,5 kilo czyli 8 na plusie. Jako że w maju dużo chodzenia miałam, to możliwe, że dużo mi się nie przybrało. Teraz możliwe,że wrócę do spacerów, bo zadzwonili do mnie, że kurs się jednak odbywa w ustalonej porze. No fajnie, tylko że ja ciut uziemiona jestem do czwartku przez chorobę młodego + umówiona wizyta w szpitalu.

06837800ba.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby ja zamówiłam 20 tetrowych i 2 duże otulacze muślinowe. Jak będzie za mało to dokupie po porodzie.
    Niezapominajka5 wrote:
    Pierdółek jest masa.. u Was też? :D
    Nadal nie mamy termometru i aspiratora.
    Który aspirator elektryczny polecacie?

Też😁

Dołączam się pod pytanie o aspirator

Bobby29 lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dużo macie tych pieluch....ja 3 tetrowe, 5 muślinowych i 2 flanelowe, na ten moment planowałam koniec z pieluchami :)

Też podpinam się pod pytanie o aspirator :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 00:40

Nacha lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka jadę dzisiaj do labu i miałam zrobić mocz. Po wczorajszych warsztatach padłam w łóżko i odruchowo o 5 wszystko opróżniłam. Myślicie, że jak jadę na 7 to mogę zrobić u nich na miejscu ?

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 5 tetrowych, 5 flanelowych i 3 muślinowe. Uważam ze na początek starczy. Zawsze można dokupic.

‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ