Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
antonna wrote:Kwas acetylosalicylowy (ten sam co np. w pyralginie na ból, tylko, ze w małych dawkach). Rozrzedza krew, zmniejsza ryzyko poronienia, zatrucia ciazowego i pewnie wiele innych. Wplywa tez pozytywnie na przeplywy miedzy matka, a dzieckiem.
Aaa ok. Ale to brzmi tak jakby każda z nas powinna ten lek przyjmować 😃
New Baby
Julia -
kasha86 wrote:Aaa ok. Ale to brzmi tak jakby każda z nas powinna ten lek przyjmować 😃
Sa i tacy lekarze, ktorzy zalecaja to wszystkim swoim pacjentkom. Natomiast w wiekszosci ciaz wszystko jest ok i bez tego Nie mozna zakladac, ze kazda ciaza bedzie patologiczna. Ja biore ze wzgledu na poronienie i moje parametry krwi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2021, 09:33
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
JaSzczurek wrote:Oj, nie. To też zależy od charakteru. Ja zachodzę w ciążę od tzw. "podmuchu wiatru", nigdy nie miałam żadnych problemów, a dokładnie wiedziałam co to beta i ją robiłam już przy pierwszej ciąży Ale ja lubię mieć pełną kontrolę.
Pewnie tak, ale znam dużo dziewczyn które po prostu nie mają pojęcia o tym że można sprawdzać przyrost bety. Jedynie potwierdzają jednym pobraniem a niektóre zielone w temacie🙆
Ja ostani też pobierałam w sobotę i na razie chyba nie powtarzam, ale kto wie co mi strzeli do głowy jak wizyte mam dopiero 15.12 to jest do mnie szmat czasu 🙊🙊3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
kasha86 wrote:Musze się pożalić - u mojej córki w przedszkolu panuje ospa wietrzna Ona zaszczepiona ale ja ani nie chorowałam ani się nie zaszczepiłam i teraz bardzo się boję, bo jeśli ona to przyniesie do domu to kaplica i ze mną i z ciąża
Moze nie będzie tak źle i się nie zarazi skoro jest zaszczepiona. Trzymam kciuki ✊ ja też nie przechodziłam ospy ani się nie szczepiłam..kasha86 lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
kasha86 wrote:Musze się pożalić - u mojej córki w przedszkolu panuje ospa wietrzna Ona zaszczepiona ale ja ani nie chorowałam ani się nie zaszczepiłam i teraz bardzo się boję, bo jeśli ona to przyniesie do domu to kaplica i ze mną i z ciąża
kasha86 lubi tę wiadomość
-
DeLaCruz wrote:Zapisałam się na wizytę 17.12, trochę wcześnie to będzie, ale potem święta, więc ciężko o termin. Chociaż zobaczę czy jest pęcherzyk w macicy
Gdzieś wyczytałam, że pęcherzyk będzie widać jak beta jest powyżej 1000 (tak informacyjnie)
Trzymam kciuki !!Ania00, DeLaCruz lubią tę wiadomość
New Baby
Julia -
Ja idę jutro na pierwszą wizytę. Wcześnie ale tak miałam już wizytę umówioną więc zobaczymy czy coś będzie widać.
Od 3 dni męczą mnie mdłości i to praktycznie cały dzień z córką miałam je jedynie rano i to też tylko jakoś przez dwa tygodnie. -
Cześć
Ja dzisiaj rano pobrałam sobie beta HCg i mam już wynik.
201, w środę zrobie powtórkę.
To będzie najgorsze kilkanaście tygodni przede mną…
DeLaCruz, Gosia9305, Sylvka lubią tę wiadomość
04.16, 08.16, 01.17 [*]
08.19 - synek 17t[*]
01.22 - 8 t [*] -
Hej. Ja miałam iść prywatnie na wizytę jutro, ale udało mi się dostać dzisiaj do innego ginekologa również prywatnie. Trochę się zdziwiłam, bo dziś z OM mam 6+6, po wprowadzeniu do USG też komputer tak obliczył, bo ostatni okres 19.10
A Pani doktor obliczyła 6+1 🤨
Na usg 4+4 i widać było tylko pęcherzyk.
Najlepsze było jak liczyła kiedy było zapłodnienie to mi powiedziała, że musiało być wcześniej, niż podałam datę, co jest niemożliwe, bo mój mąż wcześniej był za granicą i byłoby to niemożliwe.. No zaufania mojego nie zdobyła jakoś, nigdy nie miałam też tak szybkiego usg. Chociaż chciała być miła to nie czułam się tam dobrze. Okazuje się, że moje wizyty wcześniejsze na NFZ były lepsze, wracam do swojego lekarza i będę dojeżdżać. Wiecie co jeszcze mi powiedziała? Nigdy nie poroniłam itd., a tu pierwszy raz usłyszałam, że nie mogę się "przytulać" z mężem. Też Wam tak lekarz mówił? Pierwszy raz się z tym spotykam. Dodatkowo unikać aktywności fizycznej. A nie było mowy o tym, że coś jest źle.. -
Margaret_ja wrote:Cześć
Ja dzisiaj rano pobrałam sobie beta HCg i mam już wynik.
201, w środę zrobie powtórkę.
To będzie najgorsze kilkanaście tygodni przede mną…
Widzę że sporo przeszłaś...trzymam mocno kciuki ❤️❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2021, 19:54
Margaret_ja lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
sara9555 wrote:Hej. Ja miałam iść prywatnie na wizytę jutro, ale udało mi się dostać dzisiaj do innego ginekologa również prywatnie. Trochę się zdziwiłam, bo dziś z OM mam 6+6, po wprowadzeniu do USG też komputer tak obliczył, bo ostatni okres 19.10
A Pani doktor obliczyła 6+1 🤨
Na usg 4+4 i widać było tylko pęcherzyk.
Najlepsze było jak liczyła kiedy było zapłodnienie to mi powiedziała, że musiało być wcześniej, niż podałam datę, co jest niemożliwe, bo mój mąż wcześniej był za granicą i byłoby to niemożliwe.. No zaufania mojego nie zdobyła jakoś, nigdy nie miałam też tak szybkiego usg. Chociaż chciała być miła to nie czułam się tam dobrze. Okazuje się, że moje wizyty wcześniejsze na NFZ były lepsze, wracam do swojego lekarza i będę dojeżdżać. Wiecie co jeszcze mi powiedziała? Nigdy nie poroniłam itd., a tu pierwszy raz usłyszałam, że nie mogę się "przytulać" z mężem. Też Wam tak lekarz mówił? Pierwszy raz się z tym spotykam. Dodatkowo unikać aktywności fizycznej. A nie było mowy o tym, że coś jest źle..
Chociaż ja w wakacje też byłam u inmego ginekologa i tam gadka szmatka, że można starać się o drugie, tylko żebyś urodziła mniejsze 🤦🏼♀️ pytam się jej, a jak mam zaplanować wagę dziecka, mówi do mnie że trzeba być aktywnym w ciąży, bo ciąża to nie choroba, mówię jej że pracowałam fizycznie do 37tyg. ciąży, to że nie je się za dwóch, mówię jej na to że przytyłam 11kg, to raczej normalnie, to się przyczepiła że pewnie łykałam witaminy i wystarczy tylko kwas foliowy 🙈 także jak nie wzbudziła Twojego zaufania to jeśli masz możliwość to zmień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2021, 18:35