Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Bunia89 wrote:Dziwne, nigdy się z czymś takim nie spotkałam, no chyba że są jakieś przeciwwskazania co do seksu czy aktywności fizycznej, nie wiem jakieś krwawienia czy skracająca się szyjka, no ale jeśli wszystko jest okej to nie wiem po co takie pierdoły wygaduje.
Chociaż ja w wakacje też byłam u inmego ginekologa i tam gadka szmatka, że można starać się o drugie, tylko żebyś urodziła mniejsze 🤦🏼♀️ pytam się jej, a jak mam zaplanować wagę dziecka, mówi do mnie że trzeba być aktywnym w ciąży, bo ciąża to nie choroba, mówię jej że pracowałam fizycznie do 37tyg. ciąży, to że nie je się za dwóch, mówię jej na to że przytyłam 11kg, to raczej normalnie, to się przyczepiła że pewnie łykałam witaminy i wystarczy tylko kwas foliowy 🙈 także jak nie wzbudziła Twojego zaufania to jeśli masz możliwość to zmień. -
sara9555 wrote:Hej. Ja miałam iść prywatnie na wizytę jutro, ale udało mi się dostać dzisiaj do innego ginekologa również prywatnie. Trochę się zdziwiłam, bo dziś z OM mam 6+6, po wprowadzeniu do USG też komputer tak obliczył, bo ostatni okres 19.10
A Pani doktor obliczyła 6+1 🤨
Na usg 4+4 i widać było tylko pęcherzyk.
Najlepsze było jak liczyła kiedy było zapłodnienie to mi powiedziała, że musiało być wcześniej, niż podałam datę, co jest niemożliwe, bo mój mąż wcześniej był za granicą i byłoby to niemożliwe.. No zaufania mojego nie zdobyła jakoś, nigdy nie miałam też tak szybkiego usg. Chociaż chciała być miła to nie czułam się tam dobrze. Okazuje się, że moje wizyty wcześniejsze na NFZ były lepsze, wracam do swojego lekarza i będę dojeżdżać. Wiecie co jeszcze mi powiedziała? Nigdy nie poroniłam itd., a tu pierwszy raz usłyszałam, że nie mogę się "przytulać" z mężem. Też Wam tak lekarz mówił? Pierwszy raz się z tym spotykam. Dodatkowo unikać aktywności fizycznej. A nie było mowy o tym, że coś jest źle..
W ogóle pierwszy raz slysze żeby lekarz obliczal kiedy doszlo do zapłodnienia. Serio.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2021, 20:44
Dawid i Kamil💙💙
-
Ja przez tą ospę u córki w przedszkolu też pojechałam dziś do mojego ginekologa (zamiast w środę). Z dobrych wiadomości - potwierdził ciąże w macicy - 4w6d ( to się zgadza z moją owulacją - musiała być chyba dzień później niż myślałam) i groszek ma 0,07 cm ) oczywiście serduszka nie było słychać; kolejną wizytę mam za 2 tyg.
Co do ospy - muszę natychmiast wyizolować córkę z przedszkola (minimum 21 dni !) i sama udać się na konsultację do szpitala zakaźnego, żeby w razie potrzeby podali mi surowicę (? A nie szczepionkę - jakoś tak).
W każdym razie trochę to zmienia moje położenie bo musze wziąć zwolnienie na dziecko i już powiedzieć w pracy co jest na rzeczy (a chciałam trochę poczekać).
New Baby
Julia -
Czarna32 wrote:Chyba ogólnie z góry uznala ze cos jest nie halo i zaleciła oszczędności organizmu...nie wiem ale ja bym poszla do innego gina czesto tez różnią sie sprzęty i pokazują co innego w każdym innym gabinecie.
W ogóle pierwszy raz slysze żeby lekarz obliczal kiedy doszlo do zapłodnienia. Serio.
No, bo ja tej powiedziałam, że wiem kiedy było serduszko i ona na tej podstawie sprawdziła, ale chyba coś jej nie pykło
kasha86
Noo to będziesz miała ciekawie w domu.
Jak ciąża weryfikuje nasze plany.. Też chciałam niektórym osobom nie mówić jeszcze, chciałam akurat podjąć pracę, no i cyk, zmiana planówkasha86 lubi tę wiadomość
-
kasha86 wrote:Ja przez tą ospę u córki w przedszkolu też pojechałam dziś do mojego ginekologa (zamiast w środę). Z dobrych wiadomości - potwierdził ciąże w macicy - 4w6d ( to się zgadza z moją owulacją - musiała być chyba dzień później niż myślałam) i groszek ma 0,07 cm ) oczywiście serduszka nie było słychać; kolejną wizytę mam za 2 tyg.
Co do ospy - muszę natychmiast wyizolować córkę z przedszkola (minimum 21 dni !) i sama udać się na konsultację do szpitala zakaźnego, żeby w razie potrzeby podali mi surowicę (? A nie szczepionkę - jakoś tak).
W każdym razie trochę to zmienia moje położenie bo musze wziąć zwolnienie na dziecko i już powiedzieć w pracy co jest na rzeczy (a chciałam trochę poczekać).kasha86 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Ja dzisiaj wstałam pełna energii, co na ostatnie dni aż dziwne.
Chciałabym się wstrzymać z mówieniem komukolwiek o ciąży i L4 do połowy stycznia myśle.
Napewno zrobie test Sanco i przebadam „groszka” we wszystkie możliwe sposoby bo mam niestety w wywiadzie jedna ciąże z wada genetyczna.
Oprócz tego ze mam mnóstwo energii to ogólnie jestem strasznie smutna.
Mam ciężki okres w moim małżeństwie i nie wiem jak to sie dalej poukłada.
Mężowi nie mówiłam nic o ciąży jeszcze…04.16, 08.16, 01.17 [*]
08.19 - synek 17t[*]
01.22 - 8 t [*] -
Margaret_ja wrote:Ja narazie mogłabym spać na stojąco i mam totalny brak apetytu, zobaczymy co będzie dalej. W pracy powiem dopiero pod koniec stycznia, chyba że będzie już widać 🙈 wtedy też pójdę do położnej i może uda mi się gdzieś prywatnie zrobić pierwsze USG.
Trzymam kciuki, żeby wszystko Wam się ułożyło, może jakoś uda Wam się wszystko przegadać i dojdziecie do porozumienia. -
Jestem po wizycie...na usg 5 tydz na belly pisze 6tydz w (5t 1dz) więc jakby pasuje...sam pęcherzyk odpowiadający 5tygodniowi...nic w środku nie widziała alw mówi ze na tym etapie i na tym sprzęcie (nfz) ma prawo nie byc widac🙈także nie wiem...wizyta za 2 tyg
Ostatnio robiłam glukoze i wyszla na czczco za wysoka mam podejrzenie cukrzycy i skierowanie na krzywą cukrową...kasha86 lubi tę wiadomość
Dawid i Kamil💙💙
-
Hej, otrzymałam wynik. Jestem w 31 DC a beta wynosi 1715, jestem w szoku bo na tym samym etapie w ciąży z córką wynik miałam 177. Jutro mam wizytę u lekarza ze względu na wywiad położniczy, więc dowiem się czy wszystko w porządku
-
Witaj Pikapik 🥰. Gratuluję i rośnijcie zdrowo ❤️
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta -
antonna wrote:U mnie dziś na USG widoczny zarodek z bijacym serduszkiem, 4 mm, czyli 6+1. Wg tego termin porodu przypada 01.08.2022. Ale mialam dzis tak stresujacy dzien, że jeszcze to do mnie nie dotarło.
Mi pokazuje 5+1 i tylko pusty pęcherzyk...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2021, 17:48
Dawid i Kamil💙💙
-
Czarna32 wrote:6 +1 pokazuje ci tez belly?
Mi pokazuje 5+1 i tylko pusty pęcherzyk...
Nic nie wypisywalam do Belly. 6+1 to jest wiek ciazy na podstawie obrazu USG. Na OM nie mam co patrzec, bo wszystko bylo o wiele później 😅 A co Ty bys chciala zobaczyć w 5+1? Na tym etapie widac tylko pecherzyk ciazowy 🙈Czarna32 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
antonna wrote:Nic nie wypisywalam do Belly. 6+1 to jest wiek ciazy na podstawie obrazu USG. Na OM nie mam co patrzec, bo wszystko bylo o wiele później 😅 A co Ty bys chciala zobaczyć w 5+1? Na tym etapie widac tylko pecherzyk ciazowy 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2021, 18:07
Dawid i Kamil💙💙
-
antonna wrote:U mnie dziś na USG widoczny zarodek z bijacym serduszkiem, 4 mm, czyli 6+1. Wg tego termin porodu przypada 01.08.2022. Ale mialam dzis tak stresujacy dzien, że jeszcze to do mnie nie dotarło.
Gratuluję serduszka. Trzy lata temu miałam termin z synkiem na 1.08 😁
Mam wizytę za tydzień w środę i liczę po cichu na bijące serduszko.antonna, kasha86, KasiaCh lubią tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Hej, witam się nieśmiało 😊
Termin z OM wypada ba 11 sierpnia ale ze owulacja chyba musiała być później zakładam ze się trochę przeciągnie
Wizytę mam u gina na NFZ 6+2 a u gina prywatnego 6+4 mam nadzieje ze będzie już serduszko choć zdaje sobie sprawę ze może jeszcze być pusto ze względu na pozna owulacje lub późne zagnieżdżenie
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
PaniHa wrote:Hej dziewczyny, witamy nowe mamusie jak się dziś czujecie? Co u Was słychać?
My powoli zaczynamy się ogarniać przed świętami, niby spędzamy sami, bo raczej do Polski nie polecimy, ale jakoś trzeba mieszkanie odgruzować 🙈 a chęci i czasu brak, póki jestem w pracy to wszystko bym zrobiła, wchodzę do mieszkania i siły mnie opuszczają 😅