Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnywerni wrote:Niezapominajka czasami żarty wypowiedziane są przez stres albo też by rozładować napięcie. Ale ten żart brzmi okrutnie 😁
Anhydra super tez koszyk.
Właśnie piore ostatnie ubranka które dostałam i konon.
Dziewczyny robilyscie usg piersi ? W karcie mam napisane info. Żeby zrobić w 32tc a ja się zagapilam i jeszcze do tej pory nie zrobiłam. Chyba zrobię na wizycie co będzie.
Robilam, ale to w II trymestrze. Ginekolog kazal. Ty masz zalecone dopiero teraz?
Ja mialam w wytycznych usg piersi, kontrole dentystyczna, usg tarczycy i badanie okulistyczne. -
werni wrote:Niezapominajka czasami żarty wypowiedziane są przez stres albo też by rozładować napięcie. Ale ten żart brzmi okrutnie 😁
Anhydra super tez koszyk.
Właśnie piore ostatnie ubranka które dostałam i konon.
Dziewczyny robilyscie usg piersi ? W karcie mam napisane info. Żeby zrobić w 32tc a ja się zagapilam i jeszcze do tej pory nie zrobiłam. Chyba zrobię na wizycie co będzie.
Ja mialam robione ok 15tc, z uwagi na kontrole zmainy wykrytej wcześniej. Na zaleceniach od lekarza mam że kolejne USG wykonać po laktacji. A ty masz zlecone rutynowo czy też z uwagi na jakieś wskazania? Czy teraz ogólnie kobietom w ciąży się zleca, tak jak cytologię?♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Dziewczyny przypomnę się z pytaniem o inhalator/nebulizator. Zwłaszcza te które już mają dzieci. Możecie coś konkretnego polecić? Czytam teraz o tym i jestem coraz bardziej zdezorientowana wśród tych wielkości cząsteczek i ogólnej wydajności, a jest tego mnóstwo i nie potrafię wybrać.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
U mnie w karcie nie ma info kiedy zrobić. Ja akurat miałam wizytę umówiona wcześniej i USG robione w 7 albo 8tc i nie miałam wtedy jeszcze karty ciąży. Jak się mnie gin później pytał na jakiejś wizycie o USG, to mu przyniosłam wydruk i ten wynik mi wpisał. Wg zaleceń z poradni genetycznej mam robić USG piersi co pół roku, ale teraz dopiero po rozwiązaniu się umówię. O okuliście nic mi nie mówił, a noszę okulary. Miałam wizytę chyba we wrześniu, wtedy miałam mierzone ciśnienie dna oka też, było ok, więc nie będę chyba latała teraz. Jedyne co to jak byłam u dentysty, to lekarka sama prosiła o kartę ciąży żeby wpisać że ok, bo ponoć bywa w szpitalach że się czepiają jak nie ma.
-
nick nieaktualnyJa miałam USG piersi jakos w październiku, robie je co roku. I cytologię chwile przed zajściem w ciąże dosłownie kilka dni. W ciąży juz tych badań nie robiłam lekarz nie kazał. U dentysty byłam 2 razy ale w karte nic nie wpisali.
Możliwe zeby dziecko wstawiało sie w kanał a brzuch był nadal wysoko? Kłuje mnie jak chodzę w pipie a mały kopie prawie miedzy cyckami 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 14:49
-
nick nieaktualnyBobby mąż kupił jakieś 2-3 lata temu bezprzewodowy inhalator firmy Sanitas.my jesteśmy bardzo zadowoleni bo nie buczy jak te z kabelkamii i jest bardzo mobilny.
Co do imienia to za każdym razem mówiłam mamie, że ona miał swoją szansę, ale ona meczy dalej. To taki typ, że musi być wszystko po jej myśl i inaczej jest źle i wkurza mnie, że często zasłania się innymi, że niby komus się nie podoba..albo zrobił by to inaczej..ech...moja mama to rak i jest bardzo dominująca...to jeden z powodów, które sprawiają, że chce mieć lwa w domuWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 14:53
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Nacha wrote:Możliwe zeby dziecko wstawiało sie w kanał a brzuch był nadal wysoko? Kłuje mnie jak chodzę w pipie a mały kopie prawie miedzy cyckami 😂
-
nick nieaktualnyBobby29 wrote:Dziewczyny przypomnę się z pytaniem o inhalator/nebulizator. Zwłaszcza te które już mają dzieci. Możecie coś konkretnego polecić? Czytam teraz o tym i jestem coraz bardziej zdezorientowana wśród tych wielkości cząsteczek i ogólnej wydajności, a jest tego mnóstwo i nie potrafię wybrać.
Ja nie mam dzieci, ale po przeczytaniu wielu opinii wybralam Microlife taki w ksztalcie misia. Zamawialam w aptece Gemini.Bobby29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChimera wrote:też mnie kłuje jak pochodzę, ale brzuch chyba nadal wysoko. Chociaż dzisiaj pani w warzywniaku do którego chodzę codziennie stwierdziła, że brzuch mi idzie w dół, widać, że już jestem na końcówce...🤔🤔
Zaczepiła mnie starsza pani i pyta „czy to bedzie synuś”? Potwierdziłam wiec dodała ze widać oj widać 😎
Szkoda ze nie zapytałam o termin porodu 😂
Domi_tur, Chimera, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
-
Misi@, ja nie wiem czy lwy nie są jeszcze bardziej 😂😂 ja jestem lwem, moja siostrzenica też, jak mój Tato usłyszał jaka jest planowana data dla Szymka to stwierdził, że mu wnuki dom rozniosą😂
Ale jeśli chodzi o imię to u mnie w rodzinie też dyskusje do samego końca, komu się podoba, komus się zbyt biblijnie kojarzy, komu w numerologii się nie zgadza😂 A ja mam to tak głęboko w poważaniu, że aż miło 😇
Tak samo jest ze złotymi radami w szczególności mojego teścia, pol roku nas namawiał na imię Jan po jego bracie alkoholiku 😂aż mu wreszcie powiedziałam, że spłodził trójkę dzieci więc miał trzy szanse na wybieranie imienia, wychowanie i ustawianie dzieci po swojemu. A teraz niech siedzi cicho :pAnhydra, Nacha, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Sylvka, Agagusia, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
Nacha wrote:Ja ostatnio miałam akcje babcine przepowiednie
Zaczepiła mnie starsza pani i pyta „czy to bedzie synuś”? Potwierdziłam wiec dodała ze widać oj widać 😎
Szkoda ze nie zapytałam o termin porodu 😂
Ja Ci powróżę- Tytus przyjdzie na świat w ciągu najbliższych 6 tygodni 😎😉Nacha, Domi_tur, Bobby29, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, werni, Sylvka, Pierniczkowa, Smerfelinka lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
nick nieaktualny
-
Byłam dziś na ktg i wszystko ok.Skurczy brak.Tętno miarowe 150.Dzidziulek chyba spał.
Robię ktg na nfz,zlecił gin.Robię w poradni gdzie chodzę do lekarza,na następne wybieram się w piątek.Anhydra, Domi_tur, Chimera, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Ania95, Limerikowo, Agagusia, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
Drzewko, gratuluję!
Co do imion, u nas teściowa męczyła kilka razy żeby była Oliwka, babcia męża namawiała na Elizę, a moja mama to w ogóle spisała nam całą listę imion, które Jej się podobają i na wieść o tym, że wybraliśmy inne, skomentowała, że jeszcze nam się pewnie odmieni. Nawet ostatnio jak spotkała mamę mojej przyjaciółki, nie chciała jej powiedzieć jakie imię wybraliśmy.
MDW, bajeczne te prezenty zazdroszczę baby shower, ja po cichu liczyłam, że może moja sis mi coś takiego zorganizuje (ma do tego dryg, mój panieński wyszedł jej rewelacyjnie, a ja teraz organizuję jej podróż poślubną), ale teraz jest na etapie przygotowań do ślubu, więc brakuje czasu.
Anhydra, chętnie oddam Ci moje skurcze!
po tej nocy z bólami tak się przestraszyłam, że napisałam w końcu plan porodu wg rodzicpoludzku. Wiecie może, czy w przypadku umówionej cesarki mam też wypełniać te wszystkie podpunkty, które dotyczą porodu SN? A nóż coś zacznie tak szybko postępować, że będzie za późno na CC...
Zaznaczyłam, że chcę, aby dziecko było przy mnie cały czas w nocy, zamiast na sali dla noworodków, ale zastanawiam się, czy po cc dam sobie sama radę z nocnymi karmieniami.MDW, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
nick nieaktualnyE_linka, ja poodcinalam wszystkie. Sama nie znosze jak mnie metka gryzie, wiec tym bardziej nie zrobie tego dziecku.
A jak dojsc do ladu, no po ciuszkach widac, ktore sa mniejsze, ktore wieksze. Na oko je poukladalam. Bo ten rozmiar z metki to przeciez tez mocno umowny w zaleznosci od firmyE_linka2 lubi tę wiadomość
-
Mi tylko na początku jak zakładała kartę to wpisywala informacje o usg piersi, stomatolog psycholog itd. Byłam u stomatologa ale nic nie wpisała. Nie mam wpisane ze zalecono usg piersi ale dla siebie jednak zrobię to badanie.
-
Też miałam rozkmine z metkami o też zdecydowałam że obetne
werni, E_linka2 lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki