Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia1992 wrote:Przykro mi Olciak
Ja od kilku dni mam staly ból podbrzusza , nie jakiś mocny ale przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu. Trochę się zmartwiłam więc poszłam dziś do ginekologa a tam piękne serduszko reszta też w porządku. Tylko ciągle mam wrażenie że tak ciągle nie powinno boleć jak to u was było ? Bralydcie No-spe ?
Myślę, że ból jest normalny, w końcu mega przemeblowanie się robi tam na dole. Macica się powiększa, więzadła się rozciagają. Przykladowo- moja macica standardowo tyłozgieta, wczoraj dowiedziałam się że się wyprostowała i zaczyna być przodozgięta (podobno to normalne)...tak więc nie dziwie się, że towarzyszy temu ból i dyskomfort
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Natalia1992 wrote:Przykro mi Olciak
Ja od kilku dni mam staly ból podbrzusza , nie jakiś mocny ale przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu. Trochę się zmartwiłam więc poszłam dziś do ginekologa a tam piękne serduszko reszta też w porządku. Tylko ciągle mam wrażenie że tak ciągle nie powinno boleć jak to u was było ? Bralydcie No-spe ?
Spokojnie możesz brać nospe bóle powinny się wyciszyć. Mi pomogła teraz już rzadko czuję jakieś bóle w podbrzuszu, ale jak są zastanawiam się czy to dobrze jak nie ma to też rozmyślam
Tak to już jest.
Jutro mam wizytę i mam nadzieję na łzy radości i odetchnięcie z ulgą.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
nick nieaktualnyJa jakieś bóle, kłucia mam sporadycznie ale moja lekarka uprzedzała ze takie zjawiska są normalne. Zasugerowała że jeśli 2/3 Nospy nie pomogą to wtedy mogę zacząć sie martwić. Inna sprawa że ja do Nospy jak i do innych leków w ciąży podchodzę ostrożnie i jeśli nie muszę to nie biorę.
-
nick nieaktualnyNatalia1992 wrote:Też mam takie podejście do leków w ciąży ale lekarka mówiła że jak boli to automatycznie się spinamy więc No-spa ładnie rozkurczy
Jak trzeba to jasne. Chodziło mi o to że normlanie leki biorę jak cukiereczki boli głowa - ibuprom i po sprawie, drga powieka - magnez popijam kawą, coś mnie rozkłada - aspirynka i następnego dnia jestem jak nowa etc w ciąży zanim wezmę cokolwiek zastanowię sie 10 razy. Ostatnio rozkładało mnie przeziebienie i zamiast wziąć cokolwiek katowałam się miksturą z grejpfruta i innych naturalnych składników. O dziwo pomogłoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 20:33
-
Olciak bardzo mi przykro, to okrutne jest. Przeszłam przez to i jedyne co mogę życzyć, to dużo sił i szybkiego zafasolkowania[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
KB2018 wrote:Jak trzeba to jasne. Chodziło mi o to że normlanie leki biorę jak cukiereczki boli głowa - ibuprom i po sprawie, drga powieka - magnez popijam kawą, coś mnie rozkłada - aspirynka i następnego dnia jestem jak nowa etc w ciąży zanim wezmę cokolwiek zastanowię sie 10 razy. Ostatnio rozkładało mnie przeziebienie i zamiast wziąć cokolwiek katowałam się miksturą z grejpfruta i innych naturalnych składników. O dziwo pomogło
Rzuć recepturą tego cuda plis. Ja już 3 albo 4 tydzień walczę.. -
nick nieaktualnyOlaWi wrote:Rzuć recepturą tego cuda plis. Ja już 3 albo 4 tydzień walczę..
https://www.przepisownia.pl/napoje-przepisy/antygrypina-sok-z-grejfruta-jak-antybiotyk/cgw1ic5x-514e5-416398-cfcd2-bxf6ix6c
Robiłam w zwykłym blenderze, dodałam imbir i pomarańcze bo smaku grejpfruta nie znoszę piłam 2 dni z rzędu i po poza lekkim katarem nic mi nie jest. A czułam sie tragicznie, bolała mnie głowa i gardło etcOlaWi lubi tę wiadomość
-
AnaKwiat wrote:Nastraszyłyście mnie Dziewczyny. Dziś mnie trochę plecy bolą nisko i zaczęłam się zastanawiać czy to nie zły znak. Poza tym wszystko normalnie, zero plamień, sporo białego śluzu, bolesne piersi i lekkie mdłości. Czy powinnam się martwić tymi plecami? Mam kolejne podglądanie 31.12
Wszystko jest relatywne I tylko scan usg wyjasnia sytuacje na biezaco
Silnych boli ledzwiowych krzyzowych przy stracie i przy porodzie nie da sie pomylic.nie kazdy zreszta ma
Lepiej nastawiac sie od wizyty do wizyty pozytywnie i znalezc sobie w domu zajecie lub tv ksiazka.za duzo nie myslec -
wisieninka_89 wrote:Na ktora masz dzis wizyte?
Słabo sie dzisiaj czuję, właśnie przed chwilą w trybie natychmiastowym mój luby odprowadzał mnie z kręgli do domu bo niedobrze mi i jakieś uderzenia gorąca miałam tam. -
Usiasia a nie chcesz spróbować z tabletkami bez zabiegu?Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Usiasia wrote:Chyba nie pisałam tutaj bo takie emocje dziś... Byłam u lekarza, zabieg zaplanowany na 3.01 bo tego dnia moj dr. Bedzie w szpitalu. Pytał czy chcę wcześniej ale powiedziałam że jednak wolałabym żeby on był. Jutro jeszcze idę do niego do gabinetu wypelnic wszystkie papiery, skierowanie itp. + na konsultację do anestezjologa. Chyba że w międzyczasie coś samo zacznie się dziać.
Słabo sie dzisiaj czuję, właśnie przed chwilą w trybie natychmiastowym mój luby odprowadzał mnie z kręgli do domu bo niedobrze mi i jakieś uderzenia gorąca miałam tam.
nie mogę w to uwierzyć strasznie jest mi przykro i myślę on stop o Tobie[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Mi bóle brzucha przeszły Ok 6 tygodnia, a wczesniej mialam codziennie, choc No-spy nie bralam.
Anhydra - to zupelnie normalne ze tylozgieta macica sie prostuje w ciazy, choc potem znow wraca do tylozgiecia.
U mnie juz lepiej, mam nadzieje ze Enterol i cola załatwiły sprawe.Malinowa Panienka, Anhydra lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Olciak wrote:Niestety, beta opadła do 145...
3mam mocno kochane za Was i za Wasze skarby małe kciuki!
Rośnijcie duże okrąglutkie!
Ja po 2 stratach z rzedu szukalam specjalistycznej pomocy w Poz.2 z rzedu wiadomo ze nie przypadek.niestety nasze kariotypy sa normalne i badania poza tarczyca i troche gesta krwia nic innego nie wykazaly
Sa osoby takie jak P.K. Skrzynecka ktora 9x starala sie o dziecko i udalo jej sie w koncu
Powodzenia i zdrowia -
Usiasia wrote:Chyba nie pisałam tutaj bo takie emocje dziś... Byłam u lekarza, zabieg zaplanowany na 3.01 bo tego dnia moj dr. Bedzie w szpitalu. Pytał czy chcę wcześniej ale powiedziałam że jednak wolałabym żeby on był. Jutro jeszcze idę do niego do gabinetu wypelnic wszystkie papiery, skierowanie itp. + na konsultację do anestezjologa. Chyba że w międzyczasie coś samo zacznie się dziać.
Słabo sie dzisiaj czuję, właśnie przed chwilą w trybie natychmiastowym mój luby odprowadzał mnie z kręgli do domu bo niedobrze mi i jakieś uderzenia gorąca miałam tam.
Moga zaczac sie bole brzucha.biegunka.bol glowy ze stresu.naprzemienne odczuwanie goraczki i trzesienie sie z zimna.mdlosci.wymioty
Najlepiej jak organizm sam naturalnie zadziala choc to traumatyczne
-
Usiasia dopytaj się. Ja zaszłam po poronieniu w kolejnym cyklu. Jak czytałam na belly o poronieniach to dziewczyny pisały że po zabiegu różnie to bywa...długo czeka.sie na okres potem.endo jest kiepskie itp. Oczywiście wszystko zależy od.organizmu. Podczas zabiegu czyszcza na ślepo. Nie chce Cię w żaden sposób namawiać bo to.Twoja.decyzja Ale wiem że w szpitalu wola zrobić zabieg bo mają za niego dobra kase(wiem od lekarza) A po drugie tak jest łatwiej I szybciej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 22:59
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤