X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z labu i herbatce u mamy o 11 i położyłam się na chwilę.. wstałam 20minut temu 😂 nie wiem czy to ta pobudka o 5 czy zmiana pogody, bo coś idzie chyba deszcz. Nie zdążyło mi się dosypiać 3.5 h 🤪

Wytłumaczcie mi o co z tym brzuchem chodzi. Jak to ma wyglądać ?

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, najważniejsze że przyrasta prawidłowo! ❤️

Nie wytrzymałam i pojechałam do koleżanki fizjoterapeutki. Stwierdziła, że na szczęście nie ma dramatu i jestem na granicy. Niestety w 3 trymestrze wiązania się mocno rozciągają i nie trudno o rozjeście mięśnia. Zaleciła maksymalne pilnowanie postawy ciała, wstawania z boku a nie zrywania się i kilka ćwiczeń :) zaraz po porodzie kontrola +wizyta uroginekologiczna.
    Ulzylo mi trochę, że może nie będzie tak tragicznie :) Ania spróbuję zrobić później jak wrócę do domu.

Ania95, Bobby29, Smerfelinka lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Naturalnie sie rozchodzj ale jesli ten stozek jest naprawde taki "ostry" to male szanse ze same sie zejda. Mi zostalo po 1 ciazy i mimo cw sie nie zeszly. Niestety cwiczylam sama z yt bo fizjo ktory zna sie na temacie mam najblizej 130 km :-(

Hmmm no mi ciężko ocenić, bo nawet nie wiem dokładnie jak to wygląda. Z tego co czytam w internecie to w ciąży naturalnie widać robiący się ten stożek podczas wstawania z pozycji leżącej bez użycia rąk, bo mięśnie są od siebie oddalone. A jak jest napisane czy pokazane jak sprawdzić rozstęp mięśni brzucha to tylko na kobietach nie będących w ciąży.
    Jestem ciekawa co powie fizjoterapeuta Domi.

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Bobby, najważniejsze że przyrasta prawidłowo! ❤️

Nie wytrzymałam i pojechałam do koleżanki fizjoterapeutki. Stwierdziła, że na szczęście nie ma dramatu i jestem na granicy. Niestety w 3 trymestrze wiązania się mocno rozciągają i nie trudno o rozjeście mięśnia. Zaleciła maksymalne pilnowanie postawy ciała, wstawania z boku a nie zrywania się i kilka ćwiczeń :) zaraz po porodzie kontrola +wizyta uroginekologiczna.
    Ulzylo mi trochę, że może nie będzie tak tragicznie :) Ania spróbuję zrobić później jak wrócę do domu.

No to super :) to ja też przestaję się martwić 😅

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Bobby to dobrze, że malutka nie spada mocniej i rośnie. Najważniejsze że przepływy dobre ma. Teraz i tak chodzisz często więc na pewno lekarze zaobserwują jakby coś było nie tak. Mój lekarz mówi, że jak jest do tyłu ale cały czas tyle samo to nie tak źle, że mocno by się martwił, jakby była co chwilę więcej do tyłu. Wychodzi na to, że mamy bardzo podobne dzieciaczki bo moja w 32+0 miała 1518g. ;)

Tak najwazniejsze zeby nie spadaly te nasze maleństwa. Rzeczywiście podobnych gabarytów nam rosną małe knypeczki :) mam nadzieję że wszystko jest dobrze i taka ich uroda po prostu! Ale dobrze że to obserwują bo wolę dmuchać na zimne niż przy porodzie miało by się okazać że coś niedopatrzone. Kiedy Ty masz kolejna wizytę?

Frida91 lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrócę do tematu obwodu.Mam 164cm,waga 78kg,obwód w brzuchu 122cm.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby ja mam teraz 2 lipca :) Ciekawe ile wtedy będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 16:14

Bobby29 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w końcu przeszły skurcze, już były 2 minutowe co 10-12 min. Spakowałam się do szpitala, wzięłam prysznic i cisza. Oby do jutra już był spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 16:43

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Kalija Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ostatnio była mowa o cholestazie, mnie też ostatnio wszystko swędzi a do tego mam mdłości, diagnoza wydawała mi się jasna a tu niespodzianka , piękne wyniki😊 Robilam też posiew , bo mam podwyższone CRP od 2 miesięcy, ale też czysto 👍 zastanawia mnie tylko, że skoro nie ma infekcji to skąd to podwyższone CRP? 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 16:53

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    U mnie w końcu przeszły skurcze, już były 2 minutowe co 10-12 min. Spakowałam się do szpitala, wzięłam prysznic i cisza. Oby do jutra już był spokój.

Jak to skurcze?
    Trzymaj się Kochana , trzymam kciuki by to były straszaki!

Edit:

Doczytałam, że przeszły a nie przyszły
    Uff

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 16:52

dqprgu1royghdo7j.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:

Pierniczkowa trzymaj się.Oby maluch postanowił zostać jeszcze kilka tygodni.
    Bierzesz spasmolinę,a bierzesz magnez?Weźmaksymalną dawkę dla ciężarnej.Nie zaszkodzi a może pomóc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 17:21

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis sie nie najlepiej czuje. Brzuch mnie znowu pobolewa tak okresowo :/

Od rana, moze tez na te burze, co teraz przechodzą, jest mi jakos ciezko. W ogole mam wrażenie, ze jem mniej od mojej 2,5 letniej córki. Jak juz sie napije, to nie mam gdzie jedzenia zmieścić :D

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa - trzymaj sie jeszcze w dwupaku! Ze 2-3 tygodnie chociaz, a potem niech sie dzieje:) ile teraz wazy Twoje male?
    A ja dobie dzus sama zageozdke zadałam - ostatnio bylam badana na fotelu 3 tygodnie temu, bylo Ok, szyjka na usg 4,5 cm. Tydzien temu bylam na nfz, sle gin mial gabinet typowo pod usg, bez fotela, szyjka tez 4,5 cm - widzicie, tak to na nfz, nawet Cie nie pomagają:/
    I dzis cos mnie naszło podczas kąpieli zeby sprawdzic, mam wprawę w badaniu szyjki, bo przy staraniach stosowałam naturalne metody rozpoznawania płodności. No i ta moja szyjka ewidentnie jest miekka. Tylko teraz nie wiem czy tak ma byc na tym etapie, czy cos sie zaczyna dziac. W ciazy generalnie jej nie macalam, wiec nie wiem jak bylo. Wizyta za tydzien w czwartek. I po co ja głupia kombinowałem i macalam ja?!? Teraz sie zastanawiam.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Pierniczkowa - trzymaj sie jeszcze w dwupaku! Ze 2-3 tygodnie chociaz, a potem niech sie dzieje:) ile teraz wazy Twoje male?
    A ja dobie dzus sama zageozdke zadałam - ostatnio bylam badana na fotelu 3 tygodnie temu, bylo Ok, szyjka na usg 4,5 cm. Tydzien temu bylam na nfz, sle gin mial gabinet typowo pod usg, bez fotela, szyjka tez 4,5 cm - widzicie, tak to na nfz, nawet Cie nie pomagają:/
    I dzis cos mnie naszło podczas kąpieli zeby sprawdzic, mam wprawę w badaniu szyjki, bo przy staraniach stosowałam naturalne metody rozpoznawania płodności. No i ta moja szyjka ewidentnie jest miekka. Tylko teraz nie wiem czy tak ma byc na tym etapie, czy cos sie zaczyna dziac. W ciazy generalnie jej nie macalam, wiec nie wiem jak bylo. Wizyta za tydzien w czwartek. I po co ja głupia kombinowałem i macalam ja?!? Teraz sie zastanawiam.

Dea tygodnie temu ważyła 2200, jutro mam wizytę to zobaczymy czy już dobiła do 2800. Oby tylko jutro wszystko było ok.

atdchdgezzwqbf17.png

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro tak chcecie to Wam wstawię fotke rozstepu - to niestety nic milego dla oka nie jest:( Poltora miesiaca temu byl na 4 palce, teraz nie wiem czy cos sie zmieniło, bede u fizjo w pon to zapytam. Oczywiscie to ciagle tak nie wyglada, tylko przy podnoszeniu sue jak do brzuszków, czego nie robie od dawna juz - tylko stawanie przez ‚boczek’ . Generalnie zrobił sie w pierwszej ciazy, ale mniejszy, potem po zadnej z ciaz nie zszedł sie calkiem, dwa palce zawsze wchodziły. Mysle czy nie zrobic sobie tego brzucha operacyjnie po 3 ciazy - ale kurczę, to jednak operacja jest... sprobuje po porodzie intensywniej nad tym popracować pod opieka fizjo uro-gon i zobaczymy jakie efekty beda.
    cfp84fw526vn_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 17:47

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie wiem o co chodzi z tym mierzeniem szyjki. Poza badaniem na fotelu w Luxmedzie zawsze mam sprawdzaną dopochwowo. Raz tylko miała długość 3,6cm, tak to zawsze 3cm.
    Prywatnie przedwczoraj babka zmierzyła mi szyjkę przez usg brzuszne i jej wyszło 4,5cm 😂 normalnie magia!
    Ale żałuję, że nie znam się specjalnie na badaniu szyjki bo bym sprawdziła jaka jest u mnie :p

Pierniczkowa, kurcze często te skurcze, kiedy masz jakąś wizytę u gina?

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. W pierwszej ciazy jak to zobaczyłam Ok 7 miesiaca to sie niezle wystraszylam. Juz chcialam do szpitala jechac:) nikt mnie nie uprzedził o takich atrakcjach, na szczescie Google w tym przypadku uspokoił:)

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:

Mnie się wydaje że na tym etapie to normalne że się rozpulchnia. Ale po co macalaś 😅
    Jakbyś się mocno stresowała jedz na ip, po co się męczyć!

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi jutro mam podjechać do szpitala na dyżur mojej. Koło 14 już powinnam tam być.

atdchdgezzwqbf17.png

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Ps. W pierwszej ciazy jak to zobaczyłam Ok 7 miesiaca to sie niezle wystraszylam. Juz chcialam do szpitala jechac:) nikt mnie nie uprzedził o takich atrakcjach, na szczescie Google w tym przypadku uspokoił:)

O matko wygląda to trochę przerażająco 🥺

Novum ICSI
    2 mrożaki
‹‹ 838 839 840 841 842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ