X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harumi wrote:
    Dziewczyny cukrzycowe strasznie ciągnie mnie na słodkie. Dogadzacie sobie jakoś od czasu do czasu? Może polecicie coś co możemy zjeść 😉

Ja ze słodkiego jem owoce i gorzką czekoladę ;)

Możesz też zrobić rafaello jak lubisz kokos.
    Puszka mleka kokosowego (Z lodówki), wybierasz z niego białą część, dosypujesz mąkę migdalową i dosladzasz stewią lub erytrolem. Formujesz kulki i obtaczasz we wiórkach kokosowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 15:55

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    No chyba, że jakoś poprzez wysokie ciśnienie matki pośrednio poprzez wzrost ciśnienia w lozysku. ..ale to raczej jakiś dłuższy wzrost musiałby być 🤔.
    Dzięki za wyczerpującą odpowiedz :) zapytam jeszcze innego lekarza o to, zobaczymy co powie. :) Tylko jeszcze się nie umówiłam na tę wizytę :p

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy nebulizator Omron ne-c28p. Ma bardzo dobre opinie w necie.

Bobby29 lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    To jest Wasze Dziecko i przywilej jest taki, że rodzice nadają imię. Mi też coś teściowa insynuowala to jej odparsknelam, że mi imiona jej dzieci (czyli de facto mojego męża lol 😂) też się nie podobają. Od razu się zamknęła i więcej do tematu nie wróciła 😎
    Dobre! :D moja to w samozachwyt wpada jakie to imiona piękne wybrała dla swojego dziecka. Na naszą propozycję nic takiego nie mówiła jak powiedziałam, że to jej syn chciał takie imię :P ale za to jak powiedziałam jakie mieliśmy propozycje dla dziewczynki to na jedno imię powiedziała mi że od razu by przechrzcila wnuczkę z 'takim' imieniem

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Nie dawało mi spokoju to tętno młodego i umowilam się do Medicover na ktg. A tam tachkardia i skierowanie do szpitala. Wystraszyłam się na maksa. Wysłałam zapis do prowadzącego, powiedział ze nie jest jakiś tragiczny, ale żebym przyjechała na IP powtórzyć. Jestem już po - zapis dużo lepszy, czekam jeszcze na lekarza.

Ale mnie Kazik nastraszył! Masakra. Nie wiem czemu ten pierwszy zapis taki ciulowy i się właśnie zastanawiam czy ja się moja nerwówka do tego nie przyczyniłam :(.

W każdym razie obiecałam sobie, ze nie będę się już więcej leczyć na własna rękę 🙈. Na tej ostatniej prostej muszę zaufać swojemu lekarzowi!

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imienia moja mama powiedziala żeby Wojtus nie był takim lobuzem jakiego ma w grupie w przedszkolu. Powiedziałam ze nasz będzie grzeczny :) teściowa mało co mówi. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny ja chyba wracam na koniec kolejki 🙈 nie zapowiada się, że urodzę jak zaplanowałam za 2 tygodnie. Według dzisiejszych pomiarów termin nam się klaruje na 31ego 🙈 Szyjka zamknięta nie całe 4 cm. Waga małego 2900, więc w 3 tygodnie dobije na pewno do 3500 (liczyłam na ciut mniej do porodu 😋).
    Łożysko wody ok nie ma zastrzeżeń.

14dca8c2b80a.jpg

Domi_tur, Malinka7, Bobby29, Anhydra, werni, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Misi@, Limerikowo, Niebieska Gwiazda, Ania95, Agagusia, Frida91, Pierniczkowa, kayama, MDW, Nacha, Mary Magdalena, Smerfelinka, Vampire lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    My mamy nebulizator Omron ne-c28p. Ma bardzo dobre opinie w necie.

Marcelina oglądałam go i ma dobre parametry jeśli chodzi właśnie o te cząsteczki etc, tylko ma aż 60 dB głośności (zresztą jak zdecydowana większość tego typu), czy on rzeczywiście jest taki głośny jak chodzi?

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Dziewczyny,

Nie dawało mi spokoju to tętno młodego i umowilam się do Medicover na ktg. A tam tachkardia i skierowanie do szpitala. Wystraszyłam się na maksa. Wysłałam zapis do prowadzącego, powiedział ze nie jest jakiś tragiczny, ale żebym przyjechała na IP powtórzyć. Jestem już po - zapis dużo lepszy, czekam jeszcze na lekarza.

Ale mnie Kazik nastraszył! Masakra. Nie wiem czemu ten pierwszy zapis taki ciulowy i się właśnie zastanawiam czy ja się moja nerwówka do tego nie przyczyniłam :(.

W każdym razie obiecałam sobie, ze nie będę się już więcej leczyć na własna rękę 🙈. Na tej ostatniej prostej muszę zaufać swojemu lekarzowi!
    Drzewko, a czy mogłabyś wstawić zdjęcie swojego zapisu z ktg? U mojego malucha też ostatnio skakało tętno i też nawet do 180... Nie chcę też tu panikować bo lekarz nic mi o tachykardii nie mówił.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Dziewczyny zaczynam się martwić... W wczoraj dzwoniła i mama i teściowa i mnie są gotowe przyjechać żeby nam pomóc... I wiecie, wszystko ładnie, pięknie bo pomoc pewnie się przyda - choćby opieka do Łucji jak będę w szpitalu, ale to oznacza że ktoś "obcy" będzie się kręcił po naszym mieszkaniu - czułam duże porządki. A druga sprawa że po porodzie nawet jak moja mama przyjedzie to będę bardziej skrępowana niż tylko przy mężu bo ciągle będzie nas poprawiać a że za lekko ubrany - na bank ! A że czapeczkę a że skarpetki a może kocyk, a gdzież tak szybko na spacer a co Ty jesz. A od wody gazowanej kolkę dziecko będzie miało... Nóż kurdem to wszystko było przy Łucji przez telefon a teraz będzie na żywo ... A nie wiem jak im odmówić bo się poobrazaja a z drugiej strony ta opieka dla Łucji to byłaby rewelacja chociaż ja też pewnie zaczną przegrzewać j karmić słodyczami :(

a ja dzis podziekowalam tesciom i odprawilam ich do chaty z powrotem
    pomocy zero, komfortu to ja dziekuje bardzo, jeszcze sie denerwowac bo mniejsza zatrzasnela sie przy nich w windzie, starsza zauwazyla a oni stali jak 2 glupie slupy...
    jako ciezarowka ok dopilnuje 2jki malych dzieci, ugotuje, upiore etc noz jeszcze 2 seniory obslugiwac i zabawiac
    mi by wstyd bylo zeby kolo mnie kobieta w zaawansow ciazy skakala, szkoda gadac

z moja mama czuje sie ok , nic nie potrzebuje jej mowic

MDW lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko ale emocje. Z moim przewrażliwieniem to ja wolę nie chodzić na ktg 😅

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • werni Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już wszystkie ktg a jeszcze nie miałam i chyba do porodu nie bede mieć jeśli małemu nic nie będzie :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko, tez bede wdzieczna za podzielenie sie zapisem, bo ten moj dzisiejszy z tetnem dziecka wyraznie powyzej normy nie napawa optymizmem...
    Tyle ze rzeczywiscie moja wsciekle kopala caly zapis, moze to dlatego...

Wrzucam swoj:
    bab0fbb6e95d.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i teraz mam rozkminke i myślę o zmianie imienia...Ale mi nanieszala w głowie. Już sama nie wiem jakie mi się podoba i to na sam koniec ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuje wrzucić zdjęcia na forum, ale mi nie wychodzi 😅

https://zapodaj.net/568e6986f0b29.jpg.html

https://zapodaj.net/c2000b29c7c1a.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 19:14

Bobby29, Anhydra, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaje się 😋

Edit. Ania właśnie powyzeej skopiowalam link i obraz nie wyskakuje. 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 17:47

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, wchodzisz na zapodaj - na forum - wybierz plik i rozmiar - klikasz zapodaj - kopiujesz ostatni link :)

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nebulizator mam microlife - sprawdza sie, wiem ze jakby co to tez serwis maja super. Tyle ze my używamy sporadycznie.
    Z pomoca to za nic w świecie nie zgodziłabym ze sie ani na mame ani teściowa w domu po porodzie. Ale ja lubie wszystko po swojemu. I nie bede sie krępowała kazać z cyckami na wierzchu czy leżąc w samych gaciach i wietrząc krocze albo ranę po cc. A maz moze z Wami zostac ten pierwszy tydzien-dwa? Jak tak to moim zdanie luz - dwoje doroslych ludzi, na pewno sobie poradzicie.
    U nas z imieniem tez nadal nie wiadomo i wkurza mnie to strasznie. Sama nie moge sie zdecydowac. Maz i starszy syn nalegają na Jerzyka. Mi sie raz podoba a raz nie. Moja mama jest na totalne nie, bo Ci ktorych zbacza beznadziejni i tez lubi bawić sie w numerologię i tam tez wychodzi kiepsko. Bylam zdecydowana na Krzysia mimo oporów meza, a teraz to sama juz nie wiem....nie chce zeby nadal po porodzie moje dziecko bylo bezimienne. Nigdy nie moglam zrozumieć ludzi ktorzy przez caaaala ciąże sie nie moga zdecydowac a teraz nam za swoje.
    Na dodatek wylazł mi hemoroid ktory boli jak cholera. Nie wiem czy to nie jakis zakrzep, bo czytam ze jak jak boli to raczej tak i tez czuje tam w dotyku zgrubienie w srodku:( Ktoras tu pisala o lodzie? Ze pomaga. Leżę wlasnie z kostka lodu w tyłku i zastanawiam sie co dalej🥴🤣 Mozeby wlaczyc Cyclo3fort... on przeciw zakrzepowo dziala, troche jak Diosmina na na żylaki i jestes ciazy dozwolony. Brala ktoras? Czuje se żadne czopki nie pomogą bo to nie tam jest problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 19:30

MDW lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Dziewczyny przypomnę się z pytaniem o inhalator/nebulizator. Zwłaszcza te które już mają dzieci. Możecie coś konkretnego polecić? Czytam teraz o tym i jestem coraz bardziej zdezorientowana wśród tych wielkości cząsteczek i ogólnej wydajności, a jest tego mnóstwo i nie potrafię wybrać.

mam kilka przetestowanych i microlife wygrywa - jest głośny ale da się przeżyć :) najważniejsze jest wielozadaniowość - wcześniej miałam braun ultradziękowego (super cichy) tylko wszystko super dopóki używałam go przy katarze / nawilżeniu śluzówek - jak przyszła raz pora na podanie sterydu to niestety nie nadawał się. Więc najlepiej kupić zwykły tłokowy - głośny ale i można oczyścić nim nos i w razie czego podać jakiś lek przez niego :)

Bobby29 lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia no właśnie o to chodzi, że mniej krępujące jest wietrzyć ranę po CC czy piersi peyz mężu niż nawet przy mamie... Z drugiej strony nawet jak wyjdzie z Łucja na spacer i poświęci tylko jej czas to czy dziecko na tym nie zyska ? Może warto się poświęcić...

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
‹‹ 971 972 973 974 975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ