Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Anhydra - co u Ciebie. Odezwij sie prosze.
Ciąże uznaje sue za odnoszona w skończonym 37 tygodniu. U mnie to bedzie 18.08.
Moje ‚chętne daty’ to 22.07, 24.07, 1.08, 06.08 i 08.08. Mize sobie maly ktoras wybierze:)
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
nick nieaktualny
-
Donoszona to skonczony 37 tydzień wtedy dzieckonie jest juz wcześniakiemStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Ja śpiewam mojej Małej codziennie. Zrobiłam na Spotify playlistę swoich ulubionych spokojnych piosenek i sobie śpiewam. Czasem też włączam jakieś bardziej rytmiczne i sobie tańczę. Podobna dla Dzidzi najważniejsze, żeby były melodyjne.
Ja mam 102 cm przy wadze 69 kg. Przytyłam 15 kg. Wszyscy mi mówią, że mam brzuszek okrąglutki jak piłeczka. Babcia mojego M. stwierdziła na oko, że mam "dużo wód"
Moja siostra bardzo liczy na to, że przyjadę autem na jej weekendowy panieński (około 1h jazdy), 2 tygodnie przed moim terminem...specjalnie ze względu na mnie organizują to w miarę blisko, a ja chyba się nie odważę wybrać
Na biegunkę bardzo polecam Enterosgel.
Też mam mnóstwo letnich ciuszków, szykuje się mała strojnisiabaileys, OlaWi lubią tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Co do brzucha to ja mam wrazenie ze od miesiaca -poltora wcale nie rosnie. Zgłaszałam moje obawy dwóm ginom, ale maly rosnie, a wod mam duzo, wiec nic nie wymyślili. A wszyscy wokol mowia ze mam maly jak na prawie polowe 8 miesiaca. Z ciekawości zeby potem porownac zmierzyłam wczoraj obwód w najszerszym miejscu - 98. Startowałam z rozmiaru 38, 62kg, teraz mam 10kg na plusie. Brzuch bylo juz widac w 3-4 miesiacu, w 6 urósł bardzo, a teraz nic.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Nacha wrote:Jesteśmy obie na podium ja tez mam 107cm 😎
Startowałam z waga 66 i obecnie juz +10kg. Mam nadzieje ze nie przekroczę 14 albo ze jakos to wzglednie szybko zejdzie 😜
No ja startowalam z 52 kg... Zastanawiam sie teraz czy wszystko ok, bo wiekszosc ma mniejszy obwod...Pocieszam sie, ze moze moj wzrost (162) tez ma znaczenie, w koncu 4 kg dzieciaka musi wypchac brzuchNacha lubi tę wiadomość
-
Agagusia wrote:Co do brzucha to ja mam wrazenie ze od miesiaca -poltora wcale nie rosnie. Zgłaszałam moje obawy dwóm ginom, ale maly rosnie, a wod mam duzo, wiec nic nie wymyślili. A wszyscy wokol mowia ze mam maly jak na prawie polowe 8 miesiaca. Z ciekawości zeby potem porownac zmierzyłam wczoraj obwód w najszerszym miejscu - 98. Startowałam z rozmiaru 38, 62kg, teraz mam 10kg na plusie. Brzuch bylo juz widac w 3-4 miesiacu, w 6 urósł bardzo, a teraz nic.
Widzisz Aga, a mój brzuch dopiero teraz rośnie, a do szóstego miesiąca tyle co wzdęcie. Dopiero teraz zaczyna się nieco podnosić, wybrzusza się coraz bardziej - choć według ogólnie przyjętych miar "na oko" jest nadal mały jak na koniec siódmego miesiąca. Mam nadzieję że moja mała teraz nadrabia, i stąd ten wzrost, i nie jest to tylko sztucznie nadmuchany brzuch jedzeniem i wzmożonym piciem w to gorąco
Najważniejsze że maluch rośnie Aga!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 16:13
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
plinka89 wrote:No ja startowalam z 52 kg... Zastanawiam sie teraz czy wszystko ok, bo wiekszosc ma mniejszy obwod...Pocieszam sie, ze moze moj wzrost (162) tez ma znaczenie, w koncu 4 kg dzieciaka musi wypchac brzuch
Dokladnie mi Tak mówili lekarze na moje obawy co do małego brzucha, ja niby wysoka też nie jestem, ale mam szeroką miednica i długi tułów, tym samym macica ma w środku miejsce i nie musi pchać się do przodu natychmiast, tylko upycha się tam gdzie ma miejsce. Moje dwie koleżanki które są raczej z tych niższych właśnie, szybko miały widoczne brzuszki i na dodatek od razu wysoko. A ja od piersi do brzucha nadal mam dużo miejsca..♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
plinka89 wrote:No ja startowalam z 52 kg... Zastanawiam sie teraz czy wszystko ok, bo wiekszosc ma mniejszy obwod...Pocieszam sie, ze moze moj wzrost (162) tez ma znaczenie, w koncu 4 kg dzieciaka musi wypchac brzuch
Ja też z 52 kga wyższa jestem od Ciebie o całe 3 cm 😄
Mi wszyscy mówią, że mam wielki brzuch. I tak jak Marcelina też usłyszałam, że to na pewno przez dużą ilość wód 😅 -
Anhydra pozdrawiamy
jak masz ochotę to napisz co u was i jak się miewacie!
plinka89 lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Agagusia wrote:Anhydra - co u Ciebie. Odezwij sie prosze.
Ciąże uznaje sue za odnoszona w skończonym 37 tygodniu. U mnie to bedzie 18.08.
Moje ‚chętne daty’ to 22.07, 24.07, 1.08, 06.08 i 08.08. Mize sobie maly ktoras wybierze:)
Ja sobie wybrałam daty na poród wszystkie od 26.07 do 06.08 😂 chociaż moja mama twierdzi, że urodzę 07.08, bo tak jej się przyśniło 😉 w sumie dzień przed poinformowaniem jej o ciąży mówiła wszystkim, że "Ania jest chyba w ciąży", a potem z pierwszego zdjęcia maluszka stwierdziła, że to chłopiec 😂 więc może jednak powinnam wziąć to na poważnie 😉 hahaBobby29, Marcelina85, Agagusia, joan85, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Teraz tak leżę i myślę że jest glowkowo w dole a w prawym boku nóżki bo nieźle kopie.
Co do ciuszków musze jeszcze raz przejrzeć czy nie mam ich za mało. Mama ostatnio kupiła polspiochy 50-56 kilka ubranek mam w tym rozmiarze. -
Dziewczyny,które prowadzicie ciążę u dwóch lekarzy- jak rozwiązujecie kwestię l4? Co mówicie gdy ten drugi lekarz chce pisać? Że macie już zwolnienie,czy że nie potrzebujecie? A może jeszcze coś innego?
Dzisiaj mam wizytę u drugiego ginekologa i nie wiem co powiedzieć jak będzie się upierał przy l4 (już ostatnio miałam kłopot).Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualnyFrida91 wrote:A ja stwierdziłam,że chyba popłynęłam za bardzo z tymi letnimi ubrankami dla dzidzi
Mam 15 body/rampersów/sukienek z krótkim rękawkiem, kiedy ona to zdąży ponosić?
Haha, Frida, wlasnie policzyłam i ja mam w rozmiarze 56-62 sukienek bez rekawow 7 sztuk, rampersow 5 sztuk, krotkich szortow 4, t-shirtow i bluzeczek 5, body z krotkim jakies 20 sztuk 😂 I jestem wlasnie w galerii i wchodze za chwile do Smyka zajrzec czy cos dorzucili jeszcze na wyprzedazy... Jestem zakupoholikiem, przyznaje sie i juz przestalam z tym walczyc 😀
Bylam dzis w szkole rodzenia na warsztatach z planu porodu, rewelacja, bardzo duzo nam polozna powiedziala - lacznie z kwestiami jakie sa najlepsze preparaty do domowej lewatywy. Jutro ide na chustonoszenie, juz przebieram nozkami z ciekawosci 🙂
Co do samopoczucia - ja chyba jestem typem, ktory lubi byc w ciazy. Dla mnie poki co to taki najfajniejszy i najdluzszy urlop w zyciu - chodze tam gdzie dotad, spotykam sie z ludzmi, wyjezdzam w podroze male i duze, czuje sie dobrze, a jednoczesnie caly czas mam poczucie wyjatkowosci - ze nie jestem sama, ze mam Maluszka pod sercem, moge z nim pogadac itd. 😊❤ Jesli porod nie okaze sie traumatyczny, to bede polecac wszystkim bycie w ciazy 🙂
Frida91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bobby29 wrote:Dokladnie mi Tak mówili lekarze na moje obawy co do małego brzucha, ja niby wysoka też nie jestem, ale mam szeroką miednica i długi tułów, tym samym macica ma w środku miejsce i nie musi pchać się do przodu natychmiast, tylko upycha się tam gdzie ma miejsce. Moje dwie koleżanki które są raczej z tych niższych właśnie, szybko miały widoczne brzuszki i na dodatek od razu wysoko. A ja od piersi do brzucha nadal mam dużo miejsca..
Zazdroszczę, ja brzuch mam bardzo wysoko i pod biustem mnie ciągnie i boliA jak niunia kopie w tym miejscu to.nieprzyjemne.
-
baileys wrote:Laski, z tą wagą to mnie załamałyscie - wychodzi na to, ze jestem najciezsza na grupie! 😐 Mam 173 cm i waze juz 78 kg, dramat kompletny...
Baileys ale co Ty porównujesz jak z tego wynika, że jesteś wyższą osobą, więc masz prawo ważyć więcejPozatym nie kojarzę z fotek żebyś była jakaś obła 😂 Możesz być spokojna!
Ja mam 164 cm. Waga początkowa 58, w trakcie spadek 53 i obecnie 60.
Ciekawe ile jeszcze przybędzie 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 17:59
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]