Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Nieśmiało się przywitam.
Okres mi się spóźnia, test pozytywny. Niemałe zaskoczenie bo w sumie temat starań po przejściach naszych był mocno odpuszczony.
W tym cyklu dopadła mnie choroba, chyba dlatego przesunęła mi się owulacja, totalnie nie myślałam i „zachodzeniu w ciąże” a tu … niespodzianka.
Termin wg apki wypada na ok 11 sierpnia.
Nie robiłam beta hcg, ale chyba jutro zrobie.
Jestem śpiąca, zła i okropna, i na maksa zdenerwowana.
W lipcu miałam CB, po której totalnie odpuściłam w temacie i myślałam ze poprostu chyba pora się pogodzić z tym jak jest.
Boje się myśleć, albo cieszyć się. Poprostu narazie funkcjonuje z dnia na dzień.
Pozdrawiam was serdecznie.04.16, 08.16, 01.17 [*]
08.19 - synek 17t[*]
01.22 - 8 t [*] -
DeLaCruz wrote:Jak już będziemy po pierwszych wizytach to może zrobimy taką listę na pierwszej stronie z datami porodu itd? Co wy na to 😁
Jak chcecie moge zrobic juz liste z datą porodu z om-piszcie jak cośDeLaCruz lubi tę wiadomość
Dawid i Kamil💙💙
-
Margaret_ja wrote:Cześć dziewczyny
Nieśmiało się przywitam.
Okres mi się spóźnia, test pozytywny. Niemałe zaskoczenie bo w sumie temat starań po przejściach naszych był mocno odpuszczony.
W tym cyklu dopadła mnie choroba, chyba dlatego przesunęła mi się owulacja, totalnie nie myślałam i „zachodzeniu w ciąże” a tu … niespodzianka.
W lipcu miałam CB, po której totalnie odpuściłam w temacie i myślałam ze poprostu chyba pora się pogodzić z tym jak jest.
Boje się myśleć, albo cieszyć się. Poprostu narazie funkcjonuje z dnia na dzień.
Pozdrawiam was serdecznie.
Trzymam kciuki! Bierzesz jakies leki? Clexane, acard?👧 2017 ❤ 👶 2021
-
antonna wrote:Trzymam kciuki! Bierzesz jakies leki? Clexane, acard?
I narazie tyle.
Nie chce się nakrecac i faszerować dodatkowo wszystkim co by się dało, chyba poprostu będę czekać.
Zobaczymy.antonna lubi tę wiadomość
04.16, 08.16, 01.17 [*]
08.19 - synek 17t[*]
01.22 - 8 t [*] -
Margaret_ja wrote:Cześć dziewczyny
Nieśmiało się przywitam.
Pozdrawiam was serdecznie.
Część, również trzymam kciuki✊, ja co prawda jestem po jednym poronieniu w 10 tc, teraz też mam acard od zakończenia miesiączki, Clexane od pierwszej pozytywnej bhcg, i jak się okazało, ze są dwa pęcherzyki ciążowe to dr jeszcze dołożył pwieksza dawkę progesteronu, ale jakiś lek jest cały czas.20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Dzień dobry kochane ❤️. Witam nowe mamusie i gratuluję 🥰❤️.
PaniHa cieszę się że jest lepiej ✊.
Sylvka wierzę że u Ciebie wszystko jest okej i tak też czuję ❤️.
A ja drugi dzień biorę insulinę. I tak jak wczoraj rano na czczo było już prawidłowo po jej podaniu tak dzisiaj miałam 110 😳.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2021, 11:58
Sylvka lubi tę wiadomość
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta -
Cześć dziewczyny!
Myślę, że już mogę się przywitać, spóźniony okres, dziwne samopoczucie aż wreszcie dwie, bardzo blade kreski na teście 😊
beta 02.12 159,26
03.12 244,95
04.12 432,47
Ciąża to dla mnie duży szok, czekam na pierwszą wizytę u ginekologa
Termin wg. aplikacji to 10.08, jak do tej pory czuję się bardzo zmęczona, śpiąca, rozdrażniona. Ogólnie mam wrażenie, jakbym była nie w swoim ciele
Pozdrawiam Was i życzę wszystkiego co najlepsze, cieszę się, że trafiłam na takie forum 😊
antonna lubi tę wiadomość
-
Sylvka wrote:Zawsze mnie to zastanawiało, że tak w ogóle da się funkcjonować 🙆
Myślę, że dziewczyny które długo się nie starały tak właśnie żyją..w błogiej nie wiedzy co to w ogóle jest beta itd.
Sądzę że moje przyjaciółki też nigdy tego nie sprawdzały 🙈 -
Margaret_ja wrote:Od razu zaczęłam brać acard 150, clexane mam 2x40 i nospe.
I narazie tyle.
Nie chce się nakrecac i faszerować dodatkowo wszystkim co by się dało, chyba poprostu będę czekać.
Zobaczymy.
No to ładny masz zestaw. Ja biore acard 75 i Clexane 0.6 plus witaminy 😁 Takze witam w klubie klujacycb sie 🙈👧 2017 ❤ 👶 2021
-
kasha86 wrote:Dziewczyny a na co jest acard ? Ja brałam w zeszłej ciąży w związku z arytmią… ale tylko przez jakiś czas.
kasha86 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Kasik wrote:Hej, ja też nieśmiało się witam 😊 ostatni okres miałam 05.11, dzisiaj 13 dni po owulacji pozytywny test. Mam już dwulatkę więc to będzie moje drugie dziecko 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2021, 17:06
Kasik lubi tę wiadomość
-
Czarna32 wrote:Tak tak zrobimy jak bedziemy mialy juz "pewność " początkową 🙂
Jak chcecie moge zrobic juz liste z datą porodu z om-piszcie jak coś -
Flame1991 wrote:Jestem za ale najlepiej dodawać po wizytach ja nawet nie robiłam badania krwi ale czuje się typowo ciążowo brak okresu i dwie kreski wiec chyba coś tam jest 🙈 ja wizyta 21 grudnia może uda mi się kilka dni przyspieszyć 😁Dawid i Kamil💙💙
-
Nie wiem czy uwierzycie ale mi moja ginekolog już tydzień temu (4+1 wtedy było) wystawiła kartę ciąży i dała zwolnienie do połowy stycznia 🙈. Myślę że to dlatego, iż na 100% wiem kiedy była owulacja. W ciąży poronionej karty nie dostałam od razu ponieważ nie znałam terminu owulacji i lekarka czekała do pierwszego usg na którym niestety okazało się że zarodek się nie rozwija. To że dała mi teraz tak szybko tą kartę utwierdziło mnie w przekonaniu że wszystko będzie dobrze 🙏❤️. To taki dobry znak dla mnie ❤️. Termin porodu mam wyznaczony na 4 sierpnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2021, 20:14
Kasik, kasha86 lubią tę wiadomość
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta