X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Mila1996 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamusie ;) teraz i ja do was dołączam. Pozytywny test w 32 dniu cyklu. Dziś jest 38 dc :) u lekarza jeszcze nie byłam, także dokładnej daty nie znam. Jednak z moich obliczeń wynika, iż będzie to właśnie sierpień. Jak na razie z objawów to potężny głód, zmęczenie, ból podbrzusza i piersi. Trochę dziwi mnie to że jeszcze parę dni temu bolały bardziej, teraz już mniej. Jednak chyba póki nie ma żadnych plamień mogę spać spokojnie? :) do lekarza wybieram się jakoś po sylwestrze. Mam nadzieję że wszystko będzie już ładnie widać.

Olciak, OlaWi, wiki2, Marimiko, redken, Limerikowo, emi2016, MaBi, smeg lubią tę wiadomość

QojMp2.png

|| - 21.12.2018

29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila1996 wrote:
    Witam wszystkie przyszłe mamusie ;) teraz i ja do was dołączam. Pozytywny test w 32 dniu cyklu. Dziś jest 38 dc :) u lekarza jeszcze nie byłam, także dokładnej daty nie znam. Jednak z moich obliczeń wynika, iż będzie to właśnie sierpień. Jak na razie z objawów to potężny głód, zmęczenie, ból podbrzusza i piersi. Trochę dziwi mnie to że jeszcze parę dni temu bolały bardziej, teraz już mniej. Jednak chyba póki nie ma żadnych plamień mogę spać spokojnie? :) do lekarza wybieram się jakoś po sylwestrze. Mam nadzieję że wszystko będzie już ładnie widać.

Super Mila! Gratulacje!
    3mam kciuki za Ciebie i maleństwo! <3

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie pozytywne wiadomości! Gratulacje dla przyszłych mamusiek :-)

My po wizycie, groszek awansował na fasolkę ma 1,66 cm, serduszko 170 <3
    Chwilowo opadł stres. Jutro badania do karty ciąży.
    Chyba faktycznie macie rację, że jak człowiek się denerwuje to objawy są mniej odczuwalne.

Agagusia, Marimiko, redken, Misi@, Usiasia, Limerikowo, emi2016, plinka89 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    tak, ja czuje sie kiepsko zwłaszcza wieczorami. Na widok kolacji mnie mdli, a potem jestem glodna w nocy. Do 22 ciezko mi dociagnac, wiec zwykle ide spac wcześniej. Nie wiem jak przetrwam sylwestra! :D

ja też najgorzej wieczorami... kto powiedział, że mdłości są poranne ;-)

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redken wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Ja miałam przez Święta bardzo silne bóle brzucha w okolicach lewego jajnika. Promieniowały mi do krzyża i do nogi tak, że aż mi drętwiała. Ledwo żyłam przez te 3 dni...
    Ale dzisiaj na usg wszystko ok. Serduszko 174/' i maluszek ma już 1,79cm :)

O jaki wielkoludek :-D Ja sprawdzałam wczoraj swoje stare wyniki i w poprzedniej ciąży miałam 8t2d - 12,8mm :-)

redken lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    ja też najgorzej wieczorami... kto powiedział, że mdłości są poranne ;-)

Mi mdłości przeszły.. czasem wieczorem mnie jeszcze zemdli, ale jest dużo lepiej.

Makowa_Panna lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę zaczynam sie stresować - wlasnie dostalam dosyc silnej biegunki i boli mnie brzuch. Na szczescie nie na samym dole. A jeszcze na 15:15 do pracy ide:(

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz mdłości nie mam raczej. Czasem tylko jak zjem za dużo albo jak jestem głodna. A z objawow zostaly mi tylko bolące cycki, podbrzusze i ostatnio śpiąca sie robię.

Gratulacje wizytującym! Ja mam wizyte w sobote i sie nie moge doczekać ale też sie trochę stresuję... dziś zaczynam 10 tydzień...robi sie poważnie!

W Święta powiedzieliśmy rodzicom i rodzeństwu. Strasznie sie cieszyli:) były też łzy radości. Obiecali dotrzymac jeszcze tajemnice przez 3-4 tygodnie. Mam nadzieję, że nikt sie nie wyłamie.

smeg lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Asiac93 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal nie mam żadnych objawów kompletnie nic żadnych mdłości żadnych większych piersi czy bólu martwi mnie to, do tego przez święta i wczoraj miałam kłucie szyjki i lekkie bóle jak na okres. Kolejny termin dopiero 11 stycznia nie wiem jak wytrzymam, najchętniej chodzilabym co tydzień żeby sprawdzać czy wszystko jest ok..
    Do tego w wigilię miałam bóle pleców w Internecie wyczytałam że może to oznaczać poronienie jak i normalnie rozwijającą się ciążę dlatego przestałam cokolwiek czytać bo więcej z tego stresu jak pożytku.
    Myślę że jak by to była ciąża naturalna A nie przez in vitro to podeszlabym do tego jakoś łatwiej, a tak każde kłucie to tylko strach i niepokój :(

OlaWi lubi tę wiadomość

Wiek 25 lat
    Niedoczynność tarczycy L-Thyroxin 75
    AMH 9,96
    Początek stymulacji 29.10.2108
    Punkcja 16.11.2018
    Transfer 21.11. 2018
    13.12.2018 jest ❤

f2wlpiqv85x7q55i.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:
    Właśnie ja już chyba sama nie wiem, który to tydzień.
    Według miesiączki 8, ale z wizyty w tamtym tygodniu wychodziłoby, że ciąża jest o 2 tyg młodsza. Bo pęcherzyk w 7 tygodniu miał tylko 3mm.

Ja wiem, że pewnie powinnam w wigilię pojechać do szpitala od razu. Nie chciałam szczerze mówiąc tego przechodzić w szpitalu, w święta.. Dodatkowo na Wigili byliśmy 500km od domu. Szybko się położyłam i samo krwawienie takie mocniejsze ze skrzepami o ile można je tak nazwać trwało chwilę. Do teraz mam plamienia, mniejsze lub większe ale plamienia. Stwierdziłam, że jak się nasilą pojadę do szpitala bo jestem już w domu. Ale nadal są takie same.

Czekam na wynik bety. Zobaczymy. Jeśli beta będzie wysoka to od razu jadę do szpitala. A jak będzie niska, znaczy, że w wigilie to był koniec już.
    Kiedy wynik bety? Trzymam kciuki by bylo wszystko dobrze!

Olciak lubi tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:
    Dziękuję! <3 Najgorsze jest to jak Ty cierpisz, a nikt wokół tego nie rozumie. Tylko myślą, że panikuje a wszystko będzie dobrze. Bo przecież ciotka X miała miesiączke przez kilka miesiecy jak w ciąży była. Przynajmniej nikt mi dzieci nie życzył w święta. To chyba było najlepsze. :)
    Ja starałam się w świętą nie dac po sobie poznać że cos jest nie tak ale kiedy prababcia mojego faceta zaczęła życzyć żeby nam Bóg pobłogosławił i obdarował nas dzieckiem to oczy mi się zaszkliły. Ale dałam radę

Olciak lubi tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Kiedy wynik bety? Trzymam kciuki by bylo wszystko dobrze!

Między 13 a 16. Jeszcze nie ma, a ja chyba zaraz jajko zniosę.

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Ja starałam się w świętą nie dac po sobie poznać że cos jest nie tak ale kiedy prababcia mojego faceta zaczęła życzyć żeby nam Bóg pobłogosławił i obdarował nas dzieckiem to oczy mi się zaszkliły. Ale dałam radę

Na ktora masz dzis wizyte?

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia - strasznie dzielna jestes!!! Zobaczysz, dostaniesz za to pieeekna nagrodę:)

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, Usiasia, Anhydra, czekamy na wieści :)

Ja dzisiaj w pracy, wyglądam jak milion nieszczęść, z objawów została mi wrażliwość na zapachy i zdwojone zmęczenie od poniedziałku. Klientki pytają czy ja w ogóle dzisiaj spałam, najwyraźniej 9h to wciąż za mało :p

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Pimpek ma już 3 cm i serduszko ładnie bije. Krwiak jest na tyle mały, że cytując gina "nie ma sensu mierzyć". Szok, że z takiego małego paskudztwa tyle krwi wyleciało.
    Nadal trochę krwawię, ale kolor już brunatny ("krwiak się opróżnia"). Prawdopodobnie ta intensywność krwawienia jest efektem Clexane i Acardu, ale tego póki co nie będziemy odstawiać. Musze leżeć i na siebie uważać. Dostałam jeszcze zastrzyki prolutex. ..tak więc czuje się obecnie przy tylu lekach jak chemiczny kurczak z KFC ;).
    Aaa i założył mi kartę ciąży :) (nigdy do tego etapu nie dotrwałam). Termin prenatxlnych mam na 16 stycznia :).

Tak wiec Kayama, Olciak- głowa do góry :)

P.S. Mi objawy też powoli ustepują (mdłości mam już sporadycznie, a przecież przez 3 tyg umierałam; cycki raz trochę bolą, raz nie) a jak widać z Bobo wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 14:34

Reniiata, Olciak, natty85, Nynka86, wiki2, Limerikowo, redken, kayama, Misi@, emi2016, Marimiko, plinka89, smeg, Sung lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:
    Między 13 a 16. Jeszcze nie ma, a ja chyba zaraz jajko zniosę.

Trzymamy mocno kciuki kochana ❤️

Olciak lubi tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Ja już po wizycie. Pimpek ma już 3 cm i serduszko ładnie bije. Krwiak jest na tyle mały, że cytując gina "nie ma sensu mierzyć". Szok, że z takiego małego paskudztwa tyle krwi wyleciało.
    Nadal trochę krwawię, ale kolor już brunatny ("krwiak się opróżnia"). Prawdopodobnie ta intensywność krwawienia jest efektem Clexane i Acardu, ale tego póki co nie będziemy odstawiać. Musze leżeć i na siebie uważać. Dostałam jeszcze zastrzyki prolutex. ..tak więc czuje się obecnie przy tylu lekach jak chemiczny kurczak z KFC ;).
    Aaa i założył mi kartę ciąży :) (nigdy do tego etapu nie dotrwałam). Termin prenatxlnych mam na 16 stycznia :).

P.S. Mi objawy też powoli ustepują (mdłości mam już sporadycznie, a przecież przez 3 tyg umierałam; cycki raz trochę bolą, raz nie) a jak widać z Bobo wszystko ok.

Super!!! <3 Cieszę się bardzo, że wszystko się ułożyło!!!

Anhydra lubi tę wiadomość

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra świetne wieści :)
    Olciak kciuki za betę :)

Anhydra lubi tę wiadomość

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:

Aaaa cudownie! :) :) ja też mam 16.01 rano :) Pimpek rośnie jak szalony, ja mam wizytę dopiero 10.01 ciekawa jestem jak z tą wielkością mojej Fasolki e końcu jest :) odpoczywaj Mamuśka ❤️❤️❤️

Anhydra, OlaWi lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ