Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Baileys a czym polozna argumentowala to kategoryczne odradzanie Aniballa? U nas bardzo polecala na SzR no I fizjoterapeutka tez, dziwne...
Co do imion to straaasznie mnie wkurza komentowanie szczegolnie przez bliskich, dlatego postanowilismy nie mowic rodzicom I troche ich skreca probuja podpytywac ale mowimy im ze zdecydujemy jak zobaczymy Malego.
Moja mama pytala czy ja potrzebuje, powiedzialam ze nie myslalam o tym I raczej nie I spoko. Tesciowa nic nie mowila na szczescie bo byloby mi tez glupio odmowic pewnie -
nick nieaktualnyDrzewkoPomarańczowe wrote:Wrzucam Wam mój zapis ktg tak jak prosiłyście, ale błagam nie diagnozujcie się na tej podstawie . Mój lekarz powiedział, ze nie jest tragiczny i on by uznał ale ze inny lekarz kategorycznie zalecił szpital to kazał przyjechać i powtórzyć. A ten lekarz z medicover to wręcz kazał od razu jechać do najbliższego szpitala, wciskał mi transport medyczny i wpisał do karty ze odmówiłam transportu i chce jechać sama 🙈. Ja w taki płacz uderzyłam, ze masakra 😅. Także Baileys zastanów się czy chcesz isc na ktg do luxmedu 😉.
Ps. Czy tylko ja tu widzę „do szpitalu” 😁
Dzieki Drzewko! Hihi, lekarz Omelian, to i Cie wyslal do szpitalu 😂 Kurde, to lekarzy juz tez mamy z Ukrainy?😛
Twoj zapis w sumie bardzo podobny do mojego. Pojde w tym tygodniu na pomiar jeszcze raz, jak lekarz prowadzacy powie ze ok, to odpuszcze temat tachykardii, I promise!
DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTrzydziecha, nie polozna tylko fizjoterapeutka uroginekologiczna, bo to z nia mielismy dzis warsztaty. Mowila, ze tu chodzi o uelastycznianie odcinka pochwa - odbyt, a nie rozciaganie pochwy w srodku. Kobiety ktore to stosowaly z jej doswiadczenia byly zbyt porozciagane w srodku i mialy potem problem urodzic. Mowila, ze sobie mozna przez to jeszcze bardziej obnizyc dno miednicy i miec jeszcze wieksze problemy potem z nietrzymaniem moczu itd.
Ja ufam prowadzacym z tej SzR, wiec tego nie bede stosowac.
Uczyla nas tez jak prawidlowo cwiczyc miesnie dna miednicy. Do 36 tc na wydechu mamy robic podciagniecie (rowny wdech i wydech), a potem przed samym porodem odwrotnie - na wdechu podciagamy i robimy 2 razy dluzszy wydech. Wazna jest tez pozycja podczas cwiczen, by nie robic tego zgarbionym na krzesle czy rozwalonym przed kanapa 😉 -
emi2016 wrote:Limerikowo - współczuję teściów...
dzieki kazdy ma jakies przeboje
mojej kol tescie nie pojawli sie na chrzcinach 2l ponad temu dlatego ze zapomniela z mezem zadzwonic na dzien matki a maly mial wtedy niecale 2mce i klopotu ze zdrowiem i tak do dzis
dzwonilam dzis do niej, dziwila sie ze mam sw cierpliwosc. do czasu 😀
ja poczulam ze moje dzieci sa zagrozone a wiadomo matka lwica w ogien by skoczyla
po prostu wrocily reminsescensje z wczoraj
Zuzia byla tak rozstrzesiona ze nie moglam jej uspokoic.coz sie dziwic.znioslam ja, pietro na dol do garazu
a z powrotem wzielam do windy i wytlumaczylam 2 guziki otwierania i zamykania drzwi, alarmu bo to elektroniczna winda
tesciowa stwierdzila: no to teraz sa, juz przecwiczone
rece opadaja normalnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 21:59
-
baileys wrote:Dzieki Drzewko! Hihi, lekarz Omelian, to i Cie wyslal do szpitalu 😂 Kurde, to lekarzy juz tez mamy z Ukrainy?😛
Twoj zapis w sumie bardzo podobny do mojego. Pojde w tym tygodniu na pomiar jeszcze raz, jak lekarz prowadzacy powie ze ok, to odpuszcze temat tachykardii, I promise!
A niech sobie będzie nawet i zza Ukrainy, tylko niech ludzi w ciąży nie straszy 😁.[/url] -
baileys wrote:Trzydziecha, nie polozna tylko fizjoterapeutka uroginekologiczna, bo to z nia mielismy dzis warsztaty. Mowila, ze tu chodzi o uelastycznianie odcinka pochwa - odbyt, a nie rozciaganie pochwy w srodku. Kobiety ktore to stosowaly z jej doswiadczenia byly zbyt porozciagane w srodku i mialy potem problem urodzic. Mowila, ze sobie mozna przez to jeszcze bardziej obnizyc dno miednicy i miec jeszcze wieksze problemy potem z nietrzymaniem moczu itd.
Uczyla nas tez jak prawidlowo cwiczyc miesnie dna miednicy. Do 36 tc na wydechu mamy robic podciagniecie (rowny wdech i wydech), a potem przed samym porodem odwrotnie - na wdechu podciagamy i robimy 2 razy dluzszy wydech. Wazna jest tez pozycja podczas cwiczen, by nie robic tego zgarbionym na krzesle czy rozwalonym przed kanapa 😉
Kurcze tego nie slyszalam a balonik juz kupiony... aaaaa co tu teraz robic...
Co do tych cwiczen dna miednicy I oddechu to fizjoterapeutka na gimnastyce mowi dokladnie to samo -
Pisałam kiedyś już o baloniku właśnie, że trudniej wrócić do stanu sprzed ciąży po jego stosowaniu, ponieważ rozciąga pochwę a nie najważniejszy odcinek pochwa-krocze. Poza tym źle używany może powodować uszkodzenia
Nadmierne rozciąganie "rozleniwia" potem mięśnie do ponownego obkurczenia. Tak to tłumaczyła położna u mnie...trzydziecha lubi tę wiadomość
-
trzydziecha wrote:Kurcze tego nie slyszalam a balonik juz kupiony... aaaaa co tu teraz robic...
Co do tych cwiczen dna miednicy I oddechu to fizjoterapeutka na gimnastyce mowi dokladnie to samo
Widzę, że już Drzewko wrzuciła przykuć i to z kątami, nie myślałam, że aż tyle w tym filozofii 😉 -
Niezły ten przykuc hehe.
Co do balonika to słyszałam to samo co wy, że może nadmiernie rozciagnac pochwe. Poza tym czytałam na forach że mogą od tego rozciągania wyskoczyć hemoroidy
No i mnie osobiście jakoś to przeraża, dziecko jakoś chyba stopniowo przechodzi przez kanał a nie siedzi w nim jak ten balonik. Chyba wolę masaże i seks Skoro i tak to nie daje gwarancji to wolę nieinwazyjne metody.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualny
-
Witam.
We czwartek mialam ostatnie usg (33tc4d) i wage wymierzyli na 2500g wiec w 2 tygodnie przybrala 500g czyli OK
Dzis jestem po spotkaniu z ginekologiem dotyczacego sposobu zakonczenia ciazy.
Wybralam ponowna cesarke. Ciecie odbedzie sie 12.08 (39tc1d)
W anglii nie bada sie ciezarnych w zaden namacaly sposob, (ewentualnie dotykaja brzuch) wiec nie wiem jak stan mojej szyjki I czy pojawia sie jakiekolwiek rozwarcie.
Czuje pare razy na dzien klucie w pochwie, ale nie wiem czy to cos skutkuje.
Skurczu ani razu jeszcze nie odczulam, wiec raczej nie zacznie sie porod przed wyznaczonym terminem I pojade na umowiony dzien na zabieg.
Przy cesarce mam prawo do osoby towarzyszacej wiec partner juz bierze urlop na ten dzien.
Szokujace jest to ze po takiej operacji gdy wszystko przebiega bez komplikacji wypuszczaja do domu juz na na stepny dzien.
6 lat temu w pl obowiazkowe 3 doby musialam spedzic w szpitalu po cesarce I uwazalam ze ten czas jest potrzebny po takim zabieg.
No ale zobaczymy jak bedzie.
Najwyzej partner mi zapewni opieke I warunki do rekonwalestecji, a pod reka jakies przeciwbolowe- to nie to samo co dozylnie jakis specyfik name bol ale trzeba bedzie dac radeNiebieska Gwiazda, Bobby29, Ania95, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, Limerikowo, Chimera, Misi@, Marcelina85 lubią tę wiadomość
Mooniika -
baileys wrote:Trzydziecha, nie polozna tylko fizjoterapeutka uroginekologiczna, bo to z nia mielismy dzis warsztaty. Mowila, ze tu chodzi o uelastycznianie odcinka pochwa - odbyt, a nie rozciaganie pochwy w srodku. Kobiety ktore to stosowaly z jej doswiadczenia byly zbyt porozciagane w srodku i mialy potem problem urodzic. Mowila, ze sobie mozna przez to jeszcze bardziej obnizyc dno miednicy i miec jeszcze wieksze problemy potem z nietrzymaniem moczu itd.
Uczyla nas tez jak prawidlowo cwiczyc miesnie dna miednicy. Do 36 tc na wydechu mamy robic podciagniecie (rowny wdech i wydech), a potem przed samym porodem odwrotnie - na wdechu podciagamy i robimy 2 razy dluzszy wydech. Wazna jest tez pozycja podczas cwiczen, by nie robic tego zgarbionym na krzesle czy rozwalonym przed kanapa 😉
Nas instruowano podobnie. Dodatkowo bardzo zwracała uwagę na to że to uczucie rozluźnienia jest najważniejsze a nie samego spięcia, bo to właśnie głównie o rozluźnienie mięśni dna miednicy chodzi, a ćwiczy się spięcie mięśni właśnie po to żeby być bardzo świadomym uczucia rozluźnienia i móc je przywołać "na żądanie".DrzewkoPomarańczowe, Chimera lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki