X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka w nocy mi fikała tak, że nie mogłam spać ;) a ta jest mega spokojna, czasem w nocy fika, ale nie budzi mnie.

Misia ja zapisałam Anielkę ponad rok przed jej pójściem do żłobka (poszła we wrześniu), teraz już mam dokumenty zebrane i jak tylko urodzę to składam wniosek, żeby młodsza za rok we wrześniu poszła :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    To mnie uspokoiłyscie. Wieczorami też przeważnie akrobacje, ale generalnie tak jak Domi piszę zawsze mam myślenice, czy aby nie zrobiłam mu krzywdy bo spałam tak a nie inaczej i z samego rana robię mu ostrą pobudkę. Dopiero jak go poczuję to kamień z serca...i tak dzień w dzień a to dopiero początek stresów 😂

O Tak, Też mam ostatnio schizy czy nie robię małej krzywdy bo zaczęłam robić ćwiczenia na obrócenie się małej głową w dół, i między innymi mostek (unoszę pupę do góry), ona wtedy zazwyczaj żywo reaguje ale ja zaraz myślę czy przypadkiem nie owinie się np pępowina przez te mogę wygibasy.. i potem jak się nie rusza to od razu sobie wyobrażam.. różne rzeczy. Także tego. To chyba jest wpisane w ciążę takie schizowanie.

Sylvka lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • kayama Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    A myślicie już o żłobku?
    Wczoraj była u mnie sąsiadka z 6 miesięcznym chlopczykiem i mówiła, że małego zapisała do zlobka jak miał 7 tyg. I byli 100 na liście A ostatnio sprawdzała i byli 250:o szok. Antek chodził do prywatnego zlobka. Później ono uzyskało dofinansowanie. Z desperacji zadzwoniłam tam bo wiem, że jest on oblegany. No i znamy to dobrze ;) i na szczęście właścicielka powiedziała, że po porodzie mam się odezwać, że dla nas miejsce się znajdzie..Ale nie wiem czy na prywatne czy państwowi. Najważniejsze, że będzie.;)

Tak my myślimy, po 6 miesiącu może na początek na 4 godziny dziennie. Zamierzam się zgłosić tuż po porodzie. Prywatnie nie biorę pod uwagę za duże koszty, wtedy to tylko babcia :) ale może być ciężko bo moja mama jest chora na serce i słabo funkcjonuje... Teściowie mieszkają na Śląsku.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie jestem sama w tych rozkminkach :)

Wróciłam właśnie ze szczepienia, godzinę samego czekania na kłucie bo uwaga przede mną jakieś 10 ciężarnych, za mną 5 kolejnych 😂 cała reszta ludzi, ktora chciała się dziś szczepić zrezygnowała 😂
    Niestety u internisty podnosząc się z pozycji leżącej wyszło na to, że rozeszły mi się mięśnie brzucha :( trochę się z tym liczyłam, że mój całe życie płaski brzuch ucierpi w ciąży ale trochę mnie to dobiło.. Za tydzień po wizycie u gina pójdę do fizjoteraputy, niech mnie trochę taśmami oklei a po połogu trzeba będzie się zabrać ostro za ćwiczenia :(
    Ale dobrze wiem, że zrywam się z łóżka nieprawidłowo, schylam się zamiast kucać, targam różne rzeczy cięższe to sobie zapracowałam..

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMartaMarta wrote:
    Czy któraś z Was orientuje się jak jest z ewentualnym planowanym CC na żelaznej albo ew. w szpitalu bródnowskim w Warszawie? Jeśli jest się z innego miasta to można przyjechać i "normalnie" umawiaja czy może trzeba prowadzić u nich ciążę? I czy można umówić się pod koniec ciazy że względu na wagę dziecka czy do któregoś tygodnia? (Mam zalecenie że ze wzgledu na chorobe mogę rodzić naturalnie do 3,5kg)
    Wiem ze jeszcze dwa miesiace temu byla zasada ze mozna na planowe cięcie umowic sie do 28tc. A Twojej sytuacji zapisałabyś sue po prostu na wizyte po poradni ( prywatnie tam przyjmują), wyjaśniła sytuacje, pokazała stosowny papier ze skierowaniem i moze sie uda. Polecam dr Kajdy, fajna babka, dobry specjalista, kwalifikowała mnie na cc 4 lata temu i nie namawiała wcale na probe SN. Teraz chodze do Puzyny i on juz jest baaardzo pro SN, u Niego o nie próbowałabym z kwalifikacja na cc. Z cesarki tam bylam baaaedzo zadowolona, lepiej nie moglam sobie tego porodu wymarzyć, polecam. Pierwsze cc miakam w MSWiA i beznadziejnie bylo:(

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a po czym poznajesz, ze sie miesnie rozeszly?

3jgx3e3kie55f15r.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

Wróciłam właśnie ze szczepienia, godzinę samego czekania na kłucie bo uwaga przede mną jakieś 10 ciężarnych, za mną 5 kolejnych 😂 cała reszta ludzi, ktora chciała się dziś szczepić zrezygnowała 😂
    Niestety u internisty podnosząc się z pozycji leżącej wyszło na to, że rozeszły mi się mięśnie brzucha :( trochę się z tym liczyłam, że mój całe życie płaski brzuch ucierpi w ciąży ale trochę mnie to dobiło.. Za tydzień po wizycie u gina pójdę do fizjoteraputy, niech mnie trochę taśmami oklei a po połogu trzeba będzie się zabrać ostro za ćwiczenia :(
    Ale dobrze wiem, że zrywam się z łóżka nieprawidłowo, schylam się zamiast kucać, targam różne rzeczy cięższe to sobie zapracowałam..

A po czym to można poznać ?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

Moja fizjo jest zdania ze najczęściej duzy rozstep maja osoby wysportowane niestety... uwazaj z ćwiczeniami po porodze bez specjalisty - ponoc wiekszosc ćwiczeń na mięśnie brzucha przy rozstępie szkodzi. Tyle ze ponoc kazdy polog to szansa na całkowite zejście sie tych mięśni.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Sylvka, mój ma ostatnią fazę około 23-24, a potem budzi się dopiero razem ze mną i to często dopiero jak zaczynam mówić :p no i jak małż wstaje rano to Szymon razem z budzikiem :) ale tak to całą noc śpi i czasem się zastanawiam czy mu krzywdy nie zrobiłam bo np spałam na wznak :)
    Chyba nie ma opcji ze w pozycji na plecach zrobisz mu krzywdę, szybciej on Tobie :)
    Tez ma co rano schize, rusza sie????? Rusza, uff:) a jak nie to Go szturcham lekko az zareaguje,

Domi_tur, Sylvka lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Moja fizjo jest zdania ze najczęściej duzy rozstep maja osoby wysportowane niestety... uwazaj z ćwiczeniami po porodze bez specjalisty - ponoc wiekszosc ćwiczeń na mięśnie brzucha przy rozstępie szkodzi. Tyle ze ponoc kazdy polog to szansa na całkowite zejście sie tych mięśni.

Nie no ćwiczenia tylko z fizjo uroginekologicznym, tak czy siak trzeba iść na kontrolę po porodzie to od razu zaplanuję z babeczką ćwiczenia i plan działania.

A poznać można po tym, że podnosząc głowę z pozycji leżącej na plecach jak do brzuszków, z brzucha robi się mały stożek :/ u mnie dzieje się to nad pępkiem :/

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    To chyba jest wpisane w ciążę takie schizowanie.
    Nie tylko w ciążę ale i ogólnie w macierzyństwo ;) Maszyna już ruszyła i pewnie już do końca życia będziemy się o coś martwić ;)

Bobby29, Sylvka lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już myślę o żłobku. Obecnie sprawdzam tylko oferty, w okolicy prywatne. Nie wiem czy chodzić teraz i sie dopytywać kiedy zapisać dziecko czy po porodzie na spokojnie np we wrześniu bo przecież jeszcze rok będzie zanim mój by poszedł.

Ale mam dzień no i noc też. Moj K tak sie rozpychał dziś w nocy- gorzej jak dziecko. Już myślałam że mu normalnie przywalę. Nie dość że ostatnio jest mi niewygodnie, na wznak nie bardzo bo brzuch ciągnie, na bokach jak za długo to bolą mnie biodra. Tytus w brzuchu imprezy w nocy tez organizuje :P Finalnie wstałam o 0630. Pojechałam na basen, potem zakupy. Wróciłam to przeszłam się po truskawki. Kupiłam 4kg i musiałam to odszypułkować (mrozimy już truskawki na zimę taką mamy od kilku lat zasadę). Wstawiłam zupę żeby nie gotować codziennie obiadu a tak mam na 3 dni :P Wymyśliłam sobie że zrobię sernik na zimno, ale że nie jemy żelatyny (ok poza tabletkami/lekami czasami nie da się wszystkiego uniknąć) to chciałm zrobić na galaretkach takich na karagenie i cholera wie czy coś z tego będzie. Generalnie padam na cyc bo dopiero usiadłam na D

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

Podobno wlasnie w pologu najpatwiej te miesnie zamknac wiec czekanie moze nie byc dobra opcja

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Podobno wlasnie w pologu najpatwiej te miesnie zamknac wiec czekanie moze nie byc dobra opcja

No właśnie czytam, że im szybciej tym lepiej . Umówiłam się w luxmedzie za 1,5tyg, zobaczymy co mi tam powiedzą, a potem pójdę prywatnie do poleconej babeczki ustalić plan działania. Może nie jest tak źle jak mi się wydaje :p Tym bardziej, że tydzień temu jeszcze wszystko było w normie..

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

A to nie jest tak, że te mięśnie naturalnie się rozchodzą w czasie ciąży, a ich rozstęp diagnozuje się dopiero po porodzie jak wszystko wraca na swoje miejsce? Trochę mnie tym przeraziłaś, bo mi się chyba właśnie taki stożek robi :O a byś mogła wrzucić fotkę jak to wygląda u Ciebie?

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak się dzisiaj stresowałam że zapomniałam o kciuki wizytowe poprosić 😂
    Już po wizycie u mojej gin. Najważniejsze mała rośnie, przepływy dobre, wody dobre, niewydolności łożyska nie widać. Brzuszek ma nadal mniejszy o dwa tygodnie, ale nie robi się tego odstępu wiecej. Od ostatniej wizyty 3tyg temu przybrała 500g, dziś wymierzona na 1440g (ostatnio było 940), więc źle nie jest bo te 500g to ok przyrost, a ja i tak się przejmuje. Za tydzień jeszcze wizyta kontrolna u dr Kajdy, zobaczymy co ona powie na przyrosty i resztę. Generalnie moja lekarka mówi że to zależy, że może być tak że będę miała wizyty co tydzień żeby sprawdzać przepływy, no i obserwacja czy aby mała nie spada tempem. Mała niestety nadal miednicowo, na moje ćwiczenia ginka sie uśmiechnęła i mówi że jak ma się obrócić to się obroci, że jak się nie obróci to znaczy że nie może bo np ma.za krótka pępowinę, i żeby na siłę nie próbować. Więc zobaczymy na następnej wizycie czy się mojej calineczce zechce obrócić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 14:42

werni, Ania95, OlaWi, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85, Niebieska Gwiazda, Chimera, Pierniczkowa, Agagusia, Sylvka, Smerfelinka, AnaKwiat lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby to dobrze, że malutka nie spada mocniej i rośnie. Najważniejsze że przepływy dobre ma. Teraz i tak chodzisz często więc na pewno lekarze zaobserwują jakby coś było nie tak. Mój lekarz mówi, że jak jest do tyłu ale cały czas tyle samo to nie tak źle, że mocno by się martwił, jakby była co chwilę więcej do tyłu. Wychodzi na to, że mamy bardzo podobne dzieciaczki bo moja w 32+0 miała 1518g. ;)

Bobby29 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    A to nie jest tak, że te mięśnie naturalnie się rozchodzą w czasie ciąży, a ich rozstęp diagnozuje się dopiero po porodzie jak wszystko wraca na swoje miejsce? Trochę mnie tym przeraziłaś, bo mi się chyba właśnie taki stożek robi :O a byś mogła wrzucić fotkę jak to wygląda u Ciebie?

Naturalnie sie rozchodzj ale jesli ten stozek jest naprawde taki "ostry" to male szanse ze same sie zejda. Mi zostalo po 1 ciazy i mimo cw sie nie zeszly. Niestety cwiczylam sama z yt bo fizjo ktory zna sie na temacie mam najblizej 130 km :-(

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziś będę sortować ubranka i pierwsze pranie niedługo będzie. Zastanie się tez nad kompletami dla małego.
    Musze jeszcze parę rzeczy kupić jak pielychyczy termometr i aspirator. Myślę nad frida.
    Co do żłobka mój mały raczej nie pójdzie.

Bobby super wiadomość :)

Bobby29 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj tata odwiedził na chwile i mówił ze mam duży brzuch :) nie którzy znajomi i mama mówili że już mam niżej go.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ