X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys a czym polozna argumentowala to kategoryczne odradzanie Aniballa? U nas bardzo polecala na SzR no I fizjoterapeutka tez, dziwne...

Co do imion to straaasznie mnie wkurza komentowanie szczegolnie przez bliskich, dlatego postanowilismy nie mowic rodzicom I troche ich skreca probuja podpytywac ale mowimy im ze zdecydujemy jak zobaczymy Malego.

Moja mama pytala czy ja potrzebuje, powiedzialam ze nie myslalam o tym I raczej nie I spoko. Tesciowa nic nie mowila na szczescie bo byloby mi tez glupio odmowic pewnie

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Wrzucam Wam mój zapis ktg tak jak prosiłyście, ale błagam nie diagnozujcie się na tej podstawie :). Mój lekarz powiedział, ze nie jest tragiczny i on by uznał ale ze inny lekarz kategorycznie zalecił szpital to kazał przyjechać i powtórzyć. A ten lekarz z medicover to wręcz kazał od razu jechać do najbliższego szpitala, wciskał mi transport medyczny i wpisał do karty ze odmówiłam transportu i chce jechać sama 🙈. Ja w taki płacz uderzyłam, ze masakra 😅. Także Baileys zastanów się czy chcesz isc na ktg do luxmedu 😉.
    8080bc70e2ba71ffmed.jpg
    Ps. Czy tylko ja tu widzę „do szpitalu” 😁

Dzieki Drzewko! Hihi, lekarz Omelian, to i Cie wyslal do szpitalu 😂 Kurde, to lekarzy juz tez mamy z Ukrainy?😛

Twoj zapis w sumie bardzo podobny do mojego. Pojde w tym tygodniu na pomiar jeszcze raz, jak lekarz prowadzacy powie ze ok, to odpuszcze temat tachykardii, I promise!

DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85 lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🎶🎶Drzewko bo my słowianki wiemy co dobrze na nas działa 🎼🎶😂😂😂 mąż pytał, czy podrzucić mi piwo i szluga skoro już jestem w tej słynnej pozycji 😂

DrzewkoPomarańczowe, emi2016 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha, nie polozna tylko fizjoterapeutka uroginekologiczna, bo to z nia mielismy dzis warsztaty. Mowila, ze tu chodzi o uelastycznianie odcinka pochwa - odbyt, a nie rozciaganie pochwy w srodku. Kobiety ktore to stosowaly z jej doswiadczenia byly zbyt porozciagane w srodku i mialy potem problem urodzic. Mowila, ze sobie mozna przez to jeszcze bardziej obnizyc dno miednicy i miec jeszcze wieksze problemy potem z nietrzymaniem moczu itd.

Ja ufam prowadzacym z tej SzR, wiec tego nie bede stosowac.

Uczyla nas tez jak prawidlowo cwiczyc miesnie dna miednicy. Do 36 tc na wydechu mamy robic podciagniecie (rowny wdech i wydech), a potem przed samym porodem odwrotnie - na wdechu podciagamy i robimy 2 razy dluzszy wydech. Wazna jest tez pozycja podczas cwiczen, by nie robic tego zgarbionym na krzesle czy rozwalonym przed kanapa 😉

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    🎶🎶Drzewko bo my słowianki wiemy co dobrze na nas działa 🎼🎶😂😂😂 mąż pytał, czy podrzucić mi piwo i szluga skoro już jestem w tej słynnej pozycji 😂

😂

aadd84dc14.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Limerikowo - współczuję teściów...

dzieki kazdy ma jakies przeboje

mojej kol tescie nie pojawli sie na chrzcinach 2l ponad temu dlatego ze zapomniela z mezem zadzwonic na dzien matki a maly mial wtedy niecale 2mce i klopotu ze zdrowiem i tak do dzis
    dzwonilam dzis do niej, dziwila sie ze mam sw cierpliwosc. do czasu 😀

ja poczulam ze moje dzieci sa zagrozone a wiadomo matka lwica w ogien by skoczyla
    po prostu wrocily reminsescensje z wczoraj
    Zuzia byla tak rozstrzesiona ze nie moglam jej uspokoic.coz sie dziwic.znioslam ja, pietro na dol do garazu

a z powrotem wzielam do windy i wytlumaczylam 2 guziki otwierania i zamykania drzwi, alarmu bo to elektroniczna winda
    tesciowa stwierdzila: no to teraz sa, juz przecwiczone
    rece opadaja normalnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 21:59

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o tym baloniku tez czytałam negatywy, ze on właśnie rozciąga pochwę. A rzecz w tym żeby krocze uelastycznić, a nie rozciągnąć.

OlaWi lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    A jak ta pozycja wygląda? :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙

Wysłany: 9 lipca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Dzieki Drzewko! Hihi, lekarz Omelian, to i Cie wyslal do szpitalu 😂 Kurde, to lekarzy juz tez mamy z Ukrainy?😛

Twoj zapis w sumie bardzo podobny do mojego. Pojde w tym tygodniu na pomiar jeszcze raz, jak lekarz prowadzacy powie ze ok, to odpuszcze temat tachykardii, I promise!

A niech sobie będzie nawet i zza Ukrainy, tylko niech ludzi w ciąży nie straszy 😁.

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 9 lipca 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:

95730efd61243d31med.jpg

😁

Frida91, Agagusia, Limerikowo, Vampire lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    95730efd61243d31med.jpg

😁
    Haha sexy :D I coś to daje?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Trzydziecha, nie polozna tylko fizjoterapeutka uroginekologiczna, bo to z nia mielismy dzis warsztaty. Mowila, ze tu chodzi o uelastycznianie odcinka pochwa - odbyt, a nie rozciaganie pochwy w srodku. Kobiety ktore to stosowaly z jej doswiadczenia byly zbyt porozciagane w srodku i mialy potem problem urodzic. Mowila, ze sobie mozna przez to jeszcze bardziej obnizyc dno miednicy i miec jeszcze wieksze problemy potem z nietrzymaniem moczu itd.

Uczyla nas tez jak prawidlowo cwiczyc miesnie dna miednicy. Do 36 tc na wydechu mamy robic podciagniecie (rowny wdech i wydech), a potem przed samym porodem odwrotnie - na wdechu podciagamy i robimy 2 razy dluzszy wydech. Wazna jest tez pozycja podczas cwiczen, by nie robic tego zgarbionym na krzesle czy rozwalonym przed kanapa 😉

Kurcze tego nie slyszalam a balonik juz kupiony... aaaaa co tu teraz robic...

Co do tych cwiczen dna miednicy I oddechu to fizjoterapeutka na gimnastyce mowi dokladnie to samo

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    rosjanie-i-ich-slowianski-przykuc-przykuc-ze-szlugiem-14.jpg😁😁😁

Domi_tur, Frida91, Pierniczkowa lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam kiedyś już o baloniku właśnie, że trudniej wrócić do stanu sprzed ciąży po jego stosowaniu, ponieważ rozciąga pochwę a nie najważniejszy odcinek pochwa-krocze. Poza tym źle używany może powodować uszkodzenia :/
    Nadmierne rozciąganie "rozleniwia" potem mięśnie do ponownego obkurczenia. Tak to tłumaczyła położna u mnie...

trzydziecha lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, ja to nazwałam przykucem, ale w tej książce "Rodzić można łatwiej" jest taka łudząco podobna pozycja, tylko nie garbisz się jak Sebix😂

Frida91 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Kurcze tego nie slyszalam a balonik juz kupiony... aaaaa co tu teraz robic...

Co do tych cwiczen dna miednicy I oddechu to fizjoterapeutka na gimnastyce mowi dokladnie to samo
    Też mam kupiony, ale po poczytaniu różnych opinii nie wiem czy ćwiczyć. Dostałam pompkę od żony kuzyna i dokupiłam tylko balonik. Ona chwaliła te ćwiczenia, bo nabrała w ogóle jakiegoś pojęcia o parciu dzięki temu.

Widzę, że już Drzewko wrzuciła przykuć i to z kątami, nie myślałam, że aż tyle w tym filozofii 😉

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezły ten przykuc hehe.
    Co do balonika to słyszałam to samo co wy, że może nadmiernie rozciagnac pochwe. Poza tym czytałam na forach że mogą od tego rozciągania wyskoczyć hemoroidy :/
    No i mnie osobiście jakoś to przeraża, dziecko jakoś chyba stopniowo przechodzi przez kanał a nie siedzi w nim jak ten balonik. Chyba wolę masaże i seks :P Skoro i tak to nie daje gwarancji to wolę nieinwazyjne metody.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej to w jodze jest podobna pozycja, pamietam jak chodzilam przed ciaza 😀 Ja to żaba nazywalam

66be9338216d.jpg

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    We czwartek mialam ostatnie usg (33tc4d) i wage wymierzyli na 2500g wiec w 2 tygodnie przybrala 500g czyli OK ;)

Dzis jestem po spotkaniu z ginekologiem dotyczacego sposobu zakonczenia ciazy.

Wybralam ponowna cesarke. Ciecie odbedzie sie 12.08 (39tc1d)

W anglii nie bada sie ciezarnych w zaden namacaly sposob, (ewentualnie dotykaja brzuch) wiec nie wiem jak stan mojej szyjki I czy pojawia sie jakiekolwiek rozwarcie.
    Czuje pare razy na dzien klucie w pochwie, ale nie wiem czy to cos skutkuje.

Skurczu ani razu jeszcze nie odczulam, wiec raczej nie zacznie sie porod przed wyznaczonym terminem I pojade na umowiony dzien na zabieg.

Przy cesarce mam prawo do osoby towarzyszacej wiec partner juz bierze urlop na ten dzien.

Szokujace jest to ze po takiej operacji gdy wszystko przebiega bez komplikacji wypuszczaja do domu juz na na stepny dzien.

6 lat temu w pl obowiazkowe 3 doby musialam spedzic w szpitalu po cesarce I uwazalam ze ten czas jest potrzebny po takim zabieg.

No ale zobaczymy jak bedzie.
    Najwyzej partner mi zapewni opieke I warunki do rekonwalestecji, a pod reka jakies przeciwbolowe- to nie to samo co dozylnie jakis specyfik name bol ale trzeba bedzie dac rade

Niebieska Gwiazda, Bobby29, Ania95, DrzewkoPomarańczowe, Smerfelinka, Limerikowo, Chimera, Misi@, Marcelina85 lubią tę wiadomość

Mooniika
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

Nas instruowano podobnie. Dodatkowo bardzo zwracała uwagę na to że to uczucie rozluźnienia jest najważniejsze a nie samego spięcia, bo to właśnie głównie o rozluźnienie mięśni dna miednicy chodzi, a ćwiczy się spięcie mięśni właśnie po to żeby być bardzo świadomym uczucia rozluźnienia i móc je przywołać "na żądanie".

DrzewkoPomarańczowe, Chimera lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ