Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Harumi wrote:Dziewczyny cukrzycowe strasznie ciągnie mnie na słodkie. Dogadzacie sobie jakoś od czasu do czasu? Może polecicie coś co możemy zjeść 😉
Ja ze słodkiego jem owoce i gorzką czekoladę
Możesz też zrobić rafaello jak lubisz kokos.
Puszka mleka kokosowego (Z lodówki), wybierasz z niego białą część, dosypujesz mąkę migdalową i dosladzasz stewią lub erytrolem. Formujesz kulki i obtaczasz we wiórkach kokosowych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 15:55
-
Anhydra wrote:No chyba, że jakoś poprzez wysokie ciśnienie matki pośrednio poprzez wzrost ciśnienia w lozysku. ..ale to raczej jakiś dłuższy wzrost musiałby być 🤔.
zapytam jeszcze innego lekarza o to, zobaczymy co powie.
Tylko jeszcze się nie umówiłam na tę wizytę :p
-
Anhydra wrote:To jest Wasze Dziecko i przywilej jest taki, że rodzice nadają imię. Mi też coś teściowa insynuowala to jej odparsknelam, że mi imiona jej dzieci (czyli de facto mojego męża lol 😂) też się nie podobają. Od razu się zamknęła i więcej do tematu nie wróciła 😎
moja to w samozachwyt wpada jakie to imiona piękne wybrała dla swojego dziecka. Na naszą propozycję nic takiego nie mówiła jak powiedziałam, że to jej syn chciał takie imię
ale za to jak powiedziałam jakie mieliśmy propozycje dla dziewczynki to na jedno imię powiedziała mi że od razu by przechrzcila wnuczkę z 'takim' imieniem
-
Dziewczyny,
Nie dawało mi spokoju to tętno młodego i umowilam się do Medicover na ktg. A tam tachkardia i skierowanie do szpitala. Wystraszyłam się na maksa. Wysłałam zapis do prowadzącego, powiedział ze nie jest jakiś tragiczny, ale żebym przyjechała na IP powtórzyć. Jestem już po - zapis dużo lepszy, czekam jeszcze na lekarza.
Ale mnie Kazik nastraszył! Masakra. Nie wiem czemu ten pierwszy zapis taki ciulowy i się właśnie zastanawiam czy ja się moja nerwówka do tego nie przyczyniłam.
W każdym razie obiecałam sobie, ze nie będę się już więcej leczyć na własna rękę 🙈. Na tej ostatniej prostej muszę zaufać swojemu lekarzowi![/url]
-
Co do imienia moja mama powiedziala żeby Wojtus nie był takim lobuzem jakiego ma w grupie w przedszkolu. Powiedziałam ze nasz będzie grzeczny
teściowa mało co mówi.
-
No to dziewczyny ja chyba wracam na koniec kolejki 🙈 nie zapowiada się, że urodzę jak zaplanowałam za 2 tygodnie. Według dzisiejszych pomiarów termin nam się klaruje na 31ego 🙈 Szyjka zamknięta nie całe 4 cm. Waga małego 2900, więc w 3 tygodnie dobije na pewno do 3500 (liczyłam na ciut mniej do porodu 😋).
Łożysko wody ok nie ma zastrzeżeń.
Domi_tur, Malinka7, Bobby29, Anhydra, werni, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Misi@, Limerikowo, Niebieska Gwiazda, Ania95, Agagusia, Frida91, Pierniczkowa, kayama, MDW, Nacha, Mary Magdalena, Smerfelinka, Vampire lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Marcelina85 wrote:My mamy nebulizator Omron ne-c28p. Ma bardzo dobre opinie w necie.
Marcelina oglądałam go i ma dobre parametry jeśli chodzi właśnie o te cząsteczki etc, tylko ma aż 60 dB głośności (zresztą jak zdecydowana większość tego typu), czy on rzeczywiście jest taki głośny jak chodzi?
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
DrzewkoPomarańczowe wrote:Dziewczyny,
Nie dawało mi spokoju to tętno młodego i umowilam się do Medicover na ktg. A tam tachkardia i skierowanie do szpitala. Wystraszyłam się na maksa. Wysłałam zapis do prowadzącego, powiedział ze nie jest jakiś tragiczny, ale żebym przyjechała na IP powtórzyć. Jestem już po - zapis dużo lepszy, czekam jeszcze na lekarza.
Ale mnie Kazik nastraszył! Masakra. Nie wiem czemu ten pierwszy zapis taki ciulowy i się właśnie zastanawiam czy ja się moja nerwówka do tego nie przyczyniłam.
W każdym razie obiecałam sobie, ze nie będę się już więcej leczyć na własna rękę 🙈. Na tej ostatniej prostej muszę zaufać swojemu lekarzowi! -
emi2016 wrote:Dziewczyny zaczynam się martwić... W wczoraj dzwoniła i mama i teściowa i mnie są gotowe przyjechać żeby nam pomóc... I wiecie, wszystko ładnie, pięknie bo pomoc pewnie się przyda - choćby opieka do Łucji jak będę w szpitalu, ale to oznacza że ktoś "obcy" będzie się kręcił po naszym mieszkaniu - czułam duże porządki. A druga sprawa że po porodzie nawet jak moja mama przyjedzie to będę bardziej skrępowana niż tylko przy mężu bo ciągle będzie nas poprawiać a że za lekko ubrany - na bank ! A że czapeczkę a że skarpetki a może kocyk, a gdzież tak szybko na spacer a co Ty jesz. A od wody gazowanej kolkę dziecko będzie miało... Nóż kurdem to wszystko było przy Łucji przez telefon a teraz będzie na żywo ... A nie wiem jak im odmówić bo się poobrazaja a z drugiej strony ta opieka dla Łucji to byłaby rewelacja chociaż ja też pewnie zaczną przegrzewać j karmić słodyczami
a ja dzis podziekowalam tesciom i odprawilam ich do chaty z powrotem
pomocy zero, komfortu to ja dziekuje bardzo, jeszcze sie denerwowac bo mniejsza zatrzasnela sie przy nich w windzie, starsza zauwazyla a oni stali jak 2 glupie slupy...
jako ciezarowka ok dopilnuje 2jki malych dzieci, ugotuje, upiore etc noz jeszcze 2 seniory obslugiwac i zabawiac
mi by wstyd bylo zeby kolo mnie kobieta w zaawansow ciazy skakala, szkoda gadac
z moja mama czuje sie ok , nic nie potrzebuje jej mowicMDW lubi tę wiadomość
-
Drzewko ale emocje. Z moim przewrażliwieniem to ja wolę nie chodzić na ktg 😅
DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPróbuje wrzucić zdjęcia na forum, ale mi nie wychodzi 😅
https://zapodaj.net/568e6986f0b29.jpg.html
https://zapodaj.net/c2000b29c7c1a.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 19:14
Bobby29, Anhydra, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja nebulizator mam microlife - sprawdza sie, wiem ze jakby co to tez serwis maja super. Tyle ze my używamy sporadycznie.
Z pomoca to za nic w świecie nie zgodziłabym ze sie ani na mame ani teściowa w domu po porodzie. Ale ja lubie wszystko po swojemu. I nie bede sie krępowała kazać z cyckami na wierzchu czy leżąc w samych gaciach i wietrząc krocze albo ranę po cc. A maz moze z Wami zostac ten pierwszy tydzien-dwa? Jak tak to moim zdanie luz - dwoje doroslych ludzi, na pewno sobie poradzicie.
U nas z imieniem tez nadal nie wiadomo i wkurza mnie to strasznie. Sama nie moge sie zdecydowac. Maz i starszy syn nalegają na Jerzyka. Mi sie raz podoba a raz nie. Moja mama jest na totalne nie, bo Ci ktorych zbacza beznadziejni i tez lubi bawić sie w numerologię i tam tez wychodzi kiepsko. Bylam zdecydowana na Krzysia mimo oporów meza, a teraz to sama juz nie wiem....nie chce zeby nadal po porodzie moje dziecko bylo bezimienne. Nigdy nie moglam zrozumieć ludzi ktorzy przez caaaala ciąże sie nie moga zdecydowac a teraz nam za swoje.
Na dodatek wylazł mi hemoroid ktory boli jak cholera. Nie wiem czy to nie jakis zakrzep, bo czytam ze jak jak boli to raczej tak i tez czuje tam w dotyku zgrubienie w srodku:( Ktoras tu pisala o lodzie? Ze pomaga. Leżę wlasnie z kostka lodu w tyłku i zastanawiam sie co dalej🥴🤣 Mozeby wlaczyc Cyclo3fort... on przeciw zakrzepowo dziala, troche jak Diosmina na na żylaki i jestes ciazy dozwolony. Brala ktoras? Czuje se żadne czopki nie pomogą bo to nie tam jest problem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 19:30
MDW lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Bobby29 wrote:Dziewczyny przypomnę się z pytaniem o inhalator/nebulizator. Zwłaszcza te które już mają dzieci. Możecie coś konkretnego polecić? Czytam teraz o tym i jestem coraz bardziej zdezorientowana wśród tych wielkości cząsteczek i ogólnej wydajności, a jest tego mnóstwo i nie potrafię wybrać.
mam kilka przetestowanych i microlife wygrywa - jest głośny ale da się przeżyćnajważniejsze jest wielozadaniowość - wcześniej miałam braun ultradziękowego (super cichy) tylko wszystko super dopóki używałam go przy katarze / nawilżeniu śluzówek - jak przyszła raz pora na podanie sterydu to niestety nie nadawał się. Więc najlepiej kupić zwykły tłokowy - głośny ale i można oczyścić nim nos i w razie czego podać jakiś lek przez niego
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Agagusia no właśnie o to chodzi, że mniej krępujące jest wietrzyć ranę po CC czy piersi peyz mężu niż nawet przy mamie... Z drugiej strony nawet jak wyjdzie z Łucja na spacer i poświęci tylko jej czas to czy dziecko na tym nie zyska ? Może warto się poświęcić...